ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/1/11

Όλη η αλήθεια για τα κοιτάσματα πετρελαίου



Μεγάλη είναι η συζήτηση που έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό σχετικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα και αποθέματα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο. Η όλη κουβέντα όπως είναι φυσικό έχει πυροδοτήσει μια σειρά από καυτά ερωτήματα τα οποία, για το οικονομικό, καλό όλων μας θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθούν.
Όλη η αλήθεια για τα κοιτάσματα πετρελαίου
Έχουμε σαν χώρα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που θα μπορούσαν όχι μόνο να καλύψουν τις ανάγκες μας αλλά και να μας οδηγήσουν σε εξαγωγές ενέργειας;

Παιδιά ενός... ανώτερου Θεού




Επειδή αν τα τρώγαμε μαζί, θα πήγαιναν και τα δικά μας παιδιά σε κολέγια του εξωτερικού, δείτε ποιων πολιτικών τα τέκνα, σπουδάζουν σε πανάκριβα πανεπιστήμια εκτός Ελλάδας.
Στο «κατεστημένο» ανήκει, φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι οι περισσότεροι που διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας, ο Γ. Αρσένης, ο Π. Ευθυμίου, ο Γ. Παπανδρέου, δεν εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στη δημόσια εκπαίδευση, ούτε καν στην πρωτοβάθμια.
Παιδιά ενός... ανώτερου Θεού
Τα παιδιά του άλλοτε «τσάρου» της Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, δεν έδωσαν καν πανελλήνιες εξετάσεις. Προτίμησαν το International Baccalaureat (ΙΒ), δηλαδή το διεθνές απολυτήριο, που επιλέγουν όσοι θέλουν να σπουδάσουν απευθείας στο εξωτερικό. Σήμερα, ο πρωτότοκος γιος του, ο Σπύρος, σπουδάζει Οικονομικά, στο Yale, και η αδερφή του, η Αθηναΐδα, Ιστορία στο London School of Economics (LSE).
Τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη πήγαν επίσης στο εξωτερικό. Η μεγαλύτερη, η Αλεξία, σπούδασε Επικοινωνία στη Σορβόνη και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης, Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και έχει κάνει μεταπτυχιακά (Δημ. Διοίκηση) στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, το Χάρβαρντ.

Xειρόφρενο στα ΜΜΜ



Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αλλαγή της τελευταίας στιγμής σε Μετρό και ΗΣΑΠ. Διαβάστε αναλυτικά το απεργιακό πρόγραμμα
Σε συνέχιση των δυναμικών κινητοποιήσεων τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ



Κοινό υπουργικό συμβούλιο με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ο πρωθυπουργοί των δύο χωρών. Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρεου-Νετανιάχου. Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ
Η δημιουργία κοινού υπουργικού συμβουλίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ συμφωνήθηκε μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Γιώργου Α. Παπανδρέου και Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες.

Μεγάλη μείωση των εισακτέων



Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο της μείωσης των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα τονίζουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, λόγω έλλειψης χρημάτων και μετεγγραφών. Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας
Τα αβάσταχτα οικονομικά προβλήματα και η πληθώρα των μετεγγραφών έχουν γονατίσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων μέχρι και 50%.

Κάμερες και σε συγκεντρώσεις


Πλήρη ανατροπή στο καθεστώς των προσωπικών δεδομένων και της ελευθερίας της συνάθροισης φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιβάλει βιντεοσκόπηση από τις κάμερες ασφαλείας των συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους. Συγκατάθεση και από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που επικαλείται λόγους προστασίας του κράτους

Τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας επικαλείται το νομοσχέδιο που εναρμονίζει την κοινοτική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και επιτρέπει πλέον την βιντεοσκόπηση με τη χρήση κάμερας, σε όλους τους δημόσιους χώρους. Επιπλέον επιτρέπει τη βιντεοσκόπηση συγκεντρώσεων από τις κάμερες επιτήρησης και τη διατήρηση του υλικού για 12 μήνες.

Μείζον ζήτημα απο τις αποκαλύψεις Wikileaks για τις στενές σχέσεις Χρυσοχοϊδη – ΗΠΑ

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει με την αποκάλυψη του Wikileaks για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Wikileaks η Ελληνική Αστυνομία φέρεται να έδινε στους Αμερικανούς συστηματικά πληροφορίες για την δομή και λειτουργία του σώματος αλλά και τη συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας!
Ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοϊδης μάλιστα φέρεται να ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην …ΕΥΠ λέγοντας ότι «δεν είναι τίποτα» και πως δεν εξυπηρετεί τους στόχους της και αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.Ο ίδιος δήλωσε στους αμερικανούς διπλωμάτες ότι σκόπευε να τη διαλύσει και να την ξαναφτιάξει με ειδικό σχέδιο νόμου.
Δηλαδή συζητούσε με τους Αμερικανούς την διάλυση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών !!!
Ο πρωην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει επίσης στον αμερικανό

Πιέσεις να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δωροδοκία

Πιέσεις να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δωροδοκίαΠιέσεις από ισχυρούς επιχειρηματίες προκειμένου να επανεξετάσει και ν’ αποσύρει το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί το αδίκημα της δωροδοκίας, λέει πως δέχεται ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης Κένεθ Κλάρκ.

Όπως αναφέρει, οι επιχειρηματίες προειδοποιούν πως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και θα αρχίσει να ισχύει από τον Απρίλιο, θα ζημιώσει τις βρετανικές εταιρείες στη διεκδίκηση συμβολαίων στο διεθνές εμπόριο.

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά αυστηρές ποινές για τους ενεχόμενους στο αδίκημα της δωροδοκίας, πράγμα που θα κάνει απρόθυμους τους εκπροσώπους των μεγάλων βρετανικών εταιριών να συναλλάσσονται στο διεθνές εμπόριο, φοβούμενοι ότι μπορούν να κατηγορηθούν για δωροδοκία ξένου επισήμου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι και δέκα χρόνων, στην περίπτωση που κάποιος υποπέσει σε δύο περιπτώσεις δωροδοκίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζει ότι το νομοσχέδιο για την

Με χειροπέδες στον εισαγγελέα ο Γκλέτσος

Με χειροπέδες στον εισαγγελέα ο Γκλέτσος
Δύσκολη η νύχτα που πέρασε για τον Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος έμεινε όλο το βράδυ στο κρατητήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, μετά την επεισοδιακή χθεσινή σύλληψή του.

Ο δήμαρχος Στυλίδας αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, με τις κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας και παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου, σήμερα τα καταστήματα, οι δηµοτικές και δηµόσιες υπηρεσίες στη Στυλίδα θα παραμείνουν κλειστά, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Κάτοικοι και φορείς έχουν προγραμματίσει νέα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες