ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/11/10

ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ

Στις 2 Νοεμβρίου το βράδυ  η υποψήφια δήμαρχος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα προς την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου επισκέφτηκε το Μεγάλο Δουκάτο. Μετά την ομιλία της, συνομίλησε και με τον κόσμο. Προσέξτε λοιπόν τι μουσική υπόκρουση διάλεξε για την προεκλογική της εκστρατεία… Διάλεξε ένα από τα πιο γνωστά Οθωμανικά στρατιωτικά εμβατήρια. Οι στίχοι του είναι οι εξής :
Ο παππούς των προγόνων σου
ο πατέρας της γενιάς σου
Ο παππούς των προγόνων σου
ο πατέρας της γενιάς σου
Ω γενναίο Τουρκικό έθνος
Οι στρατιές σου πολλές φορές
δοξάστηκαν στον κόσμο
Οι στρατιές σου πολλές φορές
δοξάστηκαν στον κόσμο
Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος
Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος
Αγάπα με πάθος το έθνος σου
Κατέστρεψε τους εχθρούς της πατρίδας σου
Να υποστούνε την ταπείνωση
Αν θέλετε να ακούσετε, επιλέξτε το τέταρτο βίντεο από την ιστοσελίδα 
 http://www.azinlikca.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1606:sibel-mustafaoglu-223&catid=50:bat-trakya-haber&Itemid=29

πηγη

Το σύστημα ετοιμάζεται να δαγκώσει.

Οι τελευταίες εξελίξεις προετοιμάζουν το κλίμα για εθνικές εκλογές πολύ σύντομα, με σίγουρο ότι κανένα κόμμα δεν θα πάρει ποσοστό ικανό για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα οδηγηθούμε σε συγκυβέρνηση.

Το πολιτικό σύστημα επιδιώκοντας την παραμονή του, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, θα μοιραστεί το πολιτικό κόστος των δυσβάσταχτων και αντιλαϊκών μέτρων που επιτάσσει η τρόικα, έτσι ώστε να μην το επιβαρυνθεί μόνο το σημερινό κυβερνόν κόμμα.

Η κοινή, με μικρές διαφοροποιήσεις, θέση των τριών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ στην στήριξη του μνημονίου και την παραμονή της τρόικας, ενέχει μεγάλους κινδύνους για το λαό μας αφού θα υποθηκεύσει το μέλλον του για δεκαετίες.

Η δέσμευση Σαμαρά ότι θα σεβαστεί στο ακέραιο τις συμφωνίες του μνημονίου και την αποδοχή των χρεών που συνεπάγονται απ’ αυτές δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.

Τα τρία αυτά κόμματα κινούνται σαν υπάλληλοι εταιρίας είσπραξης δανείων, εξυπηρετώντας τους διεθνείς και εγχώριους τοκογλύφους, δανείων που μας φόρτωσε η συνεργασία των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις περίφημες αγορές απ’ το ’80 και μετά.

Η βιασύνη για την προκύρηξη των εθνικών εκλογών δεν έχει να κάνει με την αναγκαιότητά τους αλλά με  την ανάγκη του σάπιου οικονομικοπολιτικού συστήματος, να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό, τα ήδη υπάρχοντα φθαρμένα και αποτυχημένα κόμματα μη δίνοντας την ευκαιρία και τον χρόνο δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών. Το σύστημα δεν διακινδυνεύει την δημιουργία νέων κομμάτων γιατί δεν έχει καμία σιγουριά ότι κάτω απ’ τις σημερινές συνθήκες θα μπορέσει να τα ελέγξει.

Φυσικά το υπό ίδρυση κόμμα της Ντόρας δεν είναι εξωσυστεμικό και

Ο εθνικισμός στην Αλβανία «πουλάει». Στο στόχαστρο και ο Αναστάσιος !!


Συνενευξη Αλβανοαμερικνού καθηγητή, μαθητή του Φ. Νόλη στη “Gazeta Shqiptare
 
Οι επικεφαλής ιεράρχες των Διεθνών Χριστιανικών Οργανισμών έχουν θορυβηθεί από τις επιθέσεις, οι οποίες κατευθύνονται εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και των ιεραρχών του στην Αλβανία. Πολλοί κληρικοί μιλούν για απόπειρες δυσφήμισης του Αναστασίου, εξ αιτίας των τραγικών συμβάντων στην Χειμάρρα τον περασμένο Αύγουστο, όταν δολοφονήθηκε ο Αριστ.Γκούμας.
       Τονίζεται ότι ήταν ο πρώτος που μίλησε για δολοφονία, όταν πολλοί προσπαθούσαν να το παρουσιάσουν σαν τροχαίο ατύχημα. Ο ίδιος ο Αναστάσιος συμβουλεύει τους συνεργάτες του να παραμείνουν ήρεμοι και να αποφύγουν να προβούν σε δηλώσεις. Ο ίδιος δέχεται μηνύματα υποστήριξης και είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη και αποδεκτή προσωπικότητα.
       Αλλά, οι επιθέσεις που δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έρχονται και από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ο Nikolas Pano, Αλβανός ιστορικός στο Πανεπιστήμιο του Ιllinois U.S.A., έδωσε την ακόλουθη συνέντευξη στην Εφημερίδα ‘Gazeta Shqiptare
(όπου αποκαλεί τον Αναστάσιο Janullatosi)
1) ΕΡΩΤΗΣΗ: Eίχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τον Fan Noli, τον ιδρυτή της Ορθοδοξης Αλβανικής Εκκλησίας. Ποια είναι τα συναισθήματά σας, από αυτήν την περίοδο?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Ο Φ.Ν. ερχόταν στο σπίτι μας συχνά και είχαμε την  ευκαιρία να συνομιλούμε μαζί του. Εκτός από μεγάλος ρήτορας που γοήτευε τα πλήθη, ήταν άνθρωπος με χιούμορ, έλεγε πολλές ιστορίες σε εμάς που είμαστε τότε μικρά παιδιά. Του είχαν μάλιστα προτείνει και ανώτατες

Ολες τις συμβάσεις εξοπλισμών της τελευταίας 15ετίας θα ζητήσει ο εισαγγελέας

Όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει για εξοπλιστικά προγράμματα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 1995, θα ζητήσει ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις καταγγελίες του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Ευάγγελου Βασιλάκου περί δωροδοκηθέντων ανώτερων υπαλλήλων.  Ο κ. Βασιλάκος έδωσε μαραθώνια κατάθεση, συνολικά 48 ωρών, στον κ. Πεπόνη για όσα υποστήριξε πριν περίπου ένα μήνα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του κατά την παράδοση καθηκόντων στον νέο Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών κ.Δημήτρη Γεωργιόπουλο.

    Εκεί ο κ. Βασιλάκος είχε αναφερθεί σε πρόσωπα που έχουν πάρει "μίζες" για εξοπλισμούς ,"αλητήριους και παρασιτούντες" και είχε καταγγείλει πως όταν τον προσέγγισαν για να δεχθεί και ο ίδιος "δώρα" και αρνήθηκε είχε δεχθεί απειλές. 
πηγή

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Μετά τα νέα οικονομικά δεδομένα, στην Άγκυρα φαίνεται πως ξανασκέφτονται το εύρος της παραγγελίας των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F – 35. Η ένταξή τους περί το 2016 στο τουρκικό οπλοστάσιο και η εμφάνισή τους στο Αιγαίο, υπενθυμίζεται πως θα ανατρέψει και τα τελευταία ίχνη ισορροπίας στο Αρχιπέλαγος.  Στην Άγκυρα πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών παραγόντων, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για έξοδο από το αδιέξοδο. Δηλαδή για το πώς θα μπορούν να εξασφαλιστούν τα επιπλέον 4 δισ. δολάρια που ζητούν οι Αμερικανοί κατασκευαστές από την Τουρκία για την κολοσσιαία αγορά.
Η Τουρκία, μέσω του υπουργού Αμυνας Vecdi Gonul, έχει αποσαφηνίσει πως θα προχωρήσει στην παραγγελία. Θα μπορεί όμως να αναθεωρήσει τον αριθμό των αεροσκαφών τύπου F – 35 που θα αγοράσει, και ο οποίος αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν 100. Σε επιχειρησιακό επίπεδο όμως, ως καθαρόαιμο υπερ-επιθετικό όπλο πρώτου στρατηγικού πλήγματος, ακόμα και 80 ή 60 τέτοια αεροσκάφη αν αποκτούσαν οι Τούρκοι, οι συνέπειες θα είναι καταλυτικές για την ό,ποια ελληνική παρουσία έχει απομείνει στο Αιγαίο.
Η Τουρκία αρχικά είχε προβλέψει κονδύλι 10 δισ. δολαρίων για την αγορά, με την πρώτη παραλαβή αεροσκαφών να λαμβάνει χώρα το 2014. Κρίσιμη φαίνεται πως θα είναι η σύσκεψη που θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αφού θα επηρεαστεί η στάση που θα τηρήσει τελικά η Τουρκία. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αμερικανικού Πενταγώνου, το συνολικό κόστος του έργου για τα νέας γενιάς μαχητικά F – 35 θα ανέλθει στα 382 δισ. δολάρια. Όπως γράφουν οι μεγάλες τουρκικές εφημερίδες, απαιτούνται σίγουρα 4 δισ. δολάρια για την ολοκλήρωση της αγοράς 100 μαχητικών, ενώ οι παραδόσεις θα αρχίσουν μετά το 2016.
Εννοείται πως την ίδια ώρα, επικρατεί πλήρης εφησυχασμός στην Αθήνα, απόλυτα συμβατός με την νιρβάνειο οπτική περί μη τουρκικής απειλής σε μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας.
πηγή

«Φανταστικοί» Διάλογοι

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

     Είναι αυτονόητο φυσικά ότι δεν υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας στους σημερινούς διαλόγους νούμερο «2», όπως δεν υπήρξα και στους «φανταστικούς» διαλόγους -1 – που ανάρτησα στο blog τον Σεπτέμβριο αλλά δηλώνω ότι καθώς εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε πλούσια φαντασία έτσι απλά και χωρίς κακή πρόθεση επέτρεψα στον εαυτό μου να γίνει, βέβαια στον κόσμο της φαντασίας μου, αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας και στους σημερινούς διαλόγους (2).

********************************************


     Πρώτη μέρα στο σχολείο για τη νεαρή δασκάλα και  συνειδητοποιεί ότι της ανέθεσαν το πιο «δύσκολο» τμήμα καθώς ένας μαθητής την καλεί επειγόντως στο θρανίο του:

-Κυρία, Κυρία ο διπλανός μου με ενοχλεί πολύ!

Και η δασκάλα τον ρωτά – τι κάνει και σε ενοχλεί;

-Έχει σηκώσει ένα άσπρο πανί στο χέρι και το στριφογυρίζει πέρα-δώθε!

Πλησιάζοντας η δασκάλα το θρανίο του παραπονούμενου μαθητή, διαπιστώνει ότι όντως ο συμμαθητής που είναι στο διπλανό θρανίο γυρίζει με απίστευτη ένταση ένα πανί που κρατά στο χέρι του πέρα-δώθε, μπρος-πίσω, πάνω-κάτω…

-Καλά, τον ρωτά, τι κάνεις τώρα;

-Μα δεν βλέπετε Κυρία τι κάνω, απαντά ο ενοχλητικός…

-Βλέπω αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί, του λέει καλοπροαίρετα, η δασκάλα…

-ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΩ, Κυρία!
-ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΩ, Κυρία, λέει για δεύτερη φορά ο ενοχλητικός και σταματά διαπιστώνοντας ότι τώρα πλέον ΟΛΗ η τάξη είναι εστιασμένη επάνω του.

-Μπορώ να σε ρωτήσω τι ακριβώς ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ πριν σε στείλω στον κύριο Διευθυντή, ρωτά ευγενικά και καλοπροαίρετα η νέα δασκάλα.

-Κυρία ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΩ γιατί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ΔΕΝ θα έχουμε σχολείο και ΜΑΛΙΣΤΑ την ερχόμενη Κυριακή 7 Νοεμβρίου, όπως είπε ο πατέρας μου στην μητέρα μου, και το άκουσα

Θα έχουμε για ΠΡΩΤΗ φορά εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου η Κεντρική Εξουσία και τα Κόμματα ΔΕΝ θα παίξουν ρόλο…

Φέτος ΔΕΝ θα είναι υποψήφιοι σύζυγοι, γιοί και θυγατέρες, αδέλφια και εξαδέλφια, ανίψια και ανιψιές,

ΔΕΝ θα είναι υποψήφιοι ούτε πρώην Υπουργοί και Βουλευτές, και οι εν ενεργεία Βουλευτές

Μέτρα λιτότητας, ύψους 6 δισ., στον προϋπολογισμό της Ιρλανδίας

Ο προϋπολογισμός του 2011 της Ιρλανδίας, ο οποίος θα παρουσιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας που ανέρχονται σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, για να μειωθεί το έλλειμμα περίπου στο 9,5% του ΑΕΠ έναντι του περίπου 32% που είναι το τρέχον έτος, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε μια προσαρμογή 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2011, που θα μειώσει το έλλειμμα σε περίπου 9,25 έως 9,75% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος την επόμενη χρονιά», αναφέρει ο υπουργός σε δήλωσή του.
Αυτά τα μέτρα λιτότητας, που το εύρος τους είναι πολύ σοβαρό για μια χώρα του μεγέθους της Ιρλανδίας, είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες. Οι εκτιμήσεις που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες εβδομάδες ανέφεραν 5 έως 7 δισ. ευρώ.
Ο προϋπολογισμός του 2011, ο οποίος θα παρουσιαστεί στις αρχές

Παιδεία Ελληνική ή ΙΕΚ για Αεροσυνοδούς;

 του Κωσταντίνου Χολέβα

Με δυσάρεστη έκπληξη διάβασα τό προτεινόμενο σχέδιο γιά τήν Β΄ καί Γ΄ Λυκείου, όπως αυτό δημοσιεύθηκε σέ θηναίκές ἐφημερίδες περί τίς ἀρχές Ὀκτωβρίου τ.ἕ. Ἐλπίζω νά εἶναι κάποια δημοσιογραφική ὑπερβολή ἤ κάποιο προσωρινό προσχέδιο μιᾶς μικρῆς ὁμάδας συμβούλων τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας, τό ὁποῖο θά μεταβληθεῖ καί θά βελτιωθεῖ σέ πολλά σημεῖα. Ἄν, ὅμως πρόκειται ἔστω κατά μεγάλο ποσοστό γιά τόν κορμό τῶν προτάσεων τῆς ἡγεσίας τοῦ Ὑπουργείου, τότε διερωτῶμαι μεγαλοφώνως: «Τελικά, ὦ ἀρμόδιοι, τί σκοπεύετε νά δημιουργήσετε; Τό νέο Λύκειο πού θά δια-μορφώνει Ἕλληνόπουλα ἤ ἁπλῶς ἕνα Ἰνστιτοῦτο Ἐπαγγελματικῆς Κατάρτισης Ἀεροσυνοδῶν»; Διότι ἕνα σχολεῖο πού θά ἔχει ὡς ὑποχρεωτικά μαθήματα μόνον τά Νέα Ἑλληνικά, τά Ἀγγλικά καί τή Γυμναστική θυμίζει μᾶλλον Ι.Ε.Κ. παρά σχολεῖο γενικῆς παιδείας. Σέ ἕνα τέτοιο Ι.Ε.Κ οἱ ὑποψήφιες ἀεροσυνοδοί θά κάνουν γυμναστική γιά μήν γίνουν ὑπέρβαρες, θά μαθαίνουν ἀγγλικά καλά γιά συννενοοῦνται μέ τούς ξένους ἐπιβάτες καί θά βελτιώνουν τα΄ἑλληνικά τους , ἀφοῦ θά ἔχουν καί Ἕλληνες ἐπιβάτες.
Σύμφωνα μέ τό δημοσιευθέν σχέδιο όλα τά ἄλλα μαθήματα θά εἶναι προαιρετικά ή ὀρθότερα θά ὑπάρχει δυνατότητα ἐπιλογῆς. Ἄν ἐπιλέξεις, ὅμως, Ἀρχαῖα Ἑλληνικά ὡς κύριο μάθημα δέν θά ἔχεις τή δυνατότητα νά ἐπιλέξεις καί τά Λατινικά πού χρειάζονται στούς
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες