3/10/10

Ανοιξε μέτωπο Παπανδρέου - Σημίτη

Αυθόρμητα ή μεθοδευμένα η αναγγελία της διερεύνησης και της "κοσμογονίας" του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ από το σημερινό πρωθυπουργό άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στο κλυδωνιζόμενο πράσινο στρατόπεδο.

Στα λιμνάζοντα νερά των Εξεταστικών Επιτροπών «πνίγεται» η κυβέρνηση. Αυτό καταδεικνύουν όλες οι εξελίξεις στη «βιομηχανία» Εξεταστικών Επιτροπών που έστησε η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο και που πλέον γυρίζει «μπούμερανγκ» στην ίδια και την αφήνουν εκτεθειμένη, με πολλά σε βάρος της ερωτήματα.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Εξεταστικής για την Οικονομία, την οποία το ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε σχεδόν αμέσως όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και έσπευσε να καταθέσει σχετική πρόταση στη Βουλή στις αρχές του έτους.
Ωστόσο, η κεκτημένη ταχύτητα με την οποία ο πρωθυπουργός θέλησε, εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου στην Αυτοδιοίκηση, να επαναφέρει το θέμα αυτό στην ατζέντα της πολιτικής συζήτησης, στοχοποιώντας ξώφαλτσα και τον Κ. Σημίτη, εξελίχθηκε σε… αυτοπυροβολισμό για την κυβέρνηση, που έτρεχε και δεν έφτανε τις προηγούμενες ημέρες για να σβήσει τη φωτιά που άναψε για τα καλά στο εσωτερικό της.
Τι έκανε ο κ. Παπανδρέου; Σε χαλαρή συζήτηση που είχε με

Προειδοποίηση Στρος Καν για συναλλαγματικό ‘πόλεμο’

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν κάλεσε το Σάββατο από τη Γιάλτα (στη νότιο Ουκρανία) τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου να συνεργασθούν για να αποφευχθεί ένας «συναλλαγματικός πόλεμος», από τον οποίο κινδυνεύει τα μέγιστα να επιβραδυνθεί η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

«Διαβλέπουμε στον κόσμο την πιθανότητα να εκραγεί ένας συναλλαγματικός πόλεμος», κατά την διάρκεια του οποίου πολλές χώρες θα προσχωρήσουν στην κούρσα της υποτίμησης των νομισμάτων τους, τόνισε στους δημοσιογράφους ο Στρος-Καν κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης YES (Yalta European Strategy).

«Ο υπουργός Οικονομίας της Βραζιλίας, οι κινεζικές αρχές και πολλοί

Ανθελληνικό παραλήρημα στην Θράκη από τους Τούρκους πράκτορες

Επικίνδυνη άγνοια και ολιγωρία για τα τεκταινόμενα στη Θράκη από την ανεξέλεγκτη προπαγάνδα των Τούρκων πρακτόρων, καταλογίζει στην Κυβέρνηση-κυρίως για την εξωτερική πολιτική της- ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση στους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη με αφορμή πρόσφατη προπαγανδιστική ενέργεια σε

Η κάρτα που με φρίκαρε

 του Αρη Δαβαράκη

Την Τυρίτη το ΒΗΜΑ κυκλοφόρησε με έναν τίτλο πρωτοσέλιδο που με μαγνήτισε : «Κάρτα Αγορών online με την Εφορία», έγραφε με μεγάλα γράμματα και μετά από μια εισαγωγή που την διάβασα με αυτή την γλυκιά μαζοχιστική αναστάτωση που σου προκαλεί η προαναγγελία μιας καταστροφής (που σε περιλαμβάνει κιόλας), μας παρέπεμπε μέσα, όπου σε μια ολόκληρη σελίδα απλωνότανε το εξαιρετικό, (και διακριτικότατο ομολογώ), ρεπορτάζ του Κ. Σιωμόπουλου. Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε  και να σκεφτείτε καλά πριν αντιδράσετε έτσι, αλλοιώς ή αλλιώτικα – ή πριν το «προσπεράσετε» σαν κάτι «όχι ιδιαίτερα σημαντικό». Η «αναγγελία» αυτή που μεταφέρει μέσα σε εισαγωγικά τα λόγια του γοητευτικού και μελιστάλαχτου (ιδίως όταν μιλάει την Αμερικανοαγγλική διάλεκτο στα διεθνή κανάλια) Υπερυπουργού μας επί των οικονομικών («Σφάξε με Αγά μου ν΄αγιάσω» λέω από μέσα μου όταν τον χαζεύω, μου είναι βλέπετε και συμπαθής έτσι ευπρεπής που εμφανίζεται πάντα, και μ΄αυτό το πονηρό χαμογελάκι το υπόγειο), κρύβει, αδέλφια μου συνέλληνες, ένα μέλλον ανατρεπτικό για την καθημερινότητα μας - και ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά την γνώμη μου.

Η Τρόικα και ο Υπουργός μας συναποφάσισαν φαίνεται να

Οι άγιοι έχουν προβλέψει την «κάρτα του πολίτη».


Ο Άγιος Αρέθας επίσκοπος Καισαρείας και διάδοχος του Μ.Βασιλείου στον επισκοπικό θρόνο στο έργο του «Εξήγησις της Ιεράς Αποκαλύψεως PG 106» αναφέρει: «το χάραγμα θα δοθεί σαν ψήφος εντριβή και εγνωσμένη ανθρώποις».
Από την άλλη έχουμε τον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο που στον λόγο του «περί εμφάνισης του αντιχρίστου» (Ασκητικά) μας πληροφορεί: «διότι τοιούτον τρόπο χρησιμοποιεί ο τύραννος ώστε όλοι να βαστάζουσιν το σημάδι του πριν έρθει να απαιτήσει τα σύμπαντα».
Ας δούμε λοιπόν σε συνδυασμό τις πληροφορίες που οι δύο Άγιοι μας δίνουν:

- α) «ψήφον εντριβή». Στα χρόνια του Αγίου Αρέθα οι άνθρωποι ψήφιζαν γράφοντας το

Αντισυνταγματική η μείωση μισθών και συντάξεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά τμήματα του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα μπορεί να κριθούν από τη Δικαιοσύνη αντισυνταγματικά μετά την προσφυγή που κατέθεσαν προ τριμήνου πολλοί φορείς όπως η ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, η ΕΣΗΕΑ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλες οργανώσεις – συνολικά δέκα επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς καθώς και αρκετοί μεμονωμένοι πολίτες.

Παράλληλα, πολλοί από τους ίδιους φορείς ετοιμάζουν ακόμη δύο προσφυγές, μία κατά του επικαιροποιημένου μνημονίου και μία κατά του ασφαλιστικού νόμου που

«Πράσινο φως» για τα μέτρα λιτότητας έδωσαν οι Λετονοί με την ψήφο τους

Το πράσινο φως για νέα μέτρα λιτότητας έδωσαν στην κεντροδεξιά κυβέρνηση οι Λετονοί, καθώς οι κάλπες ανέδειξαν πρώτο το κόμμα "Ενότητα" του πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβσκις, με 30% των ψήφων.
"Αυτό δείχνει ότι οι ψηφοφόροι επέλεξαν τη σταθερότητα", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντομπρόβσκις.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται το κεντρώο "Αρμονία-Κέντρο", που εκπροσωπεί τη ρωσόφωνη μειονότητα και παίρνει περίπου το 25% των ψήφων. Η Συμμαχία Πράσινων και Αγροτών εξασφαλίζει περίπου το 20% των ψήφων.
Ο πρόεδρος Βάλντις Ζάτλερς θα αναθέσει στον Ντομπρόβσκις το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, πιθανώς με τους Πράσινους και την ακροδεξιά Εθνική Συμμαχία, που εξασφάλισε περίπου το 7% των ψήφων.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η κυβερνητική συμμαχία θα ελέγχει τις

Σχεδιάζεται η κύκλωση της Αττικής με νέα διόδια

Αναθερμάνθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», το σενάριο λειτουργίας τεσσάρων νέων σταθμών στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου, Λυκόβρυσης και Καλυφτάκη.
Επικρατούσα άποψη είναι να καταστεί υποχρεωτική για τους οδηγούς η αγορά του ειδικού μηχανήματος ηλεκτρονικής πληρωμής, καθώς δεν θα δίνεται η δυνατότητα καταβολής του αντιτίμου με μετρητά.
Αλλά και στον νότιο άξονα του Λεκανοπεδίου, στο τμήμα Ελευσίνας - Κορίνθου, πρόκειται εντός του 2011 να προστεθούν νέοι σταθμοί διοδίων.
Συγκεντρώσεις σε τρεις σταθμούς διοδίων, πραγματοποίησε την
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες