ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/10/09

Εντοπίστηκαν 45 λαθρομετανάστες σε βραχονησίδα στο Αιγαίο

45 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στη βραχονησίδα «Μακρά», νότια της Ανάφης, ενώ ήδη οργανώνεται επιχείρηση για την παραλαβή τους και τη μεταφορά τους στη Σαντορίνη. Τους λαθρομετανάστες αποβίβασε άγνωστο σκάφος, το οποίο και αναζητείται, ενώ εντοπίστηκαν από άνδρες του Στρατού που πραγματοποιούσαν άσκηση για να ειδοποιηθεί στη συνέχεια το Λιμενικό. (Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Παρεμπόδιση ελληνικής αποστολής SAR στο Φαρμακονήσι!

Νέα, άκρως προκλητική ενέργεια από την Τουρκία εναντίον αυτή τη φορά ελληνικού ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης.

Χθες αργά το βράδυ, ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης τύπου Super Puma, συμμετέχοντας μαζί με πλοίο σε επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών στην περιοχή του Φαρμακονησίου, δέχθηκε επί σχεδόν μία ώρα (από τις 22:50-23:47) κλήσεις στη συχνότητα κινδύνου από το τουρκικό ραντάρ DATCA να εγκαταλείψει την περιοχή διότι βρισκόταν εντός… τουρκικού εναερίου χώρου! Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Χίο στις 21:30 για να συμμετάσχει στην επιχείρηση.

Το ελληνικό πλήρωμα αγνόησε τις τουρκικές προκλήσεις και συνέχισε την αποστολή του συνδράμοντας στο έργο της διάσωσης των λαθρομεταναστών μαζί με την κανονιόφορο «Ναυμάχος». Συνολικά οι τούρκοι "διακινητές" αποβίβασαν 32 άτομα στο Φαρμακονήσι και ένας εξ αυτών την ώρα που τον αντελήφθει ελληνικό περίπολο προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλσμα να σκοντάψει και να σκοτωθεί σε απόκρημνη περιοχή του νησιού.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και αρκετοί λαθρομετανάστες διασώθηκαν. Περίπου στις 2 σήμερα τα ξημερώματα, το Super Puuma επέστρεψε στη βάση του στη Χίο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως την εξέλιξη της επιχείρησης παρακολουθούσε από κοντά τουρκική ακταιωρός, η οποία δεν τόλμησε να παρέμβει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Bookmark and Share

«Τάπαιξαν» οι Τούρκοι στον Έβρο όταν είδαν παρατεταγμένα δεκάδες τανκς με τα πυροβόλα στραμμένα ακριβώς απέναντί τους… Οι Έλληνες φαντάροι έκαναν διάλειμμα σε προγραμματισμένη άσκηση, ήταν δίπλα στα οχήματα κι απολάμβαναν με τις στολές το αναψυκτικό τους Ο σκοπός του απέναντι τουρκικού φυλακίου που είδε την κίνηση ειδοποίησε και σε χρόνο ρεκόρ αντιπαρατάχθηκαν από την άλλη όχθη του Έβρου επίσης τουρκικά τανκ με το προσωπικό τους σε …ετοιμότητα Χρειάστηκε να γίνει επικοινωνία επιτελικών του στρατού από τις δύο πλευρές και να διαλυθεί η όποια παρεξήγηση, να μην υπάρξει τελικά θερμό επεισόδιο εκ του μηδενός στον ποταμό Έβρο Η ιδέα να παραταχθούν όλα τα τανκς που συμμετείχαν στην πρόσφατη στρατιωτική άσκηση κατά μήκος του ποταμού Έβρου με στραμμένα τα πυροβόλα τους προς την Τουρκία φυσικά στο ελληνικό έδαφος και να κάνουν διάλειμμα χειριστές και φαντάροι εκεί απολαμβάνοντας το αναψυκτικό τους, θορύβησε έντονα την τουρκική πλευρά που έβλεπε από απόσταση ανάσας την ανεξήγητη γι αυτήν αυξημένη κινητικότητα των ελληνικών τανκς και των στρατιωτικών οχημάτων. Στο σημείο του βόρειου Έβρου η άσκηση γινόταν δίπλα στον ποταμό που αποτελεί το φυσικό όριο με την Τουρκία. Ο Τούρκος σκοπός από το παρατηρητήριο βλέποντας να έχει γεμίσει η ελληνική πλευρά με στρατό ειδοποίησε τους ανωτέρους του και αμέσως σήμανε συναγερμός αυξημένης ετοιμότητας. Σε χρόνο ρεκόρ άρχισε και από την τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου να παρατηρείται ανάλογη κινητικότητα. Όπως μας ενημερώνουν οι γνωρίζοντες σ΄ εκείνο το σημείο βόρεια του νομού προσεγγίζουν πολύ οι όχθες του ποταμού και η ορατότητα είναι πεντακάθαρη. Άρχισαν λοιπόν να φθάνουν στρατιωτικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και από την τουρκική πλευρά, τα οποία επίσης παρατάχθηκαν με στραμμένα τα όπλα τους στην Ελλάδα. Η αναμονή των δύο στρατών πραγματικά ήταν άνευ λόγου και αιτίας. Στο ελληνικό έδαφος πραγματοποιούνταν προγραμματισμένη άσκηση και δεν υπήρχε ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, όμως διαφορετικά το εξέλαβαν οι Τούρκοι που ήταν κυριολεκτικά με το χέρι στην σκανδάλη. Η όλη ετοιμότητα εκτονώθηκε με την υποχώρηση ένθεν κι ένθεν των στρατιωτικών οχημάτων, αφού προηγήθηκε επικοινωνία των επιτελικών του στρατού των δύο κλιμακίων, ενώ επί ώρες τουλάχιστον η τουρκική πλευρά βρισκόταν υπό ένταση. Ήταν η αθέατη πλευράς μιας άσκησης και η διάσταση που μπορεί να πάρει όταν γίνεται σε μια ευαίσθητη περιοχή και μάλιστα απέναντι σε καλούς γειτόνους. Μελαχροινή Μαρτίδου ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

πηγή

«Pax Οttomana» οραματίζεται για τα Βαλκάνια ο Νταβούτογλου

«Pax Οttomana» οραματίζεται για τα Βαλκάνια ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σερβικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ομιλία την οποία εκφώνησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε διεθνές συνέδριο στο Σαράγεβο με θέμα «Η οθωμανική κληρονομιά και οι μουσουλμανικές κοινότητες στα Βαλκάνια». « Πρότυπο συνεργασίας σε όλους τους τομείς υπήρξαν τα Βαλκάνια κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας » ισχυρίστηκε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην ομιλία του. Και προχώρησε στην περιγραφή της δικής του νεοοθωμανικής «χάρτας», λέγοντας:......... « Επιθυμούμε μια νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, στην οικονομική αλληλεξάρτηση,στη συνεργασία και στην πολιτιστική αρμονία.Ολα αυτά εξασφαλίζονταν στα οθωμανικά Βαλκάνια ». Ο τούρκος υπουργός δεν έκρυψε τον μεγαλοϊδεατισμό και τις επεκτατικές βλέψεις της Αγκυρας πίσω από θεωρητικές διατυπώσεις. « Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μια επιτυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν. Θα κάνουμε τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή, μαζί με την Τουρκία,επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Αυτός είναι ο στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής στο μέλλον και θα τον πετύχουμε » τόνισε. Σέρβοι αναλυτές επισημαίνουν ότι η Τουρκία κλιμακώνει τη διπλωματική δραστηριότητά της στην περιοχή των Βαλκανίων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν και τη χθεσινή επίσκεψη του τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ στο Βελιγράδι. Ο πρόεδρος Γκιουλ συναντήθηκε με τον σέρβο ομόλογό του Μπόρις Τάντιτς με τον οποίον εξέτασε τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες ενδιαφέρονται για την υλοποίηση έργων στη Σερβία, όπως ο Πανευρωπαϊκός Οδικός Αξονας 10 (Corridor 10), τμήμα του οποίου θα διέρχεται από εκεί. Ο σέρβος ομόλογός του σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν βελτιωθεί. Υπογράμμισε δε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου δεν πρέπει να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις Βελιγραδίου- Αγκυρας. «Πρέπει να υπάρχει συνεργασία στον δρόμο των δύο κρατών μας για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση» κατέληξε ο κ. Γκιουλ. Σχετικά με την πρόσφατη σύναψη διπλωματικών σχέσεων της Τουρκίας με την Αρμενία, χωρίς να έχει επιλυθεί το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915, ο κ. Νταβούτογλου έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι « η κατοχή αζερικών εδαφών είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Τουρκίας ». Προφανώς αναφερόταν στο χρόνιο πρόβλημα του αρμενικού θυλάκου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. ΠΗΓΗ: ventetta

Απαλλάσσονται οι φαντάροι από τις ποινές

Καλά νέα για τους τιμωρημένους οπλίτες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της εορτής της 28ης Οκτωβρίου, απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων... Ασφαλείας, όπως επίσης και τους σπουδαστές αυτών των σχολών, από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών που τους έχουν επιβληθεί. Η απαλλαγή ισχύει από τη Δευτέρα και για όλες τις επιβληθείσες ποινές. Δεν τους χάλασε..

ΠΗΓΗ

Παραλήρημα Γκρουέφσκι για "Μακεδονία του Αιγαίου"

Από την Αυστραλία όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Nikola Gruevski απευθυνόμενος στο σκληρό ακροατήριο της σκοπιανής διασποράς επιδόθηκε σε νέο κήρυγμα αλυτρωτισμού: «Οι "Μακεδόνες" στην Αυστραλία έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουν μαζί με τους συμπατριώτες από το Αιγαίο και το Πιρίν, κάτι που δεν είναι δυνατόν στη φυσική πατρίδα τους», καλώντας να «μη διαχωρίζονται σε αυτό το επίπεδο, καθώς δεν υπάρχουν "Μακεδόνες" του Βαρδάρη, του Αιγαίου ή του Πιρίν, αλλά υπάρχουν μόνο "Μακεδόνες". H ενότητα των "Μακεδόνων" της διασποράς είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στρατηγικών εθνικών μας στόχων». Ο Ν. Gruevski αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας για το οποίο, εν όψει της επανάληψης της διαδικασίας υπό τον Μ. Νimetz, ζήτησε την υποστήριξη των αποδήμων: "θα επιδιωχθεί μια λύση που δεν θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντά μας, τη γλώσσα, το έθνος, τον πολιτισμό, την ταυτότητα, την τιμή και την αξιοπρέπεια», επισημαίνοντας ότι η όποια λύση θα εγκριθεί από τους πολίτες με δημοψήφισμα. Oι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι η ηγεσία της γείτονος τορπιλίζει κάθε ελληνική χειρονομία για σχέσεις καλής γειτονίας, οδηγώντας αναπόφευκτα στην άσκηση βέτο και τον αποκλεισμό της ΠΓΔΜ από τις ευρωατλαντικές δομές. ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες