ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/12/10

Χριστουγεννιάτικο «έμφραγμα» από σκουπίδια και μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες

Εφιαλτική είναι η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας, με τόνους σκουπιδιών να συσσωρεύονται στις γειτονιές και τους πολίτες να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, τέσσερις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Κυκλοφοριακό χάος παρατηρείται και σήμερα στους δρόμους του λεκανοπεδίου, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και ο Προαστιακός σταμάτησαν να λειτουργούν από τις 11 το πρωί και τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τα τραμ από τις 12 το μεσημέρι. Οι στάσεις εργασίας λήγουν στις 4 το απόγευμα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι τροποποιούν το πρόγραμμα των

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε ότι σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στο FIR Αθηνών βορείως της Χίου, στις 10:45.
Στις 11:10, τα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους και στις 11:13 υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι. Κατά τη διάρκεια των υπερπτήσεων τα αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος από 10.000 έως 24.000 πόδια και

«Ακορντεόν» ο νόμος για μειώσεις μισθών

Ανοιγοκλείνει σαν «ακορντεόν» ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, καθώς η τρόικα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαλειφθούν πλήρως οι ρήτρες προστασίας των ευνοϊκών κλαδικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους αν διαπιστωθεί ότι οι επιχειρησιακές συμφωνίες δεν προχωρούν και δεν φέρνουν την επιθυμητή (για τους δανειστές μας) μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα!
Χθες πάντως η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ήταν κατηγορηματική όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι «το θέμα των συμβάσεων έχει κλείσει και αυτό που ισχύει είναι ο νόμος του κράτους».
Οι δηλώσεις της ήρθαν ως έμμεση απάντηση στις παρατηρήσεις που διατυπώνονται στην τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με τις οποίες αν χρειαστεί θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στο νόμο, καθώς οι ρυθμίσεις δεν απηχούν στο σύνολό τους όσα

Στο διαδίκτυο τα κοστολόγια εκπομπών της ΕΡΤ

Στο διαδίκτυο τα κοστολόγια εκπομπών της ΕΡΤ«Άμεση προτεραιότητα της διοίκησης της ΕΡΤ είναι η διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες της εταιρείας, μέσω του προγράμματος "Διαύγεια"», σημείωσε στο πλαίσιο σημερινής συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Λάμπης Ταγματάρχης.
Πρόσθεσε δε ότι ήδη αναρτώνται στο διαδίκτυο οι αποφάσεις του ΔΣ και σύντομα θα αναρτώνται και τα κοστολόγια των εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Ταγματάρχης, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι από τα μέσα του Ιανουαρίου, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος Έλλη Στάη με αμοιβή, που θα γίνει γνωστή μέσω διαδικτύου, ενώ αναφέρθηκε και στους σχεδιασμούς της νέας διοίκησης για την παραγωγή ποιοτικού προγράμματος, «εναρμονισμένου με τον θεσμικό ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης».

Για το θέμα των οικονομικών της ΕΡΤ, ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι το

«Υπό διάλυση» έφτασε ο «Παπανικολής» - "Ξεφλούδισε" και έχασε το σόναρ του!

Image
Μείζονες αβαρίες σε σημείο που να δημιουργείται ευρύτερος προβληματισμός, παρουσίασε το υποβρύχιο Type 214, «Παπανικολής» (S120) του Π.Ν. κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Κίελο μέχρι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου κατέπλευσε τελικά εχθές το βράδυ, εκτός προγράμματος, προκειμένου να αποκατασταθούν τα σοβαρότατα τεχνικά προβλήματα που έχει παρουσιάσει. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υποβρύχιο κατά τον πλου του προς την Ελλάδα ... κυριολεκτικά «ξεφλούδισε» και όχι μόνο «ξεφλούδισε» αλλά έχασε κάπου στον Ατλαντικό ή στη Μεσόγειο και το αντιναρκικό του σόναρ!

Αυτά τα πρωτοφανή συνέβησαν μέσα σε ένα πλου ολίγων ημερών και τα οποία βέβαια έχουν καταστήσει μη επιχειρησιακό το υποβρύχιο. Τι σημαίνει όμως «ξεφλούδισε»; Αποκολλήθηκε το "δέρμα" του υποβρυχίου, το προστατευτικό στρώμα το οποίο καλύπτει τη μεταλλική περιοχή που βρίσκεται από τη μέση και πάνω του υποβρυχίου (είναι η ορατή περιοχή όταν το

Εκβιάζουν και πάλι με πετρέλαιο

Σε νέο έμμεσο εκβιασμό προχωρούν οι εταιρίες πετρελαιοειδών, που απειλούν να διακόψουν τον Ιανουάριο την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, εάν δεν τους επιτραπεί να ξεπουλήσουν ακριβότερα το καύσιμο που είχαν προμηθευτεί με το παλιό σύστημα φόρων
 
Σε νέα επιδρομή σε βάρος των καταναλωτών ετοιμάζονται οι έμποροι πετρελαιοειδών που απειλούν να διακόψουν την πώληση πετρελαίου θέρμανσης τον Ιανουάριο, εάν το υπουργείο Οικονομικών δεν δεχθεί να τους δώσει περίοδο χάριτος μέχρι να ξεπουλήσουν το πετρέλαιο που είχαν αγοράσει μα παλαιά τιμή, πριν την εξίσωση του φόρου.

Διαδικτυακή επέλαση



Σε ελεύθερη πτώση η διαφημιστική δαπάνη για τις εφημερίδες, με το διαδίκτυο να βγαίνει αλώβητο. Έτος καμπής το 2010, αφού για πρώτη φορά το ίντερνετ ξεπέρασε τον έντυπο τύπο
Οι διαφημιστικές δαπάνες στο διαδίκτυο ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις διαφημίσεις σε εφημερίδες, το 2010, σύμφωνα με έρευνα του ιστοτόπου eMarketer.
Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η διαδικτυακές διαφημιστικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 13,9% εφέτος και θα φθάσουν στα 25,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στις εφημερίδες εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 8,2% έως το τέλος του χρόνου και θα φθάσουν στα 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λιτότητα παντού



Μια λέξη που στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά, ήταν αυτή που αναζητήθηκε περισσότερο φέτος, σύμφωνα με το διαδικτυακό λεξικό Merriam-Webster. Πρώτη από όλες η "λιτότητα". Δείτε ποιες ακολουθούν
Η λέξη "λιτότητα" είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο μέσα στο 2010 σύμφωνα με το αμερικανικό διαδικτυακό λεξικό Merriam - Webster.

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού

Ομιλίες μέσα στη Βουλή, συγκεντρώσεις απ' έξω

Η διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία
Η διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
ΑθήναΣτα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2011 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι πρόεδροι των κομμάτων βρίσκονται σε θέση μάχης, καθώς η διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

«Ασφυξία» στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους

Γιορτές με απορρίμματα


Αφόρητη η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας
Αφόρητη η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας   (Φωτογραφία:  ICON )
Αθήνα
Χριστούγεννα µε τόνους σκουπιδιών στους δρόµους θα κάνουν για άλλη µία φορά οι Αθηναίοι, καθώς η υπηρεσία καθαριότητας του δήµου υπολειτουργεί εξαιτίας της µη καταβολής δεδουλευµένων στους εργαζόµενους από τη δηµοτική αρχή.

Η αιματηρότερη χρονιά του πολέμου



Ο αριθμός των στρατιωτών του διεθνούς συνασπισμού που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από την 1η Ιανουαρίου 2010, στην αιματηρότερη χρονιά από την έναρξη του πολέμου το 2001, ξεπέρασε το όριο των 700, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βασίζεται σε στοιχεία της ιστοσελίδας icasualties.org.

Η αιματηρότερη χρονιά του πολέμου
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, 701 στρατιώτες από τις τάξεις των διεθνών δυνάμεων είχαν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν.

Λάθος μισό δις ευρώ στο μνημόνιο



-ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ-Για ακόμη μια φορά η προχειρότητα; και η τσαπατσουλιά; δείχνουν ότι η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο δεν αφορούσε μόνο αριθμούς και στοιχεία αλλά είχε και άλλες παραμέτρους.

Λάθος μισό δις ευρώ στο μνημόνιο
Προηγήθηκε η αύξηση του ελλείμματος φθάνοντας με τις αναθεωρήσεις στο 15,4% επί του ΑΕΠ, με τεχνητά μέσα καθώς συμπεριελήφθησαν σε αυτό τα χρέη των ΔΕΚΟ αλλά και των νοσοκομείων που τα προηγούμενα χρόνια δεν συμπεριλαμβάνονταν.

Ζητούν σωσίβιο μετά το μίνι κραχ



Ένα λόγο σωτηρίας από τον Ζαν Κλοντ Τρισέ αναζητά η αγορά - κυρίως η τραπεζική- μπρος στην νέα απειλή υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας και πιθανό "κούρεμα" των ομολόγων που κατέχουν. Οι απειλές των οίκων αξιολόγησης προκάλεσε πανικό στο Χρηματιστήριο (πτώση -3,22%) και εκτόξευση των spreads
Από τα χείλη του επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ για την αντίδραση της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας στη μαζική επίθεση που εξαπέλυσαν οι οίκοι αξιολόγησης με την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, κρέμεται το ελληνικό Οικονομικό επιτελείο και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, που κατέχει ελληνικά ομόλογα αξίας 55 δισ. ευρώ.

Απεργίες με μικρή υποχώρηση



Ταλαιπωρίας συνέχεια για το επιβατικό κοινό, καθώς και σήμερα έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χαλαρώνει ο απεργιακός κλοιός από την Πέμπτη. Δείτε αναλυτικά τις κινητοποιήσεις της εβδομάδας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αντιδρούν στις αλλαγές στην οργανωτική και εργασιακή δομή των αστικών συγκοινωνιών που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Πορεία μεταναστών



Για το καθεστώς χορήγησης πολιτικού ασύλου διαμαρτυρήθηκαν Ιρανοί και Αφγανοί πρόσφυγες. Πορεία το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Όλη τη νύχτα παρέμειναν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Πορεία προς τα Προπύλαια πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί Ιρανοί και Αφγανοί πρόσφυγες, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις ως προς τη χορήγηση ασύλου.

Ζητείται φάρμακο



Αποφασισμένοι να αντισταθούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί. Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας. Αγκάθι και οι καθυστερήσεις πληρωμών από τα ταμεία. Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με τον Α. Λοβέρδο. Τα σημεία τριβής
Σκληραίνει η κόντρα για τα κλειστά επαγγέλματα, με τους φαρμακοποιούς να ετοιμάζονται να ανοίξουν τον χορό των κινητοποιήσεων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες