ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/6/10

Κανένα μεγάλο εθνικό χρέος δεν πληρώθηκε ποτέ...

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε δημοσιογράφους και πολιτικούς να «εξηγήσουν» στον ανόητο λαό την καταστροφή που τον περιμενει αν τολμουσε να αρνηθεί το χρέος και να φύγει από το ευρώ.

Ο λαός μπορεί ελεύθερα να θυμώνει, να εξεγείρεται και να διαδηλώνει, δεν επιτρέπεται ομως να συζητά πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με το σύστημα.

Οι συνθήκες δεν είναι ακομη οι κατάλληλλες. Θα πρέπει πρώτα η κρίση να αγγίξει

ΠΕΡΙ ΓΡΙΠΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Εκείνη η γρίπη των χοίρων, που θα έκανε την Ελλάδα ένα απέραντο νοσοκομείο, θα διέλυε τα σχολεία, τα εργοστάσια, άνθρωπος δεν θα πατούσε σε νυχτερινό κέντρο, άδειοι οι δρόμοι, τρομοκρατήθηκε ο κόσμος, πολλοί κυκλοφορούσαν με μάσκες, πώς ξαφνικά χάθηκε και κανένας δεν μιλάει; Κομπίνα ήταν τελικά. Την πατήσαμε όλοι. Έξυπνα στημένο το κόλπο. Τουλάχιστον δεν θα μας πουν πόσο το πληρώσαμε; Πόσες δεκάδες εκατομμύρια πετάχτηκαν σε καμπάνιες, κατασκευή ειδικών θαλάμων, κάμερες ανίχνευσης, στα περιβόητα εμβόλια, ποιοι ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ, έτσι για να θυμόμαστε και να είμαστε πιο δύσπιστοι και να μην πέφτουμε με τόση ευκολία και αφέλεια στην παγίδα...
Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συζήτηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας με τους Έλληνες ευρωβουλευτές ήταν η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις με την ΠΓΔΜ, αλλά και τα ενεργειακά έργα.
Στο πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε προς τους ευρωβουλευτές, ο κ. Δρούτσας επισήμανε πως η ελληνική θέση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει, καθώς η Αθήνα εξακολουθεί να υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της γειτονικής χώρας, εφόσον πλήρως ανταποκριθεί στις συμβατικές της δεσμεύσεις.

Όπως τόνισε μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, το κλίμα έναντι της Τουρκίας άρχισε να αλλάζει στην ευρωπαϊκή κλίμακα και να ανοίγει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για την ενταξιακή προοπτική της, ιδιαίτερα μετά από την περιπέτεια της αποστολής στη Γάζα.

Αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Δρούτσας ανέφερε πως οι δύο χώρες επανέφεραν τη διαδικασία για τη λύση του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας έπειτα από πέντε χρόνια αδράνειας.

Ως προς το σκοπιανό, ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε την ετοιμότητα του υπουργείου να βρεθεί λύση στη βάση των αρχών που έχει θέσει και επεξήγησε ότι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων γίνεται για να λιώσουν οι πάγοι και να υποβοηθηθεί η διαδικασία επίλυσης της διαφοράς.

Η Τουρκική Αστυνομία κατέσχεσε ένα αρχαίο ευαγγέλιο γραμμένο στα Αραμαϊκά

Η Τουρκική Αστυνομία νοτιοδυτικά της Τουρκίας κοντά στη πόλη (Μούγκλα), μετά από έναν έλεγχο ρουτίνας κατέσχεσε ένα αρχαίο ευαγγέλιο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Τουρκικό Υπουργείο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος, σε ένα αυτοκίνητο που είχε μέσα 4 επιβάτες και μετά από ένα τυπικό έλεγχο ανακάλυψαν στο πορτ – μπαγκάζ ένα αρχαίο ευαγγέλιο.
Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες το εν λόγω ευαγγέλιο είναι γραμμένο στα Αραμαϊκά και είναι καλυμμένο με περγαμηνή από δέρμα αντιλόπης.
Επίσης, να σημειωθεί, ότι το ευαγγέλιο χρονολογείται πριν από το 1.500 και έχουν διασωθεί μόνο 65 σελίδες.
Ο οδηγός και οι άλλοι τρεις επιβάτες, όπως ανέφερε η Τουρκική Αστυνομία «συνελήφθησαν με την κατηγορία παράνομης κατοχής πολιτιστικής ιδιοκτησίας, αφού είχαν στην κατοχή τους ένα αρχαίο χειρόγραφο».
Τέλος, σύμφωνα με ειδικούς η αξία του μοναδικού αυτού ευαγγελίου το οποίο είναι γραμμένο στην Αραμαϊκή γλώσσα, ανέρχεται στα 800.000 ευρώ

Ασφαλιστικό τσουνάμι στον ιδιωτικό τομέα

Του Αντώνη Βασιλόπουλου

Aσφαλιστικός μεσαίωνας, με 12 νέες ανατροπές, έρχεται σε όλα τα Ταμεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με θύματα 1.100.000 γυναίκες με ανήλικα παιδιά και όσους εργάζονται στα βαρέα και ανθυγιεινά. Στον αέρα βρίσκονται οι επικουρικές συντάξεις για τις οποίες αξιώνεται να καταργηθούν, αλλά και τα ώριμα δικαιώματα για όσους τα κατοχυρώνουν μέσα στο 2010, ως προς τον υπολογισμό των συντάξεων.

Με τα νομοσχέδια που παρουσίασαν χθες στο υπουργικό συμβούλιο οι κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και

Ποιες αλλαγές σχεδιάζει για τις Εισαγωγικές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Νέο νόμο-πλαίσιο για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και αλλαγή του συστήματος εισαγωγής, με τους φοιτητές να εισάγονται πλέον σε Σχολή και όχι σε συγκεκριμένο Τμήμα, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας με τη συνδρομή διεθνών εμπειρογνωμόνων.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» ανάμεσα στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν είναι η δημιουργία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες