ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/1/11

Η Κωνσταντινούπολη μέσα από τα μάτια ενός περιηγητή


Έκθεση με φωτογραφίες από τις αρχές του 20ού αιώνα

Τα νερά του Βοσπόρου, οι επιβλητικές γέφυρες, το πολύβουο λιμάνι, οι εντυπωσιακοί δρόμοι και άλλες όψεις της Κωνσταντινούπολης των αρχών του 20ού αιώνα, παρουσιάζονται σε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Κωνσταντινούπολη 1900- Φωτογραφικό Οδοιπορικό του T. Wild».

900 μέρες αναρρωτική, σε υπάλληλο του ΙΚΑ



Κάπως έτσι σπαταλούν το δημόσιο χρήμα οι «κοπρίτες» του ελληνικού δημοσίου... Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της διοίκησης του ΙΚΑ ερευνούν την περίπτωση υπαλλήλου του ιδρύματος στην Καλαμάτα που έχει πάρει 900 ημέρες αναρρωτική άδεια από το 2001, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 600 περίπου είναι οφθαλμοφανώς παράνομες
900 μέρες αναρρωτική, σε υπάλληλο του ΙΚΑ
Η πρόσφατη συμπλήρωση φακέλων τμηματαρχών που ζήτησαν οι κεντρικές υπηρεσίες έφερε τους υπευθύνους του τοπικού υποκαταστήματος μπροστά στο απίστευτο φαινόμενο ένας συνάδελφός τους να έχει κάνει τόσο μεγάλη εκμετάλλευση των δικαιωμάτων του. Βέβαια δεν πρέπει να εξεπλάγησαν ιδιαιτέρως καθώς μέσες-άκρες το θέμα ήταν γνωστό, όπως κοινό μυστικό αποτελεί και ο τρόπος με τον οποίον αυτό γινόταν, αλλά και το πρόσωπο που στήριζε τον δήθεν άρρωστο υπάλληλο του ΙΚΑ.

Πρόστιμα σε Δήμους



Με πρόστιμα που θα φθάνουν έως και το 15% των εσόδων τους θα χρεώνονται οι Δήμοι που δεν καταθέτουν έγκαιρα τα μηνιαία οικονομικά τους στοιχεία
Αυστηρές κυρώσεις σε δήμους που θα καθυστερούν σημαντικά την καταχώριση των στοιχείων τους, προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος, που εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, σχετικά με τη μηνιαία υποχρεωτική καταχώριση των οικονομικών στοιχείων των δήμων.

Καλπάζει η ανεργία



Συνεχίζεται η αύξηση της ανεργίας από μήνα σε μήνα. Το 13,5% έφτασε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2010. Πλήττονται ιδιαίτερα νέοι και γυναίκες. Δείτε ποιες περιφέρειες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα
Μαύρα είναι τα στοιχεία από το χώρο της αγοράς εργασίας, με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ να δείχνουν μία δραματική αύξηση των ανέργων κατά τον μήνα Οκτώβριο 2010, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2009, ενώ πλέον ένας στους τρεις νέους και νέες έχει πρόσφατα χάσει τη δουλειά του ή δεν μπορεί καν να ενταχθεί στην αγορά εργασίας.

Ενοχλημένη η Γερμανία





Ακατανόητη χαρακτηρίζει η Γερμανία την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με τις θηριωδίες των ναζιστών στο Δίστομο. Τι υποστηρίζει και τι θα επικαλεστεί η γερμανική πλευρά
Την αντίδραση της Γερμανίας προκάλεσε η απόφαση της Ελλάδας να καταφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Διστόμου, ενώ στην αντίστοιχη εκκρεμή δίκη, το γερμανικό κράτος θα επικαλεστεί το προνόμιο της ετεροδικίας.

Οι δρόμοι του Μονακό



Ένα γιοτ που δεν έχει ξαναδεί ο πλανήτης, σχεδίασε η εταιρία Yacht Island Design. Αποτελεί μικρογραφία του Μονακό και περιλαμβάνει ανέσεις για πολύ μεγάλα πορτοφόλια (Pic)
Συνδυάζει τη χλιδή με την φαντασία. Είναι το νέο πρότζεκτ Βρετανών σχεδιαστών που ονομάζεται  Streets Of Monaco (Οι δρόμοι του Μονακό). Υποτίθεται ότι είναι μία μικρογραφία της πόλης συμπεριλαμβανόμενων της πίστας του Μόντε Κάρλο, του φημισμένου Καζίνο, του  Hotel de Paris, του Cafe de Paris.

Η απαγόρευση έγινε καπνός



Σε φόρο για το κάπνισμα μετατρέπει την καπνοαπαγόρευση η κυβέρνηση. Έρχονται αλλαγές στο νόμο που στην πράξη έχει ακυρωθεί. Δείτε πού και με ποιον τρόπο θα επιτρέπεται. Η ένταξη των καταστημάτων και το "τσιγαρόσημο". Στείλτε μας την άποψή σας
Αλλαγές στο νόμο της καπνοαπαγόρευσης θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, καθώς ο σημερινός νόμος κατέληξε σε φιάσκο, αφού το κάπνισμα συνεχίζεται κανονικά.

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια




Τη μνήμη του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα τιμούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές. Συγκέντρωση στα Προπύλαια. Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ
Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στα Προπύλαια για να τιμήσουν τη μνήμη του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δολοφονία του.


 Δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς και αντιδράσεις


Την έντονη δυσαρέσκειά της Τουρκίας και δη της θρησκευτικής κοινότητας της γειτονικής χώρας προκάλεσαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς σχετικά με τη μουσουλμανική θρησκεία, την οποία χαρακτήρισε καταστροφική λατρεία. Κάλυψη από την ιεραρχεία.
"Εκφραστή της ισλαμοφοβίας" χαρακτηρίζει το Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, σε ανακοίνωσή της με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της.

Αμοιβαίο όχι, σε επιχειρησιακή



Δεν θα εφαρμοστεί η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας και με την Επιθεώρηση Εργασίας να γνωμοδοτεί ότι δεν υφίστανται οι όροι για την εφαρμογή της
 Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας, επί της κοινής αιτιολογικής έκθεσης για κατάρτιση ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης της εταιρείας "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΝΕΟΓΑΛ".

Οδηγοί σε απόγνωση



Πάνω από το 1,6 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Φόροι, αισχροκέρδεια και άνοδος των διεθνών τιμών, προκαλούν αυξήσεις εκτός ελέγχου
Έσπασε, για πρώτη φορά, το "φράγμα" του 1,6 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενώ σε επιμέρους πρατήρια οι τιμές διαμορφώνονται από 1,5 μέχρι 1,8 ευρώ το λίτρο.

Πάγκαλος: Η επιστροφή



Για προσωπικές απόψεις που συμμερίζεται απολύτως έκανε λόγο ο Θ.Πάγκαλος, για τους "'άξεστους" αγωνιστές του '21 και τους κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους, για τους οποίους όμως διευκρίνισε ότι αφορούν μόνον εκείνους που προσελήφθησαν με ρουσφέτι. Σιβυλλική δήλωση για τον πρωθυπουργό
Στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις παρέπεμψε ο Θ.Πάγκαλος, ενώ είπε σιβυλλικά απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους να μην είναι τόσο σίγουροι ότι θέλει να τον δει ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και ενώ όλοι περίμεναν νέες ρουκέτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν τους άφησε παραπονεμένους.

Στη Χάγη για Δίστομο



Την παρέμβασή του στη Χάγη, για την εκκρεμή διαφορά Γερμανίας Ιταλίας για τις κατοχικές αποζημιώσεις, αποφάσισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία μέχρι νωρίς το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη, η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γεμανικής κατοχής στην Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες