ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/11/10

Η χούντα της κλεπτοκρατίας κλείνει το KONTRA CHANNEL !!

Στο όνομα της κρίσης εργοδότες και Κυβέρνηση "σπάνε" το όριο του κατώτερου μισθού! Ο κάθε εργοδότης πλέον μπορεί να κάνει ότι του...γουστάρει!

Η αρχή του τέλους του κατώτατου εγγυηµένου µισθού στον ιδιωτικό τοµέα - όπως επιτάσσει το Μνηµόνιο - µε την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συµβάσεων είναι

γεγονός. Όπως δήλωσε χθες η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη παραπέµποντας στο Μνηµόνιο και προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ, οι επιχειρησιακές συµβάσεις εργασίας θα µπορούν να υπερισχύσουν της Εθνικής Συλλογικής Σύµβασης και των κλαδικών συµβάσεων κατ’ εξαίρεση ή σεειδικές περιπτώσεις.





Αυτό σηµαίνει τα εξής:
1 Είναι απόλυτα έγκυρες όσες συµβάσεις εργασίας έχουν υπογραφεί µε βάση τον νόµο για το Μνηµόνιο (Ν. 3845/2010), ανεξάρτητα από τις όποιες αλλαγές θα κάνει το υπουργείο Εργασίας.

2 «Σπάει» το κατώτερο όριο αµοιβής (κατώτερος εγγυηµένος µισθός) στον ιδιωτικό τοµέα, που είναι σήµερα 740 ευρώ τον µήνα µε βάση

ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Προσέξτε τη γλώσσα του σώματος!


        Η σημερινή μου blog-άποψη στοχεύει να σας εξοικειώσει με τη «γλώσσα του σώματος» και στηρίζεται στην 9η έκδοση του βιβλίου μου «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω»
       Οι φετινές εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν και τα καλά τους, δηλαδή ΧΑΘΗΚΑΝ από τα πεζοδρόμια οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ τους οποίους βρίσκουμε ΜΟΝΟ στα «clubs» και την τηλεόραση!
       Στα πεζοδρόμια υπάρχουν αμέτρητα παιδιά που μοιράζουν ΑΦΕΙΔΩΣ πολυτελέστατα, πολύ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ διαφημιστικά φυλλάδια σε χαρτί «ιλουστρασιόν» Ευρώπης και, ΦΥΣΙΚΑ, σε πλήρη τετραχρωμία!
       Σημειολογικά, άλλο πράγμα ο γραπτός λόγος(τα γραπτά μένουν και μπορείς να τα εξετάσεις ξανά και ξανά) και άλλο ο προφορικός  που δημιουργεί η γλώσσα του στόματος που όπως λέει ο λαός μας «κόκαλα δεν έχει και….κόκαλα τσακίζει».
       Επί του προκειμένου δεν θα εξαντληθώ στη δύναμη και τις αδυναμίες του γραπτού και του προφορικού λόγου αλλά θα επικεντρωθώ  στην απίστευτη δύναμη του ανελέητου τηλεοπτικού φακού που απογυμνώνει και τον πλέον καλά καλυμμένο «πρωταγωνιστή» οποιουδήποτε παλκοσένικου. Στην εποχή της εικόνας και των παρελκόμενων της εικονικής πραγματικότητας που δημιουργεί η ψηφιακή επικοινωνία με κυρίαρχο μέσο την τηλεόραση μπορεί κανείς να μαγνητοσκοπήσει και να αναλύσει καρέ-καρέ κάθε κίνηση, κάθε μυϊκή σύσπαση του προσώπου, κάθε υπερβολή στην μυοσκελετική οντότητα εκείνου ή εκείνης που εκτίθεται στον ανελέητο τηλεοπτικό φακό.
      Η «μη λεκτική επικοινωνία» στους ανθρώπους, δηλαδή η γλώσσα του σώματος, (όπου μαθαίνουμε να κωδικοποιούμε και να αποκωδικοποιούμε νοήματα) μοιάζει να έχει έλθει στην επιφάνεια από τον Δαρβίνο αλλά στην εποχή μας την έκανε παγκοσμίως γνωστή το σχετικό βιβλίο του Τζούλιους Φαστ που  δημοσιεύθηκε σε δεκάδες γλώσσες εκτός της Αγγλικής. Ο Φαστ διατείνεται ότι

Μεταφέρουν μειονοτικούς στη Θράκη για τις εκλογές - Κέντρο ειδικών δυνάμεων φτιάχνει το ΓΕΣ

«Εισβολή» εξτρεμιστών μειονοτικών για να υποστηρίξουν το μειονοτικό ψηφοδέλτιο ετοιμάζεται για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Ο Χακάν Τσαβούσογλου πρόεδρος του παραρτήματος του BTTD, μιλώντας στην Προύσα κάλεσε τους μειονοτικούς ότι οι ερχόμενες εκλογές θα αποτελέσουν ευκαιρία για «Μια ριζική αλλαγή στην διακυβέρνηση» Και συνέχισε: «Στην Προύσα υπάρχει δυνατότητα 8 χιλιάδων ψήφων. Επιθυμία μας είναι όλους αυτούς να τους μεταφέρουμε».

Αλλά λέει και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον (σ.σ. τελικά ευτυχώς που είναι και οι Τούρκοι και μαθαίνουμε το τι συζητούν οι κυβερνώντες πίσω από την πλάτη των πολιτών): «Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στις δύο χώρες ειδικότερα για το θέμα του μουφτή, και στο σημείο που έχουν φτάσει αποτελούνε ένα σημείο καμπής για την μειονότητα μας. Η εξέλιξη αυτή πιστεύουμε πως θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση και των υπολοίπων θεμάτων».

Αλλωστε π Τσαβούσογλου, κάτι ξέρει αφού ήταν προσκεκλημένος του υπουργού προεδρίας-υπεύθυνου για τους Τούρκους του εξωτερικού Φαρούκ Τσελίκ, στην … Αθήνα, όπου η κυβέρνηση έφτιαξε σύνοδο για την κλιματική αλλά οι Τούρκοι έφεραν τους μειονοτικούς για πανηγυράκι με τις «μειονότητες». Μάλιστα ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε στην Προύσα ότι με την παρούσα ελληνική κυβέρνηση «Υπάρχουν απτά αποτελέσματα. Πλέον δεν κάνουμε τρύπες στο νερό"!

Η κατάσταση, λοιπόν έχει αρχίσει και ξεφεύγει. Και δεν είναι θέμα απλώς και μόνο της νυν κυβέρνησης η οποία έτσι η αλλιώς σύντομα ή μεσοπρόθεσμα μπορεί να αποτελεί παρελθόν.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο

Επιστολή-βόμβα στον Παπούλια! Ο Γιώργος τον ενημέρωσε για εθνικές εκλογές την 12η Δεκεμβρίου!

Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" αποκαλύπτει ότι οι εθνικές εκλογές έχουν κλειδώσει για την 12η Δεκεμβρίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις χαζο-δημοτικές!

Ο Παπανδρέου ενημέρωσε ήδη με επιστολή του τον Κάρολο Παπούλια.

Μην ρωτάτε πως έφτασε αυτή η επιστολή-βόμβα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ποιος ήταν δηλαδή ο κομιστής!

Στα μέσα Δεκεμβρίου ο Παπούλιας θα ορκίζει Οικουμενική κυβέρνηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη, κατά πάσα πιθανότητα στο υπ. Εξωτερικών (και Αιγαίου) μια και θα πάνε πακέτο εξαιτίας των τρυπανιών που δεν θ αργήσουν να πιάσουν δουλειά.

Εκτός θα μείνει ο Αντώνης Σαμαράς και η υπάρχουσα ΝΔ.

Τώρα θα πείτε γιατί ο πρωθυπουργός πάει σε εκλογές.

Είναι απλό! Δεν θέλει να κρατήσει μόνος

Frontex: Ένας θεσμός-νάνος με δυνάμεις γίγαντα


Πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία της, η Frontex έχει ανέλθει στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφαλείας. Ωστόσο, ενώ τα κράτη μέλη της ΕΕ την επαινούν για την επαγγελματική της προσέγγιση στην αναχαίτιση της εισροής προσφύγων προς την Ευρώπη, σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη δομή, τις πολιτικές και τις στρατηγικές της οργάνωσης παραμένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας…

Frontex 1: Αναζητώντας μια μόνιμη κρίση (Αύγουστος 2010)

Λίγα μόνο λεπτά έχουν περάσει από τις 10 μ.μ., όταν ένα επίμονο σημάδι εμφανίζεται στο ραντάρ του φουσκωτού ταχύπλοου της Frontex που περιπολεί δυτικά της Λέσβου, πέντε χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές.

Οι δύο Φινλανδοί συνοριακοί φρουροί, μέλη της πολυεθνικής δύναμης η οποία έχει αναπτυχθεί στη Λέσβο και σε πολλά άλλα νησιά κατά μήκος των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων, θεωρούν ότι πρόκειται για σημαντική ένδειξη. Αφού πλησιάσουν το στόχο τους, σβήνουν τη μηχανή και τα φώτα. Ο ένας σκαρφαλώνει ψηλά και σκανάρει το γύρω χώρο με γυαλιά νυχτερινής οράσεως, ενώ ο άλλος εξηγεί, «είναι πολύ δύσκολο για το ραντάρ να εντοπίσει μικρά φουσκωτά σκάφη. Τις νύχτες χωρίς φεγγάρι μπορεί να περάσεις από δίπλα τους χωρίς να τα παρατηρήσεις. Είναι ουσιαστικά αόρατα».

Για τη συνέχεια πατήστε στο

Το «Frontex» είναι η κωδική ονομασία του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο οργανισμός πρώτο-εμφανίσθηκε το 2004 και άρχισε να οργανώνει επιχειρήσεις ήδη από το 2005. Από το φθινόπωρο του 2009, όταν όλες οι εισροές μεταναστών προς στην Ευρώπη μετατοπίστηκαν προς το Αιγαίο Πέλαγος, τα πληρώματά του που αποτελούνται από μικτές ομάδες συνοριοφυλάκων και λιμενικών όλων των χωρών μελών της Συνθήκης του Σένγκεν, πραγματοποιούν διαρκώς αυξανόμενες περιπολίες στα ελληνοτουρκικά ναυτικά σύνορα.

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό, μόνο ένας λάθος συναγερμός. «Από τότε που η Frontex καθιέρωσε την παρουσία της, η κίνηση κατά μήκος του πελάγους έχει μειωθεί σχεδόν κατά 70%» αναφέρει ένας από τους συνοριοφύλακες ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος προκειμένου να επιβιβαστούμε στο σκάφος. «Οι διακινητές ώθησαν την κίνηση προς τα βόρεια, τώρα στέλνουν ανθρώπους να διασχίσουν τον Έβρο». Και η Frontex τους ακολούθησε επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις της στη ξηρά.

Στην αρχή διακριτικά, από προχθές όμως, έπειτα από έκκληση

O πολιτικο-στρατιωτικός έλεγχος στις κοινωνίες & το τέλος της εθνικής κυριαρχίας

Oι Eπικυρίαρχοι έχουν ανοίξει, ουσιαστικά, τα χαρτιά τους και μας έχουν προειδοποιήσει για τα όσα πρόκειται να συμβούν, αλλά οι κοινωνίες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το πιστέψουν. Aυτό που βιώνουμε σήμερα στην Eλλάδα, η έλλειψη εθνικής κυριαρχίας, άρχισε ουσιαστικά με το «Ground Zero» της 11/9, λέει ο Iταλός δημοσιογράφος Giulietto Chiesa μέσα από μια παλαιότερη διάλεξή του, όπως μας την υπενθυμίζει σήμερα το γαλλικό εναλλακτικό bulletin «Voltaire»:

»Tην αλήθεια για την 11η Σεπτέμβρη δεν θα την μάθουμε ποτέ. Δεν θα την ξέρουμε ούτε τα επόμενα εκατό χρόνια, όπως έχει πει ο Nόαμ Tσόμσκυ. Aλλά αυτό που μπορούμε να

διαβεβαιώσουμε από τώρα, χωρίς τον κίνδυνο να κάνουμε λάθος, είναι ότι η εκδοχή που μας έχουν σερβίρει είναι ψεύτικη. Aυτό μπορούμε να το αποδείξουμε. Έχω συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που ήταν δυνατόν να συγκεντρώσω, και δεν ήταν καθόλου εύκολη δουλειά. Όχι επειδή υπήρχε έλλειψη: αντίθετα, υπήρχαν πολλές. Aλλά χρειαζόταν να ξεμπερδέψω το κουβάρι των αντιφάσεων πριν μπορέσω να ξεκαθαρίσω τα περιστατικά».

»Mε τη διαδικασία αυτή κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η 11η Σεπτέμβρη έχει αιτίες και ρίζες πολύ πιο διαφορετικές από αυτές που γνωρίζουμε, από αυτές που γνωρίζετε, και από την επίσημη

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ

Μόλις χτες παραλάβαμε το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Δεκα χρόνια εχουν περάσει απο την ημέρα παραγγελιας του. Ηθελαν να μας το πασάρουν με μια μικρή κλίση (μόλις 45 μοίρες!!!!) (2007) και τελικά το παραλάβαμε χωρις κανένα πρόβλημα (ευελπιστούμε). Παρότι που παραλάβαμε 1 πληρώσαμε 2. Μην πείτε που πήγαν τα λεφτά γιατί ο Γιωργάκης εξοργίζεται όταν  μιλάμε για αυτά... για το καλό το δικό μας θα μας κόψει τα πάντα.
Παρόλαυτα να ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο!!!
Image

Κόβονται εκ νέου οι κρατικές δαπάνες

 Του Μ. Χριστοδύλου

Nέα λιτότητα στις κρατικές δαπάνες φέρνει η εκτόξευση του φετινού ελλείμματος πάνω του 8,5% από 7,9% που εκτιμούσε η κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις συναντήσεις που είχε με τους συναδέλφους του υπουργούς  σχετικά με τις πιστώσεις του νέου προϋπολογισμού μίλησε για «αναγκαίο κακό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη υστέρηση που παρατηρείται στα φετινά έσοδα, η οποία στο τέλος Οκτωβρίου φθάνει στα 3 δισ. ευρώ ανάγκασε τον κ. Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει σε νέες περικοπές κρατικές κονδυλίων «παγώνοντας» έτσι τα όποια αιτήματα αύξησης δαπανών.

Αρμόδιοι παράγοντες στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η υστέρηση των εσόδων μπορεί να αντισταθμιστεί  μόνο με αντίστοιχη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (500 εκατ. ευρώ) και άλλων πρωτογενών δαπανών.

Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα καλύψει  ένα σημαντικό μέρος της υστέρησης των εσόδων από την περαίωση  ( 700 εκατ. ευρώ ) την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ( 500 εκατ. ευρώ) και τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο νέος προϋπολογισμός, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου, θα κινείται στους όρους του μνημονίου για σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και το 2011. Το ασφυκτικό αυτό

Γ. Παπανδρέου: «Οχι» στις σειρήνες της άγονης διαμαρτυρίας

Να συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου κάλεσε τους πολίτες ο Πρωθυπουργός από τα Ιωάννινα, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για «μια ψήφος ευθύνης για τη χώρα, για την πατρίδα μας και την Αυτοδιοίκηση».
Μιλώντας σε ογκώδη συγκέντρωση σε συνεδριακό κέντρο ξενοδοχείου, σημείωσε πως στην οικονομία κερδίσαμε και κερδίζουμε κρίσιμες μάχες αλλά δεν κερδίσαμε ακόμη τον πόλεμο: «Αυτή η πορεία δεν πρέπει να αμφισβητηθεί. Δεν είναι ώρα για πισωγυρίσματα. Αν ακολουθήσουμε της σειρήνες της ηττοπάθειας, τις σειρήνες της άγονης διαμαρτυρίας, είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος να υπονομευτούν ακόμα και οι θυσίες όλων μας, χωρίς να εδραιώσουμε την αξιοπιστία και τη σταθερότητα, που χτίζουμε σήμερα με κόπο, βήμα - βήμα».
Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, ποτέ δεν θέλησε να βοηθήσει την Αυτοδιοίκηση, πάντα ψήφιζε εναντίον κάθε μεταρρύθμισης στην Αυτοδιοίκηση. Και ποτέ, επί

Νίκες και ήττες των ομογενών υποψηφίων στις αμερικανικές εκλογές

Ο Αλέξης Γιαννούλιας ηττήθηκε στις χθεσινές εκλογές. Ο 34χρονος Ελληνοαμερικανός πολιτικός, ο οποίος διεκδικούσεστην πολιτεία του Ιλινόι, τη θέση που κατείχε στη Γερουσία ο Μπαράκ Ομπάμα, έχασε από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Μαρκ Κιρκ, με διαφορά μόνο 2%.
Μεγαλύτερη ήταν η ήττα στην Φλόριντα του, κυπριακής καταγωγής, Τσάρλι Κριστ, ο οποίος ως ανεξάρτητος διεκδικούσε θέση στη Γερουσία. Πριν τέσσερα χρόνια, ο κ. Κριστ είχε εκλεγεί κυβερνήτης της πολιτείας του με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
Στις χθεσινές εκλογές διεκδίκησαν θέσεις στην ομοσπονδιακή Βουλή, δέκα Ελληνοαμερικανοί. Την επανεκλογή τους εξασφάλισαν οι: Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός, Μέριλαντ) και Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός, Φλόριντα), καθώς και η Νίκη Τσόγκα (Δημοκρατική, Μασαχουσέτη), σύζυγός του αείμνηστου γερουσιαστή Πολ Τσόγκα. Επίσης, στη Νεβάδα εκλέγεται η
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες