ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/10/10

Στα 434,3 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος

Άνοδος 21,3 δισ. το β' τρίμηνο του 2010


Κατά 21,3 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος της χώρας, φτάνοντας τα 434,3 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 187% επί του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα τριμηνιαία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), η αύξηση του χρέους κατά 21,3 δισ. σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σε σύγκριση με το ποσό του πρώτου τριμήνου.

Σημειώνεται ότι το εξωτερικό χρέος περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των άλλων χωρών, όπως αυτό προκύπτει ανά τομέα της οικονομίας (Γενική Κυβέρνηση, τράπεζες κ.λπ.), και αποτυπώνει κατά κύριο λόγο τη συνολική αξία του δανεισμού των φορέων αυτών στο εξωτερικό. Ο κύριος όγκος του εξωτερικού χρέους αφορά στο Δημόσιο.

Το συγκεκριμένο μέγεθος αποτιμήθηκε στις

«Προσευχόµαστε για τον Οσάµα» Ακραίες ισλαµικές οµάδες εξαπλώνονται στα Βαλκάνια

Ο ηγέτης των Ουαχαµπιτών στα Σκόπια αποµακρύνθηκε από το ισλαµικό συµβούλιο από το τζαµί όπου ήταν ιµάµης, προσπαθεί όµως τώρα να ανατρέψει την απόφαση αυτή Ενα µουσικό βίντεο αλβανόφωνων Σκοπιανών που επαινούν τον Οσάµα Μπιν Λάντεν αποκαλύπτει τη νέα πραγµατικότητα στα Βαλκάνια: το ακραίο Ισλάµ που υποστηρίζεται από την Αλ Κάιντα και τους Ταλιµπάν αποκτά όλο και µεγαλύτερη βάση στα Σκόπια, τη Βοσνία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, ακόµα και τη Σερβία. Ενα «φονταµενταλιστικό τρίγωνο» που χρηµατοδοτείται από το εξωτερικό.
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο ΥouΤube πέρσι, µια οµάδα Σκοπιανών τραγουδούν στα αλβανικά: «Ω, Οσάµα, εξολόθρευσε τον αµερικανικό στρατό.

Ω, Οσάµα, ανύψωσε την τιµή των µουσουλµάνων. Τον Σεπτέµβριο του 2001 κυρίευσες µια δύναµη. Προσευχόµαστε για σένα». Αυτό είναι ένα από τα παραδείγµατα που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Αssociated Ρress για να δείξει πως ο ισλαµικός εξτρεµισµός βρίσκεται σε άνοδο στα Βαλκάνια. Διευκρινίζει βέβαια ότι η αλβανική µειονότητα των Σκοπίων που είναι µουσουλµάνοι, µέχρι σήµερα παρέµεναν µακριά από τις ακραίες θέσεις, όµως σύµφωνα µε ειδικούς σηµειώνεται έξαρση του φονταµενταλισµού σε κάποια κοµµάτια της ισλαµικής κοινότητας της χώρας. Η τάση αυτή έγινε πιο έντονη µετά το 2001, όταν ένοπλα µέλη της αλβανικής κοινότητας, που αποτελεί το 1/4 των δύο εκατοµµυρίων κατοίκων των Σκοπίων, είχαν συγκρουστεί µε τις κυβερνητικές δυνάµεις. Ευρωπαίοι πολίτες
Η τάση της ενίσχυσης του ακραίου Ισλάµ φαίνεται να

Με «γυάλινα» πόδια ο νέος προϋπολογισμός

Του Στέλιου Κράλογλου

 Λιτότητα διαρκείας με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον 9,1 δις ευρώ, σε σχέση με τους φετινούς στόχους, περιγράφει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 που θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Βουλή.  Με τα ως τώρα δεδομένα, το έλλειμμα φέτος "κλείνει" στο 8,1% ΑΕΠ και η τρόικα των δανειστών μας ζητά να μειωθεί, το 2011, στο 7,2% του ΑΕΠ, έναντι αρχικού στόχου 7,6%.    Το στοίχημα της κυβέρνησης είναι τριπλό, καθώς προσδοκά ότι τα επιπλέον 9,1 δις ευρώ που θα απαιτηθούν το 2011 θα προέλθουν:

·       από τα μέτρα που

ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η πολυήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και ο Περισσός κάνει λόγο για κυβέρνηση-μεσίτη των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του λαού εξαιτίας των συμφωνιών που έκλεισε στην Αμερική ο Γ. Παπανδρέου, συμφωνίες που δεν αφορούν μόνο τον οικονομικό τομέα, αλλά άπτονται και των εθνικών συμφερόντων.
Χαρακτηριστικό της αντίδρασης του

Τι δίνουν και τι παίρνουν οι Κινέζοι στην Ελλάδα

Της Ρόης Χάικου

Το μήνυμα που έστειλε η Κίνα στην Ελλάδα ήταν σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνειών: «είμαστε παγκόσμια οικονομική δύναμη, θέλουμε να επενδύσουμε εδώ, αρκεί και εσείς...». Μπορεί καμία δήλωση να μην έγινε με αυτά ακριβώς τα λόγια από τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Γουέν Τζιαμπάο ή τον πρόεδρος της Cosco, κάπταιν Γουέι Τζιαφού, όμως, η κινεζική αντιπροσωπεία δεν ήρθε στη χώρα μας μόνο για να δώσει...
Ο κ. Τζιαμπάο έκανε ενθαρρυντικές δηλώσεις για τη δημοσιονομική
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες