ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/10/10

Συστεμική συγχορδία στήριξης της κυβέρνησης του μνημονίου.

Γράφει η Ιδεοπηγή.
Έχουν γίνει πολλά σχόλια και αναλύσεις σχετικά με την «διακαναλική» συνέντευξη του πρωθυπουργού. Ένα παραπάνω από ένα απλό πολίτη δεν βλάπτει.
Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός σχολιαστής με πτυχία για να αντιληφθεί την συμπαιγνία πολιτικάντηδων όλων των κομμάτων και των ΜΜΕ σε βάρος του λαού.
Οι επικρίσεις μερικών δημοσιογράφων, για την επιλογή των ερωτήσεων απ’ τους συναδέλφους τους, που μετείχαν στο «θέατρο», συγνώμη στην συνέντευξη ήθελα να πω του πρωθυπουργού, έγιναν για λόγους ανταγωνισμού.
[[Αλήθεια γιατί αποκλείστηκε ο Αλέξης των ΗΠΑ;;; Τον έφαγε η ξανθιά; και μετά λέμε ότι οι ξανθιές είναι χαζές. Ο Πεταλωτής άμα σκηνοθετήσει ταινία θα πουλιέται σαν υπνωτικό μεγάλης αποτελεσματικότητας και διάρκειας, πολύ ταλέντο αυτό το παιδί.]]
Το βασικότερο όλων δεν ήταν οι εύστοχες ή όχι ερωτήσεις αλλά η ανυπαρξία απαντήσεων.
Το δεν απαντώ ή απαντώ με τρόπο ώστε κανένας να μην

Η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος και η δικαίωση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Όλοι θυμόμαστε την υπόθεση των ταυτοτήτων και τα 3 εκατομμύρια Ελλήνων που υπέγραψαν ζητώντας δημοψήφισμα για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος.
Τότε (έτος 2000) οι φονταμενταλιστές των "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" και οι δήθεν Ανεξάρτητες Αρχές στη χώρα μας απεφάσισαν ότι πρέπει να απαγορευθεί ρητώς και δια ροπάλου η οποιαδήποτε αναγραφή του θρησκεύματος στα δημόσια έγγραφα.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε προτείνει τη μέση λύση: Προαιρετική αναγραφή. Ούτε υποχρεωτική όπως ίσχυε μέχρι τότε, ούτε όμως και πλήρης κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες και τα άλλα δημόσια έγγραφα. Σήμερα έρχεται η επίσημη αλληλογραφία μεταξύ Αλβανίας και Ευρωπαϊκής Ενώσεως να δικαιώσει τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.
Συγκεκριμένα η συζήτηση άρχισε από την επιθυμία των αλβανικών αρχών να διενεργήσουν απογραφή του πληθυσμού τον Απρίλιο του 2011. Η καταγραφή των μειονοτήτων απασχολεί όλους και ειδικά η καταγραφή των Ορθοδόξων Χριστιανών (για να ξέρει το ποίμνιό της η Εκκλησία της Αλβανίας) και η ακριβής καταγραφή του αριθμού των ελληνικής εθνικής καταγωγής υπηκόων της Αλβανίας (των γνωστών με τη γενική ονομασία ως Βορειοηπειρωτών αν και κατοικούν και σε άλλα μέρη της Αλβανίας).
Η καταγραφή του θρησκεύματος των πολιτών επί δημοσίων εγγράφων, όπως είναι τα έντυπα της απογραφής, είναι ένα πολύ καυτό ζήτημα για την Αλβανία, η οποία είχε ανακηρυχθεί από το 1967 έως το 1990 ως το πρώτο αθεϊστικό κράτος στον κόσμο. Τότε οι

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ 9ωρη ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

altΠρόταση-σοκ έγινε στη Γερμανία για την κατάργηση του υφιστάμενου εβδομαδιαίου ωραρίου και την επιβολή 45ωρου! alt

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του "ανεξάρτητου" οικονομικού ινστιτούτου ΚΙW Κλάους Τσίμερμαν εισηγείται την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στη Γερμανία για να καλυφθεί, υποτίθεται, η έλλειψη εργατικών χεριών «Οι 37,5 ώρες ή οι 38 ώρες εβδομαδιαίως τέλειωσαν. O χρόνος εργασίας θα μπορούσε να αυξηθεί στις 45 ώρες εβδομαδιαίως» υποστηρίζει ο Τσίμερμαν. Έτσι, στη χώρα που από τη δεκαετία του 1980 εισήγαγε το 35ωρο, έστω και μόνο στη μεταλλουργία, τώρα συζητείται η επέκταση του ωραρίου. Και μάλιστα, η δικαιολογία που προβάλλεται, δηλαδή η "έλλειψη" εργατικών χεριών είναι τουλάχιστον αστεία, καθώς η ανεργία στη Γερμανία ανέρχεται, στο υψηλότατο για τα δεδομένα της χώρας, ποσοστό του 8% περίπου!
Αλλά πλέον οι μάσκες έχουν πέσει: Η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στον

ΦΙΑΣΚΟ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 300€ «ΒΟΗΘΗΜΑ»
ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΚΑΣ 690€!!!







του Κώστα Νικολάου*:

altΣε φιάσκο, απάτη αλλά και προσβολή των ποιο φτωχών συνταξιούχων εξελίσσεται το λεγόμενο βοήθημα της κυβέρνησης.

altΕξαιρώ την υπεξαίρεση των δύο συντάξεων, δηλαδή ….να σε κάψω Γιάννη να σου αλείψω λάδι…  αφού παρακρατούν πρώτα δύο συντάξεις από όλους τους συνταξιούχους, τώρα «επιστρέφουν» «βοήθημα» (!!) όμως και με τον τρόπο που αυτό δίνεται οι συνταξιούχοι θα χάσουν πολύ μεγαλύτερα ποσά από ότι θα πάρουν!!!

Τα χρηματικά ποσά που θα χάσουν οι συνταξιούχοι είναι τόσα πολλά που υπερβαίνουν, ακόμα και το συνολικό κόστος του «βοηθήματος»!!!


Συγκεκριμένα:


Όπως είναι γνωστό, οι χαμηλοσυνταξιούχοι κάτω  από ορισμένες προϋπόθεσης και αυστηρούς περιορισμούς, εκτός από τη σύνταξη δικαιούνται και Ε.Κ.Α.Σ. ( Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) .


Το κόστος του ΕΚΑΣ σύμφωνα με τον Ν. 2556/1997 βαραίνει το κρατικό προϋπολογισμό και σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.11321/ 15646/1198-7/10/2010 το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 1.050 εκ. ευρώ.


Τα κριτήρια που λαμβάνονται για χορήγηση ΕΚΑΣ από

ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛλΑΔΑ - ΤΙ ΕΠΕΤΑΙ;

Ο Γιάννης Κολοβός θεωρείται από πολλούς ο πλέον τεκμηριωμένος αναλυτής σήμερα στην Ελλάδα για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Με αφορμή την παρουσία του στις 2 Νοεμβρίου σε σχετικό συνέδριο στην Λάρνακα, όπου θα είναι μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Σταύρο Καρκαλέτση εκ των εισηγητών, παρουσιάζεται η πλέον πρόσφατη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυσή του, σχετικά με την αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας στην Ελλάδα και τις παρενέργειες που έπονται.


Η ψήφιση του νομοσχεδίου που μετέβαλλε τις παραμέτρους για την κτήση της Ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς και τα παιδιά τους αποτέλεσε μία νίκη των υποστηρικτών του κοσμοπολιτισμού (είτε αριστερού, είτε φιλελεύθερου). Αυτό το παραδέχονται και οι ίδιοι. Για παράδειγμα ο Στρατής Μπουρνάζος γράφει στην «Αυγή» ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο «αξιακά, πολιτικά, γνωστικά παίζαμε στο δικό μας γήπεδο» (1). Μία αντίστοιχη άποψη εκφράζει και ο Απόστολος Καψάλης ο οποίος τονίζει ότι «η κτήση της ιθαγένειας για τους μετανάστες της δεύτερης και φυσικά της τρίτης γενιάς είναι διαχρονικά ένα βασικό αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνιστωσών του μεταναστευτικού κινήματος διεθνώς» (2).
Ομοίως και ο καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεράσιμος Κουζέλης παραδέχεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «αποτελεί προϊόν διαδικασιών που οφείλονται σε μία ιδιότυπη ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στο συγκεκριμένο πεδίο. Η Αριστερά, η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά, είναι εκείνη που καλλιέργησε το κλίμα, απαίτησε και αγωνίστηκε και τελικά επέβαλε τη θεματική και την κατεύθυνση των λύσεων» (3).
 Οι αρνητικές συνέπειες της νέας νομοθεσίας έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται καθώς οι μετανάστες, παρά την οικονομική κρίση και την αυξανόμενη ανεργία σε κλάδους στους οποίους κυρίως απασχολούνται, παραμένουν στην χώρα μας προκειμένου να καρπωθούν τα δικαιώματα και τις διευκολύνσεις που απορρέουν από την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας. Όπως παραδέχεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλλοδαπών Μεταναστών Λάρισας Άγγελος Μήτσης «αυτή η εξέλιξη [η δυνατότητα ευκολότερης κτήσης της Ελληνικής ιθαγένειας] ουσιαστικά είναι που κρατά τους μετανάστες στην Ελλάδα. Έκαναν τόσα χρόνια υπομονή και δεν θέλουν να πάνε χαμένα…Η υπηκοότητα άλλωστε, θα μας δώσει το δικαίωμα και του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, κάτι που σημαίνει ότι θα αποκτήσουμε φωνή και υπόσταση, αρχής γενομένης από τις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Νοέμβριο» (4).
 Γινόμενος πιο συγκεκριμένος αναφορικά με το θέμα της

Το ΔΝΤ δεν θέλει εκλογές στην Ελλάδα-Στην Αθήνα ο διευθυντής του

Κραχ στην Ελληνική οικονομία πιστεύουν ότι θα προκαλέσουν οι εκλογές. Οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ θεωρούν ότι μια εκλογική διαδικασία θα βγάλει την Ελλάδα από το πρόγραμμα σταθεροποίησης τονίζοντας με νόημα ότι ακόμα “ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος”.


Επίσημα κανείς δεν θέλει να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αλλά μάλλον δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ξεκίνησε ήδη συζήτηση για επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, μέσα στο Δεκέμβριο, οι στις αρχές του 2011.


Κάποιοι λένε με νόημα ότι Ε.Ε. και ΔΝΤ έχουν βάλει
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες