ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/11/10

Αρχιεπίσκοπος: Σιωπή, γιατί αλλιώς θα παρέμβει το πεζοδρόμιο!


Πλάτη στην κυβέρνηση βάζει ο Αρχιεπίσκοπος με τη δήλωσή του ότι «Αν δεν μείνουμε ενωμένοι μέσα σ' αυτήν την κρίση, τη λύση δεν θα τη δώσει κανένας άλλος, αλλά το πεζοδρόμιο»! Έρχεται δηλαδή ο κ. Ιερώνυμος να επιβεβαιώσει αυτό για το οποίο τον κατηγορούν Μητροπολίτες, ότι κάνει τα χατίρια της κυβέρνησης, όπως αποκαλύπταμε την περασμένη Κυριακή (κατά σύμπτωση την ίδια μέρα η «Real News» φιλοξενούσε τη συνέντευξή του με την παραπάνω δήλωση).
Βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος αποφεύγει να διευκρινίσει τι εννοεί όταν λέει να «μείνουμε ενωμένοι». Να δέχεται ο συνταξιούχος τις περικοπές της σύνταξής του των 400 ευρώ, ο χαμηλόμισθος του μισθού του, ο εργαζόμενος να χάνει τη δουλειά του, ο καταστηματάρχης να κλείνει το μαγαζί του, τα λουκέτα να αυξάνονται, οι άνεργοι να πολλαπλασιάζονται και οι τιμές να παίρνουν τα ύψη και να μην αντιδρά κανείς, χάριν της...
ενότητας να υπάρχει η σιγή του νεκροταφείου; Που σημαίνει πάρε κι άλλα μέτρα...
Καλά, δεν βλέπει ο κ. Ιερώνυμος τις ουρές που μεγαλώνουν στα συσσίτια, δεν μαθαίνει ότι πολλοί δεν έχουν πλέον να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ;
Και ενωμένοι ποιοι; Των βορείων προαστίων και του Περάματος; Οι εφοπλιστές και ο μεροκαματιάρης;
Και τι είναι το πεζοδρόμιο, Μακαριώτατε; Τόσο κακό; Και ποιος σπρώχνει στο πεζοδρόμιο; Πόσες φορές εξαιτίας διαδηλώσεων δεν ακυρώθηκαν από

Telegraph: «Οι Έλληνες πολίτες υφίστανται τον πόνο της λιτότητας κάτω από ψευδή προσχήματα»

«Μια ελεγχόμενη χρεοκοπία, στο πρότυπο εκείνων που όλη την ώρα σχεδιάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα. Δεν έχει νόημα να σπρώχνουμε την Ελλάδα πιο βαθιά στο σπιράλ του χρέους, ανεβάζοντας το δημόσιο χρέος της από το 115% του ΑΕΠ στο ξεκίνημα της ‘διάσωσης’ στο 150% στο τέλος της δοκιμασίας». Αυτά γράφει σε νέο άρθρο του για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης ο Ambrose Evans-Pritchard, της Telegraph.

Όπως εξηγεί, το ελληνικό πακέτο διάσωσης επιτρέπει στις τράπεζες και στα funds να μεταφέρουν περίπου 150 δισ. ευρώ υποχρεώσεων στις κυβερνήσεις της ΕΕ, την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ. «Οι Έλληνες πολίτες υφίστανται τον πόνο της λιτότητας κάτω από ψευδή προσχήματα, χωρίς να τους δίνουν τη γιατρειά της ανακούφισης από το χρέος», δηλώνει ο αρθρογράφος.

«Στην πραγματικότητα, πρόκειται

Ο μύθος της σωτηρίας του λαού απ' τη χρεοκοπία

Του
Μάκη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 Φορώντας το λαμπερό ένδυμα του σωτήρα του λαού ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές την πολιτική του, την οποία παρουσίασε σαν μονόδρομο για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας. Προβάλλοντας το φόβητρο της διακοπής πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ζήτησε στην ουσία ψήφο - έγκριση για να συνεχίσει και να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση.

Ομως, η δυνατότητα εξαπάτησης των εργαζόμενων μειώνεται κάθε μέρα που περνάει και αυτό δεν οφείλεται στην αυτοκαταστροφική παρουσία του πρωθυπουργού στη παρωδία της διακαναλικής συνέντευξης, αλλά στην τεράστια διάσταση που αντικειμενικά υπάρχει ανάμεσα στην προπαγανδιστική μυθοπλασία της άρχουσας τάξης και στη πραγματικότητα.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι η κυβερνητική πολιτική οδηγεί ήδη το λαό σε τροχιά χρεοκοπίας με τα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται. Η στάση πληρωμών του κράτους προς τους εργαζόμενους έχει ήδη ξεκινήσει με τη δραματική μείωση των μισθών, των συντάξεων, την αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, των δαπανών της λαϊκής οικογένειας για Υγεία και Παιδεία.

Οι άδικοι έμμεσοι φόροι που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα αυξήθηκαν από ποσοστό 56,4% του συνόλου των φορολογικών εσόδων που ήταν το 2005, σε 59,8% το 2010. Για το 2011 προβλέπονται απ' το προσχέδιο του προϋπολογισμού πρόσθετα έσοδα 3 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους που θα προέλθουν απ' την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Τα λαϊκά νοικοκυριά ήδη γονατίζουν απ' τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο πετρέλαιο, την ώρα που η ΔΕΗ είναι ο πρώτος όμιλος σε κερδοφορία και τα ΕΛΠΕ βρίσκονται μέσα στους 10 πρώτους. Η ανεργία αυξήθηκε κατά 5% μέσα στην τελευταία διετία και ο επίσημος αριθμός ανέργων ξεπέρασε τις 585.000.
Η απάτη του «μικρότερου κακού»

Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι αυτό είναι το μικρότερο κακό μπροστά στον κίνδυνο της πλήρους διακοπής πληρωμής μισθών και συντάξεων. Αυτός ο απατηλός ισχυρισμός θεωρεί καταρχήν δεδομένο ότι το μεγάλο κεφάλαιο δεν πρέπει να θυσιάσει ούτε ένα μέρος απ' τα υπέρογκα κέρδη του για να πληρώσει τα βάρη της κρίσης και της διόγκωσης του χρέους. Αποσιωπά ότι την επταετία πριν την εκδήλωση της κρίσης οι εισηγμένοι όμιλοι στο χρηματιστήριο ξεπέρασαν σε καθαρά κέρδη τα 50 δισ. ευρώ. Συγκαλύπτει ότι το 2009 μέσα στην κρίση, οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες είχαν αύξηση κερδών 11,4% και τα κέρδη τους έφθασαν τα 15,6 δισ. ευρώ. Συγκαλύπτει επίσης ότι αν σταματήσει το σύστημα να πληρώνει μισθούς, το κεφάλαιο δε θα μπορεί να διασφαλίσει την κερδοφορία του.

Αυτό που φέρνει στο προσκήνιο ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ περί κινδύνου χρεοκοπίας, είναι το αδιέξοδο

Τουρκία: Ιδρυση νέου φιλοϊσλαμικού κόμματος - "Κόμμα της Φωνής του Λαού"

Τουρκία: Ιδρυση νέου φιλοϊσλαμικού κόμματος - "Κόμμα της Φωνής του Λαού"Νέα μορφή παίρνει από σήμερα το φαινόμενο της διάσπασης στο χώρο του πολιτικού Ισλάμ στην Τουρκία με την ίδρυση νέου φιλοϊσλαμικού κόμματος που προέρχεται ουσιαστικά από τη διάσπαση του Κόμματος Ευτυχίας. Το αποτέλεσμα είναι να εκπροσωπείται ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, από τρία κόμματα.

    “Κόμμα της Φωνής του Λαού” ονομάζεται το νέο κόμμα και έχει για σύμβολό του τον ανατέλλοντα ήλιο. Η διάσπαση επήλθε όταν πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του Κόμματος Ευτυχίας για να επανεκλεγεί στην ηγεσία ο Νουμάν Κουρτουλμούς, αποτέλεσμα στο οποίο αντέδρασαν οι παλαιοκομματικοί με προσφυγή στα δικαστήρια. Ετσι, επαναλήφθηκε το συνέδριο και εξελέγη ως πρόεδρος ο ιστορικός ηγέτης του χώρου και πρώην πρωθυπουργός Νετζμετίν Ερμπακάν. Δεν πήρε μέρος στο συνέδριο η προσκείμενη στον Κουρτουλμούς πτέρυγα, η οποία αμέσως ξεκίνησε την προετοιμασία του νέου κόμματος.

    Έτσι, η πορεία που ξεκίνησε το 1971 με

υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

— Ετοιμάζεται μεγάλο Υπηρεσιακό και όσο ακούγονται δηλώσεις περί πρόωρων εκλογών τόσο μεγαλώνει η αγωνία στο νεοκλασικό. Είναι το γνωστό σύνδρομο: Τα ποντίκια τρέχουν πρώτα να σωθούν από το πλοίο που βουλιάζει.

— Γιατί σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής ο χειρισμός έχει ανατεθεί σε συνταξιούχους πρέσβεις; Υπηρεσιακός γ.γ. και υπεύθυνος των μυστικών συνομιλιών με την Τουρκία για τον εναέριο χώρο του Αιγαίου ο κ. Ζέππος, επικεφαλής των διερευνητικών επαφών για την υφαλοκρηπίδα ο κ. Π. Αποστολίδης συνταξιούχος, στο Σκοπιανό διαπραγματευτής ο επίσης συνταξιούχος Αδ. Βασιλάκης, ειδικός σύμβουλος σε θέματα άμυνας, ΝΑΤΟ, Αιγαίου κ.λπ. ο επίσης συνταξιούχος Γ. Σαββαΐδης.

— Ο γ.γ. Αλ. Ι. Ζέππος είναι από τους διπλωμάτες που βλέπουν μακριά. Έτσι φρόντισε να διατηρήσει τις σχέσεις του με το Τελ Αβίβ και να είναι πλέον ο ίδιος αρκετά χρήσιμος στον Χ. Παμπούκη ώστε να τον συνοδεύει στο ταξίδι του στο Ισραήλ.

— Νέος καβγάς έχει ξεσπάσει στο ΥΠΕΞ με αφορμή πρόσφατο Υπηρεσιακό και την αντίδραση εκ Βανκούβερ του μέλους του ΔΣ της ΕΔΥ κ. Γ. Αϋφαντή. Στο Υπηρεσιακό, μεταξύ των άλλων, το πρώην μέλος της διοίκησης της ΕΔΥ κ. Γ. Σκέμπερης τοποθετήθηκε στην Αμπούζα. Ο κ. Αϋφαντής αντέδρασε με εντονότατη επιστολή, στην οποία κατήγγειλε ουσιαστικά ότι πίσω από την «τιμωρία» του συνδικαλιστή διπλωμάτη ήταν ο υπηρεσιακός γ.γ. Αλ. Ι. Ζέππος. Συμπτωματικώς έθιξε και τη μετάθεση στη Γενεύη άλλης συναδέλφου τους ύστερα από την Αλεξάνδρεια και τέσσερα χρόνια στις Βρυξέλλες, με ένα μικρό διάλειμμα στην Αθήνα. Συνδικαλίστρια και αυτή, αλλά είχε διαφορετική τύχη…

— Στις επιστολές βγήκαν κι άλλα πολλά στην επιφάνεια, όπως και το εάν ο κ. Ζέππος, συνταξιούχος πια, που με ειδικές ρυθμίσεις παραμένει στο υπουργείο, είχε δικαίωμα να παρίσταται και να ψηφίζει στις συνελεύσεις της ΕΔΥ. Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο των εντάσεων η παρουσία του κ. Ζέππου στις συνελεύσεις των διπλωματών είχε εκληφθεί περισσότερο ως απόπειρα, αν όχι εκφοβισμού, τουλάχιστον επηρεασμού των νεαρών διπλωματών…

— Απάντηση δόθηκε τελικά από το νέο μέλος του
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες