ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

24/1/11

Οργή Μεντβέντεφ



Οργή και θρήνο εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μενβέντεφ για το μακελειό στο κεντρικό αεροδρόμιο της Μόσχας. Έθεσε τις αρχές στο ανώτερο επίπεδο ασφάλειας και δεσμεύτηκε ότι θα εντοπίσει τους δράστες
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  πριν λίγο ο πρόεδρος της Ρωσίας  Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανάφερε ότι θα διεξήχθη έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια της επίθεσης.

Νέα γενική απεργία



Ακόμα μία γενική απεργία για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και συλλαλητήριο, κήρυξε η ΓΣΕΕ με κύρια αιτήματα, την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και άλλα.
Ημέρα Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, θα γίνει η επόμενη 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ στο Πεδίον Άρεως από τη ΓΣΕΕ.

Αέριο μέσω Ισραήλ




Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις έχει ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση με την ισραηλινή, για τη μεταφορά στην Ευρώπη φυσικού αερίου από το Ισραήλ, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης.
Διερευνητικές συνομιλίες με το Τελ Αβίβ για τη μεταφορά στην Ευρώπη φυσικού αερίου από υπεράκτια κοιτάσματα του Ισραήλ, έχει ξεκινήσει η Αθήνα. Τούτο δήλωσε στο Ρόιτερ ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι η Ελλάδα συνομιλεί με το Κατάρ για την ανάπτυξη του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Μετανάστες στη Νομική



Δεκάδες μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Νομική, την οποία θα τη χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα, με αίτημα τη χορήγηση άδειας παραμονής. Την Τρίτη ξεκινούν απεργία πείνας. Στο πλευρό τους αντιρατσιστικές οργανώσεις. Αντεγκλήσεις, ανάμεσα στην ΠΑΣΠ και στην νεολαία του Συνασπισμού. Μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο
Δεκάδες μετανάστες έφτασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στον χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Σάμου Ευσέβιος «Οι Έλληνες αναζητούν τον μακαριστό Χριστόδουλο»

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Π. Φαλήρου (Παναγίτσα) το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Της πολυαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Σάμου Ευσέβιο, Καστορίας Σεραφείμ, Κασσανδρείας Νικόδημο, Σύρου Δωρόθεο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Φλωρίνης Θεόκλητο, Ύδρας Εφραίμ, Σερρών Θεολόγο, Κερκύρας Νεκτάριο, Σιδηροκάστρου Μακάριο, Πειραιώς Σεραφείμ, Καισαριανής Δανιήλ, Δημητριάδος Ιγνάτιο και Κυθήρων Σεραφείμ.
Να σημειωθεί, ότι το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τελέστηκε στο Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Π. Φαλήρου μετά από πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος, ενώ πολλοί συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου μετά βίας κρατούσαν τα δάκρυα τους.
Για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ο οποίος στη αρχή της ομιλία του υπογράμμισε, ότι «εδώ στον ιερό ναό της Παναγίτσας υπηρέτησε επί μια δεκαετία ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από το

Νέο μπαράζ απεργιών


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που τέλος δεν έχουν. Φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν το βάζουν κάτω, ενώ από την πλευρά των πολιτών έντονες είναι οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις των κομίστρων. Αυτή την εβδομάδα στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν επίσης και οι μηχανικοί αντιδρώντας με την σειρά τους στο νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα.

Νέο μπαράζ απεργιών
Έτσι για ακόμη μία εβδομάδα σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα. Πιο συγκεκριμένα:

Αλβανία: Στα μαχαίρια κυβέρνηση – αντιπολίτευση


Παρά τις προσπάθειες των πρεσβευτών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των ΗΠΑ, στην Αλβανία, να παροτρύνουν τους δύο μεγάλους πολιτικούς αντιπάλους να βρουν μια συμβιβαστική λύση για να ξεπεραστεί η κρίση, η ατμόσφαιρα στα Τίρανα παραμένει τεταμένη, μετά τις σκληρές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα,
Αλβανία: Στα μαχαίρια κυβέρνηση – αντιπολίτευση
κατά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα.

Το Facebook της εφορίας


Θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα όλων όσων έχουν μεγάλες οικονομικά και χρονικά οφειλές προς το δημόσιο. Μια νέα ρύθμιση που όπως όλα δείχνουν θα συμπεριλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, προβλέπει τη δημιουργία λίστας με τα ονόματα όλων όσων έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς το ∆ηµόσιο, από ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω, η οποία θα δημοσιοποιείται από το υπουργείο Οικονοµικών.
Το Facebook της εφορίας
Επίσης θα θεσπιστούν κριτήρια για την κατάταξη των οφειλών αυτών σε εισπράξιµες και µη εισπράξιµες, ενώ τα ονόµατα των µεγαλοοφειλετών οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές θα δηµοσιοποιούνται μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστηµα, έτσι ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία και το κίνητρο να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

Μήνυμα στη Δύση



Μπορεί για άλλη μια φορά οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν να κατέληξαν σε αδιέξοδο, ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Ρίχνει ευθύνες στο Ισραήλ και τους συμμάχους του
 Το Ιράν προσβλέπει στην επανέναρξη των συνομιλιών με τους "Εξι" για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Οργή στην Τουρκία



Την οξύτατη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε το απαλλακτικό της ισραηλινής επιτροπής σχετικά με την επίθεση στον στολίσκο ελευθερίας τον περασμένο Μάιο. Εννέα Τούρκοι είχαν πέσει νεκροί από πυρά Ισραηλινών
Η Τουρκία εξέφρασε σήμερα "φρίκη και απογοήτευση" για το πόρισμα ισραηλινής ερευνητικής επιτροπής το οποίο απαλλάσσει από τις ευθύνες την ισραηλινή κυβέρνηση και τον ισραηλινό στρατό για την επίθεση κατά του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα.

Πόρισμα στη σκιά καταγγελιών



Η ώρα της παράδοσης του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens έφτασε με την αντιπαράθεση να φτάνει στο κόκκινο και τη δυσπιστία των πολιτών να μεγαλώνει. Δεν ελέγχθηκαν ποτέ τα οικονομικά των κομμάτων. Στο πόρισμα θα γίνεται λόγος γενικά για ευθύνες πολιτικών προσώπων. Τα ονόματα και οι αντιδράσεις
Κατατίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, το πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, εν μέσω αντεγκλήσεων για τις προτάσεις των κομμάτων εξουσίας και καταγγελιών για προσπάθεια συγκάλυψης.

Μείωση μισθών ή απολύσεις



Σε μειώσεις μισθών που θα φτάνουν μέχρι και το 25% των μισθών προσανατολίζονται εκατοντάδες επιχειρήσεις. Τα στοιχεία που δείχνουν ότι έρχονται περικοπές. Πιέσεις στους εργαζόμενους, που διαπραγματεύονται υπό το φόβο της ανεργίας
Η ΝΕΟΓΑΛ έκανε την αρχή και όλα δείχνουν ότι πολλές επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της, με επώδυνα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.

Πιο ακριβά τα διόδια



Με το πρώτο λεπτό της Τρίτης θα ξεκινήσουν να ισχύουν οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια. Απτόητες οι κοινοπραξίες παρά τις αντιδράσεις των πολιτών. Δείτε πώς διαμορφώνονται τιμές

Μπορεί το κίνημα των διοδίων να φουντώνει, αλλά οι κοινοπραξίες συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμά τους στις τιμές, οι οποίες τραβούν την ανηφόρα.

Ετοίμαζαν απόβαση στο Αιγαίο



Κρίση αλά Ίμια σχεδίαζαν Τούρκοι στρατιωτικοί, που είχαν στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Ερντογάν. Στόχος οι Οινούσσες, οι Φούρνοι και η Λέρος. Τι αναφέρουν τα σημειώματα για το ναυτικό τμήμα της επιχείρησης "Βαριοπούλα"
Απόβαση σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο περιλάμβανε το σχέδιο “Suga” που είχε καταστρώσει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Βαριοπούλα”.

ΣΤΗ «ΦΑΚΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ!

Τριακόσιες προσλήψεις ήταν το «αντίδωρο» για να συναινέσει η Ιεραρχία στη γραμμή Ραγκούση, ότι οι ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι θρησκευτικοί λειτουργοί.
Οι Αρχιερείς συνεδρίασαν στις αρχές της εβδομάδας και επιβεβαίωσαν αυτό που ήθελε το υπουργείο Εσωτερικών. Ταυτίστηκαν, όπως δείχνουν οι αποφάσεις τους, με τη θέση του υπουργού, που εξισώνει τους ιερείς με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Aνησύχησαν από τις απειλές της κυβέρνησης ότι μπορεί να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις και συμβιβάστηκαν με 250 - 300 (στην καλύτερη περίπτωση) νέες θέσεις κληρικών για το 2011 και τη… σφραγίδα του δημοσίου υπαλλήλου πάνω σε κάθε ιερέα. Υποχώρησαν και αυτοχρίστηκαν

Κατρακύλα χωρίς σταματημό!

Ένα νέο χτύπημα -από μίασειρά μειοδοτικών ενεργειών- δέχονται τα Πομακοχώρια, τη στιγμή που η εκτουρκιστική παρουσία της Άγκυρας διογκώνεται ποσοτικά και ποιοτικά. Αναφερόμαστε στη μοναδική Ελληνική (Ελληνόφωνη) βιβλιοθήκη των Πομακοχωριών της Ξάνθης και της Ροδόπης, η οποία λειτουργεί στο χωριό Μύκη από το 2004, με 7.000 βιβλία.
 
Πομακοπούλα, με παραδοσιακή φορεσιά, μέσα στη βιβλιοθήκη ΜύκηςΗ Βιβλιοθήκη δεν αποτελεί μόνο χώρο παράταξης βιβλίων, αλλά έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά της Μύκης, όπως κουκλοθέατρο, μαθήματα ζωγραφικήςκαι άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. Μέχρι και τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη παρουσίασαν τα μικρά Πομακόπουλα. Πολλοί επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχουν μείνει άφωνοι με το χώρο και τις δράσεις της βιβλιοθήκης, η οποία απασχολεί μόνο μία υπάλληλο και μία καθαρίστρια.
 
Οι μητέρες του χωριού, παρά την αρχική προπαγάνδα των γενίτσαρων, αγκάλιασαν τη βιβλιοθήκη και πλέον αποτελεί ένα αγαπημένο προορισμό για τα νεαρά Πομακόπουλα.
 
Ό,τι δεν πέτυχε η Άγκυρα σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της, το κάνει τώρα η

Aύξηση 2% στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου προβλέπει το Ριάντ

Σαουδική Αραβία: Aύξηση 2% στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου προβλέπει το ΡιάντΑύξηση κατά 2% στην παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου το 2011, προβλέπει ο Σαουδαράβας υπουργός πετρελαίου Αλί αλ Νουαϊμι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
    "Αναμένω ότι η ζήτηση στο αργό θα αυξηθεί κατά 2% το 2011", δήλωσε σήμερα ενώπιον των συμμετεχόντων στο ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα, που διοργανώθηκε στο Ριάντ.
    Εκτίμησε επίσης ότι η τιμή του αργού θα παραμείνει σε επίπεδα αντίστοιχα του 2010, ήτοι περίπου στα 90 δολ. το βαρέλι.
    Την προηγουμένη εβδομάδα, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας αναθεώρησε ανοδικά τις

Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σχεδιάζουν επενδύσεις

Του Αποστολου Λακασα
Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των πανεπιστημιακών κτιρίων, επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων καθαριότητας, αξιοποίηση ιδιόκτητων κτιρίων αντί ενοικίασης άλλων, περικοπές σε συνέδρια και αγορά νέου εξοπλισμού, κατάργηση των χριστουγεννιάτικων καρτών, ακόμη και μείωση των αμοιβών των μοντέλων που χρησιμοποιούσαν οι φοιτητές των σχολών καλών τεχνών. Πρόκειται για ορισμένες από τις ενέργειες στις οποίες προχώρησαν ή θα προχωρήσουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για να αντιμετωπίσουν την περίοδο λιτότητας που διανύει η χώρα, η οποία έχει σαφές αποτύπωμα και στη χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, η χρηματοδότηση των 24 πανεπιστημίων και των 16 ΤΕΙ για το 2011 θα κινηθεί στα επίπεδα του

Διαδεδομένη η πολυγαμία στην Τουρκία

Κάπου 187.000 γυναίκες της Τουρκίας «μοιράζονται» τον άντρα τους με άλλες συζύγους, σε μια χώρα όπου υπάρχουν κάπου 7 εκατ. παντρεμένα ζευγάρια και όπου οι γυναίκες που παντρεύτηκαν νωρίτερα από τα 18 τους χρόνια υπολογίζονται σε 5.5 εκατ....
Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών για Άντρες και Γυναίκες δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί προκαλώντας πάταγο - καθώς επισήμως η πολυγαμία απαγορεύεται, η ΕΕ αξιολογεί ιδιαίτερα αυστηρά θέματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρά ταύτα αποδεικνύεται ότι η πολυγαμία είναι ευρέως διαδεδομένη, κυρίως στα ανατολικά της χώρας. Οι δεύτεροι γάμοι είναι συνήθως θρησκευτικοί και οι γυναίκες εμπλέκονται σε πολυγαμικές καταστάσεις υπό την πίεση της οικογένειας ή των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, σημειώνει σχετικά η «Hurriet» .
Οι δύο ερευνητές εξέτασαν σε βάθος τους παράγοντες πίεσης που

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 20χρονου στο Ν. Φάληρο

Εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια η δολοφονία του 20χρονου που βρέθηκε νεκρός με πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι στο σπίτι του στην οδό Κανελλοπούλου στο Νέο Φάληρο.

Δράστης σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο 26χρονος αδερφός του, με τον οποίο είναι οικονομικές διαφορές και το τελευταίο χρονικό διάστημα οι προστριβές τους ήταν καθημερινές.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς, οι οποίοι την

ΒΙΩΣΙΜΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ!

Βιωσιμότητα για τα επόμενα 50 χρόνια εξασφαλίζουν τα Ταμεία Κύριας Σύνταξης του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με υπολογισμούς της Αναλογιστικής Αρχής που εξέδωσε σχετική μελέτη, ύστερα από παραγγελία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το πόρισμα της Αρχής θα ανακοινώσει μεθαύριο Τρίτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ενώ το αργότερο σε δέκα ημέρες θα είναι έτοιμη και η ανάλογη μελέτη για τον δημόσιο τομέα, που εκπονείται σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Και για το Δημόσιο τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί είναι ενθαρρυντικά και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μόλις ολοκληρωθεί και η μελέτη αυτή, με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, το υπουργείο «θα κλείσει» το θέμα των Ταμείων Κύριας Σύνταξης.

Μεγάλη ανακούφιση για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ειδικότερα για τον άμεσο αρμόδιο κ. Κουτρουμάνη, που φαίνεται να πιστεύει πως εφόσον «κρατιέται» η κύρια σύνταξη ο χειρισμός στο μείζον θέμα των

ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΤΡΙΣΕ!

Αρχίστε να πληρώνετε τις οφειλές σας αλλιώς κόψτε μισθούς και δαπάνες, προχωρήστε σε απολύσεις και πουλήστε ακίνητά σας
Στριμώχνει τις ελληνικές τράπεζες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση με τις διοικήσεις των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, ζήτησε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο να ενημερώσει τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ότι θα πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν τα παλιά που έχουν πάρει από την ΕΚΤ.
Με την προειδοποίηση ότι θα διακοπεί η συνέχιση της χρηματοδότησης που παίρνουν με την
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες