ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/1/11

Β. Μαρκεζίνης: Δεν υπογράψαμε Μνημόνιο για τα εθνικά μας συμφέροντα

Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης «ξαναχτύπησε». Συνεχίζοντας τις δημόσιες παρεμβάσεις του, ο ακαδημαϊκός και ειδικός σε θέματα...
 
Β. Μαρκεζίνης: Δεν υπογράψαμε Μνημόνιο για τα εθνικά μας συμφέροντα
διεθνούς δικαίου, κριτικάρει την τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Η πρόσφατη και κατά πολλούς αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ έδωσε την αφορμή για τη δημόσια παρέμβαση του γνωστού ακαδημαϊκού, που ο λόγος του έχει αποκτήσει ευρύ κοινό στο εσωτερικό της χώρας. Προσπερνά επιδεικτικά στη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής τον Υπουργό Εξωτερικών και απευθύνεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, θίγοντας τους λάθος χειρισμούς στο ζήτημα των μουσουλμάνων της Θράκης.

Σκληρή κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί ο ακαδημαϊκός

Πόρισμα φωτιά για Siemens


Σε κοινό πόρισμα καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά πιθανόν και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής. Καίγονται πρώην υπουργοί στους οποίους καταλογίζεται μεσολάβηση για την υπογραφή αμαρτωλών συμβάσεων με τη Γερμανική εταιρία

Το σχέδιο πορίσματος για τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς, το οποίο συνέταξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βρίσκει σύμφωνους και εκείνους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι και το συνυπογράφουν όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Έτσι, αντίθετα με τις άλλες επιτροπές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κινούνται σε τροχιά έκδοσης κοινού πορίσματος, το οποίο θα καταλογίζει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα που είχαν διατελέσει υπουργοί, για αμαρτωλές προμήθειες.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής


Σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών, οδηγείται η Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα την οικονομία καθώς όλα δείχνουν ότι εισέρχεται σε τροχιά νέας κρίσης με την Πορτογαλία να σύρεται στο μηχανισμό στήριξης παρά τις διαψεύσεις
Σε Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής οδηγούνται οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 4 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, μετά από απόφαση της Ουγγρικής προεδρίας και μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το προεδρείο του Eurogroup.

Λύθηκε το μυστήριο του φόντου της Mona Lisa!


Πρόκειται για ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και μυστηριώδη έργα τέχνης που φιλοτεχνήθηκαν ποτέ. Ο λόγος για τη Mona Lisa που έχει προβληματίσει, με το χαμόγελό της, χιλιάδες αναλυτές και κριτικούς τέχνης, οι οποίοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τα κρυφά μηνύματα του πίνακα καθώς και την ταυτότητα του μοντέλου, που πόζαρε για τη δημιουργία του.

Τώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως, που επιτρέπουν την ακριβή ταυτοποίηση της τοποθεσίας που εμφανίζεται στο φόντο του πίνακα, πίσω από τη Mona Lisa, σύμφωνα με μια Ιταλίδα ιστορικό της τέχνης.

Ο Πασχάλης πάλι στα δικαστήρια

Ο Πασχάλης και πάλι στα δικαστήρια

Εξαντλεί κάθε νόμιμο δικαίωμα για να αναστείλει την απόφαση του εφετείου

Ο Πασχάλης συνεχίζει τη δικαστική διαμάχη, οι δύο πλευρές βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου μόνο για να νομιμοποιήσουν τους δικηγόρους τους. 

Στη βουλή η δικογραφία των παράνομων προσλήψεων του Μετρό

Στη Βουλή η δικογραφία των παράνομων προσλήψεων στο Μετρό

Η εισαγγελική έρευνα... προσέκρουσε σε υπουργικά ονόματα

Στη Βουλή στέλνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες δικογραφία για παράνομες προσλήψεις στο Αττικό Μετρό (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας – ΑΜΕΛ) τη χρονική περίοδο 2005-2009 επί κυβερνήσεων της ΝΔ. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από το πόρισμα του Γενικού Επιτρόπου Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στο οποίο διαπιστώνονταν αθρόες προσλήψεις στο Μετρό, με αιχμή την προεκλογική περίοδο του 2009, ενώ ανεξάρτητα από το πόρισμα του αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκαταρκτική έρευνα για το ίδιο θέμα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Φουτουριστικά κτήρια
Torre Bicentenario - Μέξικο Σίτι, Μεξικό

Κρίσιμα τα επόμενα 24 ωρα για τον Έβερτ

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Μ. Έβερτ

Παραμένει διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας τού πρώην προέδρου της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται από την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Ολοκληρώθηκε η δικογραφία για τον Γκλέτσο

Ολοκληρώθηκε η δικογραφία για τον Γκλέτσο

Θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Λαμίας και σε τακτική δικάσιμο θα δικαστεί ο δήμαρχος της Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, για το άνοιγμα του παραδρόμου στην εθνική οδό. 

Ο Απόστολος Γκλέτσος διέφυγε το αυτόφωρο λόγω της ειδικής δωσιδικίας που ακολουθείται στην περίπτωση των δημάρχων οι οποίοι παραπέμπονται για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. 

Προβληματίζει η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Προβληματίζει η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία

Αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο σχετικά με το ενδεχόμενο σύστασης ή όχι εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ιδιαίτερα μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τα swaps επί κυβέρνησης Σημίτη, φάνηκε ανάγλυφα και στις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Και μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το γεγονός ότι ο Γιώργος Πεταλωτής

Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν την κρίση


Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον ταξικό χαρακτήρα της φορολογίας και των κρατικών εσόδων

Ο προϋπολογισμός του 2011 που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ, είναι πρωτόγνωρα βάρβαρος και επιθετικός απέναντι στο εισόδημα και τη ζωή της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.Είναι βαθιά ταξικός, προσαρμοσμένος στις ανάγκες εξόδου του ελληνικού καπιταλισμού από την οικονομική κρίση, με προκλητικά ξεκάθαρο στόχο την αποπληρωμή των πιστωτών, τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και την επικράτηση του ευρωενωσιακού κεφαλαίου στο διεθνή ανταγωνισμό.

Ποια είναι η αμερικανική Noble Energy


Η αμερικανική εταιρεία Noble Energy είναι μια από τις 10 μεγαλύτερες παγκοσμίως στον τομέα της έρευνας και εξόρυξης και μέσω κοινοπραξίας με την ισραηλινή εταιρεία

Πολυδαίδαλη και επικίνδυνη για το λαό η εμπλοκή της Ελλάδας


Η Ελλάδα προωθεί συμφωνία με το Ισραήλ να αποτελέσει πύλη εισόδου των αγωγών του στην ΕΕ, περιπλέκοντας κι άλλο το κουβάρι των ανταγωνισμών
Associated Press
Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με αιχμή τις πηγές και τους δρόμους της Ενέργειας, είναι πολυδαίδαλη και επικίνδυνη για το λαό. Πηγάζει από τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, από τη θέση της στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική πυραμίδα και από τη δίψα των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων να υπηρετήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης και να αναβαθμίσουν το ρόλο της. Μ' αυτό το στόχο, στρατηγική επιλογή όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων ήταν η ολοένα και μεγαλύτερη ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα βρώμικα σχέδιά τους σε βάρος του ελληνικού, του τούρκικου και των άλλων λαών. Ορισμένα από τα δεδομένα που περιγράφουν τη θέση της Ελλάδας στους σημερινούς επικίνδυνους ανταγωνισμούς καταγράφονται παρακάτω.

Επικίνδυνες εξελίξεις προδιαγράφονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο



Associated Press
Επικίνδυνες εξελίξεις προδιαγράφονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των μεγάλων ανταγωνισμών που έχουν ξεσπάσει μεταξύ διεθνικών μονοπωλίων αλλά και των κυβερνήσεων των κρατών της περιοχής, που διαπλέκονται με τους ανταγωνισμούς διαφορετικών ιμπεριαλιστικών κέντρων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, για την αναζήτηση και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται ορισμένα από τα πιο σύνθετα ζητήματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, όπως το

Μητέρα σωτήρας για εννέα



Η ηρωική επέμβαση μιας μητέρας εγκύου έσωσε από τις φλόγες που τύλιξαν το σπίτι της, τα εννέα της παιδιά, χάρη στην ψυχραιμία της. Έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία, καθώς μόνο δύο δωμάτια απέμειναν για να στεγάσουν 13 μέλη της οικογένειας
Περίσσιο θάρρος έδειξε μια 30χρονη έγκυος μητέρα εννέα παιδιών όταν το σπίτι της  έπιασε φωτιά και τα παιδιά της κινδύνευαν άμεσα από τις φλόγες.

Ξέρουν άλλο μονοπάτι



Τα μέτρα τους παίρνουν οι διακινητές μεταναστών, λόγω των σχεδίων της κυβέρνησης για κατασκευή φράκτη 12,5 χλμ στο χερσαίο τμήμα στα σύνορα του Έβρου. Πλέον προτιμούν περισσότερο το ποτάμι, ακόμα και αν οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι
Αλλάζουν ρότα οι διακινητές των παράνομων μεταναστών στον Έβρο καθώς μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης να χτίσει φράχτη 12,5 χιλιομέτρων φαίνεται πως προτιμούν το υγρό στοιχείο περνώντας μέσα από τον ποταμό και όχι δια της χερσαίας οδούς.

Νέα Γλώσσα αντί Ιστορία-Αρχαία



Προαιρετικά τα Θρησκευτικά, η Ιστορία και τα Αρχαία Ελληνικά, βάση στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, δύο ταχύτητες διδασκαλίας και εκπόνηση μίας ερευνητικής εργασίας κάθε χρόνο από τους μαθητές οι βασικές αλλαγές στο νέο Λύκειο
Σαρωτικές αλλαγές προβλέπει η τελική μέχρι στιγμής πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο. H Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά το μάθημα της Ιστορίας. Το μάθημα από υποχρεωτικό γίνεται επιλογής - ωστόσο στο νέο σχεδιασμό τα μαθήματα επιλογής βαρύνουν περισσότερο από τα υποχρεωτικά-  ενώ η παρακολούθηση των Θρησκευτικών γίνεται επίσης προαιρετική, δίνοντας την ευχέρεια σε κάθε μαθητή να το παρακολουθήσει ή όχι.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 15% ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Με αιχμή την ολοκλήρωση του ενιαίου μισθολογίου, που θα θεσμοθετηθεί το β' τρίμηνο του έτους, ξεκινούν οι ριζικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που «φέρνει» το επικαιροποιημένο μνημόνιο για το 2011. Ηδη συγκροτήθηκε επιτροπή από στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, που θα επεξεργαστεί τα βασικά στοιχεία του νέου μισθολογίου.

Στο κυβερνητικό στόχαστρο προς περικοπή μπαίνουν τα ακριβά επιδόματα, ο μισθός των νεοεισερχομένων που αναμένεται να εξισωθεί με τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η ανατροπή της αναλογίας μισθού επιδομάτων που σήμερα είναι 60-40%. Ο συνδυασμός των παραπάνω μέτρων αναμένεται να οδηγήσει σε επιπλέον μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15%. Το ενιαίο μισθολόγιο θα επιφέρει εξίσωση των αποδοχών υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα, ενώ θα συνδεθεί ο μισθός με την παραγωγικότητα.
Η κυβέρνηση βάσει των διατάξεων του μνημονίου πρέπει να δημιουργήσει ενιαίο

Γκρεμίζουν και το Παιδαγωγικό!

Η λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα γκρεμίζει και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, έναν καταξιωμένο θεσμό, που ίδρυσε ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού, ο Γεώργιος Παπανδρέου, και τον οποίο σεβάστηκαν ΟΛΕΣ οι πολιτικές ηγεσίες! Σ' αυτό οδηγεί το νομοσχέδιο που προωθεί σήμερα το υπουργείο Παιδείας και ήδη έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.
Η Ένωση Κύριου Προσωπικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με εμπιστευτική-προσωπική επιστολή που έστειλε στις 20 Δεκεμβρίου προς την υπουργό κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ευθέως τονίζει ότι «επιχειρείται ιδεολογική, πολιτική και κομματική χειραγώγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και κατ' επέκταση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία αντιβαίνει στις αρχές που οφείλουν να διέπουν τη δημόσια εκπαίδευση και τη δημόσια ζωή μιας δημοκρατικής κοινωνίας». Και, επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο «οδηγεί στην ουσιαστική κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και την, ως εκ τούτου, αναίρεση δημοκρατικών και συμμετοχικών λειτουργιών που προσέφεραν και προσφέρουν στον μαθητή, στον εκπαιδευτικό και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο». Οι άξονές του έρχονται «σε αντίθεση με τις βασικές αρχές του αγαθού ''Δημόσια Δωρεάν Ελληνική Εκπαίδευση''».

Και ήδη το πρώτο βήμα γίνεται με τη «διαφαινόμενη κατάργηση του σχολικού

Μόνο ο λαός πληρώνει και τώρα, Πρόεδρε...

Αλήθειες ζητάει ο λαός από σας κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Και η μόνη αλήθεια σήμερα είναι, Πρόεδρε, ότι ο λαός είναι ο μόνος που πάλι πληρώνει. Που γίνεται φτωχότερος και ζει με την ανασφάλεια του αύριο.
ΟΛΟΙ οι πολιτικοί που έφεραν τη χώρα ένα βήμα προ της χρεοκοπίας όχι μόνο κανένας δεν πλήρωσε, αλλά αντίθετα και σήμερα καλά κρατούν... Και προκαλούν και από πάνω.

Αυτά τα περί «παραδειγματικής τιμωρίας όσων πλούτισαν παράνομα» και για «σύλληψη της γκρίζας οικονομίας» τα ακούει βερεσέ, Πρόεδρε. Χρόνια τα ίδια του λένε... Και οι πλουτίσαντες από την άσκηση της εξουσίας κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι. Και τα... κωλόσπιτα πολλαπλασιάζονται... Και οι δικαιολογίες είναι οι γνωστές... Μόνο για τον λαουτζίκο υπάρχει παντού ο τοίχος... Άλλωστε αυτοί που πλούτισαν παράνομα, πλούτισαν γιατί οι κυβερνώντες είχαν κλειστά τα μάτια... Έβαζαν πλάτη. Πάντα με το αζημίωτο... Και όλοι σας το βλέπατε, αλλά κανένας δεν φώναζε... Μόνο για τις μαρίδες λειτουργούν οι νόμοι... Όπως και σήμερα...

Μακάρι να ήταν αλήθεια, Πρόεδρε, ότι το 2012 θα γλιστρήσουμε από τις

Αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού προαναγγέλλουν οι αρτοποιοί

Από 3 έως 7 λεπτά αναμένεται να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού, τονίζουν οι αρτοποιοί πιεζόμενοι - όπως λένε- από την αύξηση του ΦΠΑ .
Σύμφωνα με τους αλευροβιομήχανους, ήδη η διεθνής τιμή των
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες