ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/12/10

ΕΤΣΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ

Έτσι κλέβουν βενζίνη από τους καταναλωτές

Σχόλιο αναγνώστη

Εργαζόμουν σε πρατήριο βενζίνης ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε άλλα τέσσερα(κάτω από σήμα πολύ γνωστής εταιρείας). Ήμασταν και συνεχίζει να είναι ο φθηνότερος στο λεκανοπέδιο για να προσελκύσουμε πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές. 

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Στοπ στην παχυσαρκία

Τρόποι αντιμετώπισης από το Καφενείο της Επιστήμης

Τέλος στην παχυσαρκία δίνει το Καφενείο της Επιστήμης που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Επόμενη Μέρα». 

Η εκδήλωση που οργανώνει

ΒΛΑΒΕΡΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ

Βλαβερά τα κινητά για τις εγκύους

Αποκτούν συχνά παιδιά με προβληματική συμπεριφορά

Οι μέλλουσες μητέρες που χρησιμοποιούν τακτικά κινητά τηλέφωνα έχουν αυξημένο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς, κυρίως αν και τα ίδια τα παιδιά κάνουν χρήση των τηλεφώνων, σύμφωνα με μία δανέζικη έρευνα. 


Η έρευνα έγινε σε περίπου 100.000 έγκυες γυναίκες μεταξύ του 1996 και του 2002, αλλά και σε περισσότερα από 28.000 παιδιά που το Δεκέμβριο του 2008 ήταν 7 ετών. 

ΜΑΓΙΚΑ ΜΕΡΗ

Μαγευτικά μέρη του κόσμου

ΔΕΙΤΕ: Αξίζει να τα επισκεφθείτε

Τα αρχαιολογικά μνημεία των χωρών του κόσμου είναι άξια θαυμασμού και προκαλούν εντύπωση σε χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται.

Ζητούμενο επειγόντως;… Άνδρες!



Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
             

Δύσκολες εποχές για όλους εμάς τους Έλληνες οικογενειάρχες, γονείς, μισθωτούς και μεροκαματιάρηδες, ακόμη πιο δύσκολοι για τους άνεργους και πρωτόγνωρα ΔΥΣΚΟΛΗ η εβδομάδα αυτή για τους…άρρενες πολιτικούς του Ελληνικού Κοινοβουλίου που υποδέχονται αύριο τον κ Strauss-Kαhn του ΔΝΤ (μάλλον έρχεται να δει από κοντά τον Λαό που τον είχε ξαφνιάσει καθώς ανέδειξε στις πρόσφατες εκλογές ΠΡΩΤΟ Κόμμα το ΠΑΣΟΚ της…τρόικα) και μεθαύριο Πέμπτη τον «Ευρωπαίο Επίτροπο» κ Olli Rehn (για τις Βουλευτίνες δεν λέω τίποτε!)
Προσβολές με υπονοούμενα και χτυπήματα κάτω από τη

Ληστές στο Άγιο Όρος

Στόχος διαρρηκτών έγινε κελί της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους. Άρπαξαν εικόνες και έναν χρυσοκέντητο ρωσικό επιτάφιο, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του γέροντα
Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν φαίνεται να είχαν διαρρήκτες που έβαλαν στο στόχαστρό τους το περασμένο Σαββατοκύριακο το ιστορικό κελί "Άξιον Εστί" της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, οι διαρρήκτες, αφού εισέβαλαν στο ιστορικό κελί της Ιεράς Μονής, αφαίρεσαν τέσσερις εικόνες, έναν χρυσοκέντητο ρώσικο Επιτάφιο και τρία κεντητά καλύμματα Αγίας Τράπεζας.

Γεννητούρια για τις Monachus monachus

                                                  Η μεσογειακή φώκια monachus monachus 
 
Οι νεογέννητες φώκιες έφθασαν στις 27 από την αρχή της αναπαραγωγικής περιόδου έως και σήμερα. Σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας MOm, εφέτος ο

Συνελήφθη στη Βρετανία ο Τζούλιαν Ασάνζ


Συνελήφθη σήμερα στη Βρετανία ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού που είχε με αστυνομικούς.

Άνδρες της Σκότλαντ Γιαρντ συνέλαβαν τον 39χρονο Αυστραλό, σε εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Ο Ασάνζ καταζητείται στη Σουηδία με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών, την οποία αρνείται.

ΛΙΓΝΙΤΗΣ


«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων
Η αρχική αξίωση της τρόικας επιχειρείται να εμφανιστεί ως καλύτερη επιλογή για τη ΔΕΗ από τις αντιπροτάσεις της

Associated Press
Το ζήτημα της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ επαναφέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, παράλληλα με τις ξεχωριστές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες από τον γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κ. Μαθουδάκη με τις διευθύνσεις Ανταγωνισμού και Ενέργειας της Κομισιόν για την αναζήτηση «ισοδύναμης λύσης». Με διαρροές προς τον Τύπο, η διαπραγμάτευση εμφανίζεται να οδηγεί σε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες για τη ΔΕΗ από την ίδια την πώληση μονάδων, όπως ήταν η αρχική αξίωση της τρόικας! Καλλιεργείται έτσι η αποδοχή της βίαιης συρρίκνωσης της ΔΕΗ, στο όνομα της λύσης που δήθεν εξυπηρετεί καλύτερα τα οικονομικά συμφέροντα της επιχείρησης. Κι αυτό γίνεται περίπου την ίδια ώρα που στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Μανιάτης επαναλάμβανε ότι η πώληση λιγνιτικών μονάδων αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.Απέναντι στην αξίωση για πώληση μονάδων, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για ανταλλαγή λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες που διαθέτουν ενεργειακοί όμιλοι σε άλλες χώρες. Αυτή η επιλογή μπορεί να φέρει άμεσα ξένες εταιρείες στην εκμετάλλευση του λιγνίτη στην Ελλάδα, ώστε να «σπάσει» το μονοπώλιο της ΔΕΗ, παραμένει όμως μια «λύση» που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου ενεργειακού κεφαλαίου, επιχειρώντας απλώς να προστατέψει και τα συμφέροντα των μετόχων της ΔΕΗ ΑΕ. Γι' αυτό και υπέρ της ανταλλαγής τάσσεται ο επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβός, που σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» δηλώνει: «Πιστεύω μάλιστα ότι η λύση αυτή θα μετατρέψει το κατ' αρχήν αρνητικό για τη ΔEH - απώλεια μεριδίου στους λιγνίτες - σε θετικό. Aκούγεται αντιφατικό, αλλά μέσω της ανταλλαγής μονάδων η ΔEH θα πετύχει τον στόχο της εξωστρέφειας που παλεύει ανεπιτυχώς εδώ και μία δεκαετία, αφού θα εισέλθει σε νέες αγορές».

Σιδηροδρομική συνεργασία Βουλγαρίας-Κίνας

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών υπεγράφη μεταξύ της Βουλγαρίας και της Κίνας. Το μνημόνιο φέρει τις υπογραφές του υπουργού Μεταφορών, Τεχνολογίας της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, Αλεξάνταρ Τσβέτκοφ και του υπουργού Σιδηροδρόμων της Κίνας, Λιου Ζιγιούν.
Οι δύο άνδρες υπέγραψαν, σήμερα, το μνημόνιο, στο Πεκίνο, παρουσία του αντιπροέδρου της κινέζικης κυβέρνησης, Ζανγκ Ντεγιάνγκ, τονίζεται σε ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Μεταφορών.
Η συνεργασία των δύο χωρών, όπως ορίζεται από το μνημόνιο, προβλέπει τη διέλευση κατά μήκος των αξόνων μεταφορών της Ευρασίας, με βασικό σημείο «αναφοράς» τη Βουλγαρία, τον εκσυγχρονισμό των

"Θησαυρός" 20 δισ. ευρώ στη Β. Ελλάδα

Η ορθολογική εκμετάλλευση αυτού του φυσικού πλούτου μπορεί να αναζωογονήσει περιοχές υποβαθμισμένες, αλλά πλούσιες σε κοιτάσματα χρυσού και άλλων μετάλλων, όπως η Θράκη και η Βόρεια Χαλκιδική, αλλά και να συμβάλλει συνολικά στην προσπάθεια για επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.


Βεβαιωμένα αποθέματα μετάλλων, με αξία άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σημερινές τιμές, και δυναμικά κοιτάσματα που μπορούν να πολλαπλασιάσουν αυτό το οικονομικό μέγεθος, καθιστούν τη Βόρεια Ελλάδα ως μια από τις πλουσιότερες σε ορυκτό πλούτο περιφέρειες της Ευρώπης. Η ορθολογική εκμετάλλευση αυτού του φυσικού πλούτου μπορεί να αναζωογονήσει περιοχές υποβαθμισμένες, αλλά πλούσιες σε κοιτάσματα χρυσού και άλλων μετάλλων, όπως η Θράκη και η Βόρεια Χαλκιδική, αλλά και να συμβάλει συνολικά στην προσπάθεια για επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ανεκμετάλλευτο αυτόν τον πλούτο, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Δεν υπάρχει δικαιολογία για νέες καθυστερήσεις», τονίζει χαρακτηριστικά στο «Έθνος» ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), κ. Παπαβασιλείου.

Απολύονται 112.989 από το Δημόσιο

 του Γιώργου Φράγκου

Το δρόμο της εξόδου που οδηγεί μαθηματικά στο ταμείο ανεργίας, ετοιμάζεται να δείξει η κυβέρνηση του μνημονίου σε όσους εργαζομένους στο στενό δημόσιο τομέα δεν καλύπτονται από την ομπρέλα της μονιμότητας.
Πρόκειται συνολικά για 112.989 υπαλλήλους με διάφορες σχέσεις εργασίας που υπηρετούν σήμερα σε υπουργεία, περιφέρειες και δήμους. Από την ανάλυση των στοιχείων της πρόσφατης απογραφής των 769.000 απασχολουμένων στο κεντρικό κράτος και τους ΟΤΑ, προκύπτει ότι οι 53.833 απ’ αυτούς έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι 44.811 ορισμένου, ενώ οι υπόλοιποι 14.345 είναι συμβασιούχοι έργου.
Οι τελευταίοι είναι οι πρώτοι που θα πάρουν των "ομματιών" τους, δηλαδή θα φύγουν με τη λήξη των συμβάσεών τους, αφού ήδη τους έχει διαμηνυθεί πως δεν υπάρχει περίπτωση ανανέωσής τους.
Στη συνέχεια, σειρά θα πάρουν οι ορισμένου χρόνου και θα ακολουθήσουν οι αορίστου αφού οι θέσεις τους, παρά την κρατούσα άποψη ότι δεν μπορεί να πειραχθούν, δύνανται άνετα μάλιστα να καταργηθούν κι αυτοί ν’ απολυθούν.
Το άρθρο 103 παρ. 8 του Συντάγματος προσφέρει δίχτυ ασφαλείας κι αυτό υπό

ΜΕΤΣΟΒΟ: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Χτισμένο αμφιθεατρικά, σε υψόμετρο 1.156 μέτρων, σε μια από τις ψηλότερες βουνοκορφές της Πίνδου, στο μεταίχμιο των ορίων της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, το Μέτσοβο είναι μια από τις πλέον γραφικές πόλεις της Ελλάδας, που "ξεχειλίζει" παράδοση κι έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, με πληθυσμό γύρω στους 6.000 κατοίκους.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος "Εγνατία Ηπείρου", το Μέτσοβο αναφέρεται για πρώτη φορά το 1380 μ.Χ., στο χρονικό των αυταδέλφων Φιλανρωπηνών Πρόκλου και Κομνηνού.
Αρχικά ήταν ένας μικρός συνοικισμός ποιμένων. Αργότερα, λόγω της σημαντικής γεωγραφικής του θέσης, έτυχε ιδιαίτερης προνομιακής μεταχείρισης, που συνέβαλε στην επιβίωση και επιτάχυνε τους ρυθμούς της πολυσχιδούς ανάπτυξης σε δύσκολους καιρούς.
Αναφέρεται ότι το 1430 μ.Χ. χορηγήθηκαν προνόμια στους Μετσοβίτες από τον Σουλτάνο Μουράτ τον Β' ως επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς των Μετσοβιτών φυλάκων του Ζυγού προς τα τουρκικά στρατεύματα του Σινάν Πασά, που κατευθυνόταν στα Γιάννινα. Ανανέωση των προνομίων αυτών έχουμε το 1659 από τον Σουλτάνο Μεχμέτ το Δ'.
Με βάση τα προνόμια αυτά, το Μέτσοβο και τα γύρω χωριά Μαλακάσι, Μηλιά, Ανήλιο, Βοτονόσι, Παλιά Κουτσούφλιανη (Πλατάνιστος) και Δερβεντίστα (Ανθοχώρι) αποτέλεσαν ένα

Φόβος για επέμβαση της Ρωσίας στις βαλτικές χώρες και ερωτηματικά αν το ΝΑΤΟ θα τις προστάτευε

Ο αμερικανικός προβληματισμός για την υπεράσπιση των τριών χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία) από ρωσική επέμβαση υπεράσπισης των ρωσικών μειονοτήτων που βρίσκονται στο έδαφός τους, είναι διάχυτος, όπως και ο φόβος αντίδρασης της Ρωσίας σε περίπτωση που εγκαθίσταντο αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφός τους, όπως αποκαλύπτουν αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύονται σήμερα από τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».
Σχέδιο της Ατλαντικής Συμμαχίας για την προστασία της Πολωνίας επεκτάθηκε στις τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στις οποίες υπάρχουν ισχυρές ρωσικές

«Κουκούλωσε» η Κομισιόν την αθώωση των hedge funds για την ελληνική κρίση;

Για τη συγκάλυψη της μελέτης η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα hedge funds δεν επιδείνωσαν την ελληνική κρίση, κατηγορείται η Κομισιόν.

Η σχετική μελέτη, η οποία έπρεπε να είχε δημοσιευτεί εδώ και μήνες, κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έως ότου μια ολλανδική εφημερίδα απαίτησε τη δημοσιοποίησή της, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα επικαλούμενη την ελευθερία της πληροφορίας.

Η έκθεση αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Telegraph, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι οι traders των credit default swaps (CDS, των ασφαλίστρων έναντι του ρίσκου χρεοκοπίας της χώρας) προκάλεσαν επιπλέον προβλήματα για την ελληνική και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Αντίθετα, αναφέρει η έκθεση, «η αγορά των CDS δείχνει να διευκολύνει τον επιμερισμό του ρίσκου».

Η Telegraph αποδίδει την απροθυμία της Κομισιόν να δημοσιεύσει την έκθεση στην

Κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων εγκαινίασε στις ΗΠΑ η Google Διαβάστε περισσότερα...

Ήταν ήδη βιβλιοθηκάριος, τώρα έγινε και βιβλιοπώλης: η Google εγκαινίασε στην αμερικανική αγορά το κατάστημα ψηφιακών βιβλίων eBooks, το οποίο θα μπορούσε να απειλήσει τη σημερινή κυριαρχία της Amazon και της Apple.Ο κατάλογος του νέου καταστήματος περιλαμβάνει προς το παρόν 3 εκατομμύρια τίτλους -ένας μικρός αριθμός σε σχέση με τους 15 εκατομμύρια τόμους που είχαν ψηφιοποιηθεί για την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Google Books.

Μέχρι σήμερα, το Google Books επέτρεπε στους χρήστες να αναζητούν βιβλία και να διαβάζουν αποσπάσματα από τους τίτλους συνεργαζόμενων εκδοτών. Στις περιπτώσεις βιβλίων που δεν καλύπτονται πλέον από πνευματικά δικαιώματα, ο χρήστης είχε πρόσβαση στα πλήρη κείμενα.

Στο εξής, οι επισκέπτες του Google Books θα μπορούν να συνδέονται στο eBooks για να αγοράζουν ολόκληρα βιβλία από 4.000 εκδότες, όπως οι Simon & Schuster, η Randomhouse Inc. και η Penguin.

Εκατομμύρια ακόμα τίτλοι θα μπορούσαν να προστεθούν στον κατάλογο αν η

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

      
του Περικλή Νεάρχου

Ο Ξέρξης, πριν αναλάβει τη μεγάλη εκστρατεία του κατά της Ελλάδος, έστειλε κήρυκες στην Αθήνα και τη Σπάρτη, όπως είχε κάνει προηγουμένως και ο πατέρας του, για να ζητήσουν «γην και ύδωρ», εθελούσια δηλαδή υποταγή των δύο πόλεων.Οι Σπαρτιάτες εξεμάνησαν τόσο πολύ για την ιταμότητα των «βαρβάρων», που παρεβίασαν και τον καθιερωμένο σεβασμό στο ιερό πρόσωπο των κηρύκων. Τους πέταξαν σ’ ένα πηγάδι για να πάρουν από εκεί «γην και ύδωρ».
Μετά τους μεγάλους και νικηφόρους περσικούς πολέμους, με αφορμή ένα μίασμα, οι Σπαρτιάτες έστειλαν θεοπρόπους στο μαντείο των Δελφών για να ζητήσουν χρησμό από την Πυθία και συμβουλή από τον θεό. Το μαντείο τους απάντησε ότι το μίασμα συνδέεται με την ιεροσυλία που διέπραξαν εις βάρος των κηρύκων του Ξέρξη. Οι Σπαρτιάτες βρίσκονταν τότε σε ανταγωνισμό με τους Αθηναίους για την ηγεμονία. Αυτήν που τους οδήγησε τελικά στον φοβερό αδελφοκτόνο Πελοποννησιακό πόλεμο.
Απεφάσισαν, λοιπόν, να επανορθώσουν και να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις με τον Μεγάλο Βασιλέα. Έκαναν έκκληση γι’ αυτό να παρουσιασθούν εθελοντικά δύο νέοι Σπαρτιάτες, οι οποίοι να μεταβούν στα Σούσα, να παρουσιασθούν στον Μεγάλο Βασιλέα και να προσφερθούν για θανάτωση από τους Πέρσες ως αντάλλαγμα για τον θάνατο των δύο περσών κηρύκων.
Οι δύο νέοι ήταν ο Βούλις και ο Σπέρχις, που έκαναν την ανάβασή τους στα Σούσα ελεύθεροι, χωρίς κανενός είδους δεσμά ή φύλακες. Παρουσιάσθηκαν στο παλάτι και εξήγησαν τον λόγο για τον οποίο είχαν έρθει. Όταν το πληροφορήθηκε ο Μεγάλος Βασιλέας έμεινε κατάπληκτος. Ζήτησε να τους παρουσιάσουν ενώπιόν του. Οι «Αθάνατοι» σωματοφύλακές του προσπάθησαν με απειλές να τους λυγίσουν για να «προσκυνήσουν» τον Μεγάλο Βασιλέα. Αυτοί όμως αρνήθηκαν λέγοντας ότι προσκυνούν μόνο θεούς και όχι ανθρώπους και ότι δεν χρειάζεται να τους απειλούν με θάνατο, γιατί ακριβώς γι’ αυτό είχαν έρθει. Ο βασιλεύς των Περσών εκτίμησε την ανδρεία και τη φιλοπατρία τους. Δεν δέχθηκε να φανεί ο ίδιος λιγότερο μεγαλόψυχος. Έλαβε επίσης υπ’ όψιν τις προτροπές των συμβούλων του για τη σκοπιμότητα μιας διπλωματικής χειρονομίας προς τη Σπάρτη. Έστειλε, λοιπόν, πίσω ελεύθερους τους δύο σπαρτιάτες νέους.
Δεν αγωνίζεται κανείς και δεν θυσιάζεται για κάτι που δεν αγαπά και δεν θεωρεί ως υπέρτατη αξία
Το παράδειγμα των δύο νέων Σπαρτιατών είναι ένα από τα άπειρα παραδείγματα φιλοπατρίας που λαμπρύνουν την αρχαία αλλά και τη νέα ελληνική Ιστορία. Τι είναι όμως αυτό που κινεί σε μια τέτοια ηρωική στάση, θυσία και αυταπάρνηση; Προφανώς, αυτό που τόσο έξοχα

Τι φοβάται ο Ασάνζ

Νέο ένταλμα σύλληψης για τον Τζούλιαν Ασάνζ έλαβε χθες η βρετανική αστυνομία, από τη Σουηδία. Πιθανό να παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ανησυχούν οι δικηγόροι του για την πιθανότητα σύλληψής του

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ θα πρέπει να παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.
Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο 39χρονος Αυστραλός είναι πιθανόν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους και μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 100.000-200.000 στερλινών. Επίσης τουλάχιστον έξι άνθρωποι θα πρέπει να εγγυηθούν για εκείνον.
Ο συνήγορος του Ασάνζ Μαρκ Στέφενς δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Guardian. "Προς το παρόν δεν έχω καταλήξει σε καμιά συμφωνία με την αστυνομία", δήλωσε.

Προστασία από τη Ρωσία

Μέτρα για βοήθεια προς τους λαούς της Βαλτικής φαίνεται ότι επεξεργαζόταν το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που έφερε στο φως το Wikileaks, οι φόβοι εντάθηκαν μετά την επίθεση της Ρωσίας στη Γεωργία
Το ΝΑΤΟ επεξεργάσθηκε σχέδια για την προστασία των τριών χωρών της Βαλτικής από απειλές που προέρχονται από τη Ρωσία, αποκαλύπτουν αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύονται σήμερα από τη βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Σχέδιο της Ατλαντικής Συμμαχίας για την προστασία της Πολωνίας επεκτάθηκε στις τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στις οποίες υπάρχουν ισχυρές ρωσικές μειονότητες, αφού ζήτησαν να έχουν συμπληρωματική προστασία απέναντι στη Ρωσία, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύονται από τη βρετανική εφημερίδα.

Προδομένη εμπιστοσύνη

Πάνω από 500 άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ κατηγορούμενοι για απάτη δισεκατομμυρίων σε βάρος 120.000 επενδυτών. Μήνυση στην HSBC και άλλες τράπεζες για την υπόθεση Μάντοφ
Η αμερικανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε την σύλληψη περισσότερων από 500 ανθρώπων που κατηγορούνται πως εξαπάτησαν χιλιάδες επενδυτές για συνολικό χρηματικό ποσό που ανέρχεται στα 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλην τη χώρα, στα πλαίσια της εκστρατείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την πάταξη της χρηματοοικονομικής απάτης που ξεκίνησε τον Αύγουστο.
Η επιχείρηση "Προδομένη Εμπιστοσύνη" αποκάλυψε απάτες με θύματα 120.000 ανθρώπους σε όλο το μήκος και πλάτος των ΗΠΑ, με πολλές από τις δολερές αυτές πράξεις να έχουν επιχειρηθεί κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης που σάρωσε τη χώρα τα τελευταία χρόνια, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η επιχείρηση εξάρθρωσης ήταν μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια των αρχών σε εθνικό επίπεδο, όμως οι απάτες ήσαν κατά το μέγα μέρος τους μεμονωμένες και άσχετες μεταξύ τους.

Απάντηση με απεργία

Η μάχη για να παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 12/12 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι. Κατεβάζουν ρολά οι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων

Με κατεβασμένα ρολά για όλη τη διάρκεια της ημέρας απαντά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις πιέσεις που δέχονται, προκειμένου να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους στις 12/12 και στις 19/12.
Οι ίδιοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία που αφορά όλα τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Λίγο κάνει καλό

Ευεργετικές είναι οι επιδράσεις της ασπιρίνης σε ανθρώπους άνω των 40 ετών, σύμφωνα με νέα έρευνα. Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να προστατέψει από πολλές μορφές καρκίνου. Οι κίνδυνοι γαστρορραγίας

Η λήψη μικρής ποσότητας ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου, ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες και τα ευρήματα είναι τόσο ισχυρά ώστε να προτείνεται σε ανθρώπους άνω των 40 να λαμβάνουν προληπτικά ασπιρίνη κάθε μέρα.
Η έρευνα αυτή αναμένεται να διχάσει την επιστημονική κοινότητα καθώς η ασπιρίνη έχει κατηγορηθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο γαστρορραγίας σε περίπου έναν ασθενή στους χίλιους κάθε χρόνο.

Χρυσή ακτινογραφία

Ποιος θα έδινε 24.000 λίρες για μια ακτινογραφία κρανίου. Αν ήταν κοινού ανθρώπου, κανείς. Αν όμως επρόκειτο για ακτινογραφία που απεικόνιζε τον εγκέφαλο του Άλμπερτ Αϊνστάιν, πολλοί θα έκαναν την προσφορά τους (Pic)

Ακτινογραφία του κρανίου του Άλμπερτ Αϊνστάιν πουλήθηκε σε πλειστηριασμό για 24.000 λίρες Αγγλίας, 20 φορές περισσότερο από την αναμενόμενη τιμή.
Η ακτινογραφία τραβήχτηκε το 1945, δέκα χρόνια πριν το θάνατο του μεγάλου φυσικού. Ανέπτυξε μια σειρά από θεωρίες που διακήρυξαν, για πρώτη φορά, την ισοδυναμία της μάζας προς την ενέργεια ενώ ταυτόχρονα έδωσαν εντελώς νέο περιεχόμενο στις έννοιες του χώρου, του χρόνου και της βαρύτητας.

Μέλλον με απολύσεις


Ελάχιστοι εργοδότες στην Ελλάδα περιμένουν αύξηση της απασχόλησης στις αρχές του 2011, σύμφωνα με έρευνα αμερικανικής εταιρίας. Σε ποιους τομείς εκτιμάται ότι θα χαθούν οι περισσότερες θέσεις εργασίας

Τρόμο προκαλούν τα στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας Manpower, η οποία έκανε έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 εργοδοτών στην Ελλάδα σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης τους πρώτους τρεις μήνες του 2011.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2011 διαμορφώνεται στο -15%, το χαμηλότερο ποσοστό από το δεύτερο τρίμηνο του 2008 που ξεκίνησε η έρευνα της Manpower στη χώρα μας.
Από τις απαντήσεις των Ελλήνων εργοδοτών προκύπτει ότι το 8% αναμένει αύξηση της απασχόλησης έναντι 23% που είναι το ποσοστό αυτών που προβλέπουν μείωση, ενώ το 65% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων τους.
Η πτώση του δείκτη είναι 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010 και 16 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010.
Πού χάνονται θέσεις εργασίας

Στάση εργασίας στις τράπεζες

Καμία συζήτηση για μείωση αποδοχών των εργαζομένων δεν δέχεται η ΟΤΟΕ και προχωρά σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη. Την ίδια μέρα έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία στην ΑΤΕbank


Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12  έως τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη η ΟΤΟΕ, ζητώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Παράλληλα με τη στάση εργασίας, σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΑΤΕ bank.

Στην Αθήνα ο κύριος ΔΝΤ


Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας το απόγευμα στην Αθήνα, λόγω της επίσκεψης του Ντομινίκ Στρος Καν. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ θα μιλήσει και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αναμένεται κρίσιμη παρέμβαση στο θέμα της επιμήκυνσης
Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν. Ο Στρος Καν θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.
Νωρίτερα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Θα συναντηθεί επίσης με υπουργούς της κυβέρνησης, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και τους κοινωνικούς εταίρους.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν, φτάνει στην Ελλάδα, μια μέρα μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Μπαρόζο στις Βρυξέλλες και δύο μέρες πριν την επίσκεψη του Όλι Ρεν στην Αθήνα.
Το ζήτημα της επιμήκυνσης

Χωρίς μέσα μεταφοράς


Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό θα μείνει το επιβατικό κοινό αύριο Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία

Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται να δημιουργηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να σηκώσουν χειρόφρενο και να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία στις 8 Δεκεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τον ΟΑΣΑ.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στα τρόλεϊ, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τα υπόλοιπα Μέσα.

Τα σκουπίδια επιστρέφουν


Πριν μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους της Αθήνας, οι υπάλληλοι προχωρούν σήμερα και αύριο σε νέα 48ωρη απεργία. Βουνά σκουπιδιών αναμένεται να δημιουργηθούν και πάλι. Τα αιτήματα των απεργών και η υπολειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής
Διάλειμμα και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα αποδείχθηκε η λήξη της απεργίας των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.
Πριν ολοκληρωθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών, οι πολίτες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με βουνά σκουπιδιών, καθώς οι υπάλληλοι προχωρούν σε νέα 48ωρη προειδοποιητική απεργία σήμερα και αύριο.
Οι εργαζόμενοι ζητούν λύση στο πρόβλημα με τους περίπου 1000 συμβασιούχους και καταβολή δεδουλευμένων από κυριακάτικα, αργίες και νυχτερινά τα οποία δεν πληρώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου.
Τον Ιανουάριο, τα δικαστήρια θα κρίνουν την παραμονή ή την αποχώρηση 450 εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.
Σήμερα αναμένεται δικαστική απόφαση για τους 100 απολυμένους του ΧΥΤΑ Φυλής, που ζητούν προσωρινή διαταγή για να παραμείνουν στην εργασία τους.
Το πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ Φυλής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες