ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/6/10

"Πονάει" και ο κ. Λοβέρδος...

"Αλλά τί να κάνει";;;


"Αναγκάζεται" να φέρει αυτό το προεδρικό διάταγμα (ΌΛΟ το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τα Εργασιακά...) για να "Σώσει την Πατρίδα"!!!

Οι αλλαγές είναι τεράστιες και τα βασικά σημεία που θα φέρουν και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι τα παρακάτω:


    * - Επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 150 άτομα μπορούν να απολύσουν έως 6 άτομα το μήνα.
    * - Για επιχειρήσεις άνω των 150 ατόμων το ποσοστό αυξάνεται από το 2 στο 5% και έως 30 άτομα το μήνα
    * - Στο ΠΔ δεν αλλάζει το ύψος των αποζημιώσεων, αλλά μεταβάλλεται ο χρόνος προειδοποίησης στην περίπτωση της οποίας καταβάλλεται η μίση αποζημίωση σε σχέση με σήμερα.
    * - Για εργαζόμενους που απασχολούνται από 2 έως 10 χρόνια ο χρόνος προειδοποίησης είναι ένας μήνας, από 10 - 15 χρόνια δυο μήνες, από 15 - 20 χρόνια τρεις μήνες και από 20 χρόνια και πάνω τέσσερις μήνες
    * - Η αποζημίωση σύμφωνα με το ΠΔ αν είναι μεγαλύτερη των δυο μισθών θα καταβάλλεται ως εξής: Δυο μισθοί άμεσα, και το υπόλοιπο σε διμηνιαίες δόσεις που δεν μπορούν να είναι μικρότερες από τις απόβαλες δυο μηνών
    * - Ο μισθός νεοπροσλαμβανόμενων έως 21 ετών αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου μισθού και από 21 έως 25 ετών στο 85%. Τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.
    * - Καταργείται εμμέσως ο θεσμός της διαιτησίας καθώς πλέον θα είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη προσφυγή εργαζομένων και εργοδοτών.

Η μία στις τέσσερις αγγλικές λέξεις είναι ελληνική!!!

Στην έκδοση του Μαρτίου για τους επισκέπτες του Hellenic Eagle On Line Magazine του www.apodimos.com σας παρουσιάζουμε μια «Έρευνα του συγγραφέα Αριστείδη Κωνσταντινίδη που αποδεικνύει το μέγεθος του δανεισμού λέξεων από την ελληνική γλώσσα»
«Η ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!»
150.000 και πλέον ελληνικές λέξεις περιέχει η αγγλική γλώσσα και η διεθνής επιστημονική ορολογία. Η μια στις τέσσερις αγγλικές λέξεις είναι ελληνική. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η μοναδική εργασία του συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη κ. Αριστείδη Κωνσταντινίδη, που κράτησε 28 χρόνια και ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Αθηνών, αφήνοντας

Ο Μπολάνος αθωώθηκε αλλά δεν δικαιώθηκε!


Αθώο έκρινε σήμερα το εφετείο Αυλώνας το Δήμαρχο Χειμάρρας και Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Βασίλη Μπολάνο. Ο κ. Μπολάνος διώκονταν για κατάχρηση εξουσίας και πρόκληση δημόσιας φθοράς που είχε εκτιμηθεί μάλιστα στα 4.000.000 λεκ (~30.000 Ευρώ).

 Η ιστορία αρχίζει το 2007 όπου κατασκευάζονταν η εθνική οδός στη Χειμάρρα. Η Αλβανική Νομοθεσία για τον τρόπο και το περιεχόμενο των  πινακίδων στην εθνική οδό (κάθετοι άξονες και αρχαιολογικοί χώροι), επιβάλει να λαμβάνετε υπόψη η άποψη της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να προσδιορίζει από ποιον εκπρόσωπο της τοπικής κοινωνίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Χειμάρρας αποφάσισε στα όρια του δήμου όπου διέρχεται η εθνική οδός οι πινακίδες να είναι δίγλωσσες, Αλβανικά και Ελληνικά. Η κατασκευαστική εταιρία τοποθέτησε πινακίδες στην αλβανική και αγγλική γλώσσα, προκαλώντας

Κέντρο λαθρομετανάστευσης η Αλβανία

Όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση του State Department για την παράνομη εμπορία ανθρώπων η Αλβανία θεωρείται χώρα-πηγή διακίνησης ανθρώπων για σκοπούς αναγκαστικής πορνείας και υποχρεωτικής εργασίας. Τα θύματα είτε τα εκμεταλλεύονται εντός της Αλβανίας είτε προωθούνται στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην ΠΓΔΜ, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Δυτική Ευρώπη.
Στην έκθεση επισημαίνεται πως σχεδόν τα μισά από τα θύματα που οδηγήθηκαν για περίθαλψη εντός της χώρας, κατά τη διάρκεια του 2009, ήταν Αλβανοί, πρωτίστως γυναίκες και νεαρά κορίτσια, που υποβάλλονταν σε συνθήκες καταναγκαστικής πορνείας σε ξενοδοχεία και ιδιωτικές οικίες.
Όσον αφορά τα παιδιά, αυτά ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης για επαιτεία και άλλες μορφές καταναγκαστικής εργασίας. Στην εισαγωγή της έκθεσης τονίζεται ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται πλήρως με τα ελάχιστα κριτήρια για την εξάλειψη της διακίνησης ανθρώπων, παρ' ότι καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες.

απο  defencenet.gr

Στο γραφείο του …Μητσοτάκη συνεδριάζουν οι «9»

Αυτή την ώρα οι «9» ανεξάρτητοι βουλευτές βρίσκονται στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σε σύσκεψη με την Ντόρα.
Λέτε να ψάχνουν για πολιτική στέγη; Λέτε να συζητάνε για το ποιος (αν συμφωνήσουν να βάλουν εκπρόσωπο) θα τους εκπροσωπεί πλέον στη Βουλή;
Πάντως, άρχισαν οι… «διεργασίες».
(11:35) Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις του ΠΑΣΟΚ πρότειναν για εκπρόσωπό τους την κ. Σακοράφα, ενώ οι άλλοι έξι (Ντόρα, Κιλτίδης και οι 4 του ΣΥΝ) πρότειναν τον κ. Κουβέλη. Έτσι εκπρόσωπος των «9» θα είναι ο κ. Κουβέλης
 http://www.antinews.gr/?p=50229#comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες