ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/3/11

FRONTEX


Συλλαμβάνει χιλιάδες στα σύνορα
Την εξάπλωση της επιχείρησης συνοριοφύλαξης «Poseidon» προκειμένου να συμπεριλάβει και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης αποφάσισε ο Frontex (στρατιωτικοαστυνομικός οργανισμός της ΕΕ για να κρατά εκτός ευρωένωσης τους ανεπιθύμητους για το μεγάλο κεφάλαιο πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού). Παράλληλα, δείχνει με νέα στοιχεία τα σκληρά αποτελέσματα του ανθρωποκυνηγητού στα σύνορα.

Διπλή επίθεση Κομισιόν-ΔΝΤ κατά των οίκων αξιολόγησης



Τις «αμφιβολίες» της για τον τρόπο λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης εξέφρασε σήμερα η Κομισιόν, την ώρα που και το ΔΝΤ ασκούσε έντονη κριτική στους εν λόγω οίκους, σημειώνοντας ότι οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας των ευρωπαϊκών χωρών έχουν συστημικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή και επηρεάζουν αρνητικά την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρώπης.Την υποβάθμιση της Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα η Standard & Poor's. Πάντως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει αποτελεσματικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Νέα απειλή για την Ελλάδα παρά την κατακραυγή


Ακόμα ένα χτύπημα για την ελληνική οικονομία, παρά την αμφισβήτηση του ρόλου των οίκων αξιολόγησης. Προειδοποίηση για νέα υποβάθμιση από τον Fitch. Κάνει λόγο για αφερεγγυότητα και για νέες πιέσεις προς την Ελλάδα

Μπορεί οι οίκοι αξιολόγησης να δέχονται πυρά από παντού για τον ρόλο τους στην οικονομική κρίση, ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούνται.

Παρουσιάστηκε το Νέο Λύκειο


Μείωση των μαθημάτων και αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους, ανακοίνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου. Τέλος στη μονόωρη διδασκαλία. Υποχρεωτική η Ιστορία. Τι θα ισχύει με τα Θρησκευτικά. Τρεις οι κατευθύνσεις στη Γ' Λυκείου. Καθιέρωση "πτυχιακής" εργασίας. Εισαγωγικές εξετάσεις, χωρίς καθορισμένη εξεταστέα ύλη

Τις αλλαγές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα φιλόδοξα σχέδια σταδιακής μετατροπής των Ενιαίων Λυκείων σε σχολεία εξειδίκευσης και σωστής προετοιμασίας για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Εθνικό σπορ η διαφθορά


Πεπεισμένη ότι οι υπεύθυνοι για τα σκάνδαλα της δημόσιας ζωής δεν θα τιμωρηθούν τελικά είναι η πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διαφθορά στην Ελλάδα

Τα σκήπτρα της διαφθοράς κρατάνε οι πολεοδομίες, ενώ ακολουθούν  οι βουλευτές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι εφορίες, οι συνδικαλιστές, οι Δήμοι και οι Νομαρχίες, οι γιατροί, η δικαιοσύνη, η αστυνομία και στην τελευταία θέση, η εκκλησία.

Κάμα Σούτρα στην ταράτσα


Τα αδιάκριτα βλέμματα δεν πτόησαν ένα ζευγάρι σε πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες. Ανέβηκαν στον 12ο όροφο κτηρίου της πανεπιστημιούπολης και έκανα πράξη το Κάμα Σούτρα

Ταρατσάτο! Όσο πιο ψηλά τόσο πιο  καλά…  Στην ταράτσα του 12οροφου κτηρίου του πανεπιστήμιου Waite Phillips Hall στο Λος Άντζελες έκανε έρωτα ένα παθιασμένο ζευγάρι που ήθελε να βλέπει τον  κόσμο από ψηλά.

Η ακτινογραφία της τέχνης


Για πρώτη φορά, χάρη σε ένα νέο μηχάνημα ακτίνων-Χ, ερευνητές έχουν καταφέρει να δουν τα προσχέδια που κρύβονται κάτω από τα αριστουργήματα μεγάλων ζωγράφων


Μια διεθνής ομάδα βέλγων, ολλανδών και αμερικανών επιστημόνων, με επικεφαλής τον Ματίας Άλφελντ του πανεπιστημίου της Αμβέρσας στο Βέλγιο, που παρουσίασαν τη σχετική εργασία στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με τη βρετανική Τέλεγκραφ, εφηύραν ένα νέο φορητό "σκάνερ" που "βλέπει" διαμέσου των χρωμάτων στην επιφάνεια του πίνακα και αποκαλύπτει το πρωταρχικό χρωματικό υπόστρωμα, που κρύβεται από κάτω.

«Κράτος εν κράτει» οι τράπεζες καταγγέλλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - 100 δισ. το τραπεζικό πακέτο



Του Κώστα Τζεβελέκου
Οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου επιτέλους να διευκρινισθεί ο ρόλος των τραπεζών. Καταγγέλλουν ουσιαστικά τη κυβέρνηση ότι μέσα σε δύο χρόνια έχουν χρηματοδοτήσει τις ιδιωτικές τράπεζες με 100 δισ. ευρώ ζεστό χρήμα και εγγυήσεις και τελικά κερδοσκοπούν και πλουτίζουν οι τραπεζίτες.

Οι τράπεζες παίρνουν τα κρατικά “πακέτα” αλλά κλείνουν τις “κάνουλες” προς τους ιδιώτες



Κλειστές κρατούν τις «κάνουλες» ρευστότητας οι τράπεζες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το μήνα Φεβρουάριο. Η χρηματοδότηση των ιδιωτών πέρασε σε αρνητικό πρόσημο, την ίδια ώρα που στο υπουργικό συμβούλιο συζητείται η επέκταση των κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες.

Το καθεστώς αντεπιτίθεται - Πήρε την Ρας Λανούφ πολιορκεί την Μισράτα



Μαχητικά πετούν χαμηλά πάνω από την Τρίπολη - Οι δυνάμεις του Καντάφι ανακατέλαβαν την Ρας Λανούφ - Μάχες μεταξύ Μπιν Ζαουάντ και Ρας Λανούφ -Οπισθοχωρούν οι εξεγερθέντες- Απέκλεισε η Νορβηγία το ενδεχόμενο να συμφωνήσει στον εξοπλισμό των ανταρτών
Το καθεστώς αντεπιτίθεται - Πήρε την Ρας Λανούφ πολιορκεί την Μισράτα
Τελευταίες εξελίξεις
(16:58)  Οι Λίβυοι εξεγερμένοι οπισθοχωρούν σήμερα προς τα ανατολικά μετά από τους βομβαρδισμούς με ρουκέτες και πυρά εναντίον τους από τις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι δυνάμεις, αφήνοντας έτσι τις κυβερνητικές δυνάμεις να προελαύνουν προς τις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της χώρας.

«Οι συγχωνεύσεις καναλιών, το Alter και η κρίση στον Τύπο»



Η Ντέπυ Γκολεμά μιλά στο Νewstoday, για το υπό διαμόρφωση τηλεοπτικό τοπίο και την κουβέντα που έχει «ανοίξει» για την συνεργασία μεταξύ ΑΝΤ1 και Alpha αλλά και για ζητήματα που αφορούν τον «μαγικό» κόσμο της τηλεόρασης.
«Οι συγχωνεύσεις καναλιών, το Alter και η κρίση στον Τύπο»
Η κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της χώρας και το οικονομικό «στέγνωμα» της αγοράς, διαφημιστικής και όχι μόνο, έχει όπως είναι φυσικό επηρεάσει και τον, «πλανήτη», τηλεόραση.

«Κοιμήθηκα με την Lohan, βοηθήστε με!»



Τελικά, υπάρχουν χειρότερα πράγματα από έναν ή και περισσότερους παπαράτσι έξω από το σπίτι σου. Το χειρότερο για τη φήμη ενός σταρ είναι όταν ένας άγνωστος, πιθανότατα άστεγος κρατά στα χέρια του ένα χαρτί που λέει ότι κοιμήθηκε με τον τάδε σταρ και
«Κοιμήθηκα με την Lohan, βοηθήστε με!»
ζητάει βοήθεια.
Αυτό έγινε με την Lindsay Lohan. Ο άνδρας της φωτογραφίας κρατά στα χέρια του ένα χαρτί το οποίο γράφει: « Κοιμήθηκα με την Lindsay Lohan. Χρειάζομαι βοήθεια…»

ανεκδοτο... τα χάπια !

ύο τύποι περιμένουν στο γραφείο ενός ουρολόγου-σεξολόγου.
- Τί έχεις εσύ; ρωτάει ο ένας τον άλλο.
- Έχω πολύ μικρό πέος, και ήρθα μήπως μου δώσει ο γιατρός κάτι για να μεγαλώσει. Εσύ;
- Εγώ έχω εξαιρετικά μεγάλο πέος, και θέλω να μου δώσει κάτι για να μικρύνει και να μπορώ να κάνω σεξ...

Ανταλλαγή για Ντουντού με Σάο Πάουλο


Ανταλλαγή για Ντουντού με Σάο Πάουλο 
Το ενδεχόμενο να δώσουν τον Ντουντού στη Σάο Πάουλο εξετάζουν στον Ολυμπιακό, έχοντας στα υπ’ όψιν τους την περίπτωση ανταλλαγής του με έναν εκ των Κλέμπερ Σαντάντα, Φερναντίνιο ή Νταγκομπέρτο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι ευχαριστημένοι από την απόδοση του Βραζιλιάνου μέσου, το συμβόλαιο του οποίου παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση της ομάδας.

Δεν βρίσκουν φορέα πρόσληψης - αμανάτι 50.000 άνεργοι

Συσκέφθηκαν, ξανασυσκέφθηκαν, ματαξανα-συσκέφθηκαν αλλά λύση δεν βρήκαν

Οι άνεργοι δεν γλιτώνουν ούτε από τη γραφειοκρατία. Ενώ βρέθηκαν, έστω λίγα, χρήματα για μια οικονομική ανάσα στους μακροχρόνια ανέργους, τα πολλαπλά αιτήματα για μονιμοποιήσεις και η τρόικα που έχει βάλει βέτο σε κάθε πρόσληψη (εάν προηγουμένως δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί 5-7 υπάλληλοι), κυβέρνηση και δανειστές μπλοκάρουν με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας και προσωρινής στήριξης των ανeργων μεγαλύτερης ηλικίας.  
Για την απορρόφηση των κοινωνικών κραδασμών από τις καθημερινές και μαζικές απολύσεις και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας (υπολογίζονται πάνω από 15% χωρίς να

¨ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ¨

Ο αρθρογράφος Αμίρ Ορέν της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ (http://www.haaretz.com) σχολιάζοντας την επιχείρηση που έγινε επειδή ο Καντάφι χτύπησε αμάχους, έγραψε πως και ο τουρκικός στρατός έχει δολοφονήσει αμάχους.
Ο Ορέν στο άρθρο του αναφέρει:
 Στην Λιβύη σκοτώθηκαν άμαχοι, οι απώλειες αυτές στην πλειοψηφία τους προήλθαν από επιθέσεις του στρατού, αλλά και οι επαναστάτες σκότωσαν αμάχους. Πρόκειται για μια

Άρχισαν τα ..πράσινα κόλπα και με το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Σε σημερινή σύσκεψη κοινοβουλευτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, ο κ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί σύμφωνα με πληροφορίες ότι συμφωνεί με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, εφόσον σταλεί ο σχετικός φάκελος από την δικαιοσύνη.
Αυτό το “εφόσον σταλεί” ακούγεται λίγο περίεργα. Επειδή την ίδια στιγμή, το protothema.gr αποκαλύπτει ότι η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, που ερευνά την υπόθεση (Πόπη Παπανδρέου) έχει «σπάσει» τη δικογραφία τουλάχιστον σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά στην περίοδο 1999 με 2002, όταν και υπογράφηκε η σύμβαση και αυτό το κομμάτι έχει στείλει στον πρόεδρο του Αρείου πάγου, προς διαβίβαση στη Βουλή.
Στο σχετικό έγγραφό  της η κα Παπανδρέου αναφέρει μεν  την

Διαρροές περί ανασχηματισμού, ανάλογα με το εσωκομματικό “κέντρο”

Xθες, ύστερα από πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου για το πρόγραμμα 2012-2015, το ενδιαφέρον όλων παρέμεινε στο πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός με τις πληροφορίες να περιπλέκονται.
Η μόνη κοινή συνισταμένη των διαρροών είναι ότι οι αλλαγές επικεντρώνονται στο οικονομικό επιτελείο. Ανάλογα με το επικοινωνιακό… υπόκεντρο -διότι ενιαίο κέντρο στην κυβέρνηση δεν υπάρχει- οι διαρροές ποικίλλουν.
Είτε ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα αναβαθμιστεί σε συντονιστή Οικονομίας

Της ... Λιβύης έγινε στην Κερατέα - Κάηκαν 4 αστυνομικοί

Της ... Λιβύης γίνεται στην Κερατέα: Οι καμπάνες των ναών και οι σειρήνες δεν έχουν Imageσταματήσει να ηχούν, ενώ συγκρούσεις σημειώνονται σε χωράφια και δρόμους, περιμετρικά της πόλης, την οποία έχουν αποκλείσει από το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις. Θύμα της αστυνομικής βίας καταγγέλλει πως έπεσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.
Γύρω στις 6 το πρωί, όταν ένα μηχάνημα πήγε να απομακρύνει τα μπάζα από τη

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΕΙ - ΤΕΙ


Ριζικές αλλαγές στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης επιφυλάσσει ο πανεπιστημιακός «Καλλικράτης» που ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτόν τον καιρό στο υπουργείο Παιδείας. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ε», ο επανασχεδιασμός του χάρτη των ΑΕΙ της χώρας προβλέπει σαρωτικές συγχωνεύσεις μέσω της διοικητικής ενοποίησης πανεπιστημίων και ΤΕΙ ανά περιφέρεια. Στόχος η δημιουργία μονοψήφιου αριθμού ιδρυμάτων-μαμούθ με μια κεντρική διοίκηση και πολλά παραρτήματα. Αμεσα θύματα τα ΤΕΙ, που αναμένεται να απορροφηθούν σε συντριπτικό βαθμό και όλος ο διοικητικός μηχανισμός των ΑΕΙ που θα

Όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία επηρεάζει κάποιες φορές την ερμηνεία της ιστορίας δύο γειτονικών χωρών

Τους τελευταίους μήνες το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό έγινε μάρτυρας μίας οξύτατης αντιπαράθεσης μεταξύ ομάδας ιστορικών ερευνητών και ακαδημαϊκών που χαρακτηρίζονται για το εκσυγχρονιστικό τους πνεύμα και των υπολοίπων συναδέλφων τους που δεν επέλεξαν να ακολουθήσουν την «πολιτικά ορθή» σχολή σκέψης. Ο λόγος για την δραματοποιημένη τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε πρόσφατα και εξιστορεί τα γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Μετά από ένα πραγματικά μαραθώνιο συνεχόμενων προσπαθειών ανατροπής της ιστορικής αλήθειας, με επιλεγόμενα θέματα-θρύλους που σηματοδότησαν για γενιές ολόκληρες το ελληνικό Έθνος και με μία προσπάθεια των συντελεστών να δώσουν μία οπτική γωνία που δείχνει τους Τούρκους ως θύματα αυτής της Επανάστασης και τους Έλληνες ως άξεστους τυχοδιώκτες και

Νέα μέτρα εξετάζει η ιαπωνική κυβέρνηση

την Ουάσινγκτον στρέφεται πλέον για βοήθεια το Τόκιο προκειμένου να αντιμετωπίσει την πυρηνική κρίση στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, την ώρα που υπό εξέταση τίθενται νέα μέτρα για τον έλεγχο της ραδιενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες