ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/12/10

Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.

Είναι ίσως η πρώτη φορά μεταπολεμικά που ένα κόμμα είναι σε τροχιά εξουσίας (έστω και αν δεν έχει ανακοινώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα), βασιζόμενο σε απόλυτη ειλικρίνεια για τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει. Για πρώτη φορά λοιπόν, συνοψίζουμε ισχύουσες δηλώσεις στελεχών της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και του ηγέτη της προκειμένου να έχουμε μια εικόνα των πυλώνων διακυβέρνησης από τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Διεθνείς σχέσεις: Επαναφορά στους παραδοσιακούς συμμάχους (ΝΑΤΟ).

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκρυψε ποτέ τη διαφωνία του στα ανοίγματα με Ρωσία και Κίνα, ενώ εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξη του στο σχέδιο Ανάν. Ο ΓΑΠ αναμένεται να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα του αγωγού καθότι συνδέεται άμεσα με το θέμα της Θράκης (όπως θα δούμε παρακάτω) ενώ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα επιχειρήσει να ακυρώσει τις συμφωνίες για τον ΟΛΠ με την Κίνα. Η συμφωνία για το λιμάνι του ΟΛΘ όπως αποκαλύψαμε, ακυρώθηκε με πρόσχημα τα επεισόδια του Δεκέμβρη. Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του ΓΑΠ είναι και η πρόσφατη συνάντηση του με τον Κινέζο πρωθυπουργό κατά την οποία αναφέρθηκε μόνο σε θέματα “πράσινης ανάπτυξης” αποφεύγοντας οποιαδήποτε μνεία στα μνημόνια ΕλληνοΚινεζικής συνεργασίας. Ο πρόεδρος του κινήματος προτιμά τη Νατοϊκή εύνοια αντί όποιων οικονομικών απολαβών μέσω των συμφωνιών με εχθρικές προς το ΝΑΤΟ χώρες.

Η στήριξη στο σχέδιο Ανάν είναι καθέδραν δεδομένη. Δεν είναι τυχαία η αμεσότητα με την οποία ο ΓΑΠ εκδήλωσε τη στήριξη του αφού είναι αδύνατον να πρόλαβε να διαβάσει τις χιλιάδες σελίδες του σχεδίου μέσα σε λίγες ώρες. Η συμβολική αυτή στήριξη ήταν δείγμα εμπιστοσύνης στις επιταγές ΗΠΑ – Βρετανίας έστω και αν παρέβει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο ΓΑΠ θα στηρίξει εκ νέου την επαναφορά του σχεδίου στα πλαίσια Δυτικοστρεφούς πολιτικής έστω και αν ο λαός δείχνει να μην κατανοεί τη σκοπιμότητα αυτή. O ΓΑΠ άλλωστε δεν έχει κρύψει την απέχθεια του στις πιέσεις της “πλειοψηφίας”:

Oι πολιτικοί, δεν είναι εδώ για να εκφράζουν τον μέσο όρο ούτε για να

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011

Άλλο πράγμα ο Santa Claus της Coca Cola κι άλλο ο Άϊ Βασίλης της Ορθοδοξίας!

Ο δικός μας Άϊ Βασίλης, ο Άγιος Βασίλειος της Ορθοδοξίας, ο Πατέρας της Εκκλησίας και διδάσκαλος της Οικουμένης, τι σχέση μπορεί να έχει με αυτόν της παγκοσμιοποίησης και της Νέας εποχής;
1. Είναι λεπτός, ολιγαρκής, ασθενικός, με μακριά μαύρη γενειάδα, αφού δεν πρόλαβε να γεράσει (έφυγε σε ηλικία 49 ετών) και γενικά πρόσωπο άσκησης και όχι ευτραφέστατος, με προτεταμένη κοιλιά, ροδοκόκκινα μάγουλα, γαλανομάτης και πονηρός γέρος, δηλαδή πρόσωπο της καλοπέρασης που είναι ο άλλος!
2. Έρχεται από την Καισάρεια της Καππαδοκίας (Μ. Ασία) και όχι από την Λαπωνία της Φιλανδίας, όπως όρισε η φαντασία κάποιων !
3. Είναι Μέγας και Θεοφόρος Πατέρας της Εκκλησίας, ιδεώδης και στοργικός Ποιμενάρχης, οργανωτής του μοναχικού βίου, αδαμάντινη ψυχή, αληθινός Άγιος, ταπεινός υπηρέτης του Χριστού, με απέραντη αγάπη σε Αυτόν και την Εκκλησία Του, για την οποία αγωνίστηκε μέχρι τέλους και ήρθε σε ρήξη με τους αιρετικούς, αλλά και τις τότε κοσμικές εξουσίες, κατατροπώνοντάς τους με την αγιότητα της ζωή τους και τη δύναμη του πνεύματός του και όχι … ντίλερ των πάσης φύσεως εμπορευμάτων που είναι ο άλλος!
4. Μορφώθηκε πολύ, έγινε πανεπιστήμονας της εποχής

Ν.Μεντβέντεφ: "Αν δεν τα βρούμε με το ΝΑΤΟ στην αντιπυραυλική τότε..."

Την πεποίθησή του, ότι αν η Ρωσία δεν καταφέρει να βρει τη θέση της σε ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με το ΝΑΤΟ, οι σχέσεις Μόσχας και η Ουάσινγκτον θα έχουν εμπόδια στο κοντινό μέλλον εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Μιλώντας σε φοιτητές στη Βομβάη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ινδία, ο Μεντβέντεφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι καταλαβαίνετε πως, αν οι Αμερικανοί δεν το κάνουν, ούτε εμείς θα επικυρώσουμε τη συνθήκη. Συμφωνήσαμε ότι θα το κάνουμε παράλληλα. Όμως, είμαι

«Πέρασμα» λαθρομεταναστών Ρουμανία και Βουλγαρία

«Πέρασμα» λαθρομεταναστών Ρουμανία και Βουλγαρία
Το 75% των λαθρομεταναστών στην Ε.Ε. περνά από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λοράν Βοκέ, εξηγώντας πως η μη αντιμετώπιση του κύματος των λαθρομεταναστών και του οργανωμένου εγκλήματος είναι οι βασικοί λόγοι που ανάγκασαν το Παρίσι και το Βερολίνο να αρνηθούν βραχυπρόθεσμα την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο Σένγκεν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Figaro, ο Βοκέ σημείωσε πως αν οι δύο αυτές χώρες ενταχθούν στο Σένγκεν, τα «σύνορά τους θα είναι και δικά μας», τονίζοντας πως η απόφαση της ένταξής τους «έχει σοβαρές επιπτώσεις και επηρεάζει την εσωτερική μας ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον υπουργό οι προσπάθειες της Ρουμανίας και της

Ασθενής σεισμική δόνηση στο Ιόνιο

Ασθενής σεισμική δόνηση στο Ιόνιο Ασθενής σεισμό μεγέθους μικρότερου των τεσσάρων Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:02 σήμερα το πρωί στο Ιόνιο Πέλαγος.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κεφαλονιά και την

Μέγα σκάνδαλο φοροδιαφυγής - Ποιές ομάδες "πιάστηκαν" να εκδίδουν πλαστά εισιτήρια

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρέθηκαν πως εξέδιδαν πλαστά εισιτήρια από εκτυπωτές "μαϊμού"
- Ελέγχονται κι άλλες ομάδες για παρόμοιες πρακτικές με σκοπό να γλιτώνουν την καταβολή ΦΠΑ
- Παρόμοια κατάσταση ανακαλύφθηκε και τον Μάρτιο και επεβλήθησαν πρόστιμα στον Ολυμπιακό
- Στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός όλα τα 13.500 εισιτήρια ήταν πλαστά

Ένα τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής με έναν παράνομο μηχανισμό έκδοσης πλαστών εισιτηρίων στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και σε ευρωπαϊκούς, είχαν στήσει επί τουλάχιστον δύο χρόνια επτά ομάδες της Superleague. Οι επτά ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος φέρονται να εξέδιδαν πλαστά εισιτήρια τα οποία αγόραζαν οι φίλαθλοι νόμιμα από τα εκδοτήρια.

Όλο το σκηνικό της τεράστιας φοροδιαφυγής ανακαλύφθηκε από την παρατηρητικότητα

ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠO ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ

Θρίαμβος! Ιστορική ημέρα. Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κίνησε ποινική δίωξη για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «Βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο, μετά από την από 27-05-2010 μήνυσή μου.

Οι προδότες έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Αυτή είναι η Εκδίκηση του Λαού. Εγώ καταθέτω την 11-01-2011 στην Χαλκίδα. Αυτή είναι

To τρένο σφύριξε αυξήσεις

Ποδαρικό με αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων για τα υπεραστικά δρομολόγια περιμένει τους επιβάτες των τρένων το 2011, ενώ παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε περικοπές στα δρομολόγια, στο πλαίσιο της εξυγίανσης του οργανισμού.
Σχεδόν στο σύνολο των δρομολογίων η τιμή του εισιτηρίου εξισώνεται με την αντίστοιχη των ΚΤΕΛ, ενώ οι αυξήσεις δεν αποκλείεται να αγγίξουν και το 120%.  
Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Καλαμπάκα από 8,90 πλέον θα φτάσει τα 15 ευρώ, ενώ το δρομολόγιο Αθήνα -Θεσσαλονίκη θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ.
Οι τιμές των Inter City αμαξοστοιχιών θα διαμορφωθούν ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της γραμμής και έτσι το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη από 36,30 ευρώ διαμορφώνεται στα 55,20, δηλαδή θα υποστεί αύξηση της τάξεως του

Στο iPhone ο Πάπας

Οι εορτασμοί των Χριστουγέννων στους οποίους θα προΐσταται ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' θα μεταδοθούν από το διαδίκτυο και μέσω iPhone χάρη σε μία συμφωνία με την Telecom Italia, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.
Αυτή η υπηρεσία θα επιτρέψει στους πιστούς σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν από το iPhone και τους ιστότοπους του ραδιοφωνικού σταθμού του Βατικανού www.radiovaticana.org, τον ιστότοπο www.pope2you.net και τον ιστίτοπο του παπικού συμβουλίου www.pccs.va όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη διάρκεια των Χριστουγέννων στις οποίες θα προΐσταται ο πάπας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Vatican.
Η λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, την Παρασκευή το βράδυ, και το

Χάος στους δρόμους

Πολύ αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στους δρόμους της Αττικής, λόγω και της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν μέχρι τις 9 το πρωί, τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα στην Πέτρου Ράλλη, από Θηβών έως Κηφισό και στην άνοδο της Λεωφόρου Συγγρού.
Επίσης, πυκνή ροή παρατηρείται:
*Στην έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου από Δαφνί προς διϋλιστήρια
*Στην έξοδο της Αθηνών-Λαμίας από ΚΤΕΛ έως Αχαρνών
*Στην είσοδο της Αθηνών Λαμίας από Αττική Οδό έως ΚΤΕΛ
*Στην

«Οι αγορές υποτιμούν δυνατότητες Ισπανίας και Πορτογαλίας» λέει ο Όλι Ρεν

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές υποτιμούν τις πραγματικές δυνατότητες της Πορτογαλίας και Ισπανίας να αντιμετωπίσουν το δημόσιο χρέος τους και να ενισχύσουν την οικονομική τους ανάπτυξη, δήλωσαν κορυφαίοι οικονομικοί εκπρόσωποι της Ε.Ε. την Πέμπτη σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν, δήλωσε επίσης στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat πως η Ένωση έχει τα μέσα να ελέγξει την κρίση του χρέους, η οποία μέχρι σήμερα ώθησε τις Ελλάδα και Πορτογαλία να επιζητήσουν τη διάσωσή του με πακέτα βοήθειας πολλών δισ. ευρώ.
Μετά τη διάσωση της Ιρλανδίας με 85 δισ. ευρώ, οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους σε

Πρώτο το ΙΚΑ στην ολοήμερη λειτουργία του ΕΣΥ

Το ΙΚΑ γίνεται ο πρώτος μεγάλος «πελάτης» στην ολοήμερη λειτουργία του ΕΣΥ.
Τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας προχωρούν στην υπογραφή σύμβασης, με την οποία οι ασφαλισμένοι του μεγαλύτερου Ταμείου της χώρας θα υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλο το 24ωρο. 

Θα ακολουθήσει σύμβαση με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), με στόχο να περιοριστεί η οικονομική «αιμορραγία» των Ταμείων προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Την έναρξη της συνεργασίας ανακοίνωσαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα και ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκος Σουλιώτης.
«Είναι αδιανόητο να μην έχουν τα Ταμεία τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσα

Χωρίς άδεια παραμονής

Το 25% των νομίμων αλλοδαπών και των οικογενειών τους αδυνατεί να ανανεώσει τις άδειες παραμονής εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, 140.000 μετανάστες (στην πλειονότητά τους Αλβανοί που ζουν στη χώρα με τις οικογένειές τους) έχουν περάσει σε καθεστώς παρανομίας καθώς αδυνατούν να προσκομίσουν ενεργό σύμβαση εργασίας. Η δυνατότητα που τους έδωσε η πολιτεία να μπλοκάρουν τη διαδικασία απέλασης μένει αναξιοποίητη λόγω έλλειψης

Ελπίδες στο παρά πέντε για το εμπόριο

Στο δώρο και στις αγορές της τελευταίας στιγμής έχουν εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους οι έμποροι, βλέποντας την αγοραστική κίνηση πεσμένη έως και κατά 40% στην πρώτη μιάμιση εβδομάδα προσφορών.

Ως τελευταία σανίδα σωτηρίας λοιπόν μοιάζει το επόμενο διήμερο, όπου οι

Υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011

Χωρίς κάποια έκπληξη υπερψηφίστηκε απ’ τους βουλευτές της συμπολίτευσης ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 298 βουλευτές, εκ των οποίων 156 ψήφισαν «ναι» και 142 «όχι».

Νωρίτερα, σε μία τεταμένη συζήτηση στη Βουλή, στην οποία δεν έλειψαν και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί, οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν και επιτέθηκε στη ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δεν θα γίνει το κόμμα του συνένοχο στη χρεοκοπία της χώρας. Πάλη έξω από το Κοινοβούλιο και στάση πληρωμών ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα. «Ζούμε την κατάληξη μιας πορείας λαθεμένης», υπογράμμισε ο Γ. Καρατζαφέρης. «Πουλήσατε την ψυχή σας», είπε στο Γ.Παπανδρέου ο Αλ. Τσίπρας.

Ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει μείωση του ελλείμματος στο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες