ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/10/10

Πώς θα λειτουργεί η φοροκάρτα

Πώς θα λειτουργεί η φοροκάρταΣχεδόν έτοιμη είναι η φοροκάρτα που θα μπει στη ζωή μας από την 1η Ιανουαρίου 2011. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να λάβει την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να κλείσει την τελική συμφωνία με τις τράπεζες.
Η φοροκάρτα που πιστοποιήθηκε ήδη από τον ΕΛΟΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα έχει ούτε ΑΦΜ, ούτε όνομα, αλλά μόνο έναν αύξοντα αριθμό, τον οποίο μόνο το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ταυτίσει με πρόσωπο.
Οι πολίτες, χωρίς κόστος, θα προμηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα μέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους και οι αποδείξεις θα «περνάνε» απευθείας στη ΓΓΠΣ για τη σύνδεση με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Στη μία όψη της κάρτας αποτυπώνεται το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών και της τράπεζας και ο μοναδικός αριθμός της κάρτας, ενώ στην πίσω όψη υπάρχει μια μαγνητική ταινία.
Ο φορολογούμενος, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, μπαίνει στην ιστοσελίδα

SOS για τη διασπορά των πυρηνικών

Σήμα κινδύνου για τη διασπορά των πυρηνικών όπλων εκπέμπει ο αρχηγός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (MI6), Τζον Σόουερς, στην πρώτη δημόσια ομιλία ενός εν υπηρεσία επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Βρετανίας. 

Ο Σόουερς χαρακτήρισε ζοφερό τον κίνδυνο που ενέχει η αποτυχία να μπει φρένο στη διασπορά των πυρηνικών σε χώρες όπως το Ιράν και τόνισε ότι οι τρομοκράτες μπορεί να κτυπήσουν τη Δύση ξανά με τεράστιο ανθρώπινο κόστος, αλλά ο κίνδυνος από τη διασπορά των

Ψάχνουν Ελληνίδα κατάσκοπο στην Τουρκία

Πολεμικά σχέδια για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου βρίσκονται, μεταξύ των σχεδίων που εκλάπησαν από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα "Σταρ", αναφερόμενη στην υπόθεση "στρατιωτικής κατασκοπίας", για την οποία έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 49 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 45 είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τουρκική αστυνομία αναζητεί τα ίχνη "ελληνίδας κατασκόπου", η οποία υποτίθεται πως "μετέφερε τα εν λόγω στοιχεία στην Ελλάδα".
Πρόκειται για στοιχεία που εκλάπησαν από τη ναυτική βάση στη Μαρμαρίδα και το Γενικό επιτελείο πολεμικού ναυτικού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία αφορούν στρατιωτικές ασκήσεις, σχέδια πολέμου και σχέδια που εμφανίζουν τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας.
Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη εδώ και μερικές μέρες.
Κατά τις έρευνες που έγιναν σε διάφορα σημεία σε εννιά πόλεις της

Νέο σχέδιο καλπονοθείας!

Σκηνικό καλπονοθείας, αντίστοιχο του 2000, προκειμένου να αλλοιώσει τη λαϊκή ετυμηγορία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, στήνει το ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύοντας για το σκοπό αυτό, όπως και τότε, στρατιές αλλοδαπών ψηφοφόρων.
Μόνο που αυτή τη φορά, αντί των αερομεταφερόμενων Γεωργιανών, Αμπχάζιων, Τσετσένων, Οσετίων που εν μια νυκτί βαφτίστηκαν Ελληνες, θα χρησιμοποιηθούν καθ’ όλα, φαινομενικά, τουλάχιστον, νόμιμοι υπήκοοι των χωρών της Ανατ. Ευρώπης, που εισήλθαν τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Γιατί ακόμη κι αυτό αμφισβητείται, όπως φυσικά και το κύρος των εκλογών, μετά την αποκάλυψη της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι», που μόνο εχθρικά διακείμενο προς την κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί, για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους «ανύπαρκτων» μεταναστών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.
Πράγματι, η έρευνα της εφημερίδας έδειξε ότι δηλώθηκαν ως μόνιμοι τόποι κατοικίας των παραπάνω, οικόπεδα γεμάτα μπάζα, εργοτάξια, μισογκρεμισμένα σπίτια, μια χασαποταβέρνα και ένα ιχθυοπωλείο.
Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε αργά χθες το βράδυ και ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στους δήμους. "Η εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους διενεργείται με ευθύνη των δήμων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συμπληρώνει: "Οι δήμοι είναι που οφείλουν να ελέγχουν τα δικαιολογητικά που τους προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί και να πιστοποιούν ότι έχει προσέλθει ο ίδιος αυτοπροσώπως. Ο ρόλος του υπουργείου είναι να καταχωρηθεί τους τελικούς καταλόγους που αποστέλλουν οι Δήμοι, κάθε δύο μήνες στην κεντρική βάση".
Επιπροσθέτως, το υπουργείο εξαπολύει τα βέλη του κατά του Δήμου Αθηναίων και

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Aκάθεκτη η κυπριακή κυβέρνηση, δίχως καμμία θετική ένδειξη για το μέλλον των συνομιλιών και τις προθέσεις της Άγκυρας, ετοιμάζεται για μείωση θητείας στους 19 μήνες, σε λίγες εβδομάδες. Βεβαίως, η μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 19 μήνες, ήταν μια από τις πολλές προεκλογικές εξαγγελίες του Δημήτρη Χριστόφια. Το πρώτο εξ΄άλλου που ως πρόεδρος φρόντισε να κάνει, ήταν ότι συγκροτήθηκε σχετική επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς.
Η σχετική μελέτη που υποβλήθηκε από το ΓΕΕΦ, κατέληγε πάντως στο ότι ναι μεν μπορεί να γίνει η μείωση θητείας, κάτω όμως από αυστηρές προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων θα ήταν και η πρόσληψη 1000 ΕΠΥ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχει λάβει το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., το ΓΕΕΦ βρίσκεται σε αναβρασμό και ανησυχία, αφού μείωση στους 19 μήνες, σημαίνει ότι η δύναμη της Εθνικής Φρουράς από τον Φεβρουάριο του 2011, οπότε θα απολυθεί η 2009Β΄ ΕΣΣΟ,  μειώνεται στο 50% περίπου. Με δεδομένο ότι καμιά πρόσληψη ΕΠΥ ή άλλης κατηγορίας προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει (δυστυχώς και βεβαίως το γνωρίζουν οι Τούρκοι επιτελείς) ότι καμιά μάχιμη μονάδα της Εθνικής Φρουράς δεν θα μπορεί από τον Φεβρουάριο του 2011 να λειτουργήσει, αφού δια της μειώσεως θα είναι μειωμένο κατά 50% το προσωπικό της.
Βεβαίως, όπως τονίζουν προσκείμενοι στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. δημοσιογραφικοί κύκλοι της Λευκωσίας, την κυβέρνηση Χριστόφια ουδόλως ενοχλεί το γεγονός ότι με τη μείωσης της θητείας, ουσιαστικά διαλύεται η κυπριακή άμυνα.  Οι άνθρωποι της κυβέρνησης αυτής ουδέποτε πίστεψαν στην άμυνα, κάτι που πιστοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στο προ μηνών συνέδριο του ''Economist'', με τον δημόσιο επ' αυτού διαξιφισμό μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του Σταύρου Καρκαλέτση, προέδρου του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.
Τα κριτήρια της κυπριακής κυβέρνησης είναι άλλα, και πάντως όχι επιχειρησιακά. Όπως εκτιμά το αποκαλυπτικό κυπριακό ''ΠΟΝΤΙΚΙ'', σύμφωνα με τους  υπολογισμούς που κάνουν το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας, με τη μείωση της θητείας θα εισπράξουν πέραν των 20.000 ψήφων, κάτι που θα ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναδεικνύοντας το ΑΚΕΛ πρώτο κόμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Έχουμε δηλαδή μια καθαρά εκλογικής-ψηφοθηρικής σκοπιμότητας ενέργεια της κυβέρνησης Χριστόφια, σε βάρος της άμυνας και ασφάλειας της ημικατεχόμενης Κύπρου. Και αυτά τα γνωρίζουν, σε όλη τους την τραγικότητα, οι καραδοκούντες Αττίλες...
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες