ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/7/10

2 «απορίες» και 1 πρόταση!...


TO ΠΑΡΟΝ KEIMENO ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ EMAIL




Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

      Η σημερινή μου blog-άποψη συντάχθηκε σε επίπεδο «κωθωνιού» επιβεβαιώνοντας τους Πολιτικούς που μας Κυβερνούν, πρώην και νυν, που πασιφανώς μας φέρνονται σαν να είμαστε «…κωθώνια»! Και τα «κωθώνια» δικαιούνται να έχουν απορίες και να κάνουν προτάσεις του δικού τους επιπέδου…
      Άκουσα το απόσπασμα της συνέντευξης του  Πρωθυπουργού μας κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι PBS ( μάλλον πρόκειται για το πολύ γνωστό Public Broadcasting Service) όπως μας το έδωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ «…το ΠΑΣΟΚ τολμά αυτά που ΔΕΝ τόλμησαν τις τελευταίες 10ετίες προηγούμενες Κυβερνήσεις…» και καλοπροαίρετα υποθέτω πέραν των κκ Καραμανλή και Μητσοτάκη ο κ Πρωθυπουργός περιλαμβάνει και τις Κυβερνήσεις του κ Σημίτη και του μακαρίτη πατέρα του στις οποίες – εάν σωστά θυμάμαι - ο κ Παπανδρέου κατείχε ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥΣ θώκους εξουσίας…
     Άκουσα και τις δηλώσεις στα ελληνικά ΜΜΕ του Υπουργού

Πού είσαι Γιώργο Παπαδόπουλε.!

Ο κοινοβουλευτισμός και οι κοινοβουλευτικοί πολιτικοί, είναι αυτοί οι οποίοι οδήγησαν την οικονομία της χώρας, στην καταστροφή, και τον Ελληνικό λαό σε φτώχια και εξαθλίωση.
Ο Ελληνικός λαός είναι πλήρως απογοητευμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα του, και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για το μέλλον του.
Σε έρευνα του Ευρωβαρομέτρου για την Ελλάδα, το 93,7% των Ελλήνων πολιτών πιστεύει ότι η φτώχια έχει αυξηθεί (το 74,74% των πολιτών της ΕΕ πιστεύει το ίδιο), την ίδια στιγμή που 7 στους 10 Έλληνες περιμένουν επιδείνωση στα οικονομικά των ελληνικών νοικοκυριών.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 27.00
Η κα Γιαννάκου σε κάποια ομιλία της, στο Ελληνικό κέντρο Λονδίνου, όταν ήταν υπουργός, είχε δηλώσει:
"έχουμε εξαλείψει

Έρευνες για πετρέλαιο μεταξύ Αγίων Σαράντα Αργυροκάστρου

Γεωλογικές μετρήσεις και για φυσικό αέριο

• Έως και οκτώ εκατ. δολάρια θα επενδύσει Αμερικάνικη εταιρία για έρευνα πετρελαίου στον άξονα που περιλαμβάνεται μεταξύ των Αγίων Σαράντα- Αργυροκάστρου και Αυλώνα. Παράλληλα θα αναζητήσει και φυσικό αέριο στην περιοχή.
Η αλβανική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» στην Αμερικάνικη εταιρία «Sky Petroleum», να αρχίσει έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στη Νότιο Αλβανία.

Για το σκοπό αυτό έχουν καταρτιστεί δύο ερευνητικές ομάδες για γεωλογικές μετρήσεις.
Ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας Ντριτάν Πριφτί, μετά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε ότι η συμφωνία

Η γενοκτονία των Ελλήνων. Ένας αιώνας σιωπής

Του Φάνη Μαλκίδη
 Μέρος της εισήγησης στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Γενοκτονία του Διεθνούς Δικτύου Ακαδημαϊκών για τη Γενοκτονία Πανεπιστήμιο Σάσεξ. Μ. Βρετανία 28 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2010.
 Φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια, ένας αιώνας από τότε που το οργανωμένο σχέδιο εναντίον των Ελλήνων άρχισε να υλοποιείται. Ωστόσο έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια σιωπής για να υπάρξει λόγος, φως και πράξη.
Η γενοκτονία των Ελλήνων, είναι ένα ζήτημα και η διεθνής

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ε. Βενιζέλος - Ν. Πλαστήρας - Ι. Μεταξάς

Ιστορική αναδρομή του Υποναυάρχου Σωτηρίου Γεωργιάδη ΠΝ, εα


Οι εντυπώσεις που καλλιεργούνται και επικρατούν για πρόσωπα και πράγματα, απέχουν μερικές φορές πάρα πολύ από την ιστορικά τεκμηριωμένη πραγματικότητα. Από τα πλαίσια αυτά δεν έχουν ξεφύγει οι ευρύτερα διάχυτες απόψεις για εξέχουσες προσωπικότητες της σχετικά πρόσφατης Ελληνικής ιστορίας, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Νικόλαος Πλαστήρας, οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικούς ρόλους σε κρίσιμες καμπές του τόπου μας. Ο πρώτος και ο τελευταίος θεωρούνται ως πρότυπα δημοκρατικών και εθνικών αγώνων και τιμούνται σήμερα εξαιρετικά και εκτεταμένα, ενώ ο δεύτερος αγνοείται, χαρακτηριζόμενος δυσμενέστατα, ιδίως για την επιβολή της δικτατορίας 1936-1941. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι μόνο στην περιοχή Αθηνών-Πειραιώς και Προαστίων, 60 περίπου δρόμοι και πλατείες φέρουν το όνομα του Ε. Βενιζέλου και 30 περίπου του Ν. Πλαστήρα.

Η συνοπτική ιστορική αναδρομή που ακολουθεί, επιχειρεί να παρουσιάσει παρασιωπούμενα στοιχεία προερχόμενα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και από αδιαμφισβήτητες πηγές, προσκείμενες προς τον Ε. Βενιζέλο και Ν. Πλαστήρα, από τα οποία προκύπτει ότι και οι δύο αυτοί άνδρες ήταν θιασώτες του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι, το οποίο προσπάθησαν ανεπιτυχώς λίγο πριν από το 1936 να εγκαθιδρύσουν διά των όπλων πραξικοπηματικά στη Ελλάδα.

Περίοδος Πρωθυπουργίας Ε. Βενιζέλου 1928-1932

E_Venizelos_-_CopyΚατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του Ε. Βενιζέλου 1928-1932, υπεγράφη στη Ρώμη μεταξύ Βενιζέλου και Μουσολίνι Ελληνοϊταλικό Σύμφωνο Φιλίας, που πιστοποιεί την καλή σχέση των δύο ανδρών. Τα συναφή αποσπάσματα από το βιβλίο του φίλα προσκείμενου προς τον Ε. Βενιζέλο Γρηγορίου Δαφνή, Η ΕΛΛΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΩΝ  1923-1940, Σελίδες 51 και 52, Τόμος Β΄ έχουν ως ακολούθως:
Στο ίδιο διάστημα 1928-1932, για την τόνωση των καλών σχέσεων μεταξύ των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Ιταλίας, η Κυβέρνηση Ε. Βενιζέλου ωδηγήθηκε στην προτίμηση των Ιταλικών Ναυπηγείων ANSALDO, για την εκεί παραγγελία και κατασκευή 4 Αντιτορπιλλικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία, παρά τα πολλά τεχνικά προβλήματα που παρουσίασαν μετά την παραλαβή τους, αξιοποιήθηκαν μέχρι και την περίοδο του Β΄ ΠΠ.
Νικόλαος Πλαστήρας
 Mikolaos_Plastiras_-_Copy
Ο Ν. Πλαστήρας (1883-1953) είχε κατά διαστήματα σημαντικότατη ανάμιξη και ηγετικό ρόλλο στα Ελληνικά στρατιωτικά και πολιτικά πράγματα και αξίζει να παρακολουθήσουμε περιληπτικά τα κυριότερα στάδια στης διαδρομής του.
 Ο Ν. Πλαστήρας κατετάγη στο στράτευμα ως Λοχίας το 1904. Το 1912 προήχθη σε Ανθυπολοχαγό. Το 1916 ήταν Λοχαγός και προσχώρησε στο Επαναστατικό Κίνημα του Ε. Βενιζέλου, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1916 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η Ελλάδα να εξέλθει στο πλευρό της Entente, στον Α΄ ΠΠ. Η Επαναστατική Κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης του Ε. Βενιζέλου, κατά την περίοδο 14-6-1916 έως 14-11-1920, τον προήγαγε στο σύντομο αυτό διάστημα κατά 3 βαθμούς σε Συνταγματάρχη. Με το βαθμό του Συνταγματάρχου πήρε μέρος στην Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922, μετά την κατάρρευση της οποίας πρωτοστάτησε στην στρατιωτική «Επανάσταση», όπως αποκλήθηκε το στρατιωτικό εκείνο κίνημα του 1922. Η «Επανάσταση» αυτή εξώρισε τον

Σκληρή ανακοίνωση για το ασφαλιστικό από τον σύνδεσμο έφεδρων καταδρομέων

Σκληρή ανακοίνωση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και όσα προβλέπει για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας εξέδωσε ο σύνδεσμος εφέδρων καταδρομέων
"Σε λίγες μέρες συζητείται στη Βουλή το Συνταξιοδοτικό των Ελλήνων.
Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας αποφάσισε ότι όλοι οι Έλληνες Έφεδροι που υπηρέτησαν τη Στρατιωτική τους θητεία. Άμισθοι και Aνασφάλιστοι πρέπει να τιμωρηθούν και να εξαγοράσουν τη στρατιωτική τους θητεία, διότι υπηρέτησαν στα σύνορα, στη Κύπρο και στα νησιά μας επειδή δεν είχαν πολιτικό βύσμα να υπηρετήσουν άοπλη θητεία στα Μουσεία της Λούφας και της Ντροπής, ενώ απαλλάσσονται όμως της εξαγοράς οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στα Ταμεία του Δημοσίου,
Τραπεζών, ΔΕΚΟ κλπ.
Οι Υπουργοί Εργασίας και Άμυνας εγκρίνουν την εισφοροδιαφυγή των Υπουργείων τους αφού ενώ δεν
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες