ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/12/10

Νέα κτηματογράφηση σε 263 περιοχές

Προχωρεί η ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο ημιαστικών περιοχών σε 19 νομούς της χώρας, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι οικισμοί της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2009, καθώς και καμένες εκτάσεις της Πελοποννήσου.







Νέα κτηματογράφηση σε 263 περιοχές
Νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης βάζει μπρος η εταιρεία «Κτηματολόγιο ΑΕ». Οπως ανακοινώθηκε χθες, ξεκινούν οι διαδικασίες για την ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο 263 νέων περιοχών σε 19 νομούς της χώρας. Αυτές τις ημέρες οριστικοποιείται το τεύχος του διαγωνισμού, ώστε η προκήρυξη να γίνει κατά τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2011.

Ο χάρτης του κόσμου μέσα από τις φιλίες στο Facebook!



Ένας προγραμματιστής του Facebook δημιούργησε το παρακάτω δίκτυο χρησιμοποιώντας δείγματα από 10 εκατομμύρια ζεύγη επαφών, από διάφορους χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αφού μας δείχνει τον χάρτη του κόσμου μέσα από τις αμφίδρομες σχέσεις των χρηστών!

Η γενιά της αγωνίας για εργασία

Πρόκειται για έναν από τους πλέον έμπειρους και καταρτισμένους επιστήμονες στον τομέα της εργασίας. Το News 247 μίλησε με τον Σάββα Ρομπόλη, επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και καθηγητή του Παντείου για το μέλλον της εργασίας - κυρίως των νέων ανθρώπων- μετά την ψήφιση του νόμου Κατσέλη αύριο στη Βουλή. Χρήσιμες απαντήσεις και διευκρινήσεις
Ο Σάββας Ρομπόλης είναι καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ διατύπωσε την πρώτη ολοκληρωμένη πρόταση για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος και τη βιωσιμότητά του και συνεχίζει να εργάζεται για την εκπόνηση μελετών που αφορούν την εργασία στη χώρα. Μιλά στο NEWS 247 μία ημέρα πριν την ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νόμου Κατσέλη για τα εργασιακά και ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις δραματικές αλλαγές που έρχονται.

Μύγα, το απόλυτο όπλο

Ο τρόπος που βλέπει η μύγα είναι εντυπωσιακός. Οι ερευνητές ανάπτυξης οπλικών συστημάτων, ανέλυσαν τα μάτια της και κατέστρωσαν σχέδιο για μικρά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που δεν χρειάζονται δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και άρα δεν εντοπίζονται
Θα μπορούσε η στρατιωτική έρευνα για τις μύγες να εμπνεύσει νέα μικρο-αεροχήματα (MAV’s); Αυτήν την πρόκληση καλούνται να φέρουν εις πέρας αμερικανοί επιστήμονες στους οποίους έχουν διατεθεί κεφάλαια για να εξετάσουν τον ιδιαίτερο τρόπο που πετούν τα έντομα και για να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες για την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Στα μάτια της Μόνα Λίζα κρύβεται το μυστικό της

Αινιγματική ματιά
Το 90% των επισκεπτών του Λούβρου περιμένει στην ουρά για να δει τη Μόνα Λίζα
Το 90% των επισκεπτών του Λούβρου περιμένει στην ουρά για να δει τη Μόνα Λίζα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
Ρώμη, Ιταλία
Το µυστικό της ταυτότητας της Μόνα Λίζα βρίσκεται στα µάτια της. Η γυναίκα με το αινιγματικό χαμόγελο που απεικονίζεται στον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τον οποίο σπεύδει να δει το 90% των επισκεπτών του Μουσείου του Λούβρου, δεν είχε αποκαλύψει μέχρι σήμερα την ταυτότητά της.

Νέα τουρκική πρόκληση

Ξανάρχισαν τις βόλτες στο Αιγαίο τα τουρκικά πολεμικά πλοία. Η φρεγάτα Salih Reis πέρασε έξω από το Σούνιο παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Σε νέα παραβίαση των κανόνων αβλαβούς διέλευσης προέβη τουρκική φρεγάτα η οποία αφού διέσχισε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο βρέθηκε έξω από το Σούνιο!

Αφιέρωμα Κοζάνη


Το Λαογραφικό μουσείο της Κοζάνης.


Ο νομός Κοζάνης αποτελεί τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα η πόλη αποτελεί την <<πρωτεύουσα>> της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς είναι η έδρα της. Απέχει 125 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 470 χλμ από την Αθήνα. Η εναλλαγή του ορεινού με το πεδινό, τα βουνά με τις εύφορες πεδιάδες, τον Αλιάκμονα ποταμό και την τεχνητή λίμνη του Πολύφυτου, καθιστά το νομό ως πόλο έλξης για όλους τους παραθεριστές.

Περίπου στο κεντρικό τμήμα της πόλης βρίσκεται η πλατεία Νίκης, όπου γύρω της στέκονται πολλά νεοκλασικά κτήρια όπως το Δημαρχείο και η Εθνική τράπεζα Ελλάδος. Νότια βρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Νικολάου, πολιούχου της πόλης και δίπλα υψώνεται το καμπαναριό του το οποίο χτίστηκε το 1855. Σήμερα είναι το σύμβολο της πόλης, γνωστό επίσης με το όνομα του Κοζανίτη ομογενή ¨Μαμάτσιο¨ , ο οποίος δώρισε το ρολόι. Τα περισσότερα πολιτιστικά, αθλητικά γεγονότα της περιοχής παίρνουν μέρος στην συγκεκριμένη πλατεία. Η τελευταία ανακαίνισή της έγινε τη δεκαετία του 1980 και σε διάφορα σημεία βρίσκονται προτομές του Γεωργίου Λασσάρη, Γεωργίου Σακελλαρίου και το άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Ιωακείμ.

"Νεκρές" οι συγκοινωνίες, χάος στους δρόμους

Κυκλοφοριακός «Γολγοθάς» σήμερα για τους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Από πολύ νωρίς το πρωί, επικρατεί κομφούζιο στους οδικούς άξονες, καθώς λόγω της 24ωρης απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να πάρουν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στις δουλειές τους.

Τα προβλήματα στις μετακινήσεις είναι σοβαρότατα και το επιβατικό κοινό θα τα αντιμετωπίζει πιθανότατα έως την Πέμπτη, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει μειώσεις μισθών και μετατάξεις προσωπικού στο πλέγμα των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Αναλυτικά, σήμερα Τρίτη δεν θα κινηθεί κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι

«Σημειωτόν» η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα σε μία «διάβολο-εβδομάδα» κινητοποιήσεων αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

See video
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σε συνέχεια της χθεσινής στάσης εργασίας συνεχίζουν, ακόμη πιο δυναμικά, με 24ωρες απεργίες σήμερα Τρίτη και μεθαύριο την Πέμπτη.

Χωρίς περιθώρια συναίνεσης


Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, έχει σήμερα ο πρωθυπουργός. Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την πρόσκληση. Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο, καθώς σήμερα ψηφίζεται στη βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά
Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς , πλην του Αλέξη Τσίπρα έχει σήμερα, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, αλλά και της ψηφοφορίας για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα

Με τον υπουργό Οικονομικών να δέχεται επιθέσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, άρχισε στη χθες στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα ζητά το ΚΚΕ
Άρχισε τη Δευτέρα  στη Βουλή η συζήτηση για τις ανατροπές-εξπρές που προωθεί η κυβέρνηση στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δέχθηκε πυρά εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ.

Απεργιακός πυρετός

Μπαράζ κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους. Τρίωρη στάση την Τρίτη από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Κορύφωση την Τετάρτη με πανελλαδική απεργία σε όλους τους κλάδους του δημοσίου, στα μέσα μεταφοράς, στις τράπεζες, αλλά και στις δικαστικές αίθουσες καθώς απεργούν και οι δικηγόροι. Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις
Εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στις αλλαγές για τα εργασιακά ξεκινά, με στάσεις εργασίας, απεργίες και συγκεντρώσεις.
Tην αρχή έκαναν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, των οποίων οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα(δείτε εδώ).
Τρίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης στις 14 Δεκεμβρίου, αλλά και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.

«Ποιος θα βρεθεί να μας δικάσει;»

Tου Χρηστου Γιανναρα
Στην «Κ» της περασμένης Κυριακής, 5/12/2010, ο κ. Ευθ.-Φοίβος Παναγιωτίδης, επίκουρος καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, τόλμησε να θέσει το ερώτημα: «Ξέρει ο πρωθυπουργός (Γ. Α. Παπανδρέου) ελληνικά;». Αφορμή για το δημοσίευμά του αποτέλεσε κείμενο του Στάθη της «Ελευθεροτυπίας» και, συγκεκριμένα, η φράση: «Ο εντολοδόχος της τρόικας πρωθυπουργός Παπανδρέου άρχισε να κλίνει τη λέξη “πατριώτης” σε όλες τις πτώσεις – τις δύο που γνωρίζει».
Ο κ. Ε.-Φ.Π. δικαιολογεί το ενδιαφέρον του για το θέμα με το σκεπτικό ότι: «Αν η γλώσσα που παράγουμε είναι ενδεικτική της νόησής μας... αν ο εκφραστικός πλούτος υποδηλώνει, ανεξαιρέτως, βάθος σκέψης και ικανότητα για συνθετική συλλογιστική, ποιος θέλει στο τιμόνι (της χώρας) κάποιον που γνωρίζει μόνο δύο πτώσεις;».
Αποκρούει ο κ. Ε.-Φ.Π. τον «ισχυρισμό κάποιων» ότι

Mόνο προς Γαλλία και Γερμανία χρωστάμε 95 δισ. ευρώ!

57,3 δισ. δολάρια έχουν δανειστεί το ελληνικό Δημόσιο και οι ελληνικές επιχειρήσεις από τις γαλλικές τράπεζες, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό χρέος προς τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι 37 δισ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών το ύψος των δανείων που είχαν χορηγήσει στην Ελλάδα οι γερμανικές τράπεζες στο τέλος του Ιουνίου του 2010 ανήλθε σε 36,8 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 22,6 δισ. ευρώ ήταν δάνεια στο ελληνικό Δημόσιο και τα υπόλοιπα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις - 4,7 δισ. δολάρια σε τράπεζες και 9,6 δισ. δολάρια σε άλλες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με Τράπεζα, τα δάνεια των γαλλικών τραπεζών προς την Ελλάδα ήταν συνολικά υψηλότερα, αλλά χαμηλότερα όσον αφορά το δανεισμό προς το ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, το σύνολο των γαλλικών δανείων ήταν

Η πρεμιέρα των Επιχειρησιακών ανοίγει με την έξοδο 680.000 υπαλλήλων

Τσουνάμι» αλλαγών στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις φέρνει το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται την Τρίτη από τη Βουλή και ανοίγει τον δρόμο για αντικατάσταση των κλαδικών από «ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις». Το μόνο που διασώζεται είναι ο κατώτερος μισθός των 740 ευρώ (ή αλλιώς μισθός ασφαλείας), που προβλέπει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Υπολογίζεται πως σε πρώτη φάση απειλούνται περίπου 680.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό, στις τράπεζες και στο εμπόριο. Ωστόσο, οι εξελίξεις αναμένεται να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας και το νέο «μοντέλο» συμβάσεων να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.
Επί ποδός πολέμου είναι το συνδικαλιστικό κίνημα, που δηλώνει πως δεν σκοπεύει να υπογράψει τις νέες συμβάσεις που παρακάμπτουν τον κλαδικό μισθό. Μάλιστα, οι επιχειρησιακές συμβάσεις όχι μόνο θα οδηγήσουν τους μισθούς σε ελεύθερη πτώση, αλλά θα φέρουν τα πάνω - κάτω και στις εργασιακές σχέσεις (καθώς θα ρυθμίζουν από τις απολύσεις μέχρι και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης).
Η διαδικασίαΟι νέες συμβάσεις θα υπογράφονται μεταξύ του εργοδότη και του σωματείου, ενώ όπου δεν υπάρχει σωματείο τη διαπραγμάτευση θα αναλαμβάνει η κλαδική ομοσπονδία. Συγκεκριμένοι όροι για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στη ρύθμιση δεν υπάρχουν, ενώ το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει πλαφόν στο ποσοστό της μείωσης των μισθών.
Ετσι το ποσοστό της μείωσης θα είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του εργοδότη και του συνδικάτου και μπορεί να φτάνει ακόμα και το 26%. Ενδεικτικά αναφέρεται πως

Σλοβακία: Μικρή χώρα, αλλά σοβαρή - Θέλουν να φύγουν μόνοι τους από το ευρώ

ImageΟ πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σλοβακίας, Ρίτσαρντ Σούλικ, εκτίμησε σήμερα ότι η χώρα, που εντάχθηκε στη ζώνη του Ευρώ το 2009, θα έπρεπε να εξετάσει την πιθανότητα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην Ευρωζώνη.
«Θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε τυφλά τους ηγέτες της Ευρωζώνης και να προετοιμάσουμε ένα δεύτερο πλάνο, εκείνο της επιστροφής στην σλοβακική κορώνα», ανέφερε ο Ρίτσαρντ Σούλικ σε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα Hospodarske Noviny.
 
Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Σούλικ είναι «ανεύθυνο» να αναλαμβάνουν άλλες χώρες τα βάρη των υπερχρεωμένων κρατών, με κίνδυνο να βρεθούν και αυτές οι χώρες σε εξίσου δύσκολη κατάσταση όπως οι υπερχρεωμένες.

«Μπορεί κάποιος να σώσει την Ελλάδα, την Ιρλανδία, ίσως και την Πορτογαλία. Αλλά θα

ΟΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ CDRSEE

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Ενημερωθήκαμε από διάφορες πηγές ειδήσεων, όπως στην αρθρολογία της εφημερίδας PRESS της 27ης Νοεμβρίου 2010 με τίτλο ''Συμμετέχει στη Συγγραφή «Περίεργων» Βιβλίων Ιστορίας-Η Επιστροφή της Θάλειας Δραγώνα'',  πως το τετράτομο Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας το οποίο εξεδόθη από το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης της Νοτιανατολικής Ευρώπης, μπορεί να επανέλθει και να προωθηθεί  στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πάντως μέχρι τώρα η «αντίσταση» της Ελλάδας καλά κρατεί στην ενσωμάτωση των βιβλίων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφού στις περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχουν ήδη εισαχθεί.
Το ερώτημα είναι: Θα κρατήσει αυτή η «αντίσταση»; Και αν ναι για πόσο; Διότι πολλοί
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες