ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/1/11

Προσλήψεις: το μαρτύριο της σταγόνας

Αυτό είναι το νέο πλαίσιο που καθορίζει κατεπείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, όπου ο Γιάννης Ραγκούσης καλεί όλους τους φορείς να αποστείλουν τα απολύτως απαραίτητα αιτήματά τους σε προσλήψεις μέχρι 14 Ιανουαρίου (μέσα σε 11 ημέρες), προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα είναι ψαλιδισμένα κατά 15%.
8.000 αν...
Ετσι, οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό ορίζονται περίπου στις 8.000 αν υπολογίσει κάποιος ότι οι αποχωρήσεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, είναι 40.000 υπάλληλοι και περίπου 55.000 συμβασιούχοι.
Την ίδια στιγμή όμως ισχύει επιπροσθέτως και ο περιορισμός της τρόικας όπου στις προσλήψεις και στην εφαρμογή του ενός προς πέντε συνυπολογίζονται και οι μετατάξεις του προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν, γεγονός που ρίχνει προς τα κάτω ακόμα περισσότερο τον αριθμό των υπαλλήλων που θα προσληφθούν στο Δημόσιο τον καινούργιο χρόνο.
45% σε δύο χρόνια
Η μείωση στις προσλήψεις για το 2011 έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών ότι θα

Προσλήψεις - απολύσεις - αμοιβές

 του Κώστα Κάτικου

Προσλήψεις, απολύσεις και ύψος αμοιβών, θα μπορούν να καθορίζουν πλέον από κοινού οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι, μέσω ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, προκειμένου να "σταθεί όρθια" μια επιχείρηση από τη λαίλαπα της κρίσης. Το αγκάθι σε αυτές τις συμφωνίες είναι φυσικά το θέμα των μισθών, καθώς η διάταξη του υπουργείου Εργασίας, που μπήκε από χθες σε εφαρμογή με σχετική εγκύκλιο, "καταργεί στην πράξη κάθε άλλη ευνοϊκότερη συμφωνία (κλαδική σύμβαση), αφού δίνει τη δυνατότητα σε εργοδότες να ζητήσουν και μειώσεις μισθών και απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, με αντάλλαγμα τη διατήρηση της επιχείρησης εν ζωή με όσους εργαζόμενους απομείνουν σε αυτή και με μειωμένους μισθούς.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχάλης Χάλαρης, με τις επιχειρησιακές συμβάσεις ο εργοδότης και οι εργαζόμενοι (Σωματείο) μπορούν να συμφωνήσουν για όλα τα εργασιακά θέματα, όπως:
* Ο αριθμός των θέσεων εργασίας.
* Οι όροι και προϋποθέσεις μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασίας και

Προσωρινή υποχώρηση



Σε στάσεις εργασίας και όχι 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη, μετά τις προσφυγές των διοικήσεων στη Δικαιοσύνη. Δείτε πώς θα κινηθούν τα μέσα
Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, με τη μορφή της 24ωρης απεργίας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ταλαιπωρία στον ΗΣΑΠ



Κλείνει από την Πέμπτη το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης. Η λεωφορειακή γραμμή που θα εξυπηρετεί τους επιβάτες
Κλειστό θα παραμείνει από την προσεχή Πέμπτη, ημέρα των Θεοφανίων, και μέχρι την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Ειρήνη-Κηφισσιά.

Το άξεστο '21 του αντιπροέδρου





Πιο διεφθαρμένους από τους πολιτικούς, θεωρεί τους Έλληνες πολίτες ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυτό είχε πει μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Χαρακτήρισε ένα μάτσο αγράμματους τους επαναστάτες του 1821 και αστειεύθηκε με την ψευδαίσθηση των Ελλήνων ότι είναι απόγονοι του Περικλή
Το "μαζί τα φάγαμε" και οι "κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι", είναι μάλλον πταίσματα, μπροστά σε αυτά που είχε πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε ομιλία του στην Οξφόρδη τον περασμένο Μάιο.

Νέα ακριβά εισιτήρια



Με αυξήσεις και έκδοση δύο νέων εισιτηρίων - ένα πολλαπλών και ένα μονής διαδρομής- το υπουργείο Μεταφορών επιχειρεί να αυξήσει τα έσοδα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από το πορτοφόλι του επιβάτη
Με αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια πολλαπλών χρήσεων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς επιδιώκει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να φέρει έσοδα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του κράτους, ενώ το μάρμαρο φαίνεται ότι θα πληρώσουν και πάλι οι επιβάτες που χρησιμοποιούν κυρίως για τις καθημερινές μετακινήσεις τους το Μετρό.

Διαβάστε με προσοχή, για να καταλάβετε γιατί οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο. Πως οι κομματικοί αξιωματικοί κατέστρεψαν την Πολεμική μας Αεροπορία και όχι μόνον!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Γράφει ο ΣΑΒΒΑΣ Δ. ΒΛΑΣΣΗΣ
Τον περασμένο Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του πρώην υφυπουργού Εθνικής Αμύνης και Α/ΓΕΕΘΑ Πτεράρχου Νικολάου Κουρή. Υπό τον τίτλο «Αποστολή εξετελέσθη», το βιβλίο ανασκοπεί ορισμένες φάσεις από την ενεργό δράση του συγγραφέα ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και ως πολιτικό πρόσωπο.
Στις 19 Σεπτεμβρίου, στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδος «Το Παρόν», έγινε ανυπόγραφη παρουσίαση του βιβλίου με την παράθεση ορισμένων αποσπασμάτων του.

Το νέο βιβλίο του Πτεράρχου Κουρή, φαίνεται ότι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των συναδέλφων του, αν κρίνουμε από το περιεχόμενο ενός αριθμού επιστολών που λάβαμε το αμέσως μετά διάστημα. Οι επιστολές αυτές απεστάλησαν στην εφημερίδα, δίχως όμως, σύμφωνα με τους συντάκτες των επιστολών, να δημοσιευθεί κάποια εξ αυτών. Επειδή κρίναμε το θέμα αρκετά ενδιαφέρον, κι επειδή νομίζουμε ότι τα αναφερόμενα σε επιστολές και βιβλίο είναι κατά κάποιον τρόπο «επίκαιρα», επειδή αφορούν το πτητικό έργο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΠΑ, προσεγγίζουμε το ζήτημα στην μορφή του παρόντος άρθρου.
Αρχικώς παρουσιάζουμε το εν λόγω δημοσίευμα της εφημερίδος, προκειμένου ο αναγνώστης να έχει μια εικόνα για το βιβλίο. Εν συνεχεία δημοσιεύουμε την πλέον αντιπροσωπευτική κι ενδιαφέρουσα, από πλευράς στοιχείων (σύμφωνα πάντα με την κρίση μας) επιστολή που λάβαμε, αυτήν του Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. Παναγιώτη Μπαλέ. Τέλος, προβαίνουμε στην παράθεση σχολιασμού κι εξαγωγής συμπερασμάτων.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Σαράντα χρόνια προσφοράς στο έθνος ξετυλίγει ο πτέραρχος Νίκος Κουρής
Σαράντα χρόνια προσφοράς στο έθνος... Από τον ίκαρο, τον πτέραρχο, τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον υφυπουργό Άμυνας, τον διαπραγματευτή σε κρίσιμες συζητήσεις με τους Αμερικανούς, τον ηγέτη που έζησε τις δύσκολες ώρες της κρίσης, που μια τρίχα ήθελε για να ανάψει η φωτιά με την Τουρκία τον Μάρτιο του '87, τον Νίκο Κουρή.
Αποστολή εξετελέσθη... Είναι ο τίτλος τιμής για έναν πραγματικό στρατιώτη, να μπορεί να το πει την ώρα που αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά.
Αυτόν τον τίτλο δίνει ο θαρραλέος και πιστός στην πατρίδα πτέραρχος Νίκος Κουρής στο βιβλίο του των 127 σελίδων που μόλις τώρα κυκλοφόρησε και, όπως ο ίδιος γράφει στον πρόλογο, «πριν φύγω επιθυμώ να καταθέσω τη μαρτυρία μου»...
Από το πολύ ενδιαφέρον αφήγημα της διαδρομής του, που το αφιερώνει «Στη μνήμη των παιδιών της Ελλάδας που έπεσαν στη ''Μάχη του Αιγαίου''» παραθέτουμε το ξεκίνημα και το τέλος της διαδρομής στις Ένοπλες Δυνάμεις του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Αμφιβάλλω αν η μητέρα μου γνώριζε τι υπέγραφε για τον μοναχογιό της
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη συνοικία Ελληνορώσων στους Αμπελοκήπους. Μια φτωχή γειτονιά, με μικρές μονοκατοικίες και ένα κοινωνικό περιβάλλον που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ανθρώπινο.
Όλοι σχεδόν οι γείτονες γνωριζόμαστε, χαιρόμαστε να βλέπουμε τους

"Kόκκινο" από την Ε.Ε. στον φράχτη του Έβρου - Μας κάνουν και πλάκα: "Βρείτε τα με την Τουρκία"

Την απόλυτη απόρριψη συνάντησε από την Ε.Ε. η πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστους Παπουτσή, να κατασκευάσει ένα φράχτη μήκους 12,5 χλμ. κατά μήκος των χερσαίων συνόρων Ελλάδος – Τουρκίας στον ποταμό Έβρο θέτοντας ακριβώς τα ίδια ζητήματα τα οποία σημείωνε το defencenet.gr την ημέρα που αποκαλύφθηκε το θέμα: "Η κατασκευή φρακτών και τοίχων έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν βραχυπρόθεσμο μέτρο, το οποίο δεν συμβάλλει στη συνολική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων" δήλωσε ο Μικέλε Τσερκόνε εκπρόσωπος της αρμόδιας ευρωπαίας επιτρόπου για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ, για το συγκεκριμένο μέτρο όταν ρωτήθηκε σήμερα  από δημοσιογράφους.  Δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Έβρος θεωρείται και σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε οποιοσδήποτε συνειρμός με τον αντίστοιχο τοίχο που σχεδιάζουν, για παράδειγμα, οι Ισραηλινοί για να αποκλείσουν του Παλαιστίνιους που θα μπορούσε να δημιουργηθεί, είναι φυσικό να δημιουργεί δεύτερες και τρίτες σκέψεις στους αξιωματούχους των Βρυξελλών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσερκόνε επέμεινε στην εύρεση πολιτικής λύσης εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει το συντομότερο δυνατό τελική συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία, ώστε, τελικά, να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και οι μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις προς την Ελλάδα.
Ήταν βέβαιο ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο και από την στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση χρηματοδότησης του όλου προγράμματος από την Ε.Ε. το όλο σχέδιο είναι

E.Βενιζέλος: "Νέο Σύνταγμα που να προβλέπει τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας"!

Το Μνημόνιο ως "επιβεβλημένο" και "αυτονόητο" πρέπει να προηγηθεί του Συντάγματος της χώρας και το δεύτερο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας, δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς, σε άρθρο του στο διαδίκτυο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος! Επίσης τάσσεται υπερ της διατήρησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές, προτείνει την "κομματική αναστύλωση", τον έλεγχο των δαπανών των κομμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τάσσεται υπέρ της αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού των 180 ψήφων στην Βουλή.
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού ως "αντισυνταγματικής" από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ολόκληρης της πολιτικής μεθόδευσης και τους αποτελέσματος (Μνημόνιο) που εχει ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο.
Το άρθρο αυτό, κινείται προς την κατεύθυνση της "προκρούστειας" λογικής των συνταγματικών δικαιωμάτων που υπερβαίνουν το Μνημόνιο. Όποιο δικαίωμα και όποια πρόβλεψη εθνικής κυριαρχίας υπερβαίνει αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο, απλά κόβεται.
Πρακτικά πρόκειται για μία άποψη "δημοκρατικής" κατάργησης της Εθνικής Κυριαρχίας. Με απλά λόγια προτείνεται ένα "δημοκρατικό πραξικόπημα" για την μείωση της Εθνικής Κυριαρχίας.
Ας δούμε ολόκληρο το άρθρο:
 "Ι. Το Σύνταγμα υπό συνθήκες κρίσης
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αλλά και ελπιδοφόρο, να συζητάς για αναθεώρηση του Συντάγματος υπό συνθήκες βαθιάς και γενικευμένης κρίσης. Κρίσης δημοσιονομικής, αναπτυξιακής, κοινωνικής, ηθικής, πολιτικής. Το βασικό ερώτημα είναι: αντέχει το
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες