ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/3/11

15 επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Μόλις τέλειωσες το πανεπιστήμιο και σκέφτεσαι το μέλλον; Σκέφτεσαι να αλλάξεις καριέρα; Πέραν των συνηθισμένων επαγγελμάτων, όπως δάσκαλος, δικηγόρος ή γιατρός, υπάρχουν επαγγελματικές επιλογές των οποίων την ύπαρξη δεν υποψιάζονται πολλοί. Μερικές, όπως αυτή του δοκιμαστή νεροτσουλήθρας, φαίνονται δελεαστικές άλλες πάλι, όπως αυτή του ελεγκτή οσμών… όχι και τόσο.

Ελεγκτής οσμών

Όσοι ακολουθούν το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας αποσμητικών και αντιιδρωτικών, τον οποίο πραγματοποιούν μυρίζοντας τις μασχάλες των δειγμάτων. Και σας βρωμάει η δική σας δουλειά;
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε

Καθαριστής οθόνης IMAX

Οι τεράστιες κινηματογραφικές οθόνες IMAX δε θα προσέφεραν τόσο εκπληκτική ποιότητα εικόνας, εάν καλύπτονταν από σκόνη και βρωμιά. Γι’ αυτό και υπάρχουν εταιρίες που εξειδικεύονται στον καθαρισμό τέτοιων οθονών. Μεγαλύτερη πρόκληση για τους

Μυστικός πράκτορας... “περιστέρι”!

10.000 περιστέρια θα μεταφέρουν στρατιωτικά μυστικά στην Κίνα. Μάλιστα θα περάσουν και από ειδική... εκπαίδευση.

Την ώρα που η υφήλιος κρατάει την ανάσα της εν αναμονή των αποκαλυπτηρίων του πρώτου «αόρατου» κινεζικού μαχητικού αεροσκάφους, της τεχνολογίας Stealth, οι Κινέζοι στρατιωτικοί εξελίσσουν ένα άλλο μυστικό όπλο, αυτή τη φορά στον τομέα των διαβιβάσεων: τα ταχυδρομικά περιστέρια!
 
Θα εκπαιδεύονται κατά χιλιάδες και θα στέλνονται σε περίπτωση

Έρχονται οι «αιώνιες» μπαταρίες

Έρχονται οι «αιώνιες» μπαταρίεςΟυάσινγτον
Μια «αιώνια» μπαταρία με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας δημιούργησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αντικατέστησαν τα μεταλλικά καλώδια μπαταρίας κινητού τηλεφώνου με νανοσωλήνες, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της κατά 100 φορές.

«Πιστεύω ότι όλοι όσοι ταλαιπωρούνται με τη συχνή φόρτιση ηλεκτρονικών

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Γαύδο και Μεσαρά- Τι δείχνει μελέτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών

Όλο και συχνότερα έρχονται στο φως επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Κρήτη, ενώ την ίδια ώρα το ενδιαφέρον για αυτές αναζωπυρώνεται μπροστά στο φάσμα μιας επαπειλούμενης έλλειψης στα διεθνή αποθέματα.

Ανάλογη μελέτη με αυτά τα χαρακτηριστικά έχει δημοσιοποιηθεί από τον καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας κ. Αβραάμ Ζεληλίδη, που με επίγειες έρευνες εντόπισε φυσικό αέριο στην κοιλάδα Μεσαράς και σε υποθαλάσσια λεκάνη εώς τη Γαύδο.

Όπως εξηγεί ο Καθηγητής, «νότια της Κρήτης απλώνονται πέντε

Φουτουριστικά ερευνητικά προγράμματα συναγωνίζονται για κονδύλια της ΕΕ

To Πρόγραμμα Ανθρώπινου Εγκεφάλου έχει στόχο να δημιουργήσει κυριολεκτικά έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλοΒρυξέλλες, Βέλγιο
Από τον υπερυπολογιστή που θα προσομοιώνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, μέχρι τα ρομπότ που θα βρίσκουν μόνα τους την τροφή τους, έξι υπερφιλόδοξα ερευνητικά προγράμματα συναγωνίζονται για τη χρηματοδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση: καθένας από τους δύο νικητές θα λάβει το αστρονομικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας.

Οι έξι ευρωπαϊκές ερευνητικές ομάδες συναγωνίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος FET της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ναυαρχίδες Μελλοντικών και Αναδυόμενων Τεχνολογιών). Στόχος είναι η αξιοποίηση των τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και την οικονομική ανάπτυξη.

Οι έξι υποψηφιότητες στις οποίες κατέληξε

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Τι θα κάνετε κύριε Ρέππα; Η αλήθεια για το ΣΔΙΤ και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Πόσο κόστισε η γέρυρα Ρίου-Αντιρρίου;  Το συνολικό ποσό των 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Που δαπανήθηκε όλο αυτό το ποσό; Διαβάστε αναλυτικά:
Από αυτά:
· Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.
· Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.
· Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα

Ποιος διαχειρίζεται τα γήπεδα που έγιναν οι Ολυμπιακές Αγώνες;

Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α. Ε. προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να ανακαλύψει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που διαχειρίζεται για...λογαριασμό του κράτους... χωρίς αποτέλεσμα! Μια ιστορία στα όρια του παραλόγου, η οποία επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε η επόμενη ημέρα των Αγώνων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής"

Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α. Ε. ιδρύθηκε το 2002, με στόχο την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η εταιρεία δεν είναι ο ιδιοκτήτης των ακινήτων, αλλά ο διαχειριστής τους, αυτή που προκηρύσσει διαγωνισμούς

"Έφυγε" ο Μανώλης Ρασούλης



"Έφυγε" ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο μεγάλος Κρητικός καλλιτέχνης, Μανώλης Ρασούλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το «Ράδιο Κρήτη», ο μουσικός βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη. Τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

To ΣΔΟΕ στο μαγαζί που τραγουδάει η Τζούλια




Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο νυχτερινό κέντρο «Λεωφόρος Live» της Θεσσαλονίκης όπου εμφανίζεται η Τζούλια Αλεξανδράτου.

Ετοιμος για τον δικό του «σεισμό» ο Μουαμάρ Καντάφι 13/03/2011 13:37



Του Μανώλη Κυπραίου
Και ενώ όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα βλέμματα προς την Ιαπωνία-και δικαίως-το δράμα του εμφυλίου στην Λιβύη παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, με τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι να παίρνουν πίσω μια προς μια της πόλεις που είχαν καταλάβει οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις, ενώ πληροφορίες από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και αυτόπτες μάρτυρες, κάνουν λόγω για ομαδικές εκτελέσεις συμμετεχόντων στην εξέγερση ή κατά την γλώσσα του καθεστώτος «τρομοκρατών».

Φουκουσίμα το νέο Τσέρνομπιλ... Πυρηνικός εφιάλτης



ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ 3- ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ NEWSTODAY ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ GREENPEACE-ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ
Η γη άνοιξε στα δύο
Η γη άνοιξε στα δύο
ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ
Εκτιμάται ότι 5.000 σπίτια καταστράφηκαν από τα κύματα στο χωρίο Ρικουζεντακάτα, μία από τις πολλές περιοχές που αντιμετωπίζουν έλλειψη τροφίμων, νερού και καυσίμων. "Νερό, τρόφιμα, κηροζίνη: όλα παρουσιάζουν έλλειψη", δήλωσε ο δήμαρχος του Ρικουζεντακάτα.

Επιστρέφουν τα Πειραματικά Σχολεία


Σχέδιο νόμου θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα του θεσμού για την αναμόρφωση των Πειραματικών Σχολείων. Δείτε τι προβλέπει. Ο τρόπος εισαγωγής και οι όμιλοι μαθητών

Μετά από 30 χρόνια, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να επαναφέρει τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, αναβαθμίζοντας το θεσμό που είχε καταργηθεί από το 1980.

"Παγωμένα" σχολεία λόγω κρίσης


Χωρίς θέρμανση τα σχολεία, λόγω Καλλικράτη. Οι γονείς να πληρώνουν για το πετρέλαιο από την τσέπη τους. Οι περιοχές όπου το πρόβλημα είναι οξύτερο

Κάτω από άθλιες συνθήκες καλούνται να λειτουργήσουν το 2011 αρκετά από τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Δάσκαλοι που προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις υπό αντίξοες συνθήκες, ταμίες και γονείς που έχουν βγει στη γύρα για να μαζέψουν χρήματα για την θέρμανση φυσικά.

Τρίζουν τα κόκαλα του Χατζηδάκι


Πρεμιέρα έκανε χτες το βράδυ (12/3) η Τζούλια Αλεξανδράτου σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης! Το μαγαζί ήταν κλεισμένο με "reserve" εδώ και μέρες και οι θαυμαστές της Τζούλιας είχαν δώσει από νωρίς το παρών. Το αποκορύφωμα ήταν όταν τραγούδησε Χατζηδάκι ολόγυμνη, μάλιστα.

Οι πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα έλεγαν πως η εμφάνιση της Τζούλιας θα σόκαρε και θα ήταν άκρως αποκαλυπτική...

Ελληνικό τυρί για γκίνες



Στο βιβλίο Γκίνες μπήκε τυροκομική μονάδα στον Ιερισσό Χαλικιδικής, καθώς δημιούργησε το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο. Δείτε πόσο ζυγίζει. Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης του τυροκομείου

Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness απέκτησε το Σάββατο η τυροκομική μονάδα του Ιωάννη Σταθώρη στην Ιερισσό Χαλκιδικής, στην οποία παρασκευάστηκε το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο.
Ο εκπρόσωπος της Guinness World Records, Τζακ Μπρόκμπαντ παρέδωσε το πιστοποιητικό της εγγραφής στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ στον ιδιοκτήτη του τυροκομείου Ιωάννη Σταθώρη στο περιθώριο της 21ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop.

Οι υπερασπιστές του Βωμού


Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Αρχαία Αγορά, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του ΗΣΑΠ να προχωρήσει σε κατάχωση. Δηλώνουν αποφασισμένοι να την αποτρέψουν. Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία (Vids)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών πραγματοποίησε στις 11 το πρωί της Κυριακής, η "Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάσωση και ανάδειξη του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους".

ανεκδοτο... Τίτλος: Τζούλια Αλεξανδράτου

- Τι λένε στην Τζούλια Αλεξανδράτου οταν της προσφέρουν

Καθένας με τον πόνο του

Καθένας με τον πόνο του 
Άλλος κοιτάει πρωτάθλημα, άλλος Κύπελλο και πλέι οφ και άλλος σωτηρία. «Κόκκινο» χτυπάει η αγωνία στα ματς που ολοκληρώνουν την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να πάρει και στα χαρτιά το πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος σκέφτεται το Κύπελλο, αλλά θέλει και τα πλέι οφ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες