ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/12/10

«Το Τρίφωνο» πάει... Προπύλαια

«Το Τρίφωνο» πάει... Προπύλαια

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Πόλης»

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου το κέντρο της Αθήνας αλλάζει, καθώς η Πανεπιστημίου

Διαδικτυακή συζήτηση για το AIDS

Διαδικτυακή συζήτηση για το AIDS

Οι νέοι θα εκφράσουν ηλεκτρονικά τους προβληματισμούς τους

Διαδικτυακή διαδραστική συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS διοργανώνει αύριο, Παρασκευή, από τις 13.00 μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ

Γελάστε με την καρδιά σας

Η καλύτερη και φθηνότερη αντιγηραντική θεραπεία

Εσείς γνωρίζατε πως το γέλιο μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι και να σας χαρίσει ευεξία και καλή διάθεση όλη μέρα;
Γελάστε με την καρδιά σας!

Οι Τούρκοι το… χαβά τους

Νέες παραβιάσεις σημειώθηκαν- και σήμερα- στο νότιο, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.Συνολικά, πέντε σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 19 αεροσκάφη - τα τέσσερα οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα τρεις παραβάσεις και οκτώ παραβιάσεις. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Οι Τούρκοι το… χαβά τους

Έλληνες ερευνητές «πετάνε» στον ήλιο

Μέσα στην ελληνική «μιζέρια» υπάρχουν κάποιοι τομείς που δεν το βάζουν κάτω και επιμένουν να οδηγούν την πρόοδο. Δεν ασχολούνται με μνημόνια, ούτε μίζες και θέματα κάτω από το τραπέζι. Ασχολούνται με την επιστήμη τους, για αυτό που έδωσαν και τον όρκο.


Έλληνες ερευνητές «πετάνε» στον ήλιο
Σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαστήματος λαμβάνουν μέρος έλληνες επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετέχουν στην κατασκευή ενός ηλιακού στεμματογράφου για την παρακολούθηση του στέμματος του ήλιου και θα αναλύσουν πως οι ηλιακές εκρήξεις επηρεάζουν τον καιρό στη γη.

Οι απειλές δεν βοηθούν

Την άποψη ότι η «ριψοκίνδυνη συμπεριφορά» της Πιονγκγιάνγκ και το γεγονός ότι η Κίνα την επιτρέπει αυτήν τη συμπεριφορά, δεν βοηθάει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, εξέφρασε ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν, αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι απειλές δεν βοηθούν 
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Τζιανγκ Γιου, απάντησε στον Μάλεν με ερώτηση, ζητώντας να της απαντήσει τι έκαναν οι ΗΠΑ «για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», χαρακτηρίζοντας «κατηγορίες» τις δηλώσεις του για την υποστήριξη της Βόρειας Κορέας από την Κίνα.

ΕΛΕΟΣ! Αλλάξτε πολιτική, υπέρ των αδυνάτων

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι απλά, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις σε όλους τους τομείς, τα αγαθά και τα προϊόντα, ανεβαίνουν συνεχώς.
ΕΛΕΟΣ! Αλλάξτε πολιτική, υπέρ των αδυνάτων
Δεν γίνεται η βενζίνη να έχει παγιωθεί πια πάνω από 1,5 ευρώ, το πετρέλαιο να το χρυσοπληρώνεις και να επιστρέφει ο κόσμος στα αερόθερμα, στα σούπερ μάρκετ οι τιμές να ανεβαίνουν μέρα με την ημέρα και οι μισθοί να πετσοκόβονται.

Περισσότερα φαρμακεία

Διπλάσιος θα είναι ο αριθμός των φαρμακείων που θα μένουν ανοικτά τα Σαββατοκύριακα, όπως αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, για να ικανοποιήσει τη ζήτηση φαρμάκων
Διπλασιάζονται τα φαρμακεία που θα παραμένουν ανοικτά στο κοινό κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στο λεκανοπέδιο, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα, μετά από συνεννόηση του Συλλόγου με το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα για να υλοποιηθεί η απόφαση, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα ελέγχει ηλεκτρονικά τις εφημερίες, ώστε η κατανομή να ικανοποιεί τις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής και να μην σημειώνονται παρατυπίες.

Ακριβά φάρμακα σε νεκρούς


Απάτη χιλιάδων ευρώ ερευνάται στο ΙΚΑ Ηρακλείου, καθώς βρέθηκαν συνταγές ακριβών φαρμάκων που είχαν χορηγηθεί σε αποβιώσαντες πολίτες.
Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε στο ΙΚΑ Ηρακλείου μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλοι του ΙΚΑ και γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου συνταγογραφούσαν ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα σε πεθαμένους.
Στην απάτη εμπλέκονται δυο γιατροί του νοσοκομείου και υπάλληλοι του ΙΚΑ που έβαζαν στην τσέπη τους χιλιάδες ευρώ. Σημειώνεται ότι η πρώτη συνταγή που βρέθηκε για συνταγογράφηση σε πεθαμένο ανέρχεται στα 40.000 ευρώ.

Αυτά θα ισχύσουν για μισθούς και δώρα

Το νομοσχέδιο που θα φέρει τα πάνω κάτω στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα θα παρουσιάσει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Οκτώ είναι τα σημεία που θα χαρακτηρίζουν την νομοθετική ρύθμιση.


Αυτά θα ισχύσουν για μισθούς και δώρα
Οι συμφωνίες μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων στις επιχειρήσεις για τις μειώσεις των μισθών θα έχουν διάρκεια 1 + 1 έτος και απλώς θα γνωστοποιούνται στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρηση Εργασίας.

Πλανήτης βουτηγμένος στη διαφθορά

 Ζούμε στην εποχή της διαφθοράς. Αυτό είναι το συμπέρασμα της μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε ο παγκόσμιος οργανισμός «Transparency International» σχετικά με τα επίπεδα διαφθοράς σε κάθε χώρα του πλανήτη, αλλά και την αντίληψη που έχουν οι πολίτες της κάθε χώρας για την διαφθορά στην καθημερινότητά τους.

Πλανήτης βουτηγμένος στη διαφθορά
Σύμφωνα με το «Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς» (Global Corruption Barometer), την στατιστική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Transparency International, το 56% των πολιτών σε όλο τον πλανήτη θεωρούν ότι κάθε χρόνο που περνάει η χώρα τους βυθίζεται περισσότερο στη διαφθορά. Και αν πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή της «λίστας της ντροπής» για τη διαφθορά στη γη, κάνετε λάθος. Η έρευνα έδειξε ότι στις πρώτες θέσεις είναι το Αφγανιστάν, η Νιγηρία, το Ιράκ, η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία και οι περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής. Σε αυτές τις χώρες, πάνω από τους μισούς πολίτες είπαν ότι δωροδοκούν τακτικά. Επίσης, ενώ οι άνθρωποι στην Καμπότζη (84%) και τη Λιβερία (89%) είναι εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να δωροδοκήσουν για να κάνουν κάποια δουλειά με το δημόσιο, οι Δανοί ανέφεραν 0% δωροδοκίες στον ίδιο τομέα.

Ατζέντα Ρεν με περικοπές μισθών


Με γραμμή ΔΝΤ φθάνει στην Αθήνα ο Όλι Ρεν προκειμένου να δώσει τον τόνο επιτάχυνσης συγκεκριμένων μέτρων που απαιτεί η Ευρωζώνη προκειμένου να προχωρήσουν η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της τρόϊκας, αλλά και να ξεμπλοκάρει το βέτο της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας στην επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του δανείου από την Ελλάδα.
Ο Όλι Ρεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, κατόπιν με το οικονομικό επιτελείο και τον Μ.Χρυσοχοϊδη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλο, κατόπιν - όπως και ο Στρος Καν- θα μιλήσει στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής και αργά το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου.

Πτώση του δικομματισμού


Σε κυβέρνηση συνεργασίας θα οδηγούσαν οι εκλογές εάν διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με την εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB. Πτώση δικομματισμού, άνοδος του ΚΚΕ και τροφοδότηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας με ψηφοφόρους της ΝΔ
Σοβαρή πτώση στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων (κάτω από το 50% πλέον), επτακομματική Βουλή με είσοδο των Οικολόγων, όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση και πιθανό συνασπισμό κομμάτων, είναι η εικόνα που δίνει η δημοσκόπηση της MRB την οποία παρουσίασε το MEGA και διενεργείται σε εξάμηνη περίοδο.

Ιδιώτες στο διάστημα

Επέστρεψε με επιτυχία στη γη η κάψουλα Dragon που εκτόξευσε ιδιωτική εταιρία στο διάστημα, ανοίγοντας νέα εποχή για τις διαστημικές μεταφορές.
Έρχεται η εποχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο διάστημα, καθώς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η εκτόξευση διαστημικού σκάφους που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, την οποία δημιούργησε ο συνιδρυτής του PayPal, Έλον Μασκ.
Η κάψουλα Dragon της SpaceX, εκτοξεύθηκε με επιτυχία, με τη ''βοήθεια'' του πυραύλου SpaceX Falcon 9, την Τετάρτη (08/12), από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, προωθώντας την ιδιωτική πρωτοβουλία στο Διάστημα, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική Ομπάμα.
Η Space X (Space Exploration Technologies Corp.) είναι μία από τις πέντε αμερικανικές εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει συμβόλαια της NASA για τη μεταφορά φορτίων και πληρωμάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η μάχη για το κράνος


Ιταλία και Γερμανία ερίζουν για το κράνος ενός αρχαίου Έλληνα πολεμιστή, το οποίο ανήκε σε ιδιωτική συλλογή και βρέθηκε στο Βερολίνο μετά το θάνατο του συλλέκτη. Πρόκειται για μοναδικό στο είδος του αντικείμενο
Αρχίζει αυτήν την εβδομάδα η εκδίκαση προσφυγής της Ιταλίας σε δικαστήριο του Βερολίνου, με αίτημα την επιστροφή ενός αρχαίου ελληνικού κράνους που σύμφωνα με τη Ρώμη, εκλάπη από αρχαιολογικό χώρο στην Ιταλία το 1993, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη, εκπρόσωπος δικαστηρίου της γερμανικής πρωτεύουσας.
Τον 7ο με 6ο αιώνα π.Χ., την περίοδο που κατασκευάστηκε η συγκεκριμένη περικεφαλαία, η οποία διακρίνεται για το γεωμετρικό ρυθμό της διακόσμησής της, υπήρχαν στα νότια παράλια της Ιταλίας ελληνόφωνες εμπορικές πόλεις.

«Σύγκρουση» η Άλωση και το 1821!

Σε μια προκλητική όσο και ανιστόρητη ομιλία στην Τουρκία προέβη προχθές η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη στην 100η συνάντηση του Bab-I Ali στην Κωνσταντινούπολη. Η κα Μπακογιάννη στην μακροσκελή παρέμβασή της επιχείρησε να λειάνει για ακόμη μια φορά την ιστορική πραγματικότητα προς τέρψη των ακροατών της.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «ένοπλες συγκρούσεις» την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς  το 1453, αλλά και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Είπε χαρακτηριστικά: «Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821».

Πιο κάτω η κα Μπακογιάννη στον ίδιο «φιλικό» τόνο παρέβλεψε την εισβολή της

Και εγένετο «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» με άλλες τέσσερις εθνικές μειονότητες!

Πόσο λογικό και εθνικά θεμιτό είναι ακόμα και για μία Ελλάδα σε «γενική υποχώρηση» να δέχεται η κυβέρνηση την εν ψυχρώ παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης εντός των ελληνικών συνόρων για τμήματα του πληθυσμού της και να μην αντιδρά; Όταν η αυτοαποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» μίσθαρνο όργανο του τουρκικού προξενείου, ανοίγει γραφεία στις Βρυξέλλες και site (https://www.abttf.org/html/index.php?l=gr) προώθησης των στόχων τους, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, πως πρέπει να αντιδράσει η συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία;

Ενώπιον λοιπόν μιας καθαρής παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία προσδιορίζει με σαφήνεια ότι ΔΕΝ υπάρχε τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, παρά μόνον μουσουλμανική, βρίσκεται η Ελλάδα. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Στο απίστευτο καταστατικό τους που εγκρίθηκε από γερμανικό δικαστήριο αναφέρεται και η ύπαρξη και άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα, όπως η ... αρβανίτικη, η βλάχικη, η μακεδονική και η εβραϊκή! Ας δούμε τι γράφουν οι ίδιοι οι πράκτορες της Άγκυρας σε εξτρεμιστικό μειονοτικό έντυπο:

"Στις 1 Δεκεμβρίου 2010 άνοιξε στις Βρυξέλλες το γραφείο εκπροσώπησης της

Στρος Καν: Ζήτησε μείωση μισθών και κάρφωσε την κυβέρνηση: “Αργήσατε να έρθετε στο ΔΝΤ”

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ξεκαθάρισε τι πράγματα απαιτούνται από την Ελλάδα όχι μόνο για να προχωρήσει τελικά η επιμήκυνση του δανείου, αλλά στην ουσία για να πάρει η χώρα το πράσινο φως για τη δόση του Μαρτίου. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Στρος Καν μιλώντας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας έκανε λόγο για ευθυγράμμιση των ημερομισθίων, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή, η απασχόληση και κατά συνέπεια η ανταγωνιστικότητα. Ο κ. Στρος Καν ζήτησε επίσης νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού και ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει άνοιγμα σε υπηρεσίες, ελεύθερους

Χιόνια έως… και στην Ομόνοια βλέπουν οι μετεωρολόγοι

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 10.12.2010 με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες (που θα φθάνουν στα πελάγη τα 9 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ), καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν  κυρίως στις  θαλάσσιες περιοχές και χιόνια που θα πέσουν αρχικά στα βόρεια, βαθμιαία θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.  Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Παρασκευής 10.12.2010 στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά.

Ιδιαίτερα στην Αττική προς το μεσημέρι της Παρασκευής 10.12.2010, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές, άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 8 και πιθανώς πρόσκαιρα και 9 μποφόρ, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά.

Από το βράδυ της Παρασκευής 10.12.2010, τα φαινόμενα στην Αττική θα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες