ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/9/10

Τουρκική αντίδραση για τη λειτουργία στην Αγιά Σοφιά

«Εάν υπάρξει σκόπιμη προσπάθεια, που αποσκοπεί στη διατάραξη της γαλήνης, το κράτος θα λάβει μέτρα εναντίον της», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας... αναφερόμενος στην απόφαση ομάδας Eλληνοαμερικανών που πρόκειται να επισκεφθεί αύριο Παρασκευή την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να πραγματοποιήσει λειτουργία.

Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ερτουγρούλ Γκιουνάι είπε ότι «υπάρχει μία προσπάθεια που πηγάζει από το εξωτερικό και στρέφεται εναντίον του διαθρησκευτικού διαλόγου. Με μία συγκέντρωση σε έναν ιδιαίτερο χώρο όπως είναι η Αγία Σοφία προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα αυτή. Ελπίζω ότι κανείς δεν θα το επιτρέψει. Εμείς προστατεύουμε την Αγία Σοφία σαν κόρη οφθαλμού,. Ένας ναός 1.500 ετών δεν είναι κατάλληλος για διαδήλωση φανατικών ομάδων».

Ο Τούρκος υπουργός είπε επίσης ότι πριν από

Η Ψυχολογική σημασία της σειράς γέννησης των παιδιών


Της Νατάσσας Πιπεροπούλου- Κωνσταντάρα, Διδάκτορος Ψυχολογίας

Τα δεδομένα εμπειρικών μελετών και θεωρητικών σχημάτων, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έναν αξιόλογο και αξιοπρόσεκτο ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης και του χαρακτήρα (της ψυχό-κοινωνικό-συναισθηματικής οντότητας) του καθένα και της καθεμίας μας διαδραματίζει η σειρά γέννησής μας στην πατρική οικογένεια δηλαδή είναι σημαντικό το εάν είμαστε πρωτότοκα, δευτερότοκα ή τριτότοκα παιδιά.
          Τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας έχουν αλλάξει σημαντικά στη διάρκεια των τελευταίων  δεκαετιών. Έτσι η κλασική «εκτεταμένη» οικογένεια στην οποία κάποτε συμβίωναν τρεις γενιές, παππούδες-γιαγιάδες, παιδιά και τα παιδιά των παιδιών τους, έχει δώσει πια τη θέση της στη μικρή (την «πυρηνική» οικογένεια) όπου δυο γονείς ζούνε με δυο και πολύ συχνά με το ένα παιδί τους (οι οικογένειες τριών παιδιών…σπανίζουν πια). Το πρωτότοκο παιδί γεννιέται και αντιμετωπίζει μέσα στο σπίτι του ένα κοινωνικό-ψυχολογικό περιβάλλον σημαντικά διαφορετικό από εκείνο που θα αντιμετωπίσει το δευτερότοκο ή το τριτότοκο παιδί. Πρώτο, και για μερικούς ίσως βασικότερο στοιχείο, για το πρωτότοκο παιδί αποτελεί η σχετική απειρία των γονέων του σε θέματα ψυχοκοινωνικών γνώσεων και αγωγής του παιδιού. Έτσι, κάθε διακύμανση στην υγεία του, κάθε φυσιολογικό βήμα στη διαδικασία της εξελικτικής του πορείας αποτελούν για τους γονείς του πρωτότοκου παιδιού σημαντικά γεγονότα πρόκλησης χαράς, συγκίνησης, φόβου, αγωνίας και κάθε ψυχοσυναισθηματικού προβληματισμού.
          Ιδιαίτερα προβλήματα δημιουργεί στα νέα ζευγάρια και τα παιδιά τους η έλλειψη στο άμεσο περιβάλλον παππούδων και γιαγιάδων που θα μπορούσαν να

Εξι στους δέκα νέους... ζουν από το πορτοφόλι του μπαμπά!



Mε διαθέσιμο το πορτοφόλι των γονιών και του ευρύτερου οικογενειακού κύκλου πορεύεται στον καιρό της οικονομικής κρίσης, της εργασιακής ανασφάλειας και των ασταθών χρηματικών απολαβών η ελληνική νεολαία, ενώ μεγάλο κομμάτι της παραμένει ακόμη και κοντά στην ηλικία των τριάντα στην πατρική εστία. Παράλληλα, η μεγάλη πλειονότητα της νεολαίας δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από το εισόδημά της, καθώς, όπως υποστηρίζει στην πρόσφατη έρευνα της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», οι απολαβές του 62,3% των ερωτηθέντων δεν τους επιτρέπουν να έχουν την επιθυμητή ποιότητα ζωής. Το ίδιο περίπου ποσοστό (59,1%) δηλώνει ότι στηρίζεται, σε μικρότερο ή

Κόβουμε τις συντάξεις αν δεν αποδείξετε ότι ζείτε!

Δε φτάνει το μακάβριο σαφάρι που ξεκίνησε, τηλεφωνώντας σε λαϊκές οικογένειες και ρωτώντας αν εξακολουθούν να ζουν οι ηλικιωμένοι, τώρα η κυβέρνηση λέει ορθά - κοφτά στους συνταξιούχους πως αν δεν αποδείξουν ότι ζουν, θα πάψουν να παίρνουν σύνταξη!
Σε επιστολή του που στέλνει σε συνταξιούχο το Τμήμα Συντάξεων του υποκαταστήματος Καλαμάτας του ΙΚΑ, ο διευθυντής ζητά «στα πλαίσια της απογραφής και τον έλεγχο των συνταξιούχων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παρακαλούμε εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών προσέλθετε αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία μας» «με την αστυνομική σας ταυτότητα» και συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση. Στην οποία, ο/η δηλών /ούσα πρέπει να δηλώσει αν πέρα από τη σύνταξη του ΙΚΑ παίρνει και άλλη σύνταξη, και αν ναι, από πού και να βεβαιώνει ότι ...«βρίσκεται στη ζωή»!
Και η επιστολή συνεχίζει: «Εφιστούμε την προσοχή σας και σας γνωρίζουμε ότι αν δεν προσέλθετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας η υπηρεσία μας θα αναγκαστεί να αναστείλει την καταβολή της σύνταξής σας σύμφωνα με το άρθρο 18 του Κανονισμού Ασφαλιστικής Αρμοδιότητας του ΙΚΑ»!
Στην ίδια κατεύθυνση και προσπαθώντας να εμφανιστεί ... αμείλικτος «κυνηγός» όσων «βουλιάζουν» τα ασφαλιστικά ταμεία, η κυβέρνηση έδωσε κατεύθυνση και στις 9.9.2010 ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ κυκλοφόρησε επείγον έγγραφο, με θέμα: «Ενέργειες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ του θανάτου του συνταξιούχου και της διακοπής της

Κάρτα του Πολίτη αντί αστυνομικής ταυτότητας...

Eντός του 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Οπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, «…δικαίωμα στη σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρίας,στο βιβλιάριο υγείας. O λα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα του Πολίτη.Σπάζοντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία,αξιοποιώντας ορθολογικά τα...
χρήματα αυτά, που υπάρχουν- και ναι,όταν κάνει κανείς ορθολογική διαχείριση χρημάτων,βρίσκει χρήματα και γι΄ αυτούς τους πολύ σημαντικούς στόχους- προχωράμε στην Κάρτα του Πολίτη». Και πρόσθεσε ότι ως το τέλος του 2011 «οι πολίτες θα είναι σε θέση να

“Καταπιεσμένη αλβανική μειονότητα” στην Ελλάδα ανακαλύπτει ξανά η Ουάσινγκτον

Προβοκάτσια σε βάρος της Αθήνας αποτελεί το χθεσινό ρεπορτάζ της αμερικάνικης εφημερίδας The Washington Times, με τίτλο “Leader concerned by Albanian nationalism”, που αναφέρεται στην δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την δολοφονία του Α. Γκούμα μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας στις 13 Αυγούστου στην Χειμάρρα. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι τον ανησυχεί η έξαρση του εθνικισμού ( ο οποίος στην περιοχή των Βαλκανίων είναι πάντα πηγή πρόκλησης σοβαρών προβλημάτων) από ομάδες εξτρεμιστών, οι οποίες στρέφονται κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Υπολογίζεται ότι στην Αλβανία διαμένουν από 40 μέχρι 100 χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για διακρίσεις και εκφοβισμό εκ μέρους των Αλβανών, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν 500 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες, οι οποίοι επίσης διαμαρτύρονται για διακρίσεις εις βάρος τους.
Στο σημείο αυτό η εφημερίδα που απηχεί συχνά τις τάσεις ορισμένης μερίδας του Σταίητ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου, εξισώνει τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα που η χώρα μας δέχθηκε, προσφέροντάς τους εργασία και προνοιακές υπηρεσίες -συχνά δωρεάν- με την αναγνωρισμένη με διεθνή συμφωνία Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Στη φωτογραφία, αλβανοί λαθρομετανάστες πραγματοποιούν διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας τη στιγμή που η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου προσπαθεί να επιβιώσει σε καθεστώς βίας και τρομοκρατίας.
πηγη

Aλλάζουν το δόγμα και στην εξωτερική πολιτική - Ένας Θεός ξέρει τι μας ετοιμάζουν...

Τη συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί το νέο πολιτικό δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου όπου παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου, ακαδημαϊκοί, ενώ ιδιαίτερο ρόλο θα διαδραματίσει το ΕΣΕΠ (Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής).

Αφού έκανε λόγο για απτά αποτελέσματα της πολιτικής των έντεκα τελευταίων μηνών, επισημαίνοντας οτι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είχε χάσει τη φωνή της στο διεθνές στερέωμα, ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία για την «Ατζέντα 2014» για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της Βαλκανικής, καθώς και στις πρόσφατες επισκέψεις του στο Βελιγράδι και την Πρίστινα.

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες