ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/10/10

Στην τρίτη μέρα περνούν οι απεργίες στη Γαλλία

Συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση στη Γαλλία για τρίτη συνεχή μέρα ενώ τα εργατικά συνδικάτα καλούν σε νέες κινητοποιήσεις-απεργίες και διαδηλώσεις-για την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση για ηρεμία καθώς οι εργαζόμενοι στα περισσότερα διυλιστήρια της χώρας δεν πήγαν σήμερα στην εργασία τους, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή σε έντεκα από τα 12 διυλιστήρια της χώρας. Μόνο σε ένα η παραγωγή συνεχίστηκε κανονικά.

Αν και ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ντομινίκ Μπισερό, διαβεβαίωσε τους

Φέσι 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από 11 ΔΕΚΟ

Φέσι 12 δισ. ευρώ το χρόνο βάζουν στον κρατικό προϋπολογισμό 11 ΔΕΚΟ και τη ζημιά την πληρώνουν κάθε χρόνο όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, άλλος με μείωση μισθού, άλλος με «θανατηφόρα τεκμήρια» και οι συνταξιούχοι με περικοπές αποδοχών, ώστε να συντηρούνται τα ρετιρέ και τα προνόμια.
Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών καταλήγει στις τσέπες των 22.000 εργαζομένων, αφού ο μέσος μισθός σε πολλές από αυτές ξεπερνά και τις 5.000 ευρώ καθαρά! Μάλιστα παρά το μνημόνιο σε ορισμένες (ΤΡΑΜ) εγκρίθηκαν και αυξήσεις αποδοχών!
Η κυβέρνηση προχωρά σε δραστικά μέτρα με μειώσεις αποδοχών, αλλά και απολύσεις. Θα προβλέπονται στη «δεύτερη επικαιροποίηση» του μνημονίου που θα γίνει το Νοέμβριο μετά τις δημοτικές εκλογές που ξανάρχεται η τρόικα για τον προϋπολογισμό του 2010 και του 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι έντεκα αυτές ΔΕΚΟ είναι:

«Τρύπα» 400 εκατ. ευρώ αγνώστου προέλευσης στα νοσοκομεία!

Στα 2,6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν οι δαπάνες των νοσοκομείων για το 2010, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Άδωνι Γεωργιάδη. Το... παράδοξο της υπόθεσης ωστόσο είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του υπουργού, τα 400 εκατ. ευρώ εξ αυτών είναι «αγνώστου προελεύσεως»!

Το ποσό αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, δεν μπορεί να διαπιστωθεί από που προέρχεται, ωστόσο, βάσει υπολογισμών του υπουργείου Υγείας, εκτιμάται ότι ένα μέρος του -και συγκεκριμένα, 150 εκατ. ευρώ- αποτελούν τα 150 εκατ. ευρώ, που είναι το κόστος για τη δωρεάν περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα.

«Θα τα καταφέρουμε όμως. Κι αυτό θα σημαίνει κάθε χρόνο όφελος 300-400 εκατ. ευρώ για το λαό και τους ασθενείς. Γιατί σπαταλούμε πολλά όχι για τον άρρωστο και τον άνθρωπο, αλλά για άλλους λόγους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ξανασκέπτεται μήπως το αντίτιμο των

ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ Η ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ

Υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν οι Αλβανόφωνοι του Κοσόβου στη Χίλαρι Κλίντον. Με πλακάτ που ανέγραφαν «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ, ευχαριστούμε την οικογένεια Κλίντον» και με την αμερικανική σημαία ανά χείρας, πλήθος κόσμου έσπευσαν στο αεροδρόμιο της Πρίστινας για να υποδεχτούν την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, τη σύζυγο του «απελευθερωτή». Η αυτοκινητοπομπή σταμάτησε προς στιγμήν μπροστά στο άγαλμα του Μπιλ Κλίντον στο κέντρο της Πρίστινας, στη λεωφόρο που φέρει το όνομά του.
Στο πολιτικό μέτωπο, η Χ. Κλίντον ζήτησε διάλογο μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, επισήμανε, όμως, ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να επικεντρωθούν σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών του Κοσόβου και όχι στο ζήτημα της ανεξαρτησίας.
Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, επαίνεσε το Κόσοβο για την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο που έχει σημειώσει στην εδραίωση δημοκρατικών θεσμών, αλλά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες