ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/10/10

Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο συζητά για τα ελληνικά χωρικά ύδατα...

((Σημ. "Εν Κρυπτώ": τουλάχιστον υπάρχουν και τα τουρκικά ΜΜΕ που για τους δικούς τους λόγους δημοσιεύουν πληροφορίες, κι έτσι μαθαίνουμε και εμείς τι "τέρας" εγκυμονούν οι "διερευνητικές" ελληνοτουρκικές επαφές. Γιατί αν περιμέναμε από τα ελληνικά...)

Θέματα που αφορούν στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, τον διεθνή εναέριο χώρο και την έκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο συζήτησε μεταξύ άλλων το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του δικτύου από την Άγκυρα, το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε σενάρια για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε μερικές περιοχές στα επτά μίλια και σε μερικές οκτώ μίλια.

Η συζήτηση διήρκεσε 4,5 ώρες και έγινε στο πλαίσιο της ανασκόπησης της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζεμίλ Τσιτσέκ απέφυγε να

ΟΧΙ





Εθνική ανάταση στην Θεσσαλονίκη - Εντυπωσιασμένοι οι ξένοι από το μέγα πλήθος και μέγα πάθος

Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων παρελαύνουν από το πρωί σε ολόκληρη την χώρα επί τη 70η επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη, όπου παρά το ψύχος χιλιάδες κάτοικοι έχουν σπεύσει να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Εθνικά συνθήματα από τις μονάδες ειδικών δυνάμεων όλων των Όπλων και όλων των Κλάδων, έχουν ξεσηκώσει θύελλα ενθουσιασμού στα πλήθη.

Στέλνοντας ταυτόχρονα και τα τα κατάλληλα μηνύματα στους ξένους επισήμους και τις ξένες αποστολές που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη λόγω DEFENSYS, ότι η Ελλάδα του Μνημονίου, υπάρχει μόνο στις ψυχές εκείνων που την θέλουν υπόδουλη. Απί πίσω βρίσκεται μια χώρα με περήφανους κατοίκους και Ένοπλες Δυνάμεις που αποτελούν την βασική οργανωμένη δύναμη υπεράσπισης της.
 
Οι ξένοι που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη έχουν εντυπωσιαστεί τόσο με

Μια μικρή ιστορία απ' το μέτωπο

Αρχές Μάρτη του '41 τρεις φίλοι ξεθεωμένοι, ψειριασμένοι, πιο λιανοί κι απ' τα ντουφέκια τους φέρνουν γύρα ένα τσιγάρο, λάφυρο από κάτι Ιταλούς αιχμαλώτους
20 χιλιόμετρα απ' την Κλεισούρα.

Εκεί είχαν θάψει σπάζοντας το παγωμένο χώμα το Νίκο και το Χρίστο.
Είχε έρθει σήμα. Το σύνταγμα θα έπιανε δυο υψώματα. Στο κέντρο σ' εκείνο με τα περισσότερα δέντρα θα πήγαιναν δυο λόχοι.
Θα πήγαιναν όλοι. Ο Νώντας και ο Δημήτρης αναρωτιόνταν αν θα ξανάβλεπαν ποτέ τα Τρίκαλα. Τους πείραζε ο Παναγιώτης και τους έλεγε “σιγά την πόλη, τα Γιάννενα είναι καλύτερα”.
Έκοψαν τα γέλια. Ήρθε ο μαντατοφόρος. Ο διοικητής του του 5ου έλεγε ότι το 731 και τα διπλανά υψώματα έπρεπε μέχρι το σούρουπο να έχουν καταληφθεί.
Σιωπή, μονάχα κάτι σκόρπιες διαταγές. Ήξεραν όλοι τι έπρεπε να κάνουν είχαν σχεδόν έξι μήνες στο μέτωπο.
Έφτασαν στο ύψωμα ατουφέκιστοι, έσκαψαν, έκαναν ορύγματα, όταν ήρθαν οι σταφίδες και οι γαλέτες έπιασαν πάλι την κουβέντα. Πάλι κοίταζαν τα βουνά γύρω και έλεγαν ότι τα μέρη τους είναι καλύτερα.
Ύστερα πάλι σιωπή. Άκουσαν από δίπλα ότι οι Ιταλοί απ' τη Γκλάβα ως το Μπούμπεσι είχαν στήσει 3.000 πυροβόλα, θα πλάκωναν κάπου δυο μεραρχίες για να πιάσουν τα τρία υψώματα. Αυτοί στο 731 ήταν στη μέση.
Ξημέρωσε. Ήταν 8 Μάρτη. Ήρθε διαταγή. Ο Παναγιώτης έπρεπε να

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Ελληνίδες, Έλληνες


Γνωρίζετε όλοι τις δύσκολες οδυνηρές αλλά απαραίτητες θυσίες στις οποίες αναγκάστηκε η Κυβέρνηση να σας υποβάλλει, προκειμένου να σώσει τους διεθνείς τοκογλύφους από τη χρεωκοπία και να εισπράξουν τα χρεωστούμενα, συν κάτι ψιλά για τόκους στο ακέραιο...


Όλα πάνε καλά, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Σωτηρίας. Διαπιστώνω όμως ότι αρκετοί από εσάς σκέφτεστε να καταψηφίσετε τους υποψήφιούς μας για τον Καλλικράτη, χρησιμοποιώντας την ψήφο σας, αχάριστοι ως άσκοπη και άκαιρη διαμαρτυρία εναντίον όσων σας έσωσαν βρίσκοντας κι άλλα δανεικά την τελευταία στιγμή, στο χείλος του γκρεμού, με τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Θέλω να σας θυμίσω ότι η επιλογή εκείνη ήταν και παραμένει μονόδρομος. Εάν αποτύχομε να εφαρμόσομε τους όρους του μνημονίου, και ότι άλλο μας ζητήσουν οι δανειστές και ευεργέτες μας, θα μας βρει μεγάλο κακό. Θα σταματήσουν να μας δανείζουν και θα πέσει πείνα. Θα χάσετε τις δουλειές σας και θα αποτύχει η μεγάλη Πράσινη Ανάπτυξη που έχομε ήδη δρομολογήσει.

Οι δανειστές μας και οι χρηματαγορές θα θεωρήσουν μια τέτοια αρνητική ψήφο ως σημείο αρνητισμού, μη συμμόρφωσης και θα μας αρνηθούν την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η Κυβέρνηση έχει φροντίσει-για κάθε ενδεχόμενο-να υποθηκεύσει τη Δημόσια περιουσία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Έτσι και κάνετε τίποτε εξυπναδες και μαυρίσετε το Κόμμα της Σωτηρίας, να ξέρετε ότι θα τα

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στα παιδιά μας: «την 28η Οκτωβρίου δεν εορτάζουμε το Έπος του ΄40 αλλά την "Ημέρα κινουμένων σχεδίων"» !!!

28η  Ὀκτωβρίου
Παγκόσμια ἡμέρα κινουμένων σχεδίων!!

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

    Συμμέτοχος καί πρωτοπόρος στήν «ἀναδόμηση» τῆς νεολαίας μας, ἡ «ΕΘΝΙΚΗ» Τράπεζα Ἑλλάδος, στό περιοδικό της «Ἐθνική Παίδων» ὑπενθυμίζει στά παιδιά μας ὅτι μέσα στόν Ὀκτώβριο μιά σημαντική ἡμερομηνία πού δέν πρέπει νά ξεχάσουν εἶναι ἡ 28η Ὀκτωβρίου, ἡ παγκόσμια ἡμέρα κινουμένων σχεδίων!! (συνοδεύεται καί ἀπό ἀνάλογο παιδαγωγικό σκίτσο τοῦ Μίκυ Μάους σελ. 9 -( 11 στο pdf)
Καί γιά νά συμπληρώσουν τή διαπαιδαγώγηση τῆς νεολαίας καί τή μύησή της στίς ἀνατολικές Παραθρησκεῖες στίς σελίδες 22-23 ἐνημερώνουν τά παιδιά πόσο χρήσιμη εἶναι ἡ ΓΙΟΓΚΑ γιά τή σωματική καί πνευματική τους ἀνάπτυξη.

Κατά τά ἄλλα ἡ κρίση δέν εἶναι μόνο οἰκονομική, ἀλλά πρωτίστως κρίση ἀξιῶν, λένε ὁμόφωνα ὅλοι οἱ ταγοί τοῦ Ἔθνους μας.
Μήπως τουλάχιστον θἄπρεπε νά πᾶνε μερικά emails διαμαρτυρίας στούς κυρίους αὐτούς; 
(ethnikipaidon@nbg.gr)
__________

Αυτά αναρωτιέται αναγνώστριά μας. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή :

Η Τράπεζα της Ελλάδος στο όνομα των «Δημοσίων Σχέσεων» και του κτισίματος του λεγομένου εμπορικού «Image », προωθεί ένα παιδικό - νεανικό περιοδικό.*

Ξεκινώντας να ξεφυλίζουμε το 4ο τεύχος του Φθινοπώρου ΄10, βλέπουμε ένα καταιγισμό από διαφημίσεις, για πακέτα και προγράμματα συμβολαίων της Τράπεζας, στην συνέχεια καταιγισμός διαφημίσεων από την Microsoft και συγκεκριμένα το  Office 2010,  διαφημίσεις προγραμμάτων κινητών καρτο-internet της Vodafon (να θυμηθούμε τις διαφημίσεις της στα Αλβανικά εντός Ελλάδος, καθώς επίσης και τον εξευτελισμό της επανάστασης του ΄21)  
Φτάνουμε στην επίμαχη σελίδα 9 (11 στο pdf ),  όπου βλέπουμε το τραγικό : 



28η Οκτωβρίου ημέρα κινουμένων σχεδίων!!


Την δε 19η Νοεμβρίου πρέπει όλοι μας να μην χάσουμε να δούμε τον «Χάρυ Πότερ και τους κλήρους του θανάτου»


___________________ 

Στην συνέχεια σε αυστηρή γραμμή Διαμαντοπούλου και αειμνήστου Δραγώνας πλέκει το εγκώμιο στην Αγγλική την γλώσσα του Χάρρυ Πότερ όπως ακριβώς λέει, και όλα αυτά για να κάνει διαφήμιση σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών (18 σελ στο pdf)


Στην συνέχεια περνάμε στην επόμενη νεοεποχίτικη επιδρομή με άρθρο που μας λέει με το καλημέρα : Η Γιόγκα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να διδάσκεται στα παιδιά  και συνεχίζει το δισέλιδο άρθρο με το πως θα γίνει κατορθωτό αυτό!


Ακριβώς στην επόμενη σελίδα έχει ένα παιγνίδι. Το όνομά του;  «DIABOLO»
Και εξηγεί : Αν στο άκουσμα της λέξης το μυαλό σας ταξιδεύει σε Κολάσεις, τρίαινες, και Πύρινα καζάνια ήρθε ο καιρός να μάθετε ....


Μετά ακολουθούν διαφημίσεις ειδών διάφορες, και μετά έχει ένα διαγωνισμό για τα « πανέξυπνα» παιδιά που προφανώς αναφέρεται το περιοδικό:


Πανέξυπνες ερωτήσεις για πανέξυπνα παιδιά που θυμόνται την 28η Οκτωβρίου σαν Μίκυ, γυμνάζονται με Γιόγκα, παίζουν Diavolo, μιλάνε Αγγλικά του Χάρρυ Πότερ, λογικό είναι να έχουν το επίπεδο για τέτοιους διαγωνισμούς.

Στην σελίδα 39(σε pdf), έχουμε υποδείξεις σε ηλίθιους γονείς για το πως θα πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και παράλληλα για να τα εμπεδώσουμε εμείς οι αγροίκοι στο άλλο μισό της σελίδας έχουμε διαφήμιση dvd με τίτλο : η Μάνι Μάκφι και η μαγική νταντά επιστρέφει!


Αυτό θέλουν να κάνουν στα ελληνόπουλα; 
Αυτό θέλουν να κάνουν στα παιδιά μας;
Θα τους το επιτρέψουμε;

ethnikipaidon@nbg.gr     e-mail μαζικής διαμαρτυρίας

*το περίφημο περιοδικό ΕΔΩ
Το περίφημο site ΕΔΩ 


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες