ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/9/10

Ο ΝΕΟΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ



Την απόφασή μου να ΜΗΝ είμαι υποψήφιος στις εκλογές για τον Δήμο Θεσσαλονίκης την ανακοίνωσα σήμερα το πρωί, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, 2010 στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ALTER καθότι εκεί είχα αναγγείλει το καλοκαίρι του 2009 την απόφασή μου να συμμετάσχω ως  «Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010!» Στη συνέχεια εκείνη την απόφαση την ανάρτησαν αμέτρητα blogs στα οποία αρθρογραφώ αλλά και άλλα που μετέδωσαν την είδηση.

           Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, είχαμε τις εκλογές του Οκτώβρη 2009 που οδήγησαν την Νέα Δημοκρατία σε απίστευτου μεγέθους ήττα, είχαμε την επικράτηση του Σαμαρά στη ΝΔ και από το Μάιο έχουμε το απίστευτα επώδυνο…ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

           Είπα σήμερα το πρωί στο ALTER ότι την απόφασή μου να ΜΗΝ είμαι

Η Ελλάδα είναι ΖΑΜΠΛΟΥΤΗ




Το Μνημόνιο βυθίζει τη χώρα...

Να καταψηφίσει την κυβερνητική πολιτική στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλεί τον λαό ο Αντώνης Σαμαράς, μέσα από τη συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».
Σε αυστηρό τόνο ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτίθεται στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί στον οικονομικό τομέα και επισημαίνει ότι με το Μνημόνιο, η χώρα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην ύφεση, τα λουκέτα και την απελπισία.
«Δεν χρειάζεται να κουραστούμε για να πείσουμε κανέναν ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι αδιέξοδη, αυτό το ξέρουμε όλοι πια. Εκείνο που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε για την εναλλακτική μας πολιτική και να μετατρέψουμε την οργή σε ελπίδα», τονίζει ο κ. Σαμαράς. Ο αρχηγός της Ν.Δ. επισημαίνει ότι

Στην Αθήνα ξανά η τρόικα, για τον προϋπολογισμό

Επανέρχεται στην Αθήνα η τρόικα των δανειστών της Ελλάδας, αυτή τη φορά για τη σύνταξη του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2011. Καίριο σημείο η αύξηση των εσόδων για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου. Ο πρωθυπουργός πάντως, κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ, διέψευσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για το ενδεχόμενο νέας περικοπής των μισθών απάντησε ότι «δεν έχει ακούσει κάτι τέτοιο».
Στο επίκεντρο της νέας 15ήμερης επίσκεψης του κλιμακίου των

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Καλή σχολική χρονιά ευχομαστε απο την καρδια μας στους 1.300.000 μαθητες των σχολείων ,και ιδιαίτερα στους υποψηφίους στην τριτοβαθμια εκπαιδευση...

Ελληνική παιδεία σε χρεοκοπία;


Του Πάνου Γ. Πιπερόπουλου,
Λέκτορα του Πανεπιστημίου του Newcastle, UK



Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η λέξη «παιδεία» είναι παράγωγο του αρχαίου ρήματος «παιδεύω», δηλαδή διδάσκω, εκπαιδεύω. Η λέξη παιδεία αφορά τόσο στην νοητική και ψυχική καλλιέργεια ενός ανθρώπου, όσο και την κουλτούρα, την πνευματική καλλιέργεια, την διάπλαση της προσωπικότητας του και την ανάπτυξη του ήθους του. Καταλυτικής σημασία σ’ όλη αυτή την διαδικασία έχει η εκπαίδευση στις διάφορες βαθμίδες της! Και εδώ θα εστιάσω την προσοχή μου σήμερα. Στην ελληνική παιδεία και ειδικότερα στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τα οποία υπηρέτησα για περισσότερα από 4 χρόνια, από την θέση του διδάσκοντα με το Π.Δ. 407 (συμβασιούχου Λέκτορα) αλλά και σαν εκλεγμένος  Λέκτορας του Μάνατζμεντ με έμφαση στην Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Στα 4 χρόνια της παρουσίας μου ως μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσπάθησα να ανοίξω τις πνευματικές πύλες του τμήματός μου στην επιχειρηματική κοινότητα. Να φέρω μέσα στο αμφιθέατρο επιχειρηματίες που θα μετέφεραν στους φοιτητές μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις τις γνώσεις τους για το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Δυστυχώς όμως δυναστεύει ακόμη η

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...58%ΝΑΙ

Με λευκό είναι οι νομοί όπου το ΝΑΙ υπερίσχυσε του ΟΧΙ

Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων στο σύνολο της τουρκικής επικράτειας το ΝΑΙ ανέρχεται στο 58% και το ΟΧΙ στο 42%.
Το ποσοστό της αποχής στους κουρδικούς νομούς κυμάνθηκε από 40 μέχρι 94% (νομός Χακιάρι), γεγονός που καθιστά στην ουσία 'άκυρο' το σύνταγμα στους νομούς αυτούς, όπου ο κόσμος επιθυμεί ένα σύνταγμα στο οποίο να κατωχυρώνονται τα βασικά

υπουργείο εξω(φρε)νικών

— Αλλαγές στη στήλη: Ο φον Δημητράκης δεν υπάρχει πια. Από δω και πέρα είναι ο φον Δημήτριος Α΄. Στο ξεκίνημα του ελληνικού κράτους υπήρχαν κάποιοι που έτρεξαν από την Εσπερία για να σπαταλήσουν την περιουσία τους, να δώσουν και τη ζωή τους ακόμη για την πατρίδα.
Ήταν οι μεγάλοι πατριώτες. Στην εποχή του Μνημονίου είναι φυσικό να ζούμε και να παρακολουθούμε τους φιλέλληνες...

— Ο Δημήτρης Δρούτσας τελικώς κάτι ήξερε (ή μάλλον κάτι του είχε πει το Αφεντικό) που είχε πιάσει από πέρυσι τον Οκτώβριο το γραφείο του υπουργού στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας. Για εκεί τον προόριζε από την αρχή ο Γιώργος, απλώς κάποια στιγμή αρχίσαμε κι εμείς να αμφιβάλλουμε αν θα εκπλήρωνε τη δέσμευσή του. Ή αν θα θυμόταν ότι είχε υποσχεθεί το πόστο στον Δημήτρη.

— Ο Δημήτρης έχει πετύχει ένα μοναδικό ρεκόρ: Είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών, εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα, που πριν υπηρετήσει την Ελλάδα

Αρχίζει ο «πόλεμος» για τα πετρέλαια του Αιγαίου


TOY ΣΠΥΡΟΥ ΝΑΝΝΟΥ
Aνοίγει το πετρελαϊκό παιχνίδι στο Αιγαίο, με την κυβέρνηση να προχωρά στην ίδρυση Φορέα Υδρογονανθράκων, με σκοπό βεβαίως σε χρόνο-ρεκόρ (6 μήνες) να νοικιάσει τα 42 θαλάσσια οικόπεδα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δημιουργηθεί, ώστε να ξεκινήσουν οι εξορύξεις για το «δώρο του Θεού», τη στιγμή που η Τουρκία κάνει λόγο για συνδιαχείριση στο Αιγαίο. Άλλωστε, οι «βόλτες» του «Πίρι Ρέις» αλλά και του «Τσεσμέ», το τελευταίο χρονικό διάστημα, μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Μάλιστα, διάφορα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θέλουν εταιρείες από την Αμερική, οι οποίες έχουν εγχώριους συνεργάτες, να είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων για έρευνα και συνεκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων που θα βρεθούν στον ελλαδικό χώρο. Εξάλλου, ορισμένες από τις εταιρείες αυτές έχουν στενή συνεργασία με τις λεγόμενες «7 αδερφές», τις μεγάλες πετρελαϊκές πολυεθνικές Amoco, BP, Chevron, Exxon, Mobil, Shell και Texaco!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν από έναν περίπου μήνα, στις 24 Ιουνίου, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη έδωσε το σχετικό ο.k. στον υφυπουργό για θέματα

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ;;;;;;;;;

Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός  της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε και τρία μέλη του υπουργικού του συμβουλίου που κατηγορούνται για αμέλεια στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, απεφάνθη το Σάββατο αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της «εκθεσης Αλήθεια» που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο και που υπογραμμίζει την εξαιρετικά μεγάλη αμέλεια των βασικών πολιτικών ηγετών της χώρας, καθώς και τραπεζιτών της εποχής της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας, που...
 οδήγησαν τη νήσο σε μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.
Στην 274 σελίδων έκθεσή της, η κοινοβουλευτική επιτροπή εκτιμά ότι

Χρυσόστομος Σμύρνης μάρτυρας της Εκκλησίας και του Έθνους

Αυτές τις μέρες του Σεπτεμβρίου η μνήμη μας κάνει το ετήσιο ευλαβικό προσκύνημα στα ματωμένα χώματα της Ιωνικής γης, εκεί που χτυπά ακόμα η καρδιά των ανεκπλήρωτων πόθων και ανθίζουν τα κρίνα της νοσταλγίας ποτισμένα από το άλικο αίμα των μαρτυρικών προγόνων μας.
Η Μικρασιατική τραγωδία έρχεται και πάλι στο ιστορικό προσκήνιο για να θυμίζει στους νεοέλληνες ποιες είναι διαχρονικά οι συνέπειες του επάρατου διχασμού.
Και κάπου εκεί ορθώνεται μεγαλοπρεπής μα και καταματωμένη η μορφή του κορυφαίου μάρτυρος της Ελληνοορθοδοξίας στον 20ό αιώνα, του Δεσπότη της Σμύρνης Χρυσοστόμου.
Δε φορά την Αρχιερατική Μήτρα, αλλά το ακάνθινο στεφάνι του μαρτυρίου για την αγάπη του Χριστού και της Ελλάδος.
Το μαρτύριο του Χρυσοστόμου δεν συνέβη, όμως, άπαξ. Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια επαναλαμβάνεται διαρκώς από τις ανοίκειες πράξεις αγιομαχίας ελαχίστων, ευτυχώς, θρησκευτικά φανατισμένων ανθρώπων, οι οποίοι, ασφαλώς, επ’ ουδενί μπορούν να κλονίσουν την εκπεφρασμένη  λαϊκή Εκκλησιαστική συνείδηση περί της αγιότητος του προσώπου και της υπέρ πίστεως, αλλά και πατρίδος, θυσίας του.
Κατά την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας το βασικό και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες