ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/9/10

ΓΣΕΒΕΕ Ζητά ριζική αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος για τις επιχειρήσεις

Τη ριζική αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος των ελέγχων των επιχειρήσεων, ζητεί, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΒΕΕ, σε επιστολή με τις προτάσεις της για την περαίωση που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει επί της αρχής σε οποιαδήποτε μορφής υποχρεωτικής διαδικασίας περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων, στην οποία δεν λαμβάνονται υπόψιν τα πραγματικά δεδομένα της επιχείρησης, δηλαδή τα κέρδη, οι ζημιές και οι επενδύσεις.
Ο έλεγχος των Βιβλίων και Στοιχείων των επιχειρήσεων θα πρέπει να γίνεται όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή να είναι δειγματοληπτικός με διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες, εν'ώ η φορολογική μνήμη να μην υπερβαίνει τα τρία έτη.
Σε ό,τι αφορά τις ανέλεγκτες χρήσεις, το σύστημα της

Πότε και πόσο θα μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα

Τρία σενάρια για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και όλες οι ενδιάμεσες παραλλαγές εξετάζονται από την κυβέρνηση ενόψει της επόμενης επίσκεψης των ελεγκτών της τρόικας, τον Νοέμβριο, για το νέο προϋπολογισμό. Εχουν κοινό παρονομαστή τη συγχώνευση των επιδομάτων και στόχο την περαιτέρω μείωση της δημόσιας δαπάνης στα όρια που θέτει το μνημόνιο.

* Το πρώτο σενάριο θέλει τη διατήρηση των σημερινών εισαγωγικών μισθών για το διάστημα των επόμενων τριών ετών, τη διατήρηση του ...
οικογενειακού επιδόματος και του επιδόματος ευθύνης και την ενσωμάτωση όλων των άλλων σε ένα γενικό που θα ξεκινάει από 140-150 ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται σύντμηση των

Έρευνα κόλαφος για τις ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων

Η πρόσφατη έρευνα της εταιρείας VPRC, που έγινε για το περιοδικό «Monthly Review», εκτός από τα άλλα ευρήματα καταδεικνύει ότι τα στελέχη των ΕΔ, σε συγκριτικό ποσοστό 8 στους 10, δεν είναι ικανοποιημένα ούτε από την πολιτική ούτε από τη στρατιωτική ηγεσία τους.

Τα ποσοστά αυτά δυσπιστίας αποτελούν κόλαφο για την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία. Και όσον αφορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αυτό μπορούμε να πούμε ότι δεν ξάφνιασε, αφού εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης της πολιτικής. Όμως ως προς τις ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και συγχρόνως ανησυχητικά και θα πρέπει να προβληματίσουν τους Αρχηγούς, διότι τα στελέχη δείχνουν πλέον να μην εμπιστεύονται τη φυσική τους ηγεσία.
Όπως λένε οι γνωρίζοντες, αυτό συμβαίνει διότι με τη συμπεριφορά και τη στάση τους σε διάφορα σοβαρά θέματα, τα οποία είχαν σχέση με τη λειτουργία των ΕΔ ή με τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών και των οικογενειών τους, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν αντέτειναν έναν λόγο τέτοιο που να δείχνει ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους και λιγότερο για το πώς θα εδραιώσουν τις σχέσεις τους με το υπουργείο. Γι' αυτό ποτέ τα στελέχη δεν εισέπραξαν ότι οι φυσικές τους ηγεσίες είχαν το σθένος και τη διάθεση να συγκρουσθούν διεκδικώντας τα αυτονόητα γι' αυτούς.
Όταν τα στελέχη εισπράττουν με διάφορες δηλώσεις, όπως συνέβη πρόσφατα, την απαξίωση από την πολιτική ηγεσία και βλέπουν εμβρόντητα την ηγεσία τους να παρακολουθεί απαθής, χωρίς να είναι σε θέση να αρθρώσει μία λέξη για «την τιμή των όπλων», απογοητεύονται και δικαίως.
Όταν ο ΥΕΘΑ κ. Ευάγγ. Βενιζέλος καταθέτει στη Βουλή και ψηφίζει έναν νόμο που αφορά τη διαδρομή των στελεχών στις ΕΔ ο οποίος:
• δεν προωθεί την αξιοκρατία, αλλά αντιθέτως μετατρέπει τα

Χτύπησε ξανά η «Κασσάνδρα» των αγορών

Επιμένει στις δυσοίωνες προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ  Ρουμπινί, ο οποίος -κόντρα σε κάθε θετική πρόβλεψη ή άποψη που εκφράζεται εσχάτως για την ανάκαμψη, τόσο της αμερικανικής, όσο και γενικότερα των διεθνών αγορών- προειδοποιεί εκ νέου πως επίκεινται νέες χρηματοοικονομικές κρίσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία!
Ο νομπελίστας  καθηγητής, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, τόνισε χαρακτηριστικά πως όλες οι

Κοινότητες αυτάρκους εξασφάλισης τροφής

Στο άμεσο μέλλον και για το μείζον ζήτημα του 21ου αιώνα, που είναι η εξασφάλιση μη μεταλλαγμένης τροφής και διατροφής για τα αρούρια που διαβιούν στις μητροπόλεις, οι τάσεις είναι:

1. Υψηλή ζήτηση για την ειδικότητα “κάθετος αγρότης” που θα καλλιεργεί στους ουρανοξύστες. Και όχι μόνο κάθετος αγρότης. Και κάθετος κτηνοτρόφος [σχετικά διαβάσαμε στο Antinews].
2. Community Supported Agriculture CSA/Food Coops (κοινότητες αυτάρκους εξασφάλισης τροφής.
“To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!

Στα τρία το ΠΑΣΟΚ

Σε τρία κομμάτια βρίσκεται αυτήν την ώρα χωρισμένο το ΠΑΣΟΚ, τους εκσυγχρονιστές, που έχουν διασπαστεί σε μικρότερες ομάδες, τους φίλους του Γιώργου Παπανδρέου και τους παραδοσιακούς προεδρικούς, που σημαίνει ότι ο νέος γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης έχει πολλή δουλειά να κάνει...
Ο Καρχιμάκης μπορεί, όπως παραδέχονται πολλοί, να έχει την όρεξη να δώσει τον δικό του προσωπικό αγώνα ώστε φαινόμενα του παρελθόντος να μην επιστρέψουν και να μειωθεί το χάσμα που είχε δημιουργηθεί με προηγούμενους γραμματείς, ιδίως με τον Σωκράτη Ξυνίδη (που απέφευγε να συναντηθεί με οργανώσεις του Κινήματος, παρά μόνο κατ’ ιδίαν προσωπικά με στελέχη, διευρύνοντας έτσι την απόσταση, πολιτική και ψυχική), ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το ίδιο επιθυμεί και ο Παπανδρέου...

Με το ερωτηματικό αυτό
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες