ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/6/10

Στα «αζήτητα» εννιά ηλεκτράμαξες που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ


Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς, Ε. Καλλίνη
Νέα στοιχεία-«φωτιά» για τα βαγόνια της μίζας στον ΟΣΕ έφερε την Πέμπτη στο φως ο ALPHA. Εννέα ηλεκτράμαξες που είχαν αγοραστεί από τη Siemens έναντι 37 εκατομμυρίων ευρώ, σκουριάζουν εδώ και 8 χρόνια στον σταθμό Ειδωμένης του Κιλκίς, χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει ούτε ένα δρομολόγιο. Η παραγγελία είχε γίνει επί υπουργίας Μαντέλη, όμως οι συγκεκριμένες ηλεκτρομηχανές δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το δίκτυο του ΟΣΕ, το οποίο λειτουργούσε με μηχανές ντίζελ.



Παροπλισμένη δίπλα στις εννιά ηλεκτρομηχανές σαπίζει και η πεντάδυμη ηλεκτράμαξα του προαστιακού, που χρησιμοποιείται μόνο για να κάνουν γκράφιτι πάνω στα βαγόνια της νεαροί της περιοχής. Σύμφωνα μάλιστα με ειδικούς, ακόμη και αν οι ηλεκτράμαξες τεθούν κάποια στιγμή σε λειτουργία, σίγουρα οι μηχανές τους θα παρουσιάσουν πρόβλημα. Οι εννιά παροπλισμένες ηλεκτράμαξες είναι μέρος της παραγγελίας που έγινε από τον ΟΣΕ στη Siemens τον Δεκέμβριο του 1997. Υπουργός Μεταφορών ήταν τότε ο Τάσος Μαντέλης, που παραδέχτηκε πρόσφατα, ότι είχε πάρει ως «χορηγία» -όπως είπε χαρακτηριστικά- 200.000 Γερμανικά μάρκα από τη Siemens. 

απο ΓΑΤΑΡΟΣ

Soros: Τώρα ξεκινά η Δεύτερη Πράξη της κρίσης

«Η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος όπως το ξέραμε είναι πραγματική και η κρίση δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο George Soros, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Βιέννη. «Μόλις μπήκαμε στη Δεύτερη Πράξη του δράματος», εκτίμησε.

«Όταν οι αγορές άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία του δημοσίου χρέους, η Ελλάδα και το ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο, όμως, οι επιπτώσεις αναμένεται να γίνουν αισθητές παγκόσμια», είπε ο Soros.

Ο διάσημος διαχειριστής φέρεται να κέρδισε 1 δισ. δολάρια σορτάροντας τη λίρα κατά τη δεκαετία του 1990, ενώ στοιχημάτισε επίσης στην ανατίμηση του γερμανικού μάρκου μετά την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου και την πτώση των ιαπωνικών μετοχών το 1989

ISOTIMIA.GR

Αγνοήσαμε τον πλουσιότατο ορυκτό μας πλούτο

του Νικου Μάρτη
Πρώην υπουργού

Όταν ήμουν Υπουργός Βιομηχανίας, Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μου δήλωσε ότι «Η Ελλάδα, με την έρευνα και αξιοποίηση του Ορυκτού της πλούτου, είχε βρει τον σωστό δρόμο για την γρήγορη ανάπτυξή της!»
Η Ελλάδα έχει πλούσιο ορυκτό πλούτο και αν εξαιρέσουμε τα πετρέλαια της Μεγάλης Βρετανίας και Νορβηγίας, η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα της Ε.Ε. σε ορυκτό πλούτο. Έχει νικέλιο, βωξίτη, χρώμιο, ουράνιο, λιγνίτη, αμίαντο, λευκόλιθο, χρυσό, ασήμι, πετρέλαιο (λίγο μέχρι τώρα), γεωθερμία, μάρμαρα και άλλα ορυκτά.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες