ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/3/11

Σαρώνει η ανεργία στην Ελλάδα


Σε ποσοστά ρεκόρ κινήθηκε το Δεκέμβριο το ποσοστό της ανεργίας, που βρίσκεται κοντά στο 15%.Θύματα οι νέοι. Ιόνια Νησιά και Βόρεια Ελλάδα οι "πρωταθλητές" των ανέργων. Πάνω από 40.000 νέοι άνεργοι μέσα σε ένα μήνα

Αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009 σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας, που το Νοέμβριο του 2010 κινήθηκε στο 13,9%.

Ψήφισμα κόλαφος για Τουρκία


Την άρση της απειλής του Casus Belli, θέτει ως προϋπόθεση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ζητά διακοπή των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Πρόταση Νταβούτογλου για λύση πακέτο με αναφορά στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τα 12 μίλια

H ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την  την πρόοδο που παρουσιάζει η Τουρκία ενόψει της ένταξης της στην ΕΕ.

Τέλος στην απεργία πείνας


Μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας, οι μετανάστες της Υπατίας, αποφάσισαν να σταματήσουν τον αγώνα τους. Νομιμοποίηση μετά από συμπλήρωση οκταετίας πρόσφερε η κυβέρνηση. Οι σκληρές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη λύση (Pics)

Την λήξη της απεργίας πείνας μετά από 44 ημέρες, αποφάσισαν οι μετανάστες της Υπατίας, δηλώνοντας ότι ο "αγώνας τους δικαιώθηκε".
Είχαν προηγηθεί πυρετώδεις διαβουλεύσεις, αλλά και νέα βελτιωμένη πρόταση από την κυβέρνηση, σχετικά με τους όρους νομιμοποίησης.

Οι θέσεις των κομμάτων...

Από σήμερα έχουμε πλέον κρυστάλλινες τις θέσεις όλων των κομμάτων, γύρω από το μνημόνιο και τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:

ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζουμε με το

Στο ελληνικό FIR το αεροσκάφος του Καντάφι

Με κατεύθυνση το FIR Αθήνας πέταξε λίγο πριν τις 11 σήμερα το πρωί το προεδρικό αεροσκάφος 5A-DCN Falcon DA 900 του Καντάφι.
Το αεροσκάφος διήλθε σύμφωνα με πληροφορίες στις 11:20 το FIR Μάλτας και περνώντας από το σημείο ARLON, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Μάλτας και FIR Αθηνών, πετούσε με κατεύθυνση το FIR Αθηνών.
Επί 14 λεπτά πετούσε εντός ελληνικού FIR, ενώ στις 11:34 βγήκε και κινήθηκε με άγνωστο προορισμό.
Σε επικοινωνία, ωστόσο, λίγο πριν τις 11:20 του αερσοκάφους με τον

Ελληνικό Δημόσιο: «Δε θα ξέρεις τι έχεις…!»

Μεγάλη αποδεικνύεται η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν υπουργεία στον εκπρόσωπο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, Κώστα Αϊβαλιώτη, τέσσερις μόλις φορείς διαθέτουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας 15,3 δις ευρώ!
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, τα 546 ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων έχουν αντικειμενική αξία που ξεπερνά το 1,4 δις ευρώ, η ακίνητη περιουσία της ΔΕΗ προσεγγίζει το 1,3 δις ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του Μετρό ξεπερνά

H Moody’s υποβάθμισε 6 ελληνικές τράπεζες - Διατηρεί αρνητικό outlook

Η Moody's υποβάθμισε  σήμερα την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Εθνικής Τράπεζας, της EFG Eurobank, της Alpha Bank, της Πειραιώς, της ATEbank και της Attica Bank μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά τρεις βαθμίδες σε  b1 από ba1 την Δευτέρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο ξένος οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση για την Εθνική σε 'Ba3' από 'Ba1', για την EFG Eurobank σε 'Ba3' από 'Ba1', για την Alpha Bank σε 'Ba3' από 'Ba1', για την Πειραιώς σε 'Ba3' από 'Ba1', για την ATEbank σε 'B1' από 'Ba2' και για την Attica Bank σε 'B1' από 'Ba2'.
Ο οίκος έδωσε αρνητικές προοπτικές για τις αξιολογήσεις και των έξι τραπεζών. Οι υποβαθμίσεις αυτές σημειώνονται υπο το φως της πρόσφατης υποβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας από Ba1 σε Β1 από τον ίδιο Οίκο αλλά και των εκτιμήσεων της Moody's σχετικά με την αυτόνομη χρηματοοικονομική ισχύ των παραπάνω τραπεζών.
Οι λόγοι της υποβάθμισης σύμφωνα με την Moody's είναι

Ποινική δίωξη στις φοιτήτριες για τους απεργούς-πείνας

Ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο φοιτητριών που φέρονται να εμπόδισαν απεργούς πείνας να σιτιστούν κατά την εισαγωγή και νοσηλεία τους νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική καταγγελία γιατρών του νοσοκομείου, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα τέλεσης επικίνδυνων σωματικών βλαβών με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη βία. Οι δύο κατηγορούμενες παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Από την πλευρά της, η Επιτροπή Αλληλεγγύης

Τι είπε ο Άραβας στον πρωθυπουργό


Έμφαση στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι. Για επιπτώσεις στην ασφάλεια της βορείου Αφρικής και της Ευρώπης, σε περίπτωση επέμβασης, έκανε λόγο ο Καντάφι

Τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνταγματάρχη Καντάφι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, και τόνισε την ανάγκη να βρεθεί λύση ώστε να αποφευχθεί κλιμάκωση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Aνύπαρκτοι φοιτητές στα ιδρύματα

Μόνο ένας στους τρεις φοιτητές από τους 600.000 εγγεγραμμένους ζήτησε και πήρε πανεπιστημιακό σύγγραμα, και όπως εκτιμούν στο υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των φοιτητών στα πανεπιστήμια, είναι πολύ μικρότερος από τον επίσημο.

Φοιτητές-"φαντάσματα" φαίνεται ότι υπάρχουν στα πανεπιστήμια, αφού από τις 600.000 που είναι εγγεγραμμένοι μόνο ένας στους τρεις ζήτησε και πήρε πανεπιστημιακό σύγγραμμα. Αυτό είναι ένα από τα πολλά συμπεράσματα που εξάγονται από την ηλεκτρονική διανομή συγγραμμάτων που εφαρμόσθηκε στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος και παρουσίασε σήμερα τα στοιχεία η υπουργός παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.

Από τα κρεβάτια ....στα θρανία


Το αμαρτωλό παρελθόν μιας καθηγήτριας ήρθε στο προσκήνιο όταν μαθητές της την είδαν να πρωταγωνιστεί σε ταινία πορνό. Είχε αλλάξει όνομα και τόπο κατοικίας αλλά το ένοχο παρελθόν της δεν την άφησε ήσυχη (Pic)

Οι μαθητές ενός γυμνάσιου του Σαιντ Λούις ανακάλυψαν το αμαρτωλό  παρελθόν της καθηγήτριάς τους. Ο λόγος για την 38χρονη πλέον Τερα Μάγιερς η οποία είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινία πορνό στις αρχές της δεκαετίας του 1990… και ανακάλυψαν οι μαθητές της!

Επιμένουν για Καστελόριζο


Την άποψη ότι το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα. Οξύτατες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Συνάντηση με Παπανδρέου και Δρούτσα (Vid)

Στην Ελλάδα για τριήμερη επίσκεψη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τον Έλληνα

Η άθεη θεολόγος ....


Την εκπομπή "The Bible's Buried Secrets" του BBC, επιλέχθηκε να παρουσιάσει η ελληνικής καταγωγής Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου. Η άθεη θεολόγος έχει σοκάρει στο παρελθόν με τις απόψεις της. Δείτε τι δηλώνει για τον Θεό, την Εύα και την Παλαιά Διαθήκη (Vid+Pic)

Εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του BBC να επιλέξει την ελληνικής καταγωγής Δρ Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου, άθεη θεολόγο να παρουσιάσει την primetime εκπομπή "The Bible's Buried Secrets".

Νέα πυρά κατά Καστανίδη


Δεν άργησε να απαντήσει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, ενώ προχώρησε και σε εξηγήσεις για τη στάση του.

Απάντηση στην αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη αλλά και περαιτέρω εξηγήσεις για τις θέσεις του, δίνει με νεότερη ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος, μεταξύ άλλων, ασκεί δριμεία κριτική, στους "κατεγνωσμένους διατάκτες και υπεργολάβους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου του διεθνιστικού σιωνιστικού λόμπυ" που άσκησαν κριτική στην αρχική τοποθέτησή του.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Έκκληση για πολιτικές μεταρρυθμίσεις.


Με διακήρυξή της μια ομάδα διανοουμένων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζητεί να πραγματοποιηθούν άμεσες εκλογές και να εγκαθιδρυθεί ένα κοινοβούλιο με νομοθετικές εξουσίες στο κράτος αυτό του Κόλπου.

Πακιστάν: Είκοσι νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας




Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίσθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια της κηδείας συγγενούς φιλοκυβερνητικού προεστού της φυλής των Παστού, στο Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Τραπεζική «απογείωση» στη Wall Street



Με τον κλάδο των τραπεζών να πρωταγωνιστεί η αμερικανική αγορά αντέδρασε την Τρίτη στις πιέσεις των τελευταίων ημερών που οδήγησαν τον βιομηχανικό Dow Jones σε σωρευτικές απώλειες 168 μονάδων σε δύο συνεδριάσεις.
Τραπεζική «απογείωση» στη Wall Street
Και οι τρεις μετοχές με τα μεγαλύτερα κέρδη στον Dow Jones είναι από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, με την Bank of America Corp. να ξεχωρίζει σημειώνοντας άλμα σχεδόν 5%. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας διαβεβαίωσε σήμερα τους επενδυτές ότι η BofA δεν εξετάζει και νέες εξαγορές, ενώ σχεδιάζει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους με τη μορφή μερισμάτων τα επόμενα χρόνια.

Προτεραιότητα οι μαρίνες



Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών δίνει έμφαση στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή νέων λιμανιών, αλλά και σύγχρονων υποδομών σε μαρίνες, για τη φιλοξενία τουριστικών σκαφών.
Προτεραιότητα οι μαρίνες
Το υπουργείο σχεδιάζει την αύξηση της δυνατότητας φιλοξενίας στις τουρκικές ακτές από τις 500.000 θέσεις σκαφών που είναι σήμερα, κατά 10% μεσοπρόθεσμα, ενώ ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός προβλέπει αύξηση 20%.

Προβλήματα από τον παγετό - Κλειστά σχολεία και επικίνδυνοι δρόμοι


ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΓΟ-ΔΡΟΜΙΑ Η ΑΘΗΝΑ - ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ


ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ -ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ-ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ
Προβλήματα από τον παγετό - Κλειστά σχολεία και επικίνδυνοι δρόμοι
Τελευταία ενημέρωση: 08:39
LIVE εικόνα
Δείτε LIVE εικόνα από τη Θεσσαλονίκη εδώ
Δείτε LIVE εικόνα από τα Τρίκαλα εδώ
Δείτε LIVE εικόνα από τα Ιωάννινα εδώ

Χορτοφαγία




ImageΧορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέατος, συμπεριλαμβανομένων του βοδινού, πουλερικών, ψαριού και των υποπροϊόντων τους , συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που προέρχονται από ζώα, όπως λαρδί, ζωικό λίπος, ζελατίνη και κωχενίλλη.
Οι χορτοφάγοι ζουν με μια διατροφή δημητριακών, όσπριων, κελυφωτών (ξηρών)καρπών, σπόρων, λαχανικών και φρ

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Και έτσι άρχισε ο καυγάς...

Κάποια Χριστούγεννα αγόρασα στην πεθερά μου για δώρο έναν τάφο σε ένα ωραίο νεκροταφείο.
Τον επόμενο χρόνο δεν της αγόρασα δώρο.
Όταν με ρώτησε γιατί, της είπα:
- Ε, μα δεν χρησιμοποίησες ακόμα το δώρο που σου έκανα πέρσι!
Και έτσι άρχισε ο καυγάς...

Η γυναίκα μου και εγώ βλέπαμε το Ποιός Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι μας.

«Δεν με ενδιαφέρουν Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός»


«Δεν με ενδιαφέρουν Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός» 
Την επιθυμία του να αγωνιστεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και όχι να παραμείνει στην Ελλάδα για χάρη κάποιας εκ των δύο «αιωνίων» εξέφρασε ο Τζαμέλ Αμπντούν. Ο μεσοεπιθετικός της Καβάλας τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα πάει πουθενά αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικά η ομάδα του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες