ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/1/11

Άδοξο τέλος για τον Ιρλανδό "Κουίσλινγκ" που έφερε ΔΝΤ και τρόϊκα

ImageΤο ΔΝΤ και η τρόϊκα φαίνεται ότι στην Ιρλανδία δεν γίνονται εύκολα δεκτοί, αντίθετα με την Ελλάδα οι πολίτες της οποίες έχουν δεχθεί τον ζυγό στον τράχηλο: Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fianna Fail, αλλά θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τις 11 Μαρτίου που θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αποφάσισα από μόνος μου να παραιτηθώ από πρόεδρος του Fianna Fail και ηγέτης του» είπε ο Κόουεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο του Δουβλίνου.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη μετά από την αποτυχημένη απόπειρα ανασχηματισμού, η οποία

Ρωσία και Εκκλησία Μόσχας στηρίζουν τον κυπριακό αγώνα

Image«Η θέση και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη. Δεν αναγνωρίζουμε τις συνοριακές γραμμές, που υπάρχουν στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος» είπε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις ώστε να αποκατασταθεί εκείνο το επίπεδο εμπιστοσύνης των δύο κοινοτήτων, εκείνη η ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία ζούσαν οι άνθρωποι επί αιώνες και εάν σήμερα η διεθνής κοινότητα δεν είναι ικανή να επιλύσει αυτό το ζήτημα, διαθέτοντας αρκετούς μοχλούς για την επίλυσή του, τότε αυτό προκαλεί λύπη.

Γι’ αυτό και θα προσευχόμαστε ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να

ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΛΙΣΣΕΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΟΖ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

του Σταύρου Λυγερού
Το καλοκαίρι, υπό την πίεση δημοσιευμάτων, η ελληνική διπλωματία άρθρωσε δημοσίως τον όρο Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Η απάντηση της Άγκυρας ήταν άμεση. Στις 12 Ιουλίου 2010 εξέδωσε αναγγελία για υποθαλάσσιες έρευνες του Πίρι Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί. Στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2008, η Άγκυρα είχε εκδώσει δύο αναγγελίες για διεξαγωγή γεωλογικών ερευνών στην ίδια περιοχή. Επειτα από λίγο, ειδικό ναυλωμένο νορβηγικό σκάφος είχε μεταβεί στην περιοχή συνοδευόμενο από τουρκική φρεγάτα. Και οι δύο τουρκικές κινήσεις είχαν σκοπό να αποτρέψουν την Ελλάδα από την ανακήρυξη ΑΟΖ.
Η ΑΟΖ είναι το δικαίωμα παράκτιου κράτους να εκμεταλλεύεται κατ’ αποκλειστικότητα μία

Όλη η αλήθεια για τις φοροκάρτες


-Από πού θα τις προμηθευτούμε 
-Πώς θα τις ενεργοποιήσουμε
-Ποιά είναι ακριβώς η χρήση τους
-Τί κερδίζουμε στην έκπτωση φόρου

Όλη η αλήθεια για τις φοροκάρτες
Σε περίπου δύο μήνες από σήμερα θα μπει στη ζωή μας η Ηλεκτρονική Κάρτα Αποδείξεων ή αλλιώς «φοροκάρτα», όπως έχει ήδη επονομαστεί. Είναι μία ακόμα δράση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και για να επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης του ποσού-μαμούθ των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη διετία.

Έριδα για τα θρησκευτικά



Το ότι το μάθημα των θρησκευτικών κάποια στιγμή θα άναβε φωτιές ήταν αναμενόμενο. H εκκλησία έρχεται να ζητήσει κανόνες στο νέο πλαίσιο. Το πρόβλημα με την ΕΕ και η πρόταση για τα κατηχητικά

Το μείζον πρόβλημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς, θέλει να αντιμετωπίσει η Εκκλησία.

Με τα λεφτά των άλλων



Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για γάλα, κοστούμια, ταγέρ, συσκευές, μέχρι και μπάλες, αξίωναν μανδαρίνοι του δημοσίου σχεδιάζοντας διαγωνισμούς. Δείτε τα τεράστια ποσά που ξοδεύονταν εν αγνοία του ελληνικού λαού
Ενδεικτικές για το τι συνέβαινε στο παρελθόν είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με τις δημόσιες προμήθειες και τα έξοδα σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Η Porche ...βγήκε από την Κατερίνη


Αυτοκίνητα με στυλ αριστοκρατικό, πιστές απομιμήσεις πολυτελών μοντέλων κατασκευάζει μια βιοτεχνία στην Κατερίνη που έχει ήδη κερδίσει διεθνείς διακρίσεις. Ο Ηλίας Γαγανέλης και οι συνεργάτες του κατασκευάζουν ρεπλίκες πολυτελών αυτοκινήτων της δεκαετίας του ΄50, αμαξιών δηλαδή που είναι σχεδόν

Η Porche ...βγήκε από την Κατερίνη
πανομοιότυπα γρήγορων αυτοκινήτων μεγάλων εταιρειών και «βαριών» σημάτων της αυτοκίνησης.

Αντικαπνιστικός έλεγχος σε κάθε γειτονιά


Τα συνεργεία ελέγχου για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχουν βγει από χθες σε κάθε γειτονιά, ελέγχοντας όποιο κατάστημα βρουν μπροστά τους, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι καταστηματάρχες και οι πελάτες τηρούν το νέο αντικαπνιστικό νόμο που μπήκε οριστικά κα αμετάκλητα (όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η κυβέρνηση) στη ζωή μας.

Αντικαπνιστικός έλεγχος σε κάθε γειτονιά
«Στόχοι» των συνεργείων ελέγχου είναι χώροι εστίασης, καφετέριες και μπαρ σε όλη τη χώρα, φέρνοντας σχεδόν σε απόγνωση τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίος όπως σημειώνουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν κατέγραψε πτώση τζίρου έως και 50%.

Στην «Παναγίτσα» του Π. Φαλήρου το μνημόσυνο Χριστόδουλου


Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου «Παναγίτσα» Παλαιού Φαλήρου, όπου είχε υπηρετήσει ως Εφημέριος και Ιεροκήρυξ, θα τελεστεί σήμερα το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου. Στη θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Στην «Παναγίτσα» του Π. Φαλήρου το μνημόσυνο Χριστόδουλου
 και θα λάβουν μέρος οι Σεβασμ. Μητροπολίτες, μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η «Dolce vita» του Άρη


Αυτοκρατορικές σουίτες στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, και όχι μόνο, για τις διανυκτερεύσεις και θωρακισμένες Mercedes για της περιηγήσεις του, χρησιμοποιούσε ο πρώην υπουργός, Άρης Σπηλιωτόπουλος, στέλνοντας τον λογαριασμό στον Ελληνικό λαό που αυτή την ώρα στενάζει από τη φτώχεια, κάτω από τις δεσμεύσεις του μνημονίου. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ διέμενε σε προεδρικές σουίτες των 3.500 ευρώ τη βραδιά, και βόλταρε στα μπαράκια του Σόχο με θωρακισμένες υπερπολυτελείς λιμουζίνες που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η «Dolce vita» του Άρη
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», μόνο το διάστημα Μάιο-Δεκέμβριο 2008 τα ταξίδια του κ. Σπηλιωτόπουλου στοίχησαν στον Ελληνικό λαό 702.000 ευρώ.

Δεν πληρώνω από ανάγκη



Ξεκίνησε ως περίπου αστείο, ως αντίδραση την οποία οι περισσότεροι εκτιμούσαν πως θα καταλαγιάσει. Μετά θεωρήθηκε ως η περιορισμένη άμυνα κάποιων γραφικών, για να πάρει τελικά μορφή κινήματος. Δείτε πότε και πώς οι Έλληνες λένε "δεν πληρώνω"
Αυτό κι αν είναι κίνημα λαού! Η μαζική, όπως εξελίσσεται, αντίδραση των Ελλήνων να μην πληρώνουν σε περίοδο κρίσης, να αρνούνται ουσιαστικά να δώσουν τον οβολό τους στο κράτος.

Χωρίς λεωφορεία



Για πέντε ώρες χωρίς λεωφορεία θα μείνει το επιβατικό κοινό της Αθήνας τη Δευτέρα, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Ομαλά εξελίσσεται ο διάλογος με το υπουργείο Μεταφορών
Άλλη μια εβδομάδα αρχίζει με κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ενώ ο διάλογος με το υπουργείο είναι σε εξέλιξη.

Σενάρια σωτηρίας



Φουντώνει η συζήτηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους. Κερδίζει πόντους το σχέδιο Ρέγκλινγκ για επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα. Δείτε πώς θα εφαρμοστεί αν τελικά υιοθετηθεί. Νέα σκληρά μέτρα θα απαιτήσει η Γερμανία για να συναινέσει


Παρά τις επίσημες διαψεύσεις συνεχίζονται τα δημοσιεύματα περί σεναρίων έμμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες