ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/1/11

ΑΝΕΚΔΟΤΟ...Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε...

Η δασκάλα ρωτάει τα παιδιά στο μάθημα της αριθμητικής:
- "Υπάρχουν δύο πουλάκια πάνω στο δέντρο. Αν ο κυνηγός πυροβολήσει το ένα από αυτά, πόσα θα μείνουν;".
Οπότε σηκώνει το χέρι της η Μαρία.
- "Ναι Μαρία", λέει η δασκάλα.
- "Ένα", απαντάει η Μαρία.
Ωστόσο ο Τοτός σηκώνει επίμονα το χέρι του φωνάζοντας:
- "Όχι."
Η δασκάλα λοιπόν του απευθύνει το λόγο.
- "Δεν θα μείνει κανένα, αφού και το δεύτερο πουλάκι θα

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ένα ζευγάρι αποφάσισε να κάνουν διακοπές ξεχωριστά, αλλού ο άνδρας και αλλού η γυναίκα. Ορκιστήκανε ότι θα ήταν πιστός ο ένας στον άλλον. Τελειώνουν οι διακοπές και γυρίζουν. Λέει ο άνδρας στην γυναίκα:
- "Αχ! μωρό μου, τι να σου που, βρήκα εκεί που ήμουν μια κοπέλα, γλύκα, και με γούσταρε πολύ, με κάλεσε στο δωμάτιο της, για μια στιγμή έχασα τα μυαλά μου, ξεντυθήκαμε, ξάπλωσε αυτή, μόλις έπεσα πάνω της σε σκέφτηκα εσένα και σηκώθηκα, ντύθηκα και έφυγα. Εσύ πως τα πέρασες;"
- "Τι να σου πω", λέει η γυναίκα, "τα ίδια περίπου κι εγώ με την διαφορά ότι όταν σε σκέφτηκα εσένα και ήθελα να σηκωθώ, ήμουνα από κάτω και δεν μπορούσα να σηκωθώ."

Κατάργηση 2 μισθών με επιχειρησιακή σύμβαση εργασία

Της Χριστινας Kοψινη
Μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και συμψηφισμό του επιδόματος αδείας 2010 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το κείμενο της ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που έθεσε υπόψη των εργαζομένων η Εlesis S. A., πρώην θυγατρική της Siemens στην Ελλάδα και στη συνέχεια (μετά την εκδήλωση του σκανδάλου) συμφερόντων Δημ. Αγγελούση.
Tο κείμενο που φέρει ημερομηνία 21.12.2010, αλλά μέχρι χθες δεν επιβεβαιωνόταν η κατάθεση (της αιτιολογικής έκθεσης) στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προβλέπει τη δυνατότητα ακόμη και για μειώσεις μισθών αναδρομικά έως την 1.9.2010. Επίσης, επικαλούμενη τον «εξορθολογισμό του κόστους μισθοδοσίας και τη διόρθωση των μισθών με βάση την παραγωγικότητα», η διοίκηση θα έχει την ευχέρεια να αποφασίσει μειώσεις μισθών σε μεμονωμένα άτομα τα οποία συνολικά δεν θα υπερβαίνουν το 1/4 του προσωπικού.
Εναντι όλων αυτών η διοίκηση δεσμεύεται ότι «δεν θα προβεί σε οιεσδήποτε μαζικές

Κακούργημα η φοροδιαφυγή

Αν υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ
Σε τρεις δόσεις ο ΦΠΑ με προκαταβολή του 40%

Κακούργημα θα είναι η φοροδιαφυγή πάνω από 75.000 ευρώ, σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο, οι βασικές κατευθύνσεις του οποίου παρουσιάζονται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Επίσης, μετατρέπεται σε διαρκές αδίκημα η μη απόδοση του ΦΠΑ, ώστε να μπορεί να κινηθεί οποτεδήποτε η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ τοποθετείται μόνιμος οικονομικός εισαγγελέας και δημιουργούνται φορολογικά δικαστήρια για να εκδικάζονται ταχύτερα οι υποθέσεις φοροδιαφυγής. Ταυτόχρονα, θεσπίζεται μηχανισμός φορολογικής διαιτησίας, που θα επιλύει φορολογικές διαφορές άνω των 150.000 ευρώ. Με άλλες

«Πολεμικό» σκηνικό στη δίκη των Πυρήνων


Ανδρες των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στη δικαστική αίθουσα και συγκρούστηκαν με συμπαραστάτες των κατηγορουμένων.


Σε αποχή συσσιτίου αρχικά και στη συνέχεια σε απεργία πείνας δήλωσαν ότι κατέρχονται οι εννέα κατηγορούμενοι, οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα. Φωτογραφία, από τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας στις φυλ
Πρωτοφανές σκηνικό επικράτησε χθες στη δίκη για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς δεν αποφεύχθηκε η σύρραξη μέσα στη δικαστική αίθουσα, στην οποία εισήλθαν αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων προπηλακίζοντας και χτυπώντας με κλομπς νεαρούς συμπαραστάτες των εννέα κατηγορουμένων.

Ανοίγει ξανά το μέτωπο του ΟΣΕ & Προαστιακού








Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο και μεθαύριο οι συρμοί του ΟΣΕ αλλά και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Τα δρομολόγια του μετρό θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας
«Ανακωχή» μίας εβδομάδας αποφάσισαν χθες οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται ότι ξανανοίγει το μέτωπο του ΟΣΕ, καθώς οι σιδηροδρομικοί προχωρούν σε 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο.

Πώς θα δηλώσετε φέτος τα ακίνητα


Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων και να πληρωθεί ταχύτερα ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).



Πάνω από 500.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν φέτος τα ακίνητά τους στην Εφορία, λύνοντας τη «σπαζοκεφαλιά» του εντύπου Ε9
Περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν φέτος τα ακίνητά τους στην Εφορία, λύνοντας τη «σπαζοκεφαλιά» του εντύπου Ε9. Πρόκειται για όσους κατά τη διάρκεια του 2010 απέκτησαν ή μεταβίβασαν ακίνητα ή μεταβλήθηκε η οικογενειακή τους κατάσταση.

Τι αναφέρει το πόρισμα για τη Siemens, τα πρόσωπα και η περαιτέρω διαδικασία

Η επόμενη ημέρα


Από την κατάθεση του πορίσματος από τον πρόεδρο της Εξεταστικής
Από την κατάθεση του πορίσματος από τον πρόεδρο της Εξεταστικής   (Φωτογραφία:  ICON )Αθήνα

Τη διαδικασία της επόμενης ημέρας άνοιξαν τα πολιτικά κόμματα μετά την κατάθεση στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση  της Siemens, στο οποίο δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις για τα προτεινόμενα προς περαιτέρω έρευνα πρόσωπα σε σχέση με όσα έγιναν γνωστά την περασμένη εβδομάδα. Όλα τα κόμματα συμφωνούν στον περαιτέρω έλεγχο μέσω επιτροπής προκαταρκτικού ελέγχου (Προανακριτικής Επιτροπής), αλλά οι διαφορές εντοπίζονται στα πρόσωπα που υποδεικνύονται.

Εξασθενές χρώμιο... στο πιάτο μας


Μολυσμένα τρόφιμα στην περιοχή του Ασωπού

Η ρύπανση του Ασωπού έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση των τροφίμων που παράγονται στην περιοχή. Συγκεκριμένα, καρότα, πατάτες και κρεμμύδια, των οποίων οι ρίζες ακουμπούν στο έδαφος, απορροφούν το εξασθενές χρώμιο με αποτέλεσμα να προκαλούν προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πάει Βουκουρέστι η Deutsche Bank


Το ενδεχόμενο να εισέλθει στη ρουμανική τραπεζική αγορά εξετάζει η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ρουμανίας, στο Βερολίνο. Η τράπεζα έχει αντικείμενο κυρίως τις εταιρικές χρηματοδοτήσεις, ενώ υπάρχουν 18.000 εταιρίες,

Πάει Βουκουρέστι η Deutsche Bank
οι οποίες δραστηριοποιούνται με γερμανικά κεφάλαια στη ρουμανική οικονομία, δημιουργώντας

Αισιόδοξο το ΔΝΤ


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2011 στο 4,4% (έναντι της αρχικής πρόβλεψης στο 4,2%), χάρη στη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών για τις Ηνωμένες Πολιτείες (3%) και των αμετάβλητων προβλέψεων για την ευρωζώνη (1,5%). Ωστόσο απαρίθμησε μία σειρά από κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

Αισιόδοξο το ΔΝΤ
Στην αναθεωρημένη έκθεση με τίτλο "Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές", που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Γιοχάνεσμπουργκ, η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά το 2011 αναθεωρείται προς τα πάνω, εξαιτίας της πρόβλεψης για ανάπτυξη 3% της αμερικανικής οικονομίας, έναντι 2,3% , σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη. Το ΔΝΤ αποδίδει την αναθεώρηση αυτή στην απόφαση της Ουάσινγκτον για την παράταση επί δύο χρόνια της ισχύος των φορολογικών μειώσεων που αποφασίσθηκαν το 2001 και το 2003, γεγονός που θα προσθέσει μισή εκατοστιαία μονάδα ανάπτυξης κατά το 2011.

Στο υπουργικό σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο


Με κεντρικό θέμα το φορολογικό νομοσχέδιο συνεδριάζει σήμερα, στον απόηχο της Siemens, το υπουργικό συμβούλιο στις 12.
Σε αυτό περιλαμβάνονται η αυστηροποίηση των ποινών για τη φοροδιαφυγή, η αύξηση της προκαταβολής του φόρου για όσους προσφεύγουν στα δικαστήρια και η επιστροφή του ΦΠΑ σε δόσεις.

Στο υπουργικό σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο
Επίσης ο υπ. Οικονομικών θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών, ενώ θα γίνει η «δεύτερη ανάγνωση» του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, ώστε σύντομα να πάρει το δρόμο της κατάθεσης στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης.

«Ρυθμίσεις» Τραπεζών: Νομιμοποιημένη Τοκογλυφία


Κι όμως, σ' αυτή την εξαιρετικά επίπονη περίοδο που περνούν, χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι τράπεζες, ως μηχανισμοί φυσικά, δεν δείχνουν κανένα έλεος.Από την 1η του χρόνου ακούμε και διαβάζουμε γι αυτήν την περιβόητη τακτοποίηση

«Ρυθμίσεις» Τραπεζών: Νομιμοποιημένη Τοκογλυφία
των οφειλών στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά αν κάποιος πάρει την απόφαση να επισκεφθεί την τράπεζά του για να ρυθμίσει τις οφειλές του, θα βρεθεί μπροστά σε μία απίστευτη, αλλά και κυνική πρόταση που θα του γίνει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες