ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/9/10

Ουάσιγκτον – Άγκυρα – Τελ Αβίβ – Αθήνα: Οι πλευρές ενός τετραγώνου που αλλάζει

ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ
Η γεωγραφία είναι αμείλικτη. Κάποια στιγμή, η τεχνολογία θα την καταστήσει λιγότερο δεσμευτική –ήδη συμβαίνει σε αυξανόμενο βαθμό εδώ και χρόνια–, αλλά μέχρι να καταργηθεί από αναγκαία και ικανή συνθήκη σε θέματα ασφαλείας και στρατιωτικών συγκρούσεων, αν ποτέ γίνει αυτό, θα συνεχίσει να επιβάλλει επιλογές. Η εξελισσόμενη ρήξη στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ οδήγησε το Ισραήλ στην επίσπευση της στρατηγικής προσέγγισης με την Αθήνα και στη συνειδητή επικοινωνιακή προβολή του γεγονότος, προκειμένου να στείλει μήνυμα ότι διαθέτει εναλλακτικές στην περιοχή. Το ενδιαφέρον αρχίζει από δω και πέρα.

Πρώην σύμμαχος, αυριανός ισλαμιστής

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ προφανώς δεν θα

Αρνητικό ρεκόρ 10ετίας η ανεργία

Υψηλό δεκαετίας χτύπησε η ανεργία στη χώρα μας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ενώ οικονομολόγοι προβλέπουν στο Reuters ποσοστό 12,5% εντός του 2010 και ακόμη πιο επώδυνη συνέχεια καθώς, όπως εκτιμάται, «η πολιτική λιτότητας που ακολουθείται με σκοπό να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες, παγώνει την οικονομική δραστηριότητα».

Τα ποσοστά ανεργίας εκτινάχθηκαν στο 11,8% κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, από 11,7% στο πρώτο τρίμηνο του έτους και από 8,9% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
«Αναμένουμε ότι τα ποσοστά θα συνεχίσουν την ανοδική τους τάση στα επόμενα τρίμηνα. Η βύθιση της ζήτησης και η ανησυχία για τις μελλοντικές οικονομικές επιδόσεις επιβαρύνουν την πολιτική προσλήψεων των εταιριών», λέει στο Reuters ο

Η απογραφή του 2011 στην Αλβανία και η Ελληνική Μειονότητα!

Η αλβανική κυβέρνηση, κατά πληροφορίες, εξήγγειλε απογραφή του αλβανικού πληθυσμού για τον προσεχή Μάιο του 2011. Επιτέλους, καλοδεχούμενη μια απογραφή στο αλβανικό κράτος. Σήμερα η αλβανική κυβέρνηση υπολογίζει τους Έλληνες μειονοτικούς που ζουν στην επικράτεια σε 60.000 περίπου. Η επίσημη αυτή αλβανική θέση ελέγχεται για πολλούς ουσιαστικούς λόγους και, με βεβαιότητα, δεν απεικονίζει την πραγματική πληθυσμιακή κατάσταση της ελληνικής μειονότητας. Τον αριθμό αυτόν που δίνει η αλβανική κυβέρνηση τον αναπαράγει και ο ελληνικός ημερήσιος και περιοδικός τύπος. Βέβαια, οι Έλληνες δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου δεν γνωρίζουν, αφού στηρίζονται μόνο στις επίσημες αλβανικές πηγές, ποια είναι η πραγματικότητα και ποιος ο πραγματικός ελληνικός πληθυσμός στην Αλβανία. Ο αριθμός που έδωσε το προηγούμενο καθεστώς (1989) είναι πέρα για πέρα αυθαίρετος και πλασματικός.

Τότε οι Έλληνες μειονοτικοί ζούσαν σε εποχή φόβου και τρόμου, αντιμετώπιζαν ψυχικούς και

Ρατσιστική βία ανακάλυψε η Ύπατη αρμοστία του ΟΗΕ όταν την Τετάρτη μαχαιρώθηκαν 3 Έλληνες στον Άγιο Παντελεήμωνα

Εντονη ανησυχία (!!!) εκφράζει η Ύπατη Αρμοστία για τους Πρόσφυγες, για την αύξηση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στη χώρα μας.(!!!)
Με ανακοίνωση της, ζητεί παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αναφέροντας ως παράδειγμα την "περίπτωση του Άγιου Παντελεήμονα, στην Αθήνα, όπου οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών και οι συμπλοκές έχουν δημιουργήσει μια έκρυθμη και ανεξέλεγκτη κατάσταση, που επηρεάζει όλους τους κατοίκους της περιοχής".(!!!)
"Οπως σημειώνεται σε σχετική έκθεση του Οργανισμού του ΟΗΕ για τους

Αποκαλυπτική έρευνα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησαν το περιοδικό Monthly Review και η εταιρία πολιτικών και κοινωνικών ερευνών VPRC.
Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2010 και υπήρξαν απαντήσεις από 750 αξιωματικούς και 676 υπαξιωματικούς. Οι περιοχές διεξαγωγής της έρευνας ήταν η Αττική, η Θεσσαλία, η Θράκη, η Κρήτη και τρία νησιά του Αιγαίου.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, βασικότερο συμπέρασμα της έρευνας ήταν η πρόταξη του οικονομικού προβλήματος από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι μάλλον αναμενόμενο δεδομένης της δυσμενούς συγκυρίας, αν και μεγάλο μέρος της έρευνας είχε ολοκληρωθεί προ της υπογραφής του περιβόητου «Μνημονίου».
Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ενημέρωση που απεστάλη από τους διοργανωτές της έρευνας, η ερμηνεία των στοιχείων που προέκυψαν είναι ότι «οδηγούμαστε με γρήγορο ρυθμό σε ένα ‘στρατό επιβίωσης’, έναν στρατό που το βασικό μέλημα των στελεχών του είναι η διασφάλιση της επιβίωσής τους». Για να ακολουθήσει ο ορθός, κατά τη γνώμη μας σχολιασμός: «Ένας στρατός δύο ταχυτήτων, στον οποίο επικρατεί η λογική της επιβίωσης, είναι αναμενόμενο να είναι λιγότερο αποτελεσματικός και να μη μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα που αναμένει από αυτόν η κοινωνία».


Άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας είναι ότι από τις απαντήσεις προκύπτει σαφώς «ότι με

Στους Κήπους του Έβρου λειτούργησε τελικά η Οργάνωση "Free Agia Sofia"

Με την τέλεση θείας λειτουργίας στους Κήπους του Εβρου, έληξε τελικά η προσπάθεια της Οργάνωσης "Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας", να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και να τελέσει εκεί θεία λειτουργία.
Η επίσκεψη ματαιώθηκε χθες το απόγευμα, όταν ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Κρις Σπύρου, έλαβε επιστολή από τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, με την οποία η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε, ότι δεν θα επέτρεπε την επίσκεψη και την τέλεση λειτουργίας στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, χαρακτηρίζοντας τις προθέσεις των μελών της οργάνωσης ως προκλητικές.
Κατόπιν αυτού, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη της "Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας" αποφάσισαν να μην μεταβούν στην Πόλη, προκειμένου να μη δώσουν την ευκαιρία στην

Απαγόρευσαν οι Τούρκοι την λειτουργία στην Αγία Σοφία και την είσοδο των προσκυνητών στην Τουρκία

Απαγόρευσαν οι τουρκικές αρχές, όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο, την τέλεση της λειτουργίας στην Αγία Σοφία και επίσης απαγόρεψαν στους προσκυνητές που είχεαν ξεκι΄νήσει από όλο τον κόσμο να εισέλθουν στην Τουρκία! Τη σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει ομάδα με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, Κρις Σπύρου, ο οποίος και ανακοίνωσε, με δήλωση του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», την απαγόρευση εισόδου τους στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες