ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/12/10

Πετρέλαιο και αίμα στο Μεξικό



Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου στο Μεξικό, σκότωσε 22 ανθρώπους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον 30 σπίτια στο Τεξμελουκάν του Μεξικού. Σύμφωνα με τις αρχές η έκρηξη προκλήθηκε όταν μία συμμορία τρύπησε τον αγωγό για να κλέψει πετρέλαιο.
τουλάχιστον 22 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ανεφλέγη ακαριαία πετρέλαιο που διέρρεε από αγωγό, σε πόλη του κεντρικού Μεξικού.
Η έκρηξη στο αγωγό της εταιρείας Pemex στο Τεξμελουκάν έγινε όταν μία τοπική συμμορία, άνοιξε τρύπα για να κλέψει πετρέλαιο, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Ένα μαύρο σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή και είναι ορατό στο σημείο της ανάφλεξης.

Αποκεφαλίζουν τη βασίλισσα



Στη... λαιμητόμο απειλείται να οδηγηθεί  η φιγούρα της Βασίλισσας Ελισάβετ μετά την εσπευσμένη πώληση του Βασιλικού ταχυδρομείου σε ξένους ιδιώτες, οι οποίοι΄θα έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν την κεφαλή της βασίλισσας από τα γραμματόσημα.
Οι συζητήσεις των υπουργών δίνουν και παίρνουν στο Μπάκιγχαμ με σκοπό να βρουν μια λύση για το πώς θα αναπαριστάται η μοναρχία εν γένει εφόσον δε καταφέρουν να κρατήσουν τη παρουσία της βασίλισσας.

Συκοφαντία και εκβιασμός



Θύμα εκβιασμού και συκοφαντικής δυσφήμισης είχε πέσει τον τελευταίο ένα χρόνο ο αρχηγός του ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης. Οι δράστες, ένας πολιτευτής του ΛΑΟΣ και η κόρη στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ., κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Ζητούσαν χρήματα για να σταματήσουν τις αναρτήσεις

Θύμα εκβιασμού και συκοφαντικής δυσφήμισης φαίνεται να είχει πέσει τον τελευταίο ένα χρόνο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, από 49χρονο πολιτευτή του ΛΑΟΣ και απόστρατο συνταγματάρχη, αλλά και την 45χρονη κόρη στρατηγού της ΕΛΑΣ, οι οποίοι φαίνεται ότι διατηρούν blog, μέσω του οποίου κατηγορούσαν τον ίδιο, αλλά και μέλη της οικογένειάς του.

Αίτημα Ομπάμα για Σχολή Χάλκης



Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης ζητά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που εκτιμά ότι η με μία τέτοια κίνηση η Τουρκία θα επιβεβαιώσει ότι με τις μεταρρυθμίσεις εξασφαλίζει μεταξύ αλλων, θρησκευτικές ελευθερίες
Θέμα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών, θέτει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του προς την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ".

Κήρυγμα στον Ιερώνυμο



Να στραφεί κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αποφάσισε κατά το κήρυγμα της Κυριακής ο Μητροπολίτης Άνθιμος, κατακρίνοντας τη συναυλία που διοργανώθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα.

Στο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κατέκρινε τη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα, επισημαίνοντας πως ένας ορθόδοξος ναός δεν είναι μέρος για διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις.

Χωρίς δημοψήφισμα σε μέτρα



Την παράκαμψη των δημοψηφισμάτων, προκειμένου μία χώρα να ενταχθεί σε πλαίσιο μέτρων για χρηματοδότηση από τον νέο Μηχανισμό Στήριξης που θα λειτουργήσει από το 2013 αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Μπλόκαραν τα ευρωομόλογα Γαλλία και Γερμανία. Δέσμευση Παπανδρέου για συγκέντρωση 1 εκ. υπογραφών για να ξεμπλοκάρει το θέμα
Χωρίς να απαιτείται δημοψήφισμα, παρά μόνον έγκριση από τις κυβερνήσεις, θα εισέρχονται στον νέο Μηχανισμό Στήριξης της Ε.Ε. που θα τεθεί σε λειτουργία από το 2013 οι χώρες που θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα.

Πάγωμα προϋπολογισμού Ε.Ε.



Να παγώσει ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. έως το 2020 λόγω κρίσης, ζήτησαν πέντε χώρες, ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία. Για το θέμα είχαν πιέσει οι Βρετανοί
Αίτημα για πάγωμα του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2020 κατέθεσαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Χουάν Ζοζέ Μπαρόζο, πέντε χώρες της ΕΕ.

Δηλώνει πιστός στο ευρώ



Αδιανόητη θεωρεί οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί που πιστεύει ότι χωρίς την κοινή οικονομία η Ευρώπη θα εκραγεί
Ως ανεύθυνη και αδιανόητη πράξη χαρακτήρισε πιθανή έξοδο της χώρας του από το ευρώ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.
«Η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μία πράξη ανεύθυνη και αδιανόητη. Το ευρώ είναι η καρδιά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στηριξη από την Νέα Ουαλία



Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία, τάχθηκε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας
Αυξάνονται σταδιακά οι προσωπικότητες που τάσσονται σθεναρά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέθλια γη τους.

Δρόμος για το αυτόφωρο



Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Επιθεωρητές Εργασίας, μετά από ειδική εντολή για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το προβλεπόμενο από το νόμο Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Απειλή αυτοφώρου
Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ Χάλαρη Μιχάλη, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.

Διχάζει, φυλλάδιο της Εκκλησίας



Να παρέμβει πολιτικά επιχειρεί μερίδα ιεραρχών που συνέταξε και τύπωσε φυλλάδιο για τις εκκλησίες, το οποίο αν και έχει θέμα την οικονομική κρίση, ωστόσο περιέχει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το σύνολο του πολιτικού κόσμου
Παρέμβαση στην πολιτική διοίκηση της χώρας επιχειρεί μερίδα της ιεραρχίας, με κείμενο που διανέμεται από σήμερα Κυριακή στις εκκλησίες και αναφέρεται στην οικονομική κρίση, με τίτλο "Προς το Λαό", ενώ συντάκτης του φέρεται να είναι ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος.

Προσέκρουσε δεξαμενόπλοιο στο Αγαθονήσι

Σε βραχώδη αβαθή περιοχή εντός του λιμανιού του Αγαθονησίου, προσέκρουσε το δεξαμενόπλοιο υδροφόρο «ΜΑΡΙΑ» με 10 Έλληνες επιβαίνοντες, κατά την διαδικασία απόπλου. Από την προσάραξη, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, τραυματισμός ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το δεξαμενόπλοιο κατευθύνθηκε αυτοδύναμα προς το λιμάνι του Αγαθονησίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι να αποκατασταθεί η

Η δεύτερη «απαγωγή» της Ευρώπης

Γράφει ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ Πρέσβυς ε.τ.Είναι γνωστή η πρώτη μυθολογική απαγωγή της Ευρώπης. Ο Ζευς, μεταμορφωμένος σε πανέμορφο λευκό ταύρο, απήγαγε την ωραία πριγκίπισσα από τους ανθισμένους λειμώνες της Φοινίκης και την έφερε, πετώντας πάνω από τα κύματα, στην Κρήτη, νοτιότερο άκρο της ηπείρου που έμελλε στο εξής να φέρει το όνομά της.

Η δεύτερη «απαγωγή» της Ευρώπης δεν είναι τόσο μυθολογική και ρομαντική. Αφορά την απαγωγή της ιδέας της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ενοποιήσεως από τους θιασώτες ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού και από την παγκοσμιοποίηση που υπονομεύει και αλλοτριώνει το όνειρο για την Ευρώπη, στο οποίο πίστεψαν οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Η εξέλιξη αυτή θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ενοποίηση, σε πρώτη

Άνοιξαν οι κάλπες στην Λευκορωσία



Οι ψηφοφόροι άρχισαν να προσέρχονται στις κάλπες από σήμερα νωρίς το πρωί στην Λευκορωσία για τις προεδρικές εκλογές τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ο απερχόμενος πρόεδρος, Αλεξάντρ Λουκασένκο, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει νοθεία και καλεί σε διαδηλώσεις τους πολίτες όταν κλείσουν οι κάλπες.

Ικανοποίηση για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής


Οι ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτησαν τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σαρωτικές αλλαγές σε 150 κλειστά επαγγέλματα προωθεί η κυβέρνηση



Το νομοσχέδιο δεν αναμένεται να περιλαμβάνει διάταξη για το άνοιγμα του επαγγέλματος του οδηγού ταξί
Το νομοσχέδιο δεν αναμένεται να περιλαμβάνει διάταξη για το άνοιγμα του επαγγέλματος του οδηγού ταξί   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
ΑθήναΣαρωτικές αλλαγές για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες φέρνει το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση προωθεί, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, ένα νέο πλαίσιο που θα φέρει την «αυτόματη» απελευθέρωση 150 επαγγελμάτων.

Αποζημιώθηκαν... για το «κράξιμο» από τον Στρος Καν



Την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις, οι «εθνοπατέρες» έβγαλαν κονδύλι για να συμμετέχουν στην Επιτροπή στην οποία «έτριξαν τα δόντια» οι κ.κ Στρος Καν και Όλι Ρεν πριν από λίγο καιρό.
Επί της ουσίας, όσοι βουλευτές παρευρέθησαν στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής… για να ακούσουν το τρίξιμο των δοντιών του Ντομινίκ Στρος Καν και του Επιτρόπου Όλι Ρεν, για άμεση λήψη επιπρόσθετων μέτρων, πήραν «πρόωρο» δώρο Χριστουγέννων…

Αποζημιώθηκαν... για το «κράξιμο» από τον Στρος Καν
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι 79 βουλευτές που μετείχαν στην Επιτροπή αποζημιώθηκαν με 37.000 ευρώ περίπου, 500 ευρώ έκαστος, την ώρα που το «κονκλάβιο» της Τρόικας ζητούσε νέα επώδυνα μέτρα, αγνοώντας, βέβαια, την οργή και το μένος εκατομμυρίων Ελλήνων για την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΤΟΡ 10 ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΑΣΤΟΧΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ

Το εγκυρότατο ''Foreign Policy'', κάνει ένα αφιέρωμα στις Δέκα πιο άστοχες προβλέψεις που έγιναν από διάφορους πολιτικούς του κόσμου, για το 2010. Περίοπτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει και ο δικός μας πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα το περιοδικό αναφέρει στο αφιέρωμα το εξής απόσπασμα από συνέντευξή του Γιώργου Παπανδρέου στο BBC, την 21/02/10: «Μα δεν πρόκειται να είναι διάσωση. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, αφού πρόκειται για κάτι το καινούργιο, όσον αφορά στο ποιό θα είναι το οικονομικό εργαλείο, όμως θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από μια εγγύηση έως στο πώς να βρούμε άλλους τρόπους για να δανειστούμε. Επαναλαμβάνω όμως πως δεν πρόκειται για ελεημοσύνη».

Και συνεχίζει το ''Foreign Policy'': '' Όταν λοιπόν οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί αρχίζουν να διαψεύδουν επανειλημμένως το ότι θα χρειαστούν διάσωση από την ΕΕ, τότε κάτι βρωμάει. Μόλις δυο μήνες μετά την παραπάνω κατηγορηματική  δήλωση του Παπανδρέου, πως η χώρα του δεν

Ένα διαφορετικό ραδιόφωνο




Ένα διαφορετικό ραδιόφωνο εγκαινιάζεται την Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου. Είναι το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο του προγράμματος ΣΤΡΟΦΗΣ του ΚΕΘΕΑ

Ένας εναλλακτικός ραδιοσταθμός που ιδρύθηκε με στόχο να συνάδει με τις αρχές και τις αξίες του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ.

Στοπ τα Μέσα Μεταφοράς



Διαδοχικές απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, όλη την εβδομάδα.
Τα Ι.Χ. θα επιστρατεύσουν για άλλη μια βδομάδα οι κάτοικοι της Αττικής αρχής γενομένης από τη Δευτέρα μετά την απόφαση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς για 24ωρη απεργία.

Τρίωρη στάση εργασίας



Σε τρίωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.
Σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 22/12 πρόκειται να προχωρήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 22/12, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.
Η στάση θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα διαρκέσει έως τις 15:00, με τους εργαζομένους να συγκεντρώνονται στη μία στο Σύνταγμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.
«Η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της.
Οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές της Κυβέρνησης και της τρόικας, που ισοπεδώνουν τα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματά μας», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.
Να σημειωθεί ότι την προσεχή Τετάρτη (22/12) θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΠΗΓΗ

Ασύλληπτη ταλαιπωρία και την επόμενη εβδομάδα

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει και την ερχόμενη εβδομάδα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει συντάξει το συντονιστικό όργανο, την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι οι ακόλουθες:

- Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου: τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
- Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου: όλα τα Μέσα θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.
- Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου: θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω 24ωρης απεργίας.
- Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου: τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μεταφοράς δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.
- Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου: οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των σωματείων των εργαζομένων, για να επικυρώσουν και τυπικά το πρόγραμμα.

Την Παρασκευή, σημειωτέον, θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες