ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/12/10

Οι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί: Κόμματα, πολιτικοί και ΜΜΕ

 της Δεσποινας Σκορδίλη
Τα πολιτικά κόμματα είναι, σύμφωνα με τους πολίτες, ο πιο διεφθαρμένος θεσμός στην Ελλάδα, ενώ ακολουθούν το Κοινοβούλιο/ Νομοθετικό Σώμα και τα ΜΜΕ. Αυτό προκύπτει από το Παγκόσμιο Βαρόμετρο της Διαφθοράς 2010, τα στοιχεία του οποίου παρουσίασε χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς» σε συνέντευξη Τύπου. Μετά την πρώτη τριάδα των πιο διεφθαρμένων θεσμών, ακολουθούν οι δημόσιοι λειτουργοί, οι δικαστικοί και η Αστυνομία. Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, το γεγονός ότι ακόμα και θεσμοί που θεωρούνται σχετικά διαφανείς και αδιάφθοροι, όπως η Εκκλησία και οι ΜΚΟ, σημείωσαν χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.
«Η κρίση στην ελληνική κοινωνία είναι εμφανής, παρόλο που τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν απέχουν πολύ από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο πρόεδρος της «Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς», Κωνσταντίνος Μπακούρης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 75% των Ελλήνων κρίνουν ότι το επίπεδο διαφθοράς στη χώρα μας έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Αισιοδοξία προκαλεί, πάντως, το μήνυμα ότι οι πολίτες δηλώνουν

Πιο συχνά τα stress tests


 Ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα διεξάγονται τα «τεστ αντοχής» των τραπεζών, από το 2011 και μετά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλώντ Τρισέ. Ο ίδιος χαρακτήρισε, μάλιστα, «ωφέλιμο εργαλείο» τα «τεστ αντοχής» των τραπεζών.
Πιο συχνά τα stress tests

Νοικοκύρεμα της χώρας, χωρίς... νοικοκυριά!

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός. Ότι θα νοικοκυρέψει τη χώρα. Η θηλιά, όμως, στον λαιμό των νοικοκυριών, σφίγγει κάθε μέρα και πιο πολύ.
Όταν κάθε εβδομάδα, οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλάζουν -προς τα πάνω- όταν ζητείται από τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν το χαράτσι των ημιυπαίθριων, όταν πρέπει να πληρώσουν αυξημένα και πάλι τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ

Νοικοκύρεμα της χώρας, χωρίς... νοικοκυριά!
όταν, για να κινούν τα ΙΧ, πρέπει να πληρώνουν πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο της βενζίνης και για να αντιμετωπίσουν το ψύχος, πρέπει να χρυσοπληρώσουν το πετρέλαιο, αναρωτιέται εύλογα κανείς, πόσο ακόμη μπορούν να αντέξουν τα ελληνικά νοικοκυριά.
Είναι, όμως, αυτά τα χειρότερα; Όχι, είναι η απάντηση.

Κύμα απολύσεων στο ΔΟΛ

Παρά τις διαβεβαιώσεις από τον ΔΟΛ ότι δεν απολυθεί κανένας εργαζόμενος, η διοίκηση έστειλε στο ταμείο ανεργίας 20 δημοσιογράφους. Οι εργαζόμενοι ζητούν την διακοπή της έκδοσης του κυριακάτικου φύλλου και μποϋκοτάζ από το αναγνωστικό κοινό
Αποκλεισμένο είναι αυτή την ώρα το κτίριο του ΔΟΛ στη λεωφόρο Μιχαλακοπούλου, από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τις 20 απολύσεις που κοινοποίησε η διοίκηση της εταιρίας και αφορούν δημοσιογράφους του καθημερινού φύλλου ΒΗΜΑ που έκλεισε. Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, η διοίκηση προχώρησε στις απολύσεις προκαλώντας κύμα αντιδράσεων το οποίο είναι άγνωστο που θα οδηγήσει.

Στον καιάδα τα κεκτημένα


Χρόνια πίσω μας γυρίζει το επικαιροποιημένο μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες. Τι αλλάζει στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ. Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι. Τι απαιτεί η τρόικα για το 2011

Μεγάλες ανατροπές που αναμένεται να οδηγήσουν εκατομμύρια Ελλήνων στην ένδεια προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, όπως εκφράστηκε και από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες και το οποίο προβλέπει επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.

Μιανμάρ: Κατασκευάζει πυρηνικά όπλα


Σειρά μαρτυριών οδηγεί στην υπόθεση ότι η Βιρμανία οικοδομεί στα βάθη της τροπικής ζούγκλας μία εγκατάσταση για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, με τη βοήθεια της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που αποκαλύφθηκε από τον ιστότοπο WikiLeaks.

Ή αλλάζουμε ή αλλάξτε τους τα φώτα!

Κύριοι της κυβέρνησης, πρώην και νυν, είστε ξεφτίλες! Δεν πάει άλλο. Απλά. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Δεν γίνεται άλλο να σας βλέπει να γελάτε και να κάνετε πλακίτσες μεταξύ σας, την ώρα που 10 εκατομμύρια Έλληνες υποφέρουν.
Παραδόθηκαν στην Τρόικα. Κι όχι μόνο αυτοί. Παρέδωσαν τη ΖΩΗ μας στην Τρόικα.

Ή αλλάζουμε ή αλλάξτε τους τα φώτα!
Ως πότε νομίζετε ότι θ’ αντέξει ο λαός;

Ντροπή σας! Παραδώσατε την χώρα στην Τρόικα

Εργαζόμενοι υπό δοκιμή και απόλυση χωρίς αποζημίωση, αύξηση του ΦΠΑ που γονατίζει κι άλλο τα νοικοκυριά, μαχαίρι 25% στους μισθούς των ΔΕΚΟ και παράδοση άνευ όρων στην Τρόικα, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή.

Ντροπή σας! Παραδώσατε την χώρα στην Τρόικα 
Η ίδια κυβέρνηση δεν είναι που μέσω των υπουργών και βουλευτών της, διατυμπάνιζε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα; Τα νοικοκυριά πλέον έχουν γονατίσει. Μόλις χθες λέγαμε από εδώ ότι παρατηρείται το παγκόσμιο φαινόμενο στην χώρα μας, να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και ταυτόχρονα να αυξάνονται όλα τα αγαθά, όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, είτε με την αύξηση του ΦΠΑ, είτε με την αισχροκέρδεια των μεγαλοκαρχαριών. Των Σούπερ μάρκετ, των μεσαζόντων και των νταβατζήδων.

Wikileaks: Μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων από τη Βιρμανία

Η Ρανγκούν εφαρμόζει μυστικά πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων με τη βοήθεια της Βόρειας Κορέας.
Σειρά μαρτυριών οδηγεί στην υπόθεση ότι η Βιρμανία οικοδομεί στα βάθη της τροπικής ζούγκλας μία εγκατάσταση για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, με τη βοήθεια της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που αποκαλύφθηκε από τον ιστότοπο Wikileaks.
«Οι Βορειοκορεάτες, με τη συνδρομή Βιρμανών εργατών, κατασκευάζουν ένα υπόγειο σύμπλεγμα από μπετόν, ύψους 152 μέτρων, από την σπηλιά μέχρι τον υποκείμενο λόφο», αναφέρεται σε αμερικανικό τηλεγράφημα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Guardian.
Το έγγραφο εστάλη από την αμερικανική πρεσβεία στη Ρανγκούν και σε

Αυστραλία: Επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση για…κόψιμο του καπνίσματος

Αυστραλοί συνταξιούχοι και πολίτες χαμηλού εισοδήματος, που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα, θα εξοικονομήσουν εκατοντάδες δολάρια το χρόνο, χάρη στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Τζούλιας Γκίλαρντ, να επιχορηγήσει τα σχετικά χαπάκια και αυτοκόλλητα νικοτίνης προς το σκοπό αυτό.
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι συνταγές που θα στοίχιζαν κανονικά 140 δολάρια το μήνα, τώρα θα στοιχίζουν μόνο 5.40, συνολικά και εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας της υπουργού Υγείας, Ν. Ρόξον, να ενθαρρύνει τους Αυστραλούς να κόψουν το κάπνισμα.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αύξησε αισθητά το φόρο των τσιγάρων.
«Ο καρκίνος μαστίζει την Αυστραλία, παίρνει τόσες ζωές και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μείωση του αριθμού των καπνιστών, είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να

Μία στις τρεις επιχειρήσεις βάζει «λουκέτο»

Σε αναγκαστικό «λουκέτο» οδηγήθηκε μία στις τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούταν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των παρατεταμένων χρονικά εργασιών για την κατασκευή του Μετρό, όπως προκύπτει από σχετική μελέτη που διενεργήθηκε σε δείγμα 83 επιχειρήσεων (το 13% των μελών του, 1/1/2007-10/4/2010), από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, αρνητική επίδραση στην πορεία της επιχείρησής τους, δήλωσε πως έχουν τα έργα του Μετρό το 81% του δείγματος, ενώ μόλις το 1% σημείωσε πως δεν επηρεάστηκε καθόλου. Επίσης, το 64% των επαγγελματιών ανέφεραν ότι ο τζίρος του μειώθηκε άνω του 40%, ενώ προέκυψε πως καμία επιχείρηση δεν ανέφερε καν διατήρηση του κύκλου εργασιών της!!!
Η μελέτη αφορά στην επιχειρηματικότητα των μελών του Επιμελητηρίου στον

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!!

Σε πλήρη ανατροπή του καθεστώτος των συλλογικών συμβάσεων οδηγεί το σχέδιο νόμου της Λούκας Κατσέλη, που εγκρίθηκε την Πέμπτη από το υπουργικό συμβούλιο.

Η υπουργός Εργασίας, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, έως την υστάτη ώρα και με την παρέμβαση του πρωθυπουργού φαίνεται ότι κέρδισε το κρίσιμο σημείο της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε όλες τις επιχειρήσεις  του κλάδου ακόμα και σε αυτές που δεν εκπροσωπούνται συνδικαλιστικά.

Ωστόσο, χαμένοι από την διαπραγμάτευση βγήκαν οι έλληνες εργαζόμενοι όσον αφορά στην προστασία από τις απολύσεις, τη μείωση των μισθών αλλά και των αποζημιώσεων.

Οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις είναι το νέο καθεστώς που εισάγεται στο ελληνικό εργατικό δίκαιο και θα υπογράφονται μεταξύ του σωματείου της επιχείρησης και  του εργοδότη, θα προβλέπουν μειωμένους μισθούς χωρίς πλαφόν για ένα συν ένα έτος.

Το ποσοστό μείωσης των μισθών, οι απολύσεις, η εκ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ, ΚΥΡΙΟΙ...

Tελικά κόκκινες γραμμές υπάρχουν; Όχι σε εθνικά ζητήματα πρώτης τάξης, αλλά όπως φαίνεται ούτε ως προς την αξιοπρέπειά μας, την συλλογική και εθνική. Αναφερόμαστε στο χθεσινό ''πάρτυ'' που έστησαν δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών. Τι ακριβώς επισυνέβη; Χθες, 18 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, με τα τέσσερα εξ' αυτών οπλισμένα - προέβησαν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε 13 παραβιάσεις και 14 παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και του FIR.
Μέχρις εδώ, σύνηθες το γεγονός. Και απόλυτα συμβατό με τον ραγιαδισμό των ελληνικών πολιτικών ελίτ, που παθαίνουν έμφραγμα και μόνο στο φτάρνισμα της Τουρκίας. Αφού πλέον συνηθίσαμε τις, καθημερινές πιά, τέτοιου είδους προκλήσεις των Τούρκων. Ερωτηματικά όμως αμείλικτα προκύπτουν όταν η έκνομη τουρκική συμπεριφορά λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου και ομάδας αξιωματικών του ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία, όπου υποτίθεται πως συζητούν μέτρα οικοδόμησης εμπιοστοσύνης. Και την ίδια ώρα, η τουρκική πολεμική αεροπορία οργιάζει στο Αιγαίο.
Φυσικά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το ''Defencenet'', κανένα

Κατοχυρώνουν τη φύση

Νέα φάμπρικα έχουν στήσει οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες έχουν τη δύναμη, ουσιαστικά ανεξέλεγκτη, να παίρνουν στο όνομα της βιοποικιλότητας βότανα και φυτά από κυρίως φτωχές χώρες και στη συνέχεια να τα διακινούν ως δικές τους πατέντες χωρίς φυσικά να ανταμείβουν τους κατοίκους των χωρών.
Στο παιχνίδι των διεθνών φαρμακευτικών κολοσσών περιλαμβάνονται χώρες από όλη την υδρόγειο, κυρίως όμως από την κεντρική και νότια Αμερική αλλά και την Ασία.
Για παράδειγμα, συγκεκριμένοι θάμνοι από το Περού και τη Βολιβία, το φυτό cupuazu από το Περού, το πολύ γνωστό ρύζι μπασμάτι από την Ινδία και άλλα.

Αγώνας για την εκκλησία


Νομικά κινήθηκε η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης προκειμένου να μην αθετηθεί η δέσμευση για ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους
Νομικά αναμένεται να κινηθεί η Ελληνορθόδοξη εκκλησία της πόλης της Νέας Υόρκης κατά του οργανισμού στον οποίο ανήκαν οι Δίδυμοι Πύργοι καθώς αθετήθηκε η υπόσχεση να ανοικοδομηθεί στο ίδιο σημείο.

Μέλλον Μεσαίωνα στην εργασία


Επιστροφή στο μέλλον του μεσαίωνα προανήγγειλε η Λούκα Κατσέλη, με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Άνευ όρων και ορίων οι επιχειρησιακές συμβάσεις, προσφυγή στη διαιτησία μόνον για το μισθό, με ανοικτά τα ωράρια τη μερική απασχόληση και τις απολύσεις, επέκταση των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και λύσεις με την ωριμότητα των εργοδοτών και τη μαχητικότητα των εργαζομένων. Αναλυτικά όλες οι ρυθμίσεις
Τη...μαχητικότητα των εργαζομένων έθεσε ως κόκκινη γραμμή η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη για την προστασία της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με τις δηλώσεις της λίγο πριν τις 8 και μισή το βράδυ στη Βουλή, αφού προηγήθηκε η κατάθεση προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες