ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/2/10

Αλλαγές για εργασιακό και ασφαλιστικό

http://stingtv.files.wordpress.com/2010/01/cebbcebfceb2ceb5cf81ceb4cebfcf82.jpgΤΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

Μέσα στις επόμενες σαράντα μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό σύστημα. Το υπουργείο Εργασίας... ανεβάζει ταχύτητες και φιλοδοξεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου να έχουν πάρει τον δρόμο για τη Βουλή δύο νομοσχέδια. Η αρχή θα γίνει με το εργασιακό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει πακέτο μέτρων για την προστασία όσων έχουν στραφεί στις λεγόμενες ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Η συνέχεια θα γίνει με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει ριζικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, μέτρα για τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και παρεμβάσεις για τον έλεγχο των δαπανών.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουν καταρτίσει

Συνάντηση Σαμαρά-Νίμιτς για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Ρηγίλλης.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και αμέσως μετά ο κ. Νίμιτς δήλωσε πως μίλησαν για τις διαπραγματεύσεις και αντάλλαξαν απόψεις.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ ανέφερε ότι από την πλευρά των Σκοπίων υπάρχει καλή διάθεση για να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία και να οδηγηθούμε στη λύση.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στη λύση», απάντησε σε σχετικό ερώτημα, ενώ με ένα χαμόγελο αντέδρασε όταν ρωτήθηκε αν θα φτάσουμε στη λύση σύντομα.
Αβραμόπουλος: «Μία ονομασία για όλες τις χρήσεις»
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως η

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια


Την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την ιθαγένεια.
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, με τις οποίες τροποποιούνται και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες