ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/12/10

Τα 10 καλύτερα gadgets του 2010

Τα 10 καλύτερα gadgets του 2010

Όπως τα παρουσίασε το Time Magazine

Το Time Magazine δημοσίευσε τη λίστα «The Top 10 Everything of 2010» στην οποία το Apple iPad επιλέχθηκε ως το καλύτερο gadget της χρονιάς. Τα άλλα 3 προϊόντα της Apple στο Top 10 είναι: το 11" MacBook Air (3η θέση), το iPhone 4(6η θέση) και η Apple TV(7η θέση). 

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο γεύμα

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο γεύμα

ΔΕΙΤΕ: Το έφαγε μόνη της μια 46χρονη γυναίκα

Η 46χρονη Donna Simpson από το New Jersey έχει έναν μάλλον περίεργο στόχο. Προσδοκεί να γίνει η πιο χοντρή γυναίκα στον κόσμο!!! Και για να το καταφέρει αυτό κάθισε σε μια ειδικά ενισχυμένη να αντέχει στο… extra βάρος, μεταλλική καρέκλα και κατανάλωσε γεύμα 30.000 θερμίδων μέσα σε μόλις δύο ώρες ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Πώς θα συνέλθετε από το φαγοπότι των γιορτών

Πώς θα συνέλθετε από το φαγοπότι των γιορτών



Συμβουλές διατροφικής… επιβίωσης!

Μία στο τόσο (ή και πιο συχνά) εμείς οι Έλληνες, το παρακάνουμε λίγο με το φαγητό, καθώς αν έχουμε καλή παρέα μπορούμε να τρώμε για ώρες, με καταστροφικές συνέπειες. Όχι, δε μας ενοχλεί τόσο το γεγονός ότι θα αποκτήσουμε κοιλιά (άλλωστε είναι... γοητεία) όσο το ότι μοιραία κάποια στιγμή δε θα μπορούμε να μπούμε στα παντελόνια μας.

Μία λύση είναι να βάλεις το δάχτυλό σου βαθιά στο στόμα και να δεις σε... αντίστροφη πορεία όλα όσα έχεις φάει μέχρι τώρα, αλλά δε στη συνιστώ, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία σου. Εκτός αυτού, από ψυχολογικής πλευράς σε ωθεί προς τη βουλιμία, κι αυτό επίσης δεν είναι καλό. Ας τα δούμε λοιπόν τα πράγματα πιο απλά.

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία του Πειραιά

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία του Πειραιά
Κλειστά είναι σήμερα τα φαρμακεία στον Πειραιά επειδή λειτούργησαν με συνεχές ωράριο τη Δευτέρα και την Τετάρτη την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κ. Κούβαρης, τα φαρμακεία δούλεψαν όπως και τα εμπορικά καταστήματα την προηγούμενη

Η κρίση ρίχνει τα ενοίκια των καταστημάτων

Η κρίση ρίχνει τα ενοίκια των καταστημάτων
Σε αγώνα για τη μείωση των ενοικίων των καταστημάτων επιδίδεται ο εμπορικός κόσμος, σε μία τελευταία προσπάθεια να ανταπεξέλθουν οι επιχειρηματίες της βαθιάς ύφεσης που πλήττει την οικονομία και τις αγορές.

Το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σκληρό παζάρι μεταξύ ενοικιαστών και επιχειρηματιών, με τους πρώτους να ζητούν μείωση των μισθωμάτων έως και 20%.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα που ξεσπά μέσα σε ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα η μείωση των ενοικίων στα καταστήματα να αγγίζει πλέον το 30%-40%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στον χορό των αναπροσαρμογών έχουν ήδη εισέλθει επαγγελματίες από όλους τους κλάδους: έμποροι ένδυσης και υπόδησης, αντιπρόσωποι αυτοκινήτων, εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, τράπεζες, βενζινοπώλες, αλυσίδες εστίασης, αλλά και πολυεθνικοί όμιλοι.

Η υποχώρηση των μισθωμάτων απλώνεται σε όλες τις περιοχές, από το

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΕΞΑΨΑΛΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Τα απανωτά χτυπήματα της κυβέρνησης και οι επιθέσεις των «προοδευτικών» φωνών για το αν έχει το δικαίωμα η Εκκλησία να έχει άποψη για την κρίση συσπείρωσαν ακόμη περισσότερο την Ιεραρχία, που κάθε άλλο παρά δείχνει διατεθειμένη να σιωπήσει.
Για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό η Ιεραρχία έδειξε να συμφωνεί σε ένα θέμα: στα αίτια της κρίσης, στις αστοχίες και τις ευθύνες όλων και στο πώς πρέπει να πορευτούμε στο εξής για να βγούμε από το τέλμα. Άναψε φωτιές η Εκκλησία και έκανε το πρώτο βήμα, βγαίνοντας πιο μπροστά απ' όλους, από τα κόμματα, από τον «πνευματικό» κόσμο, πλησιάζοντας πιο κοντά στην αποστολή της: να βρίσκεται κοντά στον πληττόμενο πολίτη και να μιλάει έξω από τα δόντια, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα.

Έπειτα από πολλά χρόνια που την είχαμε συνηθίσει στην αφάνεια, η εκκλησιαστική ηγεσία συμπύκνωσε τον δυναμικό λόγο της και την παρεμβατικότητά της στο φυλλάδιο «Προς το λαό» που εκδίδει κάθε μήνα η Ιερά Σύνοδος και το μοίρασε στις ενορίες όλων των Μητροπόλεων. Το κείμενο ενόχλησε τόσο πολύ την κυβέρνηση και τις «προοδευτικές» φωνές του τόπου, καθώς είχαν συνηθίσει την ηγεσία της Εκκλησίας σε ρόλο διακοσμητικό, που πέρασαν στην αντεπίθεση και με διάφορους υπονομευτικούς τρόπους προσπάθησαν να δείξουν ότι η Ιεραρχία είναι διασπασμένη.

Είπαν πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν συμφωνούσε με αυτήν την τακτική και

ΑΔΕΔΥ: Καταργείται το δώρο από το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων

ΑΔΕΔΥ: Καταργείται το δώρο από το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων ΥπαλλήλωνΤην κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων από το Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας πως η απόφαση αυτή «αποτελεί προάγγελο για την τύχη του συνόλου των επικουρικών ταμείων».

Σύμφωνα με την κορυφαία δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση, η διοίκηση του Ταμείου και η κυβέρνηση προχωρούν «στην κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση για την χορήγησή του»
Σημειώνεται πως το ταμείο χορηγεί στους συνταξιούχους μερίσματα, που

Νέες κινητοποιήσεις από Τετάρτη

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο των ΔΕΚΟ και ειδικότερα στις αστικές συγκοινωνίες.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προσανατολίζονται στο να κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας. 
Ανάλογες κινητοποιήσεις, με διαφορετικές ώρες, έχουν προγραμματίσει επίσης και για το νέο έτος και συγκεκριμένα για τις τρεις, πέντε και δέκα Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα τα

Σεισμική δόνηση

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7 το πρωί, 320250 ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7 το πρωί, 320 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας και 250 ανατολικά της Θεσσαλονίκης.
Το επίκεντρό της, σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ίμβρου.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, ωστόσο επισημαίνουν ότι

Ποδαρικό με αυξήσεις

Με τους χειρότερους οιωνούς έρχεται το 2011 για τα ελληνικά νοικοκυριά, με την αύξηση της φορολογίας να γίνεται επιβαρύνει την τσέπη μας, την ίδια στιγμή που οι μισθοί έχουν πάρει την κατιούσα.
Από το 2011, ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από το 11% στο 13%, με εκτιμώμενη απόδοση 800 εκατ. ευρώ, ενώ ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας επιβάλλεται και σε επαγγέλματα που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν για πρόσθετα έσοδα 100 εκατ. ευρώ.
Μεγάλες επιβαρύνσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, από την οποία το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα εισπράξει 600 εκατ. ευρώ, ενώ και οι κερδοφόρες επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά 1 δισ. ευρώ.
Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει ο προϋπολογισμός του 2011 στα μέτρα για την πάταξη της

ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

 του Γιάννου Χαραλαμπίδη
Επί τη βάσει ποιας μελέτης Ελλάδα και Κύπρος λένε ναι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, όταν Γάλλοι και Γερμανοί έχουν άλλη άποψη; Κατά το πρόσφατο παρελθόν ελέγετο ότι η ΕΕ ήταν ένας οικονομικός γίγαντας με γυάλινα πόδια επειδή δεν υπήρχε συγκροτημένη κοινή άμυνα και εξωτερική πολιτική, λόγω των εξαρτήσεων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Για τη δε Τουρκία υποστηρίζεται ότι ήταν ένας στρατιωτικός γίγαντας με γυάλινη οικονομία. Σήμερα, η ΕΕ έχει και γυάλινη κοινή αμυντική πολιτική και γυάλινα οικονομικά πόδια. Εξού και η τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου με την οποία εγκαθιδρύεται, επί τη βάσει ενός οδικού χάρτη, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο του 2013.
Στην ουσία η ΕΕ επιδιώκει, παρότι καθυστερημένα, να θωρακίσει την κοινή της αγορά και τη συναλλαγματική σταθερότητα του ευρώ. Από την άλλη, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι δεν έχει πλέον μόνο ισχυρό στρατό αλλά και ισχυρή οικονομία. Η απουσία του Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ήταν το θεσμικό και οικονομικό κενό της Συνθήκης της Λισαβόνας και αποτυπώνει στην πράξη το θεσμικό έλλειμμα της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών, το οποίο είναι εμφανές σε περιόδους κρίσεως, στο πλαίσιο των οποίων κυριαρχεί το εθνικό συμφέρον σε βάρος του κοινού ευρωπαϊκού οράματος της περιφερειακής ολοκλήρωσης. Μιας περιφερειακής ολοκλήρωσης που είναι συναφής με τα υπερεθνικά όργανα της ΕΕ και τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και με τις διευρύνσεις, οι οποίες, όμως, πώς να προχωρήσουν ομαλά όταν υπάρχει οικονομική και κοινωνική κρίση; Γιατί οι Ευρωπαίοι να βάλουν στο κεφάλι τους κι άλλους μπελάδες;
Συνεπώς, στο δίλημμα εμβάθυνση ή Διεύρυνση, επί του παρόντος θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι κερδίζει η εμβάθυνση. Χωρίς, όμως, να παγώνουν οι διαδικασίες Διεύρυνσης που αφορούν στα Δυτικά Βαλκάνια με προτεραιότητα στην Κροατία, καθώς και στην Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με τον Εγκεμέν Μπαγίς:
1. Έχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 11%.
2. Θα είναι έτοιμη για ένταξη ώς το 2014! Καθόλου τυχαία δεν είναι η
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες