ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/10/10

Από που προέρχεται η λέξη σάντουιτς ;

Εδώ και αιώνες το Σάντουιτς είναι μια πανέμορφη ιστορική πόλη στη ΝΑ Αγγλία (Κεντ) με πληθυσμό 6800 πολίτες . Ο τέταρτος κόμης του Σάντουιτς, ο Τζον Μόνταγκιου (1718- 1792) είχε διατελέσει ως υπουργός Ναυτικών και έμεινε στην Ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που  “επινόησε” και έδωσε το όνομα του στο συγκεκριμένο είδος φαγητού.

Ο Κόμης δεν έχει χρόνο για να φάει

Η ιστορία της λέξης ξεκινά, από τη στιγμή που ο κόμης του Σάντουιτς δεν ήθελε να λερώσει τα χέρια του και έδωσε εντολή στον υπηρέτη του να βάλει ένα κομμάτι κρέας ανάμεσα σε δύο φέτες  ψωμί. Οι “κακεντρεχείς” υποστηρίζουν ότι ο Κόμης ήταν μανιώδης χαρτοπαίκτης και δεν άφηνε ούτε στιγμή την τράπουλα ακόμα και για το

ΟΛΠ - Cosco για Θριάσιο

Ανοίγει ο δρόµος για να διεκδικήσουν από κοινού ο ΟΛΠ και η Cosco το έργο του εµπορευµατικού σταθµού στο Θριάσιο Πεδίο, µια επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωµερίτης, σε συνάντηση που έγινε πριν από λίγες ηµέρες στο υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων έγιναν δεκτές και οι 12 παρατηρήσεις που είχαν κάνει οι Κινέζοι σε ό,τι αφορά τα τεύχη του διαγωνισµού για την ανάπτυξη του Θριασίου, στον οποίο ως γνωστόν προγραµµατίζουν να συµµετάσχουν σε συµµαχία µε τον ΟΛΠ.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Κινέζοι είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους για τον αποκλεισµό από τη χρηµατοδότηση του έργου τραπεζών από χώρες εκτός Ε.Ε., παράγραφος που εν τέλει προστέθηκε στο κείµενο της προκήρυξης και έτσι ανοίγει η πόρτα στις κινεζικές τράπεζες να συµµετέχουν.

Επίσης, οι Κινέζοι φέρεται να έχουν ζητήσει απαντήσεις για το αν θα

Πατέρα μ’ έκαψες...

Υποτροφίες: ΝΑΙ στο Zisi ΟΧΙ στο Ζήσο
 
«Πατέρα μ’ έκαψες» - είναι η φράση που άκουσαν δεκάδες γονείς βορειοηπειρώτες από τα παιδιά τους, που είχαν ελπίδα να πάρουν κάποια υποτροφία για να σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.  
Η «πόρτα» της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδος  για τους μαθητές των σχολείων της Βόρειο Ηπείρου είναι  οι εισαγωγικές εξετάσεις στην ειδική κατηγορία των ομογενών, ενώ υπάρχει και το «παράθυρο» της εισαγωγής με υποτροφία από το Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία δεν παίρνουν μόνο μια καλή σχολή αλλά, και χρηματοδότηση πάνω από 500Ευρώ το μήνα.
Πριν από λίγα χρόνια αυτές οι υποτροφίες ήταν ελάχιστες (μέχρι 5) και αν δεν είχες «μπάρμπα στην Κορώνη», δεν είχες καμία τύχη. Έτσι οι περισσότεροι δεν έμπαιναν καν στη διαδικασία να κάνουν αίτηση στο Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου. Επί της υπουργίας Κασσίμη ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά (πάνω από 40) με αποτέλεσμα να ελπίζουν ακόμα και οι «κοινοί θνητοί», με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 100.  Με την επάνοδο στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ, φέτος ο αριθμός μειώθηκε στους 15 με αποτέλεσμα να μείνουν απ’ έξω και κάποια γνωστά στην πιάτσα ονόματα.  
Τα κριτήρια των επιλογών αλλάζουν κάθε χρόνο, αλλά αυτό που δεν άλλαξε ποτέ, είναι το

«Γραφειοκρατία και φόροι βλάπτουν την αγορά»

Έτοιμες να σταματήσουν την παραγωγική διαδικασία στην Ελλάδα και να μετατρέψουν τις εταιρίες τους σε εμπορικές, δηλώνουν πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Αιτία, οι πιέσεις που δέχονται για υπερβολική μείωση των τιμών των προϊόντων τους, τιμές που αυξάνονται - όπως επισημαίνουν - από άστοχους φόρους και τη γραφειοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατηγορεί τις εταιρίες ότι πωλούν έως 30% ακριβότερα τα προϊόντα τους στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες και προαναγγέλλει αυστηρές ποινές για όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν τον ανταγωνισμό.

Στο μεταξύ, αγαθά και υπηρεσίες στη χώρα μας επιβαρύνονται από διάφορους

δειτε το!!!!

Eλεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτη βαλίτσα στη Ρηγίλλης

ImageΣτην οδό Ρηγίλλης κοντά στα γραφεία της Ν.Δ. η αστυνομία προχώρησε στην ελεγχόμενη έκρηξη με ειδικό ρομπότ. Η βαλίτσα είχε τοποθετηθεί στην εξωτερική πλευρά του γραφείου του πρώην βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρη Σταμάτη. Εκεί είχε τοποθετηθεί από την αρχή η βαλίτσα.
Αμέσως μετά την ελεγχόμενη έκρηξη, οι αστυνομικοί ελέγχουν το όποιο περιεχόμενο υπήρξε στη βαλίτσα, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη και εάν πρόκειται για κάτι τυχαίο ή κάποια ενδεχομένως εγκληματική ενέργεια.
Η ύποπτη βαλίτσα βρέθηκε εκεί από ένα ταξί. Λίγο μετά τις 18:15, ένα ταξί σταμάτησε στην οδό Ρηγίλλης, ο οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο, έβγαλε μία βαλίτσα, την παράτησε στο δρόμο και εξαφανίστηκε.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην ελληνική αστυνομία και αποκλείστηκε ολόκληρη η
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες