ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/9/10

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ....

Παιδιά και Δάσκαλοι «Καλή Χρονιά»!...


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

                 

 Δευτέρα, 13 του Σεπτέμβρη με τον καθιερωμένο σχολικό Αγιασμό έρχονται στο προσκήνιο χτυποκάρδια, αγωνίες, χαρές και προσδοκίες με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και φέτος την ίδια μέρα αρχίζουν για τα “πρωτάκια” της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι εγγραφές στα οικεία τμήματα.
Βάζω υπότιτλο Απογαλακτισμός, Δικαιοσύνη, Υπομονή, Αγάπη και ως συνταξιούχος πλέον Πανεπιστημιακός δάσκαλος καταθέτω από το blog συμβουλές σε παιδιά, γονείς, συγγενείς και συναδέλφους στο ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς.
       Ομολογώ ότι για τα «πρωτάκια» και τους γονείς  τα χτυποκάρδια έχουν μέσα τους την ανυπέρβλητη γοητεία και δυσκολία του πώς θα αποχωρισθεί η μανούλα τον κανακάρη ή την κανακάρισσα της, πώς θα φανεί στα παιδιά ο κόσμος του σχολείου όπου θα πρέπει να υποταχθούν  σε νέους κανόνες, να μάθουν να συνυπάρχουν με ένα τσούρμο άλλα παιδάκια να δεχθούν ότι δεν είναι ΟΛΑ δικά τους, ότι στο σχολείο ΔΕΝ πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι επιθυμίες τους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στο σπίτι τους;
       Η   συμβουλή μου στους γονείς είναι απλή

Τι κοινό έχει η Ελλάδα με την Ρουάντα;;;

Την 83η θέση στη φετινή λίστα του World Economist Forum, το οποίο κατατάσσει όλες τις χώρες του κόσμου βάσει της ανταγωνιστικότητάς τους, καταλαμβάνει η Ελλάδα, επίδοση που χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.
Η χώρα μας φιγουράρει ήδη κάτω από αφρικανικά κράτη όπως η Μποτσουάνα, η Ναμίμπια και η Ρουάντα, καθώς τα απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής αλλά και τον κύκλο εργασιών στον κλάδο των.. αυτοκινήτων, δείχνουν καταδεικνύουν τα φαινόμενα παθογένειας που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία.
Επισημαίνεται ότι το 2009 η Ελλάδα

Ομαδική προσευχή μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά

Ομαδικά προσευχήθηκαν στην πλατεία Κοτζιά περίπου τρεις χιλιάδες μουσουλμάνοι, για το τέλος του Ραμαζανιού. Η συγκέντρωση άρχισε από νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 6, και ολοκληρώθηκε μετά τις 8:00.
Η προσευχή γίνεται πάνω στην πλατεία Κοτζιά κι έτσι η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους διεξάγεται κανονικά.
Το «Αΐντ Αλ Φιτρ» είναι μια μία εορταστική πρωινή προσευχή που ακολουθείται από έναν εορταστικό λόγο, στη συνέχεια, οι Μουσουλμάνοι ανταλλάσσουν ευχές και μοιράζουν γλυκά στα μικρά παιδιά και ακολουθούν γιορτινά τραπέζια.
Την προσευχή θα οδηγήσουν δύο Ιμάμηδες που έχουν προσκληθεί από την Αίγυπτο.
Η προσευχή θα διαρκέσει έως τις 09:30 ενώ τον χώρο παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ντου στα διόδια από το Ρίο ως τη ΔΕΘ!

Με αυτοκινητοπομπή από όλη την Ελλάδα ετοιμάζουν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια των διοδίων, οι επιτροπές αγώνα, κλιμακώνοντας από αύριο της κινητοποιήσεις του στον άξονα του ΠΑΘΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση.  
Στόχος του κινήματος είναι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου και των μέτρων της κυβέρνησης με ξεχωριστό τρόπο, ξεκινώντας από το σταθμό διοδίων του Ρίου και περνώντας από τους 16 σταθμούς του άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Στη διαδρομή από τις διάφορες πόλεις προς τη Θεσσαλονίκη θα σχηματιστεί αυτοκινητοπομπή η οποία θα ανοίγει όλα τα διόδια που θα συναντά κατά μήκος των Εθνικών Οδών για να διέρχονται οι οδηγοί ελεύθερα.
Στη «μάχη» θα πέσουν πούλμαν και λεωφορεία καθώς λόγω

Εξαιρούνται οι αιρετοί!

 Του Χρήστου Θεοχαράτου

Η κυβέρνηση κατέθεσε, ψήφισε και ισχύει από τις 5 Αυγούστου 2010, νέο νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και, γενικά, για τη νομιμοποίηση χρήματος από παράνομες δραστηριότητες. Ο νέος νόμος είναι αυστηρότερος και αυτό είναι υπέρ της κυβέρνησης.
Εκτός από την ποινική δίωξη και τις βαριές ποινές που προβλέπονται με τον νέο νόμο, ως παρεπόμενες ποινές, επιβάλλονται η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων (και των μελών των οικογενειών τους), η απαγόρευση, άρα, εκποίησης περιουσιακών στοιχείων τους και, τελικά, η δήμευσή τους.
Στον νόμο, όμως, υπάρχει μια εξοργιστική

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΑΣ

Πανηγύρια για τα …πανηγύρια Ταπείνωση του Ελληνικού κράτους; Υφυπουργός Γ. Ντόλιος, ο νέος…αγάς του πανηγυριού!

Πραγματοποιήθηκαν κατά σειρά τα δύο καλοκαιρινά πανηγύρια στα Πομακοχώρια του νομού Ροδόπης και Έβρου, του Ακρίτα (Αλάνατ ή Αλάντεπέ) και του Χίλια, αντίστοιχα. Και τα δύο είναι πλέον πρώην Πομάκικα πανηγύρια, το πρώτο με οικονομικά χαρακτηριστικά και το δεύτερο με έντονα θρησκευτικά, αφού εκεί συναθροίζονταν οι Αλεβίτες των γύρω χωριών.
 Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 πραγματοποιήθηκε «τουρκική εισβολή» και με την απόλυτη συνδρομή ελληνόφωνων παραγόντων (νομαρχών κλπ) τα πανηγύρια πέρασαν στη σφαίρα επιρροής του καλπάζοντος τουρκικού εθνικισμού, ώστε σήμερα να είναι κακόγουστες αντιγραφές εθνικιστικών πανηγυριών της Τουρκίας (Αδριανούπολης, Προύσσας κλπ), και να προσπαθούν μέσα από γελοίες και υποκριτικές αναφορές στην ειρήνη των γειτονικών λαών, να στήσουν άλλο ένα τουρκικό σκηνικό στην ούτως ή άλλως απο-πομακοποιημένη σε μεγάλο βαθμό ορεινή Ροδόπη.

Και στα δύο πανηγύρια η συμμετοχή του κόσμου σε σχέση
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες