ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/3/11

Ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου



Ηπολιτική δραστικών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου με την τρόικα και ιδιαιτέρως αυτές που αφορούν στους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, έχουν, ήδη, επιφέρει οδυνηρά πλήγματα στη ζωή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Κίνα κατά του διοξειδίου του άνθρακα


Η Κίνα, πρώτη ρυπογόνος χώρα CO2 στον πλανήτη, στοχεύει να μειώσει κατά 17% τον όγκο των εκπομπών του αερίου ανά μονάδα του ΑΕΠ έως το 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γουέν Ζιαμπάο. Όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, αυτή θα πρέπει να μειωθεί κατά 16% ανά μονάδα ΑΕΠ στη διάρκεια του πενταετούς προγράμματος (2011-15), τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους 3.000 αντιπροσώπους της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.
Κίνα κατά του διοξειδίου του άνθρακα
Το 2011, «η κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα του ΑΕΠ θα πρέπει να μειωθεί κατά 3,5% και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να πέσουν κατά 3,5% εν σχέσει προς το παρελθόν έτος» τονίζει από την πλευρά της στην ετήσια έκθεσή της προς τους βουλευτές η Εθνική Επιτροπή για την Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις, που ασχολείται με τον σχεδιασμό της εθνικής πολιτικής.

Η πάλη των μετατάξεων


Την κοινή υπουργική απόφαση για τις μετατάξεις και τις περίπου 11.000 προσλήψεις στο δημόσιο υπέγραψαν οι Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου. Δείτε τα κριτήρια και τους κλάδους όπου θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού

Υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση, από τους Γ. Ραγκούση και Γ. Παπακωνσταντίνου, για τους τομείς προτεραιότητας και τα κριτήρια βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν

Ρουκέτες κατά Ελλήνων


Για μιάμιση ώρα βίωσαν τον εφιάλτη της πειρατείας τα μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου, μεταξύ των οποίων και 10 Έλληνες. Οκτώ ένοπλοι επιτέθηκαν δύο φορές στο πλοίο, που τελικώς διέφυγε τον κίνδυνο χωρίς κανείς να τραυματιστεί.


Νέα επίθεση πειρατών κατά ελληνόκτητου πλοίου εκτυλίχθηκε 300 ναυτικά μίλια από το Ομάν. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο "Aegea", που ανήκει στην εταιρεία ελληνικών συμφερόντων "Chandris (Hellas) INC" και είχε αναχωρήσει από την Ινδία για το Σουέζ κενό φορτίου.

Αλλάζεις Status στη στροφή




Ένα όχημα για τους φανατικούς του Facebook και του Twitter παρουσιάτηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη. Διαθέτει ειδικό σύστημα για την προβολή του Status. Αναμένεται στους δρόμους σε λιγότερο από 18 μήνες (Vid+Pics)

Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκίνητου στη Γενεύη το πρώτο "internet car" το οποίο έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο Facebook και το Twitter!
Ο λόγος για το Rinspeed BamBoo της ομώνυμης Ελβετικής εταιρίας. Το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από από την αφαιρούμενη πάνινη οροφή δύο τμημάτων, το λιτό και απλό εσωτερικό και της ιδιότυπης σχεδίασης ζάντες 17 ιντσών της ΑΕΖ.

Απίστευτο, ο Λιάπης έπαιρνε ΕΚΑΣ!


Tην ώρα που η οικονομική κρίση μαστίζει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα, τα “αξιοπερίεργα” στην πολιτική ζωή της χώρας έρχονται το ένα μετά το άλλο στο φως της δημοσιότητας.
Απίστευτο, ο Λιάπης έπαιρνε ΕΚΑΣ!
Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης λάμβανε ο Μιχάλης Λιάπης το 2008, τη χρονιά δηλαδή που ήταν μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή ως υπουργός Πολιτισμού. Τουλάχιστον, αυτό φαίνεται από τη φορολογική του δήλωση. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάπης, στη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2009 αναφέρει ότι εισέπραξε «καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ)» 6.434,49 ευρώ.

Η Κίνα σχεδιάζει μία δεύτερη... βιομηχανική επανάσταση


Εντός του Μαρτίου η Κίνα αναμένεται να ανακοινώσει το «12ο Πενταετές Πλάνο» της, τον «χάρτη» δηλαδή που θα οδηγεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έως το 2015.
Η Κίνα σχεδιάζει μία δεύτερη... βιομηχανική επανάσταση
Σε πρόσφατη έκθεσή της η Nomura International σημειώνει ότι στα σχέδια όσων χειρίζονται την οικονομική πολιτική της Κίνας υπάρχουν στοιχεία που θα εκπλήξουν ευχάριστα τις αγορές, κυρίως λόγω του μεγέθους της επανα-βιομηχανοποίησης που θα προδιαγράφουν.

Γιατί δεν κλείνετε τους κλέφτες;



ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ "ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ" ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ 2 ΕΥΡΩ!
Η φωτογραφία είναι από πρατήριο της εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου. Η άνοδος στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται

Γιατί δεν κλείνετε τους κλέφτες;
η μέση τιμή κινείται πλέον στο 1,65 ευρώ και τούτο παρά το γεγονός ότι δεν δικαιολογείται από τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές


Θα περιοριστούν οι 980 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, με στόχο την εξοικονόμηση σημαντικών ποσών που θα οδηγήσουν στη μείωση του ελλείμματος, όπως επιβάλλει η 4η επικαιροποίηση του Μνημονίου.

«Δεν μπορεί οι μετανάστες να εκβιάζουν την κυβέρνηση»


Για ανεξέλεγκτες επιπτώσεις προειδοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, εάν η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις και νομιμοποιήσει τους παράνομους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία.

H λαγάνα του χιονιά





Με «αντίπαλο» το τσουχτερό κρύο, τους θυελλώδεις ανέμους, και τις χιονοπτώσεις θα προσπαθήσουν να πετάξουν φέτος οι Έλληνες τον χαρταετό, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή, με αποκορύφωμα την Καθαρά Δευτέρα.

ανεκδοτο...παπάς τρακάρει με έναν 40χρόνο ταξιτζή!!

Ένας παπάς τρακάρει με έναν 40χρόνο ταξιτζή.
Βγαίνει έξω ο ταξιτζής και αρχίζει:
- Που πάς, ρε παπά μου! Δεν βλέπεις μπροστά σου;
- Συγγνώμη τέκνον μου, αλλά πρέπει να δεις και την θετική πλευρά! Δεν πάθαμε ούτε μία γρατζουνιά!
- Έχεις δίκιο, πάτερ, θα μπορούσαμε

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Χυλοπίτες με λουκάνικο και πιπεριές


Υλικά (για 4 άτομα):

1 πακέτο χυλοπίτες (500γρ)
750γρ ουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
250 γρ Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομματάκια
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Αυτοί που φεύγουν

Σισέ Λέτο
Φημολογίες υπάρχουν πολλές και τα αισιόδοξα σενάρια είναι ήδη αρκετά. Εμείς όμως θα μιλήσουμε ρεαλιστικά και θα παρουσιάσουμε ένα σενάριο για τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες