ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/7/10

Ο 25ος Μεσημβρινός

 Του Θανάση Μαυρίδη

Θα μπορούσε να είναι τίτλος μυθιστορήματος. Θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη ευφάνταστο σενάριο κάποιου κέντρου στρατηγικών ερευνών που θέλει να κάνει θόρυβο και να κερδίσει έτσι νέους συνδρομητές. Φαίνεται, όμως, ότι είναι κάτι περισσότερο: Ο φυσικός πλούτος του Αιγαίου έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο!

«Οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στο Αιγαίο». Ένα συνηθισμένο κλισέ που έχετε διαβάσει άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια. Κι όμως! Μία αναδρομή στα γεγονότα θα σας πείσει για το εξής: Κάθε χρόνο οι Τούρκοι κάνουν κι ένα βήμα ακόμη και αποδεικνύουν ότι κινούνται με βάση ένα καλοσχεδιασμένο και μακροχρόνιο προγραμματισμό. Ο αντικειμενικός στόχος τους είναι ορατός δια του γυμνού οφθαλμού: Θέλουν ένα κομμάτι του Αιγαίου! Δεν κλιμακώνουν την ένταση. Κλιμακώνουν τις ενέργειές τους για να καταφέρουν το στόχο τους. Και γιατί όχι; Απέναντί τους έχουν ένα φοβισμένο έθνος που είναι διατεθειμένο να προασπίσει την «ειρήνη» με κάθε «κόστος».

Πριν από 25 χρόνια θα ήταν αδιανόητο

Με τάσεις φυγής οι Ελληνες

Τριάντα οκτώ στους εκατό Έλληνες δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής στην περίπτωση που έμεναν άνεργοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας.


Τριάντα οκτώ στους εκατό Έλληνες και 48 στους εκατό πολίτες της ΕΕ, δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή χώρα, στην περίπτωση που έμεναν άνεργοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας.
Αυτό προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τη γεωγραφική κινητικότητα στην

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΞΕΛΛΕΣ

Στις 10-7-2010 πραγματοποιήθηκε το 16ο Συνέδριο εκπροσώπων της ABTTF (Ευρωπαική Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης). Διεξήχθη το Σάββατο στο Γκίμπεν και μετείχαν η διοίκηση της ABTTF, τα μέλη του ελεγκτικού και πειθαρχικού, ο τέως πρόεδρος της ABTTF Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύλλογος (και μέλος της ABTTF) Τούρκων Δ. Θράκης –Αννόβερου, ο σύλλογος πολιτισμού και αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης-Έσπελκαμπ, ο πολιτιστικός σύλλογος Τούρκων Δ. Θράκης-Γκούτερσλοχ και περιχώρων, ο σύλλογος Αλληλεγγύης και Βοήθειας Τούρκων Δ. Θράκης του Μέσχεντε, ο σύλλογος αλληλοβοήθειας Τούρκων Δ. Θράκης του Γκίζεν, ο σύλλογος πολιτισμού και αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης του Σβάμπαχ, και ο σύλλογος Τούρκων Δ. Θράκης Στουτγάρδης και περιχώρων.
…………………………….
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ

ΑΥΤΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ, ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ…ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟ

Πρακτορείο ειδήσεων Haberturk  12-7-2010

Παρήχθησαν από το Ίδρυμα Μηχανικής και Χημείας (MKE), τρία τεμάχια από το πρωτότυπο του Σύγχρονου Εθνικού Τυφέκιου Πεζικού, που συγκεντρώνει τις πλέον καλές ιδιότητες στον κόσμο.
Η ΜΚΕ, με βάση τις πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΑ, στις 22-1-2009 υπέγραψε με την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας σύμφωνο ¨σχεδίασης και ανάπτυξης¨του Σύγχρονου Εθνικού Τυφέκιου Πεζικού, ενώ οι εργασίες για τα πρωτότυπα ολοκληρώθηκαν στην βιομηχανία της, στο Κιρίκκαλε.
Τα τρία πρωτότυπα που παρήχθησαν στη κατεύθυνση των τακτικών και τεχνικών απαιτήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), τις επόμενες μέρες θα περάσουν από τεστ προδιαγραφών. Το σύγχρονο τυφέκιο στρατού που αναμένεται να πάρει τη θέση του G3 που χρησιμοποιεί ο στρατός, σε περίπτωση που περάσει με επιτυχία τα τεστ, θα αρχίσει να παράγεται τον Ιούνιο του 2011.
Το τυφέκιο που αρχίζοντας από τη σχεδίαση είναι εξ ολοκλήρου εγχώριο και παρήχθη χωρίς μεταφορά τεχνολογίας από οποιαδήποτε χώρα, φέρει τις καλύτερες ιδιότητες που έχουν αυτή την στιγμή τα τουφέκια τρίτης γενιάς.
Οι αρμόδιοι της ΜΚΕ, ανέφεραν πως το Σύγχρονο

Οικονομική κρίση ή κρίση προτύπων;

 του Κωσταντίνου Χολέβα
 Πολιτικού επιστήμονα

Δέν υπάρχει κρίση αποκλειστικά καί μόνον οικονομική. Η οικονομία είναι μία ανθρώπινη καί κοινωνική δραστηριότητα καί ἐπηρεάζεται ἀπό τίς ἀρχές, τίς ἀξίες, τά ἰδανικά, τόν σκοπό ζωῆς καί τή ψυχοσύνθεση τῶν προσώπων καί τῶν συνόλων. Ἡ σημερινή κρίση στήν Ἑλλάδα και στήν παγκόσμια οἰκονομία φαινομενικά μέν ἀφορᾶ στούς ἀριθμούς, στό εἰσόδημα, στήν παραγωγή. Οὑσιαστικά ὅμως εἶναι κρίση ἀξιῶν, προτύπων καί ἰδανικῶν. Εἶναι κρίση, παρακμή καί διάψευση τῶν ὑλιστικῶν ἰδεολογιῶν πού ταλαιπώρησαν τήν ἀνθρωπότητα καί πολύ περισσότερο τή χώρα μας κατά τα τελευταῖα πενήντα τοὐλάχιστον χρόνια. Ἔχουμε μπροστά μας τήν πανηγυρική καί θορυβώδη κατάρρευση τῶν ὑλιστικῶν παραδείσων καί τῶν ψευδῶν ὁραμάτων πού καλλιεργοῦσαν οἱ κυριώτερες διεθνεῖς ἰδεολογίες τῶν προσφάτων δεκαετιῶν.
Υλιστική ήταν ἡ ἀντιμετώπιση τῶν πάντων ἀπό τή μαρξιστική ἰδεολογία μέ Όλες τίς παραλλαγές της, λενινιστικές, σταλινικές, μαοϊκές κ.λπ. Ἡ πάλη τῶν τάξεων, ἡ δικτατορία τοῦ προλεταριάτου,

Αλλα κόλπα... βουλευτών για να γλιτώσουν τις περικοπές αμοιβών

του Θανάση Λυρτσογιάννη

Θα έχετε ακούσει τους βουλευτές μας με κάθε ευκαιρία να δηλώνουν στις τηλεοπτικές κάμερες, στα μικρόφωνα ραδιοφώνων ή στα καφενεία των εκλογικών τους περιφερειών συγκλονισμένοι, συντετριμμένοι (και άλλα ηχηρά και τρομερά) από τα δεινά που δοκιμάζεται ο ελληνικός λαός εξαιτίας της κρίσης.

Είναι συντετριμμένοι οι άνθρωποι. Υποφέρουν μαζί με το συνταξιούχο, το δημόσιο υπάλληλο και κάθε άλλο πολίτη του οποίου το ετήσιο εισόδημα μειώθηκε.

Είναι τόσο μεγάλη η συντριβή τους που φαίνεται πως

ΤΑ ΝΕΑ ΗΘΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 Του Μιχάλη Δημητρίου

«Καλωσορίζω την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη χώρα και τον παρόντα χρόνο». Ειρωνικός σχολιασμός της Αλέκας Παπαρήγα την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή μετά τη μακρά ομιλία του πρωθυπουργού για τα προβλήματα της Νεολαίας.
Αφ’ υψηλού κριτική των πάντων για τα πάντα, προθυμία για ευρύτερες αόριστες συναινέσεις. «Εχουν δίκιο οι διαδηλωτές», «Καλώς ο κόσμος διαμαρτύρεται στις συγκεντρώσεις» και διαρκής επίκληση του χαρακτηρισμού «απαράδεκτο». Τα πάντα έχουν γίνει απαράδεκτα για το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Κι ας κυβέρνησε επί δύο δεκαετίες.
* Κι όμως, αυτή η αίσθηση της έκπληξης, δηλαδή του αθώου, του αμέτοχου, του παρθενογεννημένου σήμερα συνοδεύεται από ορισμένα σκληρά χαρακτηριστικά. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει επισημάνει την
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες