ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/2/11

Τραγωδία με νεκρούς Έλληνες


Πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός σοβαρού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο που είχε προορισμό την Αθήνα. Ελληνες ομογενείς από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης νεκροί. Στο σημείο σπεύδει Ελληνίδα πρόξενος


Πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός σοβαρού δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί  της Παρασκευής στην περιοχή Μάλκαρα της επαρχίας Τεκιρντάγ (Ραιδεστός), όταν το λεωφορείο της τουρκικής εταιρίας METRO, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Αθήνα προς την Κωνσταντινούπολη, έπεσε σε γκρεμό.

Μειώσεις μισθών και στις τράπεζες


 Με non paper η ΕΤΕ απορρίπτει τις αιτιάσεις της Alpha, σημειώνοντας πως με τη συγχώνευση η συμμετοχή του Δημοσίου θα μειωνόταν στο 12% (από 17%), ότι η ΕΤΕ έχει ζητήσει να επιστρέψει τα 350 εκατ. ευρώ των προνομιούχων μετοχών και με την πρότασή της διασφάλιζε και την επιστροφή των προνομιούχων μετοχών της Alpha (950 εκατ. ευρώ). Και υπογραμμίζει ότι στις δύσκολες στιγμές η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να αναλαμβάνει τολμηρές πρωτοβουλίες και να μη μένει σε αδράνεια.

Οι μειώσεις μισθών στον τραπεζικό κλάδο θα... προηγηθούν των συγχωνεύσεων. Ο υπ.Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κάνοντας λόγο χθες για την αναφορά του επικαιροποιημένου μνημονίου σε μείωση του μισθολογικού κόστους στις τράπεζες, ξεκαθάρισε πως οι περικοπές αποδοχών «αφορούν κυρίως τα υψηλότερα κλιμάκια».

Ισχυρές χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή με έντονες χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας και σποραδικές βροχές και θυελλώδεις ανέμους στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι οδηγοί που θα κινηθούν το Σαββατοκύριακο στο οδικό δίκτυο της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες,εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, σημειώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Φλώρινας, της Κοζάνης, της Καστοριά και των Γρεβενών, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί από και πολλά χωριά της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας.

Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία και σε

Η Boeing, κέρδισε, μετά από έντονο -και ίσως αθέμιτο- ανταγωνισμό, με την ευρωπαϊκή EADS, το συμβόλαιο των 35 δισ δολαρίων, για την κατασκευή, των αεροσκαφών, εναέριου ανεφοδιασμού της USAF

HΠΑ: Η Boeing, κέρδισε, μετά από έντονο -και ίσως αθέμιτο- ανταγωνισμό, με την ευρωπαϊκή EADS, το συμβόλαιο των 35  δισ δολαρίων, για την κατασκευή, των αεροσκαφών, εναέριου ανεφοδιασμού της USAF Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Πέμπτη, η αμερικανική εταιρεία Boeing, κέρδισε το διαγωνισμό και το συμβόλαιο ύψους 35 δισεκατομυρίων δολαρίων, για την κατασκευή αεροσκαφών ανεφοδιασμού για λογαριασμό της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.  Αντίπαλος της γνωστής εταιρείας, ήταν η EADS, η ευρωπαϊκή Αεροναυτική Αμυντική και Διαστημική Εταιρεία, η οποία, είναι πιθανό να προσφύγει κατά της απόφασης, για ένα διαγωνισμό, ο οποίος

ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η Ε.Υ.Π. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

uckΣύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες 4-5 ημέρες, παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα: στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπου με πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας καταφθάνουν για ... τουρισμό τύποι ....μυστήριοι! Μιλάμε για λεγεωνάριους της γνωστής Λεγεώνας των Ξένων (ευρισκόμενοι σε άδεια προφανώς). Ταξιδεύουν σε ομάδες των 4 ή 5 ΜΟΝΟ, παραλαμβάνονται από

Επιτροπή Ανταγωνισμού: "Καμπάνα" σε 5 επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας

Πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 680.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις πέντε επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα προειδοποιεί την επιχειρηματική κοινότητα χτυπώντας το ''καμπανάκι'' με την αναφορά που γίνεται στην απόφαση ότι: ''κατά πάγια ευρωπαϊκή νομολογία και πρακτική, οι τυχόν οικονομικές κρίσεις δεν δικαιολογούν συμπράξεις οι οποίες περιορίζουν τον ανταγωνισμό. Οι επιχειρήσεις, επομένως, οφείλουν να αντιμετωπίζουν, τις κρίσεις αυτές, ανεξάρτητα η μία προς την άλλη και με μέσα που δεν στρεβλώνουν και δε νοθεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό''.

    Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την

ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ FREMM

1619831Συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας, στην Αθήνα, Κριστόφ Φαρνό, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας ναυπηγήσεως των φρεγατών FREMM,  Πατρίκ Μπουασιέ, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η συνάντηση ήταν μια συνέχεια της συνάντησης της 1ης Φεβρουαρίου, για τα αποτελέσματα της οποίας, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την

Δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ για μικρομεσαίους

Δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για επενδύσεις και επέκταση της δραστηριότητάς τους, με επιτόκια που ξεκινούν κάτω και από 3%, θα δίνουν από σήμερα η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank, στο πλαίσιο του πρώτου από τα τρία συνολικά προγράμματα της πρωτοβουλίας Jeremie που αρχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα μας.
Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία 60 εκατ. προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 60 από τις δύο τράπεζες, που επελέγησαν μετά από διαγωνισμό. Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα, υπό

"Παγκόσμιος τρομοκράτης" η "Σέχτα Επαναστατών"

ImageΤο χαρακτηρισμό του «παγκόσμιου τρομοκράτη» απέδωσε στη «Σέχτα Επαναστατών» η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την Εκτελεστική Εντολή 13224 και κατόπιν διαβουλεύσεων που είχε με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών των HΠΑ

Η ενέργεια αυτή υποτίθεται ότι θα συμβάλει στον

Μαχαίρι στις ασφαλιστικές εισφορές


Μείωση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών προβλέπει το υπουργείο Εργασίας. Αναμένεται να φτάσει το 25% σε βάθος χρόνου. Πρόστιμα σε εργοδότες που δεν εφαρμόζουν την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας. Υψηλότερες στην Ευρώπη των 25, οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στην Ελλάδα

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα φθάσει το 25% έως το 2013 προωθεί το υπουργείο Εργασίας, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το κόστος εργασίας αλλά και την αδήλωτη εργασία.

Πτυχία και όχι βεβαιώσεις θα χορηγούν τα "Κολέγια"


Τελικά φαίνεται ότι το θέατρο του παραλόγου για τα κολέγια η τα ΚΕΜΕ (Κέντρα Μεταλυκειακής εκπαίδευσης), όπως τα "βάφτισε" το υπουργείο Παιδείας , τελείωσε καθώς πλέον ο κρατικός φορέας πιστοποίησης, κάνει λόγο για αναγνώριση ουσιαστικά πτυχίων και όχι μόνο επαγγελματικών προσόντων. Δείτε τι πρέπει να προσέξουν οι απόφοιτοι Λυκείου πριν εγγραφούν στα Κολέγια

Σε έγγραφο του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών

MacBook Pro 2011! Ανακοινώθηκαν επίσημα με Thunderbolt, FaceTime και quad-core επεξεργαστές


by Valve on 24.02.2011 // 15:12
Under: Apple, Laptops

Η ιστοσελίδα 9to5mac κατάφερε να βρει πληροφορίες για τα νέα MacBook Pro, παρά το γεγονός ότι το online κατάστημα της Apple είναι ακόμα κλειστό. Σύμφωνα με αυτές, τα MacBook Pro 15” και 17” διαθέτουν επεξεργαστές quad-core Intel Core i7 χρονισμένους πάνω από τα 2GHz, κάρτες γραφικών AMD Radeon HD 6750M 1GB και ανάλυση 1920 x 1200.

Τελευταία εκτόξευση για το Discovery


Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο «Discovery» εκτοξεύτηκε για τελευταία φορά χθες στις 23:53 (ώρα Ελλάδας) από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει από κοντά αυτή την ιστορική στιγμή, αφού μετά από27 χρόνια δεκάδων αποστολών, το αεροσκάφος – σύμβολο της παντοδυναμίας της NASA
Τελευταία εκτόξευση για το Discovery
 στην διαστημική τεχνολογία τις τελευταίες δεκαετίες, θα σταματήσει να χρησιμοποιείται σε διαστημικές αποστολές.

Έρχονται οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών…



Μαζικές είναι οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και φορέων έπειτα από τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων. Την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους όλης της χώρας προκειμένου να συζητήσει το θέμα.
Έρχονται οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών…
Για την ίδια ημέρα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλα τα Δ.Σ. των τοπικών Ενώσεών της (εκτός Αττικής) να οργανώσουν. παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Μαχαίρι» στο εφάπαξ των Δημοσίων υπαλλήλων


«Μαχαίρι» και στο εφάπαξ των δηµοσίων υπαλλήλων, που σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται στο 30%, αναµένεται να είναι αποτέλεσμα των νέων μέτρων που θα ληφθούν για τη µείωση των ελλειµµάτων του Ταµείου Πρόνοιας Δηµοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), εναρμονισμένες με τις δεσµεύσεις του Μνηµονίου.
«Μαχαίρι» στο εφάπαξ των Δημοσίων υπαλλήλων
Η διοίκηση του ταμείου, υπό το βάρος των μεγάλων ελλειµµάτων και των καθυστερήσεων που υπάρχουν σήμερα στην έκδοση του εφάπαξ, καθυστερήσεις που αγγίζουν σε πολλές των περιπτώσεων τα πέντε και πλέον χρόνια, έχει αποφασίσει την διενέργεια αναλογιστικής µελέτης για να εξακριβωθεί η βιωσιµότητα του Ταµείου. Παρόλα αυτά ειδικοί τονίζουν πως είναι αναπόφευκτη η µείωση της εφάπαξ αποζηµίωσης.

Νέα ταλαιπωρία τον επιβατών από Δευτέρα



Εκτός από τις σημερινές στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ, σειρά κινητοποιήσεων θα υπάρξουν και από την αρχή της επόμενης εβδομάδας.
Νέα ταλαιπωρία τον επιβατών από Δευτέρα

"Θα αφήσει πίσω του καμμένη γη"



ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ - ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΙΒΥΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
"Θα αφήσει πίσω του καμμένη γη"

"Όταν πιέζεται πραγματικά μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Πιστεύω ότι ο Καντάφι θα κάψει όλα όσα έχει αφήσει πίσω του". Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Λίβυος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ, την ψυχολογική κατάσταση στην οποία πιστεύει ότι βρίσκεται πλέον ο Μουάμαρ Καντάφι. Μιλώντας στο Al Jazeera, πρόσθεσε επίσης ότι ο επί 42 χρόνια ηγέτης της Λιβύης, έχει στην κατοχή του βιολογικά και χημικά όπλα και δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον πολιτών, καθώς χάνει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της χώρας.

Bιολογικά και χημικά όπλα έχει ο Καντάφι, σύμφωνα με πρώην υπουργό του

Λίβυος πρώην υπουργός προειδοποίησε πως ο Μουάμαρ Καντάφι μπορεί να χρησιμοποιήσει βιολογικά και χημικά όπλα, καθώς χάνει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της χώρας. Σε δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ τόνισε πως ο Καντάφι διαθέτει αυτά τα όπλα και δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον πολιτών.
«Τελικά, όταν πιέζεται πραγματικά μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Πιστεύω ότι ο Καντάφι θα κάψει όλα όσα έχει αφήσει πίσω του», είπε χαρακτηριστικά ο Τζαλίλ. Το καθεστώς της Λιβύης διαθέτει σημαντικές ποσότητες αερίου μουστάρδας. Το 2003 ο Καντάφι συμφώνησε να τερματίσει το πρόγραμμα πυρηνικών και χημικών όπλων και κατέστρεψε περίπου το 50% των όπλων αυτών, αλλά πιστεύεται ότι έχει αποθηκεύσει 9,5 τόνους αερίου μουστάρδας.
Το ενδέχομενο επέμβασης στην Λιβύη εξετάζει η Δύση
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνικές επαφές με τους ηγέτες

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: - Καλά, πλάκα μου κάνετε;

Πάει ένας Ιταλός, ένας Τούρκος, ένας Έλληνας, ο Τοτός, ένας Πόντιος

Ρυζομακάρονα με ανάμικτα λαχανικά (Νηστίσιμη συνταγή)


Υλικά:

500γρ ρυζομακάρονα (κινέζικα ζυμαρικά από ρύζι)
500γρ μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
150γρ κατεψυγμένα φασολάκια
150γρ κατεψυγμένο αρακά

Μίσαθλοι, χουλιγκάνοι και ντελίριο

Γεια σας. Αποφεύγω την αρθρογραφία όπως ο διάολος το λιβάνι. Πρώτον, γιατί θεωρώ ότι χρειάζεται ένα έμφυτο ταλέντο για να γράφεις συχνά άποψη (και πιστεύω ότι εγώ δεν το έχω). Και δεύτερον, γιατί ο διευθυντής μου δε θέλει να γράφω πολλά και να κατεβάζω μπινελίκια (πράγματα που εμένα με γοητεύουν).
Διάβασα πολλά, μα πάρα πολλά τέτοια κείμενα τις τελευταίες μέρες, κυρίως από εφημερίδες, sites και blogs.

Κείμενα, μέσα από τα οποία, οι συντάκτες τους εκφράζουν την άποψή τους για τα «σαββατιάτικα». Συνήθως κάπως έτσι συμβαίνει.

Το πετρέλαιο απειλεί να βάλει φωτιά στην ελληνική οικονομία

Σε κατάσταση νέου συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με αφορμή την εκτόξευση των τιμών του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας της εντεινόμενης κρίσης στις χώρες του Μαγκρέμπ, η οποία, αργά αλλά σταθερά, επεκτείνεται και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το βαρέλι χθες έσπασε και το φράγμα των 115 δολαρίων, οδεύοντας ολοταχώς προς τα 120 δολάρια, αλλά αρκούσε μια φήμη σύμφωνα με την οποία ο συνταγματάρχης Καντάφι τραυματίστηκε στην Τρίπολη, για να διορθώσει. Ωστόσο, το ερώτημα στην Αθήνα είναι σαφές: Μέχρι πότε;
Στην οδό Νίκης ξυπνούν πρόσφατες μνήμες, από την τελευταία πετρελαϊκή κρίση, όταν η τιμή του αργού είχε φτάσει στις παρυφές των 200 δολαρίων, και είχε τινάξει στον αέρα όλα τα προγράμματα σταθερότητας που εφάρμοζε η τότε κυβέρνηση και το οικονομικό

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονταν στη Λιβύη, με την προσγείωση των τριών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
«Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας και τον κόσμο που υπηρετεί αυτό το κράτος», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, κατά την άφιξη του δεύτερου C-130 με 83 επιβαίνοντες, από την Τρίπολη της Λιβύης. «Δεν περιγράφονται εύκολα οι σκηνές που είδαμε και ο τρόπος με τον οποίο οι δικοί μας άνθρωποι κατάφεραν να αντέξουν αυτές τις μέρες», τόνισε ο κ.Δόλλης δηλώνοντας «υπερήφανος για την πατρίδα μου».
Ο τραυματίας υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη (φέρει τραύματα από πυροβολισμούς στον ώμο και στο πόδι) που επέβαινε στο ένα μεταγωγικό αεροσκάφος, μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο και πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου. «Μέλημά μας ήταν αυτός ο άνθρωπος να μπορέσει να φθάσει στην πατρίδα με τις καλύτερες συνθήκες», δήλωσε σχετικά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες