ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/3/11

Πώς παρουσιάζει την Ελλάδα ο ευρωπαϊκός Τύπος


Βορά στις διαθέσεις των ευρωπαίων σκιτσογράφων έχει γίνει η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Φαίνεται πως το θράσος των σκιτσογράφων έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τα όρια, καθώς δεν διστάζουν να παρουσιάσουν την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ως… γουρούνια που τρώνε τα λεφτά της Ευρώπης, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να... φιλά το πόδι της Άνγκελα Μέρκελ.

Η Ντούβλη στη έκθεση Erotica

Η MD βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ως guest, στην έκθεση Erotica. Η tv persona έδωσε τον καλύτερο της εαυτό όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Η «χορευτική ομάδα» της Μαριάννας αποτελούνταν από τρεις άντρες και δυο γυναίκες.
Η Ντούβλη στη έκθεση Erotica

Νέα τουρκική πρόκληση



Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, από 15 αεροσκάφη, έξι εκ των οποίων οπλισμένα, προκάλεσαν σήμερα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, τρεις παραβάσεις και έξι παραβιάσεις.
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν.

Νέα τουρκική πρόκληση

Το πράσινο νησί


Σε εφαρμογή θέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο για τη μετατροπή του Άη Στράτη σε "πράσινο νησί". Στόχος η ενεργειακή αυτάρκεια, μέσω των ΑΠΕ

Με υδρογόνο και ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά θα κινούνται τα αυτοκίνητα στον Άη Στράτη, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος μετατροπής του σε "πράσινο νησί", που θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Νηστικοί μέχρι νεωτέρας




Ιδιαίτερη απήχηση φαίνεται να έχει η απεργία πείνας των μεταναστών στην Υπατία, καθώς ζευγάρι στην Καβάλα πήρε την ίδια απόφαση, μέχρι ωσότου κάποιος φορέας τούς προσφέρει δουλειά. Αντιδράσεις από τη στάση της αστυνομίας της περιοχής
Με μοναδικό αίτημα την ανεύρεση δουλειάς, ένα ζευγάρι ξεκίνησε από την Παρασκευή απεργία πείνας στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας.

"Χρυσωρυχείο" Μακεδονία και Θράκη


Η Βόρεια Ελλάδα πρωταθλήτρια στον ορυκτό πλούτο. Μακεδονία και Θράκη στις πρώτες θέσεις με μεταλλευτική αξία μεταλλευμάτων στα 38,2 δισεκατομμύρια ευρώ


Από τη στιγμή που η Βόρεια Ελλάδα αναδεικνύεται σε πραγματικό "χρυσωρυχείο", βάσει του ορυκτού πλούτου που διαθέτει, τότε θα μπορούσε να αποτελέσει σταθερή πλουτοπαραγωγική ΜΕΜΟ (μη ενεργειακά μεταλλικά ορυκτά) και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Στα 3.000 ΕΥΡΩ το όριο για πιστωτικές μόνο για φέτος

Του Νεκτάριου Β. Νώτη


Από την 1η Απριλίου, οι αγορές για ποσά άνω των 3.000 ΕΥΡΩ θα γίνονται υποχρεωτικά με πιστωτική κάρτα ή επιταγή ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Από το 2012, το ποσό μειώνεται στα 1.500 ΕΥΡΩ. Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου οικονομικών, επιβεβαιώνοντας την είδηση, που πρώτο είχε μεταδώσει το Capitaltax την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Ως αξία συναλλαγής, για την εφαρμογή των ως άνω διατάξεων, νοείται το συνολικό ποσό της αξίας της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

Προκαταβολές που εισπράττονται ή τμηματικές καταβολές, που αφορούν

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Βιάστηκαν να τον θεωρήσουν ξοφλημένο. Υποτίμησαν τη θέληση του να κρατηθεί στην εξουσία, αλλά και την επιρροή του στις ένοπλες δυνάμεις. Ο ηγέτης που πίστεψε στον «παναραβισμό» που για χρόνια βρισκόταν σε ακήρυχτο πόλεμο με τη Δύση, πριν δηλώσει «φίλος» είναι ακόμη στα πράγματα. Ανακαταλαμβάνει, τη μία μετά την άλλη, τις πόλεις που ήταν στα χέρια των αντιφρονούντων, κυρίως χάρη στους ανελέητους βομβαρδισμούς που εξαπολύει και τη δύναμη πυρός –που παρά τις απώλειες προς τους αντικαθεστωτικούς- συγκεντρώνει.
Ο Καντάφι δείχνει ότι η μακροχρόνια παραμονή  στην εξουσία μπορεί να μη συνοδευτεί από συμπτώματα τρυφηλότητας του καθεστώτος. Αν δίσταζε να

Ο μπαμπάς, ο γιος και η κ. Τασία από την Κοντή Ραχούλα

Ο πατέρας ήταν παρακοιμώμενος πρωθυπουργού.
Με την επιρροή του στο πρωθυπουργικό περιβάλλον επέτυχε κατ’ αρχήν να περιληφθεί ο γιος του στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Με σωρεία ρουσφετιών προς εκλογείς ο πατέρας κατάφερε ο γιος και να εκλεγεί.
Ο πατέρας, για να υποστηρίξει σταθερά το γιο, εξυπηρέτησε με ρουσφέτια κυρίως ψηφοφόρους του αντιπάλου κόμματος εξουσίας, δημιουργώντας προσωπικό μηχανισμό πολιτικής πελατείας.
Τα ρουσφέτια και ιδίως ο τρόπος με τον οποίο έγιναν ξεσήκωσαν τους

Πτώση του αργού κάτω από τα 99 δολ., λόγω Ιαπωνίας

Κάτω από τα 99 δολάρια το βαρέλι υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία, καθώς ο πανίσχυρος σεισμός των 9 Ρίχτερ που χτύπησε την Ιαπωνία, και το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε μειωμένη ζήτηση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Το ελαφρό αργό, για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου, υποχώρησε

Γερμανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της πυρηνικής πολιτικής

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενεργείας Γκίντερ Ετινγκερ δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος στην ασφάλεια των απαρχαιωμένων πυρηνικών εργοστασίων της Γερμανίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι σταθμοί να κλείσουν αν χρειαστεί.
Σε δηλώσεις του στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο Ετινγκερ, ο ίδιος Γερμανός, τόνισε ότι η κρίση στο ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα άλλαξε τον κόσμο και έθεσε το ερώτημα, τί θεωρείται ασφαλές και διαχειρίσιμο.
Ο Ετινγκερ τόνισε ότι τα θέματα ασφαλείας είναι πρωτίστως αρμοδιότητα των 14 χωρών της ΕΕ που κάνουν χρήση πυρηνικής ενεργείας και πρόσθεσε ότι η ασφάλεια στα απαρχαιωμένα εργοστάσια της Γερμανίας βελτιώνεται συνεχώς.
Ωστόσο, σε ερώτηση εάν τα απαρχαιωμένα εργοστάσια θα

Αναμένεται αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων

Νέο ρεκόρ σημείωσε σήμερα Δευτέρα η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, ωστόσο η αγορά αναμένει...
 
Αναμένεται αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων
αποκλιμάκωση από τα τέλη αυτής της εβδομάδας, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή ανήλθε στο 1,677 ευρώ το λίτρο, από 1,673 την περασμένη Παρασκευή. Η μέγιστη τιμή σκαρφάλωσε στο 1,872 ευρώ/λίτρο (Κεφαλονιά).

Στην Αθήνα, η υψηλότερη τιμή είναι 1,799 ευρώ/λίτρο, στη Θεσσαλονίκη 1,74 και στον Πειραιά 1,859 ευρώ/λίτρο.

Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού

Το "Κίνημα του Τζάμπα"

1) Στους τζαμπατζήδες πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία –τζάμπα– μέσα στο Κοινοβούλιο (ακόμα και αν δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές)...

2) Στους τζαμπατζήδες βουλευτές παραχωρείται –τζάμπα– ένα κινητό (μέχρι 200€ ανά μήνα).

3) Στους τζαμπατζήδες βουλευτές παραχωρούνται –τζάμπα– οκτώ

Αστυνομική επιχείρηση σε «γιάφκα» στη Ν.Ιωνία του Βόλου – Έφοδος και σε άλλα δύο διαμερίσματα στην Αθήνα

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στη Ν.Ιωνία του Βόλου, σπίτι το οποίο χρησιμοποιούνταν ως γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Στον ίδιο χώρο, συνελήφθησαν πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, κάποιοι εκ των οποίων εκ των καταζητούμενων μελών της οργάνωσης. Στο χώρο βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία εξετάζονται

Aεροπλάνα ψεκαζουν ακατάπαυστα με χημικα τους Ελληνικούς ουρανους!!!!




Μέρα και νύχτα χωρίς διακοπές μας ψεκάζουν!!!
Μεγάλη επιχείρηση αεροψεκασμών με χημικά λαμβάνει χώρα την...
στιγμή αυτή

ΟΙ 122 ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ...!!!


1. "Αυτό μιά μέρα θά γίνη Ρωμαίικο καί καλότυχος όποιος ζήση σέ κείνο τό βασίλειο."
(Συνήθιζε νά λέγη εις διάφορα μέρη τής υποδούλου Ελλάδος, τά οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν)
2. "Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θά σώσης όταν έλθουν τά χαλεπά χρόνια ! "
(Είπε τήν προφητείαν αυτήν εν Σιατίστη καί αλλαχού αντικρύζων τά βουνά, τά οποία κατά τούς χρόνους τής Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα τών γυναικοπαίδων).
3. "Καλότυχοι σείς, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω

Τρόικα μέχρι και το 2023

Ο Γ. Παπανδρέου ομιλεί στους δημοσιογράφους ενώ προσέρχεται στη σύνοδο κορυφήςΗ τρόικα ήρθε για να μείνει. Μέχρι το 2023, οπότε και τοποθετείται η εξόφληση της τελευταίας δόσης από το ευρωπαϊκό δάνειο των 80 δισ. ευρώ, θα παραμείνουν στην Ελλάδα οι δανειστές, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις στα προγράμματα μείωσης του ελλείμματος και του χρέους. Η επιβολή νέων μέτρων είναι προδιαγεγραμμένη, πλέον των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας. 
Η έκτακτη σύνοδος κορυφής δίνει παροδική ανάσα στην ελληνική οικονομία, αλλά δεν λύνει το οξύ πρόβλημα χρέους που επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, ενώ φέρνει όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. Σε αυτό συνηγορούν τα κρυφά σημεία της συμφωνίας των 5 αποφάσεων που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες:
1 Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά μέσο όρο 7,5 χρόνια από 4,5 χρόνια της αρχικής συμφωνίας για τα 80 δισ. ευρώ του ευρωπαϊκού τμήματος του συνολικού δανείου των 110 δισ. ευρώ. Εκκρεμεί ανάλογη συμφωνία με το ΔΝΤ για τα άλλα 30 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για διπλασιασμό του χρόνου αποπληρωμής. Το αρχικό Μνημόνιο προέβλεπε εξόφληση εντός διετίας μετά την τριετή περίοδο χάριτος, δηλαδή μέχρι το 2018, προκαλώντας έτσι υπέρογκη δανειακή επιβάρυνση (περίπου 70 δισ. ευρώ ετησίως) στη διετία 2014-2015.
Πλήρης έλεγχος
Με τη νέα συμφωνία η εξόφληση ξεκινάει μετά τα 4,5 χρόνια της

ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ... ΑΝΟΧΗ!


 του Μάκη Κουρή
Κακόμοιρη Ελλάδα... Σε ποιους έχεις αφήσει την τύχη σου.
Το αύριό σου... Τη συνέχεια της πατρίδας. Του Ελληνισμού... Και της Ορθοδοξίας, που αποτελεί αυτάδελφο κρίκο... Στους σημερινούς κυβερνώντες και σ’ όλους τους προηγούμενους, τουλάχιστον από το 1995...
Το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση παραδόθηκε στη θεατρινίστικη απεργία πείνας παράνομων μεταναστών, που τους έφεραν από τα Χανιά, τους καθοδηγούσαν και ήλεγχαν όλες τις κινήσεις τους οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «αλληλέγγυοι», που δεν καταλαβαίνουν σε τι περιπέτειες σπρώχνουν τη χώρα. Εκτός αν το πράττουν συνειδητά, που ειλικρινά δεν θα θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως οι ενδείξεις –ακόμη και κάποιες αποδείξεις– αυτό δείχνουν...

Τέσσερις υπουργοί είχαν καθίσει στο λουδοβίκειο τραπέζι της Υπατίας

Ο λογαριασμός μετά τη σύνοδο κορυφήςΟ λογαριασμός μετά τη σύνοδο κορυφής



Εμμένει η Ευρώπη -και ιδίως η Γερμανία-στη θέση της ότι για να παράσχει διευκολύνσεις στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που δεν θα αποκλείει και την...πώληση περιουσιακών στοιχείων.

75 εκατ. ευρώ στοίχισαν οι απελάσεις λαθρομεταναστών τα τελευταία 5 χρόνια



Ρεπορταζ: Ράνια Καρατζαφέρη
Μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση επικίνδυνης άγνοιας και αδιαφορίας βρεθήκαμε στην προσπάθειά μας να πάρουμε απαντήσεις σε ένα ερώτημα που, όπως διαπιστώσαμε, ουδέποτε είχε τεθεί στους αρμόδιους, τουλάχιστον επισήμως.

ανεκδοτο... Ο μάγος



- Πώς λέγεται ο μάγος που είναι κολλημένος στον τοίχο;

Ντεμπούτο, γκολ και «θρίλερ»


Ντεμπούτο, γκολ και «θρίλερ»
Ακόμη ένα επεισόδιο, το 26ο στο σίριαλ της Σούπερ Λίγκας και το «θρίλερ» παραμονής καλά κρατεί. Το απίστευτο 3-3 στο Πανιώνιος-Λάρισα, σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 στο Εργοτέλης-Ατρόμητος αλλά και τη χθεσινή επικράτηση του Αστέρα Τρίπολης, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να χαλαρώσει. Εντυπωσιακό ντεμπούτο Τσιώλη στον Άρη (4-3 στην Κέρκυρα) σε μια αγωνιστική που από γκολ πήγε μια χαρά (29 συνολικά).

Πως μπορεί κάποιος να χτίσει στις εκτός σχεδίου περιοχές της Αττικής;



 Η νομοθεσία (για όσους, βέβαια, επιλέξουν αυτόν τον δρόμο) που καθορίζει τον τρόπο πολεοδομικής ανάπτυξης των εκτός σχεδίου πόλεως περιοχών διέπεται από διαφορετικούς κανόνες ανά περιοχή, οι οποίοι με τη σειρά τους είναι γεμάτοι εξαιρέσεις και παρεκκλίσεις... ώστε να μη μένει κανείς παραπονεμένος. Με την έννοια αυτή, η πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος, μέσω του νέου ρυθμιστικού σχεδίου, να περιορίσει το «ξεχείλωμα» της πρωτεύουσας θα αποδειχθεί κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση.

Ανησυχεί για τη ραδιενέργεια η Νότια Κορέα




Έκτακτη συνεδρίαση τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα, για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία και ειδικά ο κίνδυνος από τη διαρροή ραδιενέργειας.

Η Βρετανία επιστρέφει θησαυρούς ιθαγενών




Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου (ΝΗΜ) δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει 138 σκελετούς ιθαγενών, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στη βρετανική πρωτεύουσα από τα νησιά Τόρες Στρέιτ τον 19ο αιώνα.

Αλλάζει ο σχολικός χάρτης


Το σχέδιο "Καλλικράτης" για τα σχολεία ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Παιδείας. Δείτε ποια σχολεία συγχωνεύονται και ποια καταργούνται σε όλη τη χώρα. Οι αναλυτικοί πίνακες
Προσπαθώντας ίσως να προλάβει αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Κυριακής το σχέδιο Καλλικράτης για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα


Μια ομάδα επιστημόνων πιστεύουν πως βρήκαν την Ατλαντίδα. Από όλα τα μέρη που ψάχνουν, είναι στην Ισπανία. Η πόλη είχε θαφτεί από ένα φονικό τσουνάμι, υποστηρίζοτν

Η ομάδα έλυσε το παλιό μυστήριο, με την χρήση δορυφορικών φωτογραφιών μιας υποβρύχιας πόλης βόρεια του Καντίζ στην Ισπανία. Εκεί θαμμένο  σε μια ελώδη περιοχή με το όνομα Dona Ana Park πιστεύουν πως βρήκαν to αρχαίο βασίλειο της Ατλαντίδας.

Σεισμός, Ιαπωνία: Νέα έκρηξη σε πυρηνικό αντιδραστήρα


Εξερράγη σήμερα ο Αντιδραστήρας 3 στο πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας εκτιμά πως η έκρηξη προκλήθηκε από συγκέντρωση υδρογόνου. Η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 10.000. Η Νότια Κορέα εξετάσει τις επιπτώσεις από την διαρροή ραδιενέργειας. Η Σιγκαπούρη θα ελέγχει κάθε ιαπωνικό εισαγόμενο προϊόν

Οι επτά άνθρωποι που αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις σήμερα στο κτίριο του Αντιδραστήρα 3 στο πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα βρέθηκαν και οι έξι από αυτούς έχουν τραυματιστεί, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.
Λίγο νωρίτερα η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το εργοστάσιο είχε ανακοινώσει πως έξι στρατιώτες και ένας πολίτης αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις στο υψηλότερο τμήμα του κτιρίου, το οποίο είχε υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της Παρασκευής.
Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ο Γιούκιο Εντάνο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες