ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/10/10

ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

     Αηδιασμένος όχι μόνο εγώ αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες για την νεοταξική χούντα ίσως πρέπει να σκεφτούμε κάποιες έννοιες που τις έχουμε ξεχάσει…. Μια απ΄αυτές είναι η εσχάτη προδοσία
    Θα μπορούσαμε λοιπόν να αρχίσουμε την έναρξη του νεοραγιαδισμού από το βράδυ των Ιμίων. Εκείνο το βράδυ βγήκαν τα χαρτιά όλων των πολιτικών της εξουσίας. Μαύρο βράδυ της Ελλάδας. Εκατομμύρια δραχμές είχαν ξοδευτεί για αίθουσες επιχειρήσεων αλλά οι κ. Αρσένης , Πάγκαλος και Σημίτης δεν καταδέχτηκαν να πάνε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συντονίσουν την κατάσταση . Παρόλα αυτά προτίμησαν  να συντονίσουν την κατάσταση από τα πολιτικά τους γραφεία. Πλήρως παράληση των πολιτικών γραναζιών ενώ οι στρατιωτικοί ήταν με το χέρι στην σκανδάλη. Αποτέλεσμα… μην το συζητάμε. Παρότι το στρατηγικό πλεονέκτημα από το Πολεμικό Ναυτικό, 3 παλικάρια  έχασαν την ζωή τους και το ευχαριστώ στις μανάδες τους και σε όλη την Ελλάδα ήταν το «ευχαριστώ στους Αμερικάνους» και «και την σημαία την πήρε ο αέρας».
     Αλλάζοντας ρότα εξουσίας διαπιστώνουμε ότι οι

Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων αμέσως μετά τις εκλογές

Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων -Μακεδονία του Βαρδάρη -και θα περάσει μαζί με όλα τα άλλα δεινά που "έλουσε" μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ τους Έλληνες  χωρίς να ανοίξει μύτη.

Εάν λοιπόν η ονομασία των Σκοπίων πρέπει να περιέχει τη λέξη Μακεδονία τότε -και μόνον τότε- η μόνη αποδεκτή ονομασία θα έπρεπε να είναι το "NOVAMACEDONIA" σε μία λέξη και για όλες τις χρήσεις.

Οι λόγοι είναι πολλοί:

1. οποιαδήποτε άλλη σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονια θα γράφεται αναγκαστικά σε μετάφραση, κάθε φορά για την κάθε χώρα-γλώσσα και τελικά θα παραμείνει σκέτο το Μακεδονία για λόγους πρακτικούς.

2. το "NOVAMACEDONIA"  δεν χρειάζεται μετάφραση σε

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ» ή Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΟ;

του Κωνσταντίνου Χολέβα-Πολιτικού Επιστήμωνα
Σπεύδω εξ αρχής να δηλώσω ότι τάσσομαι κατά οποιασδήποτε σύνθετης ονομασίας που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία είτε ολόκληρο είτε ως παράγωγο είτε ως σύνθετο. Από τη στιγμή πάντως που αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» για το κράτος των Σκοπίων κρίνω σκόπιμο να εκφράσω τις ακόλουθες ενστάσεις μου.
                Πρώτον από τα δημοσιεύματα του σκοπιανού Τύπου μαθαίνουμε ότι δεν έχει αποσαφηνίσει ο μεσολαβητής του Ο.Η.Ε. αν η πρόταση θα αναφέρεται σε Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη ή σε Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βαρδάρη). Άλλο το πρώτο που περιέχει υποχρεωτικά τη διευκρίνιση «του Βαρδάρη» και άλλο το δεύτερο που βάζει τον Βαρδάρη σε μία παρένθεση άρα ουσιαστικά καθιερώνει ως επίσημο όνομα τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», νέτα-σκέτα!
                Δεύτερον. Δεν διευκρινίζεται για μία ακόμη φορά ποιο θα είναι το εύρος χρήσεως του νέου ονόματος. Θα χρησιμοποιείται μόνον σε ένα ταμπελλάκι στον ΟΗΕ και από την Ελλάδα ή από όλες τις χώρες; Και ποια θα είναι η διεθνώς αποδεκτή ορολογία για τους κατοίκους, τη γλώσσα και τη υπηκοότητα; Μακεδονοβαρδάριοι και Μακεδονοβαρδαρικά ; Προφανώς όχι! Θα λέγονται απλώς Μακεδόνες και η γλώσσα Μακεδονική με τη δική μας υπογραφή, αν ό μη γένοιτο το αποφασίσει η Κυβέρνησή μας. Μπορεί να έχουμε μία χώρα που λέγεται Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά οι κάτοικοι είναι Αμερικανοί, όχι Ηνωμενοπολιτειοαμερικανοί. Τα μπερδεμένα και τα σύνθετα υποχωρούν στη διεθνή ορολογία και επικρατούν τα απλούστερα και τα ιστορικώς ισχυρότερα, όπως είναι ο όρος «Μακεδονία».
              Τρίτον. Η ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη», δηλαδή το

Αποφάσεις Δ.Σ. Συνδέσμου Κληρικών Χίου για το μάθημα των Θρησκευτικών και άλλα σημαντικά θέματα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Χίος, 24 Οκτωβρίου 2010
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
822 00 ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ
Αρ. Πρωτ.: 28
Γραφείο: Αλεξάνδρου Παχνού 3 821 00 ΧΙΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου συνεδρίασε την Πέμπτη 21/10/2010.
Κατά τη συνεδρίαση αυτή:

1) Το Δ.Σ. με νωπές ακόμα τις εικόνες από τις τραγικές επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη Χίο μας εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό ενός αξιόλογου συμπατριώτη μας στους Ολύμπους και τις καταστροφές στην περιουσία των πολιτών, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο Σύνδεσμος εκφράζει προς όλους τους πλημμυροπαθείς την αμέριστη συμπαράστασή του και παρακαλεί την Ελληνική Πολιτεία δια των αρμοδίων φορέων της να παράσχει κάθε βοήθεια για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ζωή της ακριτικής πατρίδας μας στους κανονικούς της ρυθμούς.
2) Με αφορμή την από 2-10-2010 δημοσίευση του νέου υπό συζήτηση Σχεδίου Προγράμματος μαθημάτων για τις τρεις τάξεις του Λυκείου που επεξεργάζεται και προωθεί ομάδα εργασίας του Υπουργείου Παιδείας κρίναμε απαραίτητο να διατυπώσουμε εγγράφως την έντονη διαμαρτυρία του Συνδέσμου μας για το ρόλο που προβλέπεται ότι θα έχει το θρησκευτικό μάθημα στο νέο σχολείο. Η ένταξη του θρησκευτικού μαθήματος σε πολυπληθείς ομάδες-κύκλους επιλεγόμενων μαθημάτων, μαζί με μαθήματα που έχουν διαφορετική γνωστική αποστολή και δεν έχουν κάποια συγγένεια με τα Θρησκευτικά, ή έχουν ιδιάζουσα βαρύτητα στο σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη για την ύπαρξη του μαθήματος. Η επιστολή διαμαρτυρίας θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες προς το Υπουργείο Παιδείας και θα κοινοποιηθεί δεόντως.
3) Το Δ.Σ προωθώντας την ομόφωνη απόφαση-αίτημα της Γενικής μας Συνέλευσης για κατάργηση του ορίου ηλικίας που προβλέπεται για τους εν ενεργεία κληρικούς προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν (σήμερα ισχύει το 70ον έτος) και την απόλυτη εναρμόνιση και συμφωνία με τα όρια ηλικίας των Δημοσίων Υπαλλήλων (προαιρετικά 65ον) επικροτεί την πρόταση του Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος προς την Ιερά Σύνοδο για την τροποποίηση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο σχετικό άρθρο. Το Δ. Σ. επικροτεί και όλες τις άλλες αποφάσεις-προτάσεις του Ι.Σ.Κ.Ε. (συνεδρίαση 27/9/1010) όπως διατυπώθηκαν στη σχετική ανακοίνωση του και αναμένει την εξέτασή τους από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
4) Το Δ.Σ. εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί πολλά από τα μέλη του Συνδέσμου μας επέλεξαν να έχουν ταυτόχρονα και την ιδιότητα του μέλους του Ι.Σ.Κ.Ε. μεταφέροντας στην ακριτική μας Χίο την δύναμη του αρχαιότερου και μεγαλύτερου εκκλησιαστικού Συνδέσμου, με τον οποίο υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία.
5) Το Δ.Σ. αποφάσισε για εφέτος να φιλοξενηθεί η ετήσια εορτή του

"Μας σπρώχνουν σε εμφύλιο"

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Γοητευτικά σοκάκια στην Πλάκα, χώροι τέχνης στο Μοναστηράκι, γραφικά ταβερνάκια στο Θησείο, ρομαντικές βόλτες κάτω από το μεγαλείο της Ακρόπολης. Κάπου εκεί τελειώνει η γυαλιστερή καρτ-ποστάλ και αρχίζει η πραγματικότητα. Η σκληρή, η βρώμικη, η επικίνδυνη, αυτή που κυριαρχεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων
που τολμούν να περάσουν την Ομόνοια, να διαβούν την Αθηνάς, να περπατήσουν στο Μεταξουργείο, να ζήσουν στην πλατεία Θεάτρου, να λειτουργήσουν επιχειρήσεις στην πλατεία Κουμουνδούρου, να μεγαλώσουν παιδιά στον Κεραμεικό. Για όλους αυτούς η Αθήνα είναι μια πόλη αμαρτωλή, που διώχνει τους κατοίκους της και παραδίδεται στα χέρια του εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης, της πορνείας και των ναρκωτικών. Μια πόλη γκέτο.
Ανήλικη πορνεία και «πεζοδρόμιο» έγχρωμων γυναικών κάτω από τη «μύτη» των αστυνομικών. Διακίνηση ναρκωτικών και χρήστες- έφηβοι, ακόμη και παιδιά- κείτονται κατά δεκάδες στα πεζοδρόμια, άψυχα κορμιά με τα μέλη τους τρυπημένα και μελανιασμένα. Ενοπλες ληστείες, κλοπές αυτοκινήτων και κάθε είδους λαθρεμπόριο πάνω σε πανιά και χαρτόκουτα στη μέση του δρόμου. Το γκέτο είναι ένα καζάνι που κοχλάζει και υποκινεί τη βία και τον ρατσισμό. Με ποσοστό κατοίκησης που δεν περνά το 4%, πρόκειται για γειτονιές ερημωμένες, χωνευτήρια για κάθε λογής κατατρεγμένους, τοξικομανείς και αστέγους. Και οι λιγοστοί κάτοικοι τρέπονται σε φυγή.

Η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί, η δημοτική αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά, η ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύεται ανεπαρκής. Εκατοντάδες τηλεφωνήματα στο

Κάνεις τα χατίρια της κυβέρνησης

Ότι έχει «παραδοθεί» στην κυβέρνηση καταγγέλλουν πλέον ανοιχτά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο πολλοί Μητροπολίτες. Και το κλίμα αυτό ήταν εμφανές σε συζήτηση και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, αλλά και μέσα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Σ' αυτήν τη σκληρή κριτική που δέχεται, η θέση του Αρχιεπισκόπου είναι ότι στις συνομιλίες με την κυβέρνηση προωθεί την επίλυση των προβλημάτων της Εκκλησίας. Μόνο που δεν φαίνεται να πείθει.
Η ανταπάντηση των Μητροπολιτών που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι αυτό το σφιχταγκάλιασμα του Αρχιεπισκόπου με την κυβέρνηση είναι ότι κάθε άλλο παρά έχει οδηγήσει στη δημιουργία θετικού κλίματος για την Εκκλησία και αποφυγής τριβών. Τονίζουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι κάθε άλλο παρά δείχνουν οι κυβερνητικές επιλογές σεβασμό προς τις θέσεις της Εκκλησίας.
Και ευθέως Μητροπολίτες θέτουν το ερώτημα προς τον κ. Ιερώνυμο: Ποια θέματα αρχών

Το «ΟΧΙ» του 1940 – Η άρνηση ως ιστορική κατάφαση!…

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


        Αύριο οι Θεσσαλονικείς γιορτάζουμε την απελευθέρωσή μας και τον Άγιο Δημήτριο και την ερχόμενη Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου 2010 ο Ελληνισμός θα γιορτάσει στην εποχή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και της τρόικας το βροντερό ΟΧΙ του Μεταξά και των Ελλήνων στην επέλαση του Φασιστικού άξονα.
        Εκείνο το ιστορικό ΟΧΙ, ήταν έμπρακτη απόδειξη ότι η συγκεκριμένη άρνηση συνιστούσε κατάφαση για την ανάληψη ιστορικού καθήκοντος και ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!...
          «Τι είναι ένας επαναστάτης;» αναρωτιέται σε μια μεστή νοημάτων παράγραφο ο Albert Camus και συνεχίζει «εκείνος που λέει ΟΧΙ αλλά με την άρνησή του ΔΕΝ εννοεί αποποίηση. Γιατί είναι ταυτόχρονα το ίδιο άτομο που λέει ΝΑΙ στη συνέχιση του αγώνα του έχοντας ήδη κάνει συνειδητά την πρώτη κίνηση, αυτήν της άρνησης…»
          Στους δικούς μου κύκλους, των επιστημόνων της συμπεριφοράς αλλά προφανώς και σε κύκλους όπου ασκείται η σύγχρονη πολιτική υπάρχουν οι συνάδελφοι που διατείνονται ότι ένα άτομο δεν μπορεί, δεν είναι σωστό να προσπαθήσει να είναι ταυτόχρονα και λογικό και συναισθηματικό. Αν όμως σταθούμε για λίγο επικεντρώνοντας σε υποκειμενικό ο καθένας και η καθεμιά μας επίπεδο αξιολόγησης αυτή τη θέση μπορούμε να διαπιστώσουμε καλόπιστα ότι εμείς οι άνθρωποι διαθέτουμε την ικανότητα να αισθανθούμε αυτό που σκεφτόμαστε και να επεξεργασθούμε γνωστικά αυτό που αισθανόμαστε.
          Με λόγια απλά το συναίσθημα ποτέ ΔΕΝ

Ο Μπουτάρης, ο Κεμάλ και ο βιασμός της ιστορικής συνείδησης του Έλληνα.

του Σάββα Καλεντερίδη

Είδαμε σήμερα το πρωί, στη ΝΕΤ, τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, να απαντά σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το θέμα του Κεμάλ.

Ο κ. Μπουτάρης, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της δωρεάς του νεοκλασικού που φέρεται να έζησε για ένα διάστημα ο φασίστας-σφαγέας του Ελληνισμού από το ελληνικό στο τουρκικό δημόσιο και της αλλαγής του ονόματος της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, τη δεκαετία του ’30, είπε και τα παρακάτω.

Επιβεβαίωσε ότι πριν λίγα χρόνια, όταν οι Τούρκοι ανακαίνισαν την οικία του βραβευμένου με Νόμπελ Ποίησης, Γιώργου Σεφέρη, στη Σκάλα Βουρλών, δίνοντας ταυτόχρονα το όνομά του στη διερχόμενη οδό, ο ίδιος, ως επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών, στη διάρκεια επαφών με Τούρκους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη και μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που κατέβαλλαν τότε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ισμαήλ Τζέμ (που ήταν μέλος του υπουργικού συμβουλίου που θα αναλάμβανε τα ηνία της εξουσίας, με βάση σχέδιο πραξικοπήματος της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ) για σύσφιγξη των Ε-Τ σχέσεων, πρότεινε να ξαναδοθεί το όνομα του φασίστα-σφαγέα του Ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ, στην οδό Αποστόλου Παύλου, εξομοιώνοντας στην ουσία το ήθος και το βεληνεκές του Σεφέρη με τον σφαγέα εκατοντάδων χιλιάδων αόπλων και γυναικοπαίδων, τον Μουσταφά Κεμάλ.

O κ. Γ. Μπουτάρης κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις

«Μόνος στο σπίτι» ο Παπανδρέου εναντίον όλων

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΟΣΧΟΒΑ
Μέσα σε ένα χρόνο ο πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ έχουν «καταφέρει» να διαρρήξουν τους δεσμούς τους με πρόσωπα και κοινωνικά στρώματα που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του κυβερνώντος κόμματος και που στήριξαν αποφασιστικά τον κ. Γιώργο Παπανδρέου σε δύσκολες στιγμές. Κι όμως, πέρασαν μόλις 12 μήνες από την 4η Οκτωβρίου του 2009 που το ΠΑΣΟΚ διάβαινε το κατώφλι της εξουσίας συντρίβοντας με δέκα ποσοστιαίες μονάδες τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι, δεν είναι περίεργο που η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Δευτέρας μάλλον… μνημόσυνο θύμιζε, παρότι το ΠΑΣΟΚ είχε «γενέθλια» ως κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και τα υπουργικά στελέχη –σοφώς ποιούντες– απέφυγαν τις πανηγυρικές δηλώσεις, καθώς γνωρίζουν ότι το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία δεν επιτρέπει σχετικές… παρορμήσεις. Το κλίμα στο κυβερνών κόμμα επίσης είναι τόσο εκρηκτικό, που δεν αφήνει περιθώρια για «λουλούδια και αγάπες». Οι κόντρες μεταξύ υπουργών λόγω αρμοδιοτήτων, η συναίσθηση ότι μπορεί να παλεύουν για μια «χαμένη παρτίδα» και η απίστευτη δυσφορία που εισπράττουν κάθε Σαββατοκύριακο οι βουλευτές στις περιφέρειές τους συνθέτουν ένα επικίνδυνο μείγμα. Όλοι περιμένουν, εξάλλου, ένα «δυναμικό και καυτό χειμώνα» λόγω των αντιδράσεων ομάδων που θίγονται από τα νέα μέτρα.
Το «σεμνά και ταπεινά» επέβαλε επίσης η στοιχειώδης επίγνωση των δραματικών μεταβολών που έχουν επιφέρει στο εισόδημα του μέσου Έλληνα πολίτη τα σκληρά περιοριστικά μέτρα, και κυρίως η έλλειψη αναπτυξιακής λογικής του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2011 που συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και φυσικά ο φόβος ότι δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο χρεοκοπίας αλλά και το κλίμα απαισιοδοξίας που έχει επιδεινωθεί στους φορολογούμενους πολίτες.
Ο πρωθυπουργός ίσως είναι το μόνο πρόσωπο –σύμφωνα με τις μετρήσεις– που «αντέχει» σε σχέση με την αποδοχή του κόσμου. Έχει πάρει επάνω του το θέμα «διάσωση της χώρας» και εμφανίζεται απολύτως αποφασισμένος να το επιτύχει. Από την άλλη, ωστόσο, είναι προφανές ότι δεν

Ο… Άλεξ Ρόντος αποφασίζει την ονομασία των Σκοπίων!

Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί θεωρούν πως η εξαιρετικά αποδυναμωμένη διεθνώς Ελλάδα συνιστά ευκαιρία για τις ΗΠΑ προκειμένου να επιβάλουν στην Αθήνα απαράδεκτες, από ελληνικής πλευράς, μέχρι τώρα λύσεις στο Σκοπιανό, στο Κυπριακό, ίσως ακόμη και στα Ελληνοτουρκικά.  
 Του Γιώργου Δελαστικ
Πιο εφιαλτική είδηση για όσους ενδιαφέρονται για τα κορυφαία θέματα της εξωτερικής πολιτικής, και ειδικότερα για την ονομασία της ΠΓΔΜ, δεν θα μπορούσε να υπάρξει από αυτή που μας ήρθε την περασμένη εβδομάδα από τη Νέα Υόρκη: κατόπιν προσωπικής εντολής του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο ανατριχιαστικής πολιτικής φήμης Άλεξ Ρόντος διεξάγει μυστικές συνομιλίες με την ηγεσία των Σκοπίων για την εξεύρεση ονομασίας αποδεκτής από τον Γιώργο Παπανδρέου: Ποιος θα το φανταζόταν ποτέ ότι θα καταντούσαμε σε τέτοιο σημείο αθλιέστατου προτεκτοράτου – ο Άλεξ Ρόντος να… εκπροσωπεί την Ελλάδα!
Μια φυσιογνωμία πολιτικά τόσο σκοτεινή, ώστε εξεδιώχθη κλοτσηδόν ακόμη και από τη… Λακωνία (!), όταν ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να τον επιβάλει εκεί ως υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ένα πρόσωπο, υποτίθεται, «ανύπαρκτο» για την επίσημη Ελλάδα, αφού δεν κατέχει καμιά θεσμική θέση στον κρατικό μηχανισμό, να χειρίζεται εν κρυπτώ και παραβύστω ένα κορυφαίο θέμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας εν αγνοία και με παραμερισμό ακόμη και του υπουργού Εξωτερικών!
Όχι μόνο εξωφρενικά και ταπεινωτικά για την Ελλάδα πράγματα, αλλά πρωτίστως άκρως ανησυχητικά και ύποπτα ως προς το σε ποιους έχει αναθέσει στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός την υπόθεση των Σκοπίων.

«Τον έδωσε» ο Δημήτρης Δρούτσας

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχει διοχετευτεί στα μέσα ενημέρωσης η είδηση για το μυστικό ρόλο του Άλεξ Ρόντος –και της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά–, με όλο και πιο συγκεκριμένη μορφή.
Στη Νέα Υόρκη όμως ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το ρόλο του Άλεξ Ρόντος, επιβεβαιώνοντας με έμμεσο αλλά σαφέστατο τρόπο την ανάμειξή του στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων.
Δεν είναι εύκολο να εκτιμήσει κανείς αν το έκανε

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΔΡΑΓΩΝΑ

 Απο το Αιεν αριστευειν


Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να διδάσκεται ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση της κυρίας Δραγώνα θα γίνει δεκτή, προκειμένου να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν οι απόψεις της εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Για άλλη μια φορά η αντίδραση του κόσμου και ο φόβος των πολιτικών εν όψει κόστους σε ψήφους αποδίδει. Η γνωστή μισελληνίς Θάλεια Δραγώνα που έχει αναφερθεί από το παρόν ιστολόγιο ουκ ολίγες φορές για το μίσος εναντίον της Ελλάδας και το ανθελληνικό της έργο παραιτήθηκε από την θέσση της ΓΓ του υπουργείου Παιδείας. Η στερούμενη βασικού πτυχίου γεν. γραμματέας (αφού στις μέρες που ζούμε, το μεγαλύτερο πτυχίο για να επιτύχεις στην πολιτική είναι ο ανθελληνισμός), προσέφερε από την θέση της μεγάλες υπηρεσίες στην …Τουρκία. Έπαυσε τους Έλληνες δασκάλους και καθηγητές από τα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας και τους αντικατέστησε με τουρκόφρονες, συνέβαλε τα μέγιστα στην de facto αναγνώριση της ανύπαρκτης “ τουρκικής μειονότητας στην Θράκη”, ενώ μνημειώδεις είναι οι δηλώσεις της για την ελληνική γλώσσα που την χαρακτήρισε μικρή ενώ τα αρχαία ελληνικά μια νεκρή και ουσιαστικά άχρηστη γλώσσα…
Κα Δραγώνα δεν θα μας λείψετε καθόλου!!!! Αν και είμαι πεπεισμένος ότι οι υπηρεσίες σας προς τα ανθελληνικά κέντρα δεν πέρασαν απαρατήρητες και γρήγορα θα σας βολέψουν κάπου αλλού! Προδότες σαν κι εσάς σπανίζουν άλλωστε… Να μην μείνει και το έργο σας ημιτελές!!!

ΒΡΕ ΟΥΣΤ! ! ! ! !

«Στέγνωσε» από καύσιμα & λιπαντικά ο στόλος

 του Γιώργου Διονυσόπουλου
Με τις «αναθυμιάσεις» κινούνται τα πλοία και τα υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού, αφού οι δεξαμενές του στόλου έχουν στην κυριολεξία «στεγνώσει» από καύσιμα και λιπαντικά έλαια. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει φτάσει στο απροχώρητο, εξαιτίας και της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων», το σενάριο της οποίας προβλέπει την έξοδο και την κίνηση στο Αιγαίο ενός εξαιρετικά μεγάλου αριθμού πλοίων που σε διαφορετικές συνθήκες θα ελλιμενίζονταν στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Όπως σημειώνουν πηγές του Πενταγώνου, τα όποια αποθέματα καυσίμων υπάρχουν, λόγω και της άσκησης, βρίσκονται πλέον στα πετρελαιοφόρα του στόλου, με αποτέλεσμα ο ανεφοδιασμός των δεξαμενών να είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος και άμεσος. Ήδη, λόγω της μεγάλης έλλειψης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει στη διενέργεια δύο διαγωνισμών που αφορούν, ο μεν πρώτος, τον ανεφοδιασμό του Πολεμικού Ναυτικού με καύσιμα και, ο δεύτερος, την προμήθεια λιπαντικών ελαιών για πλοία και οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό για τα καύσιμα κατέθεσε προσφορά μόνο μία εταιρεία, τα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες