ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/3/11

Κλείδωσε η συμφωνία 7,5 χρόνια επιμήκυνση, 1% μείωση επιτοκίου



Σχεδόν άναυδοι έμεινε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων ακούγοντας τα «καλά νέα» δια στόματος του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για την εφτάχρονη επιμύκηνση του χρέους απ’ το δάνειο των 110 δις και τη μείωση του επιτοκίου κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε καλλιεργηθεί η εικόνα του τοπίου στην ομίχλη, παρά τα θετικά μηνύματα που έπαιρνε η κυβέρνηση, είτε υπερατλαντικά, είτε από τη Γερμανίδα Καγγελάριο κα Άγκελα Μέρκελ. Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης διαχειρήστηκε με τέτοιο τρόπο την όλη διαδικασία προς το θετικό αποτέλεσμα, ούτως ώστε ακόμα και λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να υπάρχει σκοτεινή ατμόσφαιρα στα λεγόμενα των κυβερνητικών στελεχών.

Βράζουν αυγά σε ούρα




Αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη για μια σπεσιαλιτέ των Κινέζων σεφ. Αυγά βράζονται σε ούρα μικρών παιδιών, που τα συλλέγουν καθημερινά από τα σχολεία. Θεωρούνται ως φάρμακο για τον πυρετό και την υπνηλία!

Αηδία στον δυτικό κόσμο έχει προκαλέσει άλλη μια διατροφική συνήθεια των Κινέζων που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Ο λόγος για μια σπεσιαλιτέ βρασίματος αυγών στην πολύ Ντονιάνγκ στην επαρχία Ζεζιανγκ της Ανατολικής Κίνας.

Οι άραβες, ο Παμπούκης και το project του Ελληνικού



Πιέσεις για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ για την αξιοποίηση του Ελληνικού ασκούνται από την αραβική πλευρά. Σε διαφορετική περίπτωση διαμηνύεται ότι το ενδιαφέρον θα αποσυρθεί.

Γιατί οι Γάλλοι και οι Βρετανοί θέλουν να φύγει ο Καντάφι ;




Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Η κοινή επιστολή, την οποία έστειλαν στον προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει, τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ζητώντας «να φύγει ο Καντάφι και η αυλή του από τη Λιβύη», δεν προκάλεσαν μόνο την έκπληξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, αλλά αίσθηση σε διεθνές επίπεδο για την ακόμη πιο σκληρή γραμμή την οποία ακολουθούν, οι Βρετανοί και κυρίως οι Γάλλοι, οι οποίο τα τελευταία χρόνια είχαν πραγματοποιήσει ανοίγματα προς το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

Ρήγμα 300 χιλιομέτρων στο βυθό άνοιξε ο σεισμός στην Ιαπωνία


 
Τόκιο, Ιαπωνία
Η δόνηση των 8,9 βαθμών που χτύπησε την Ιαπωνία ήταν ο πέμπτος ισχυρότερος σεισμός στη Γη από το 1900, εκτιμούν επιστήμονες της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας. Το αποτέλεσμα της τεκτονικής μετατόπισης ήταν η δημιουργία ρήγματος μήκους 300 χιλιομέτρων, ανακοίνωσαν. Στην επιφάνεια της θάλασσας, μια παράξενη δίνη διαμέτρου εκατοντάδων μέτρων ακολούθησε το τσουνάμι που σάρωσε τις ακτές.

Συμφωνία στις Βρυξέλλες



Τη συμφωνία για το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Το σύμφωνο που προτάθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο προβλέπει στα κράτη μέλη
Συμφωνία στις Βρυξέλλες
«φρένο χρέους» στην εθνική τους νομοθεσία, υψηλοτέρα όρια ηλικίας και ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Ιαπωνία, η επόμενη ημέρα




Ο πυρηνικός εφιάλτης απειλεί την σεισμόπληκτη Ιαπωνία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Φουκοσίμα Νο1, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο τήξης του πυρήνα του αντιδραστήρα, γεγονός που θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην βορειοανατολική περιοχή της χώρας.

Αλβανός "βαποράκι"


Στα χέρια των ανδρών της αστυνομίας έπεσε χθες το πρωί ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, αφού είχε στην κατοχή του ναρκωτικά.

Ο δράστης κινούνταν στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Δεσκάτης – Λάρισας, και έπειτα από έλεγχο των ανδρών της αστυνομίας Γρεβενών που διενεργήθηκε στο Ι.Χ του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4.150) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Δίωξη στη Τζούλια Αλεξανδράτου


Για κακούργημα κατηγορείται η Τζούλια Αλεξανδράτου, σχετικά με τη συμμετοχή της σε ροζ ταινία. Τι αποκάλυψε η έρευνα του εισαγγελέα για την αμοιβή της. Η κατάθεση που καίει την πορνοστάρ (Vid)

Σε νέες περιπέτειες μπλέκει η Τζούλια Αλεξανδράτου, καθώς ο εισαγγελέας του ΣΔΟΕ, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της σε βαθμό κακουργήματος.

"Η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί"


Χρειαζόμαστε ισχυρές ευρωπαϊκές αποφάσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

H Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων που θα ληφθούν σήμερα για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι και στα δύο μέτωπα η Ελλάδα κάνει ότι είναι δυνατόν.

Πτώμα σε βαλίτσα


Για αγαθά πρώτης ανάγκης και επιβίωσης έψαχνε ρακοσυλλέκτης στο σταθμό Λαρίσης, ωστόσο ήρθε αντιμέτωπος με ένα μακάβριο θέαμα. Βρήκε πτώμα σε βαλίτσα. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της αστυνομίας

Πτώμα άγνωστου άνδρα βρέθηκε στις 9 το πρωί μέσα σε βαλίτσα πεταμένη σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Μαμούρη 6 στο σταθμό Λαρίσης.

Πατάνε… pause στην κασέτα!


Πατάνε… pause στην κασέτα!
Σε (ευχάριστο ελπίζουμε) διάλειμμα της… κασετολογίας ετοιμάζεται να μετατραπεί η 26η αγωνιστική!

Λίγο πριν ξαναπατηθεί το «play» της μιζέριας, ο Παναθηναϊκός θέλει να πατήσει «stop» -απέναντι στον Ηρακλή- στο… μοιρολόι του ντέρμπι.

ΔΕΙΤΕ: ΠΩΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Μονοθέσιο της F1 στον... αέρα

Άκρως εντυπωσιακές εικόνες από "έκρηξη" αγωνιστικού. Περισσότερα από 3.200 κομμάτια στον αέρα δίνουν την αίσθηση ότι πάγωσε ο χρόνος κατά την έκρηξή του (Pic)

Το έργο που φιλοτέχνησε ο Paul Veroude θα προσελκύσει αδιαμφισβήτητα τους λάτρεις της ταχύτητας και της Formula 1, με τις εικόνες του υπό "διάσπαση" αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακές.
Ο Δανός καλλιτέχνης αποσυναρμολόγησε ουσιαστικά το

Μειωμένος ο ρυθμό αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα

Με μειωμένο ρυθμό αύξησης και με ποσοστό 13,6% αναπτύσσεται το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, για το χρονικό διάστημα 2009-2010, σε σύγκριση με 18,2%, για το 2008-2009, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου, που, κατά το Α΄ τρίμηνο του 2010, πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές ανέρχεται στο 18,4%.
Ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής των αγορών, μέσω του διαδικτύου, για την πενταετία 2006-2010, ανέρχεται στο 20,8%. Παρόλα αυτά, το ποσοστό των χρηστών, που δηλώνουν ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ποτέ αγορές ή παραγγελίες, μέσω του διαδικτύου, βαίνει

Τους φτύνουν, κι αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει

Όταν ήμουν μικρός, στην Ελλάδα είχαμε χούντα. Μας κυβερνούσαν κάτι σοβαροφανείς κουστουμάτοι και απλησίαστοι «εθνοσωτήρες».
Η μόνη επαφή που είχε μαζί τους ο απλός πολίτης ήταν μέσα από τα ασπρόμαυρα επίκαιρα της εποχής, όταν κάποιος απ αυτούς κατέθετε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, ή απηύθυνε κάποιο «βαρυσήμαντο» διάγγελμα στη πλέμπα. Έτσι ήταν η εξουσία, και έτσι θα έπρεπε να είναι…

Μέχρι που πήγα στην Αμερική. Και έπαθα πλάκα.
Διέσχιζε το δρόμο η προεδρική κατάμαυρη λιμουζίνα, με τους σκληροτράχηλους

Αθώες οι φοιτήτριες-μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης των απεργών πείνας

Αθωωτική ήταν η απόφαση του αυτόφωρου μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, όπου διεξήχθει η δίκη για τις δυο φοιτήτριες και μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης των απεργών πείνας.
Οι δυο κατηγορούμενες για παράνομη βία και επικίνδυνη

Τι παιχνίδι παίζουν οι οίκοι αξιολόγησης;

Έχουμε γράψει και πάλι ότι οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης παίζουν πολύ βρόμικα παιχνίδια με τις χώρες, όμως, υπάρχει και μια δόση αλήθειας σε όσα αναφέρουν και πράττουν για την Ελλάδα. Έτσι, μετά την τριπλή σφαλιάρα που μας έδωσε η Moody’s σειρά φαίνεται ότι θα πάρει η Standard & Poor΄s η οποία απειλεί με υποβάθμιση κατά δύο βαθμίδες της ελληνικής οικονομίας. Πέρα από τη σημασία που έχει μια νέα υποβάθμιση κι αν είναι στημένο παιχνίδι ή πραγματικότητα, υπάρχουν τα εξής δεδομένα που είναι εξαιρετικά ανησυχητικά:

  1. Γιατί μας υποβαθμίζουν οι ξένοι οίκοι αν, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση όλα πάνε καλά και ανακάμπτει η οικονομία. Δεν έχει λογική εκτός κι αν οι αναλυτές βλέπουν και πράγματα που κρύβει κάτω από το χαλί η κυβέρνηση. Αν για παράδειγμα για τον

Σκεπτικισμός στη ΝΔ λόγω δημοσκοπήσεων

Σκεπτικισμός στη ΝΔ λόγω δημοσκοπήσεωνΕντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και κυρίως, διότι το κόμμα παραμένει καθηλωμένο, παρά τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης.

Παρά τις ενέσεις ηθικού, από την κομματική ηγεσία, ότι το κλίμα σταδιακά αναστρέφεται υπέρ της Ν.Δ., γίνεται μεγάλη συζήτηση μεταξύ των βουλευτών για τα αίτια που διατηρούν την αξιωματική αντιπολίτευση σε δυσμενέστερη θέση από το ΠαΣοΚ.

Ηδη, πολλά στελέχη σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους θέτουν ευθέως το
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες