ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/1/11

Αυτά που θα ακούσετε δεν τα είπε ούτε ο Φαλμεράιερ ούτε ο Ατατούρκ...

"Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες.."
Ούτε τα πήραμε από "φοιτητές του κ…ου στην Οξφόρδη..", ούτε τα έγραψε ο Ελεύθερος τύπος..
Είναι ηχητικό απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα του κ. Αντιπροέδρου.
Ακούστε το... 


Το μάθαμε και αυτό...
Κατά τον κ. Πάγκαλο, "Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες.."
Μάλιστα καλά ακούσατε ...
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Γ
Σύμφωνα με το wikipedia Ο Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ (Γερμανικά: Jakob Philipp Fallmerayer 10 Δεκεμβρίου 1790, Τιρόλο – 26 Απριλίου 1861, Μόναχο) ήταν Αυστριακός περιηγητής, δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός, περισσότερο γνωστός για τις περιηγητικές αφηγήσεις του και τις θεωρίες του σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων. Στο έργο του "Ιστορία της χερσονήσου της Πελοποννήσου κατά τους Μεσαιωνικούς Χρόνους" διατυπώνει την άποψη πως οι Έλληνες της νεότερης εποχής δεν κατάγονται από την φυλή των αρχαίων Ελλήνων, αλλά προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο του Μεσαίωνα και Αλβανούς που εξαπλώθηκαν κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους.
το είδαμε εδώ

ΕΛΙΑΜΕΠ: Έργα και ημέραι

ΕΛΙΑΜΕΠ: Έργα και ημέραιΦορντ και Μάρσαλ; Και ο Παναγής Βουρλούμης; Και ο Αλέξης Παπαχελάς; Τη γνωστή διαφήμιση ιδιωτικού ΙΕΚ, με την οποία προμοτάρει τους επιτυχημένους αποφοίτους του, θυμηθήκαμε, όταν κληθήκαμε, εντυπωσιασμένοι από τα «ηχηρά» ονόματα που συναντήσαμε κατά την έρευνά μας, να γράψουμε ένα «δυνατό» πρόλογο για το ρεπορτάζ που ακολουθεί και αφορά το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).
Πρόκειται, άλλωστε, για ένα Ίδρυμα που, πέρα από τους πολυάριθμους φίλους του στις υψηλότερες βαθμίδες της ελληνικής και της διεθνούς διπλωματίας, διαθέτει και αρκετούς εχθρούς, οι οποίοι του προσάπτουν φιλοαμερικανική πολιτική και υπεράσπιση ιδεών ανθρώπων που μόνο φιλέλληνες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Αρκετοί μάλιστα, σε σκωπτικό ύφος, αποκαλούν το ΕΛΙΑΜΕΠ «Ελληνικό Ίδρυμα Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής»... Για όσους δεν το γνωρίζουν, το υπό εξέταση Ίδρυμα ξεκίνησε το 1988 ως ιδέα του γνωστού ακαδημαϊκού Θάνου Βερέμη. Η πρώτη του ονομασία, μάλιστα, ήταν «Ελληνικό Ίδρυμα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής».
Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε μια κοινοβουλευτική επερώτηση του 1996, λίγο μετά την κρίση των Ιμίων, του τότε βουλευτή και απερχόμενου σήμερα νομάρχη Δράμας Κώστα Ευμοιρίδη, με την οποία αναφερόταν στη χρηματοδότηση του ΕΛΙΑΜΕΠ από κρατικά κονδύλια, αλλά και στο πρόσωπο του τότε προέδρου του κ. Βερέμη. Μεταξύ άλλων, τονιζόταν στη συγκεκριμένη

Γέροντας Παΐσιος: Νὰ τί θὰ γίνει στὸ Αἰγαῖο!

Ὅπως τὰ κατέγραψε ὁ Νίκ. Ζουρνατζόγλου στὸ βιβλίο του

Ὁ ἅγιος Γέροντας Παΐσιος κοιμήθηκε στὶς 12 Ἰουλίου 1994 μ.Χ. καὶ ἀναπαύεται στὸ Ἡσυχαστήριο τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου τοῦ Ἁγίου Ἀρσενίου τοῦ Καππαδόκου στὴ Σουρωτὴ Θεσσαλονίκης

Ὁ ἅγιος Γέροντας Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης, ἡ ἁγιότητα τοῦ ὁποίου ἔχει ὁμολογηθεῖ ἀπὸ ὅλους σχεδὸν τοὺς Ἕλληνες, πολιτικούς, στρατιωτικούς, λαϊκούς, Μοναχούς, Ἱερεῖς, Ἐπισκόπους καὶ αὐτὸν τὸν ἴδιο τὸν Πατριάρχη, εἶχε κατὰ καιροὺς μιλήσει σέ ἀνθρώπους γιὰ ὅ,τι βλέπουμε σήμερα στὸ Αἰγαῖο καὶ γιὰ ὅ,τι θὰ δοῦμε σύντομα! Πολλὲς ἀπὸ αὐτὲς τὶς ἀποκαλύψεις καὶ προφητεῖες ποὺ προεῖπε ὁ Γέροντας Παΐσιος μὲ τὴ Χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, ἐμπεριέχονται στὸ νέο, συναρπαστικὸ βιβλίο τοῦ Ἐπισμηναγοῦ ἐ.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης, 19241994» ἐκδόσεις Ἁγιοτόκος Καππαδοκία, κεντρικὴ διάθεση Ὀρθόδοξος Κυψέλη.

Συγκεκριμένα θὰ ἀναφέρουμε μερικὰ ἐξόχως ἀποκαλυπτικὰ σημεῖα, ποὺ ἀφοροῦν τὶς σχέσεις μὲ τὴν ἀμετανόητη Τουρκία, ἡ ὁποία ὅπως γνωρίζουμε μὲ ἀπόλυτη βεβαιότητα ἤδη ἀπὸ τὸν Ἅγιο Κοσμᾶ τὸν Αἴτωλο θὰ μᾶς ἐπιτεθεῖ ὕπουλα ὡς τὰ «Ἑξαμίλια»…
Ὁ Γέρων Παΐσιος γιὰ Τουρκία, Πόλη, Αἰγαῖο
> «Οἱ Τοῦρκοι τὰ κόλλυβα τὰ ἔχουν στὴ μέση τους. Θὰ πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θὰ

Δυο λαθρομετανάστες νεκροί στα παγωμένα νερά του Έβρου

Τα πτώματα δυο νεαρών Αφροασιατών λαθρομεταναστών, ηλικίας περίπου 20 χρόνων, που είχαν πνιγεί στον Έβρο ποταμό, περισυνέλεξαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή Πετάλου Φερών.
Το ένα πτώμα βρέθηκε στην όχθη του ποταμού Έβρου, κοντά στο παρατηρητήριο «Ξηρόδενδρο», ενώ το άλλο επέπλεε σε κοντινή απόσταση. Εκτιμάται ότι ο θάνατος των δύο

Γιούχα στον Πάγκαλο



Χθες το βράδυ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήγε με την σύζυγό του να φάνε σε ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής.

Γιούχα στον Πάγκαλο
Μόλις τον είδαν όσοι βρίσκονταν ήδη στην ταβέρνα άρχισαν τα γιουχαΐσματα φωνάζοντας μεταξύ άλλων: «Έλα να φάμε μαζί» και «κεράστε τον από αυτά που φάγαμε μαζί». Μπράβο σε κάποιους που είχαν το κουράγιο να ασχοληθούν...

ΦΠΑ σε τρεις δόσεις



Σε τρεις δόσεις θα µπορούν να πληρώνουν τον ΦΠΑ οι επιχειρήσεις, με βάση τη ρύθµιση που ετοιµάζει η κυβέρνηση, προκειµένου να τις ανακουφίσει τώρα που αντιµετωπίζουν έντονο πρόβληµα ρευστότητας.

ΦΠΑ σε τρεις δόσεις
Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα σε εργολάβους και προμηθευτές του ∆ηµοσίου να συμψηφίζουν τον ΦΠΑ που οφείλουν στο ∆ηµόσιο µε το τµήµα της οφειλής του ∆ηµοσίου προς αυτούς που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ.

Η πρώτη αναβάθμιση για Windows Phone 7


Η Microsoft έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά το επερχόμενο πρώτο update του Windows Phone 7.
Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία τα οποία αναβαθμίζονται, προσθέτονται ή βελτιώνονται: το copy/paste, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια γίνονται γρηγορότερα και πιο αποκρίσιμα και βελτιώνεται η αναζήτηση στο marketplace.
Η πρώτη αναβάθμιση για Windows Phone 7
Το καθένα από αυτά θα ενισχύσει την εμπειρία του χρήστη ενώ τα επόμενα updates θα προσθέσουν νέες δυνατότητες στις συσκευές που είναι εξοπλισμένες με το λειτουργικό της Microsoft.

«Χρηματοδοτούν» την πράσινη ενέργεια



Δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής που θα υλοποιήσουν η ΔΕΗ Α.Ε. και ο ΔΕΣΦΑ Α.Ε. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) υπέγραψαν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και οι Υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας και Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

«Χρηματοδοτούν» την πράσινη ενέργεια
Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής στον τομέα της ενέργειας τα οποία παρέχουν υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος και θα συγχρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και από ίδιους πόρους των φορέων.

Κομοτηνή: Η χειρότερη χρονιά της γενιάς μας


Συνολικά με 474 λουκέτα σε επιχειρήσεις αποχαιρέτησαν το 2010 οι επιχειρηματίες στη Κομοτηνή. Με μειωμένο τζίρο κατά 40%, η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε κατά κοινή ομολογία ως η δυσχερέστερη των τελευταίων ετών.
Κομοτηνή: Η χειρότερη χρονιά της γενιάς μας
Είναι ενδεικτικό ότι ξεπέρασε και το 50% η πτώση του τζίρου σε πραγματικούς όρους στον κλάδο ένδυσης - υπόδησης το 2010, ενώ σημαντικές απώλειες υπέστησαν και οι κλάδοι καλλυντικών, φαρμάκων, καυσίμων, ακόμη και τροφίμων.

Σκάνδαλο διαρκείας στην ΕΡΤ!



Είναι τουλάχιστον αστείο, αλλά και εξοργιστικό συνάμα, να μιλάνε άνθρωποι της ΕΡΤ για τους... τεμπέληδες συναδέλφους τους. Να δέχονται οι «από μέσα» ότι κλέβουν εν γνώση ΟΛΩΝ, το ελληνικό κράτος. Να ξέρουν ότι κάποιοι πληρώνονται, ενώ δεν πατάνε καθόλου το πόδι τους στο ραδιομέγαρο. Και να μην επεμβαίνει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας.
Σκάνδαλο διαρκείας στην ΕΡΤ!
Κι αυτό είναι το ΜΕΓΑ ερώτημα. Γιατί τόσα χρόνια κι εφόσον είναι κοινό μυστικό, ένας εισαγγελέας, δεν κάθισε έναν από τους υπεύθυνους στο σκαμνί;

Σηκώνουν τις μπάρες



Έτοιμοι για μετωπική σύγκρουση με τις κοινοπραξίες, εμφανίζονται κάτοικοι και φορείς, που αντιδρούν στις υψηλές τιμές των διοδίων. Νέες καταλήψεις σταθμών διοδίων το μεσημέρι της Κυριακής
Ανοιχτές τις μπάρες στα διόδια από Τρίπολη έως τη Θεσσαλονίκη για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων θα κρατήσουν την ερχόμενη Κυριακή, μέλη του Πανελλαδικού Κινήματος κατά των τσουχτερών τιμών των διοδίων.

Έλεγχοι και στην Ελλάδα



Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε αβγά και κρέατα στα σούπερ μάρκετ πραγματοποιεί ο ΕΦΕΤ, μετά το διατροφικό σκάνδαλο με διοξίνη που ξέσπασε στη Γερμανία. Μολυσμένα αβγά έχουν εξαχθεί σε χώρες της ΕΕ. Οι κίνδυνοι της διοξίνης


Απρόσμενη τροπή παίρνει το διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα με διοξίνη ζωικά λίπη στη Γερμανία. Αν και αρχικά υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι δεν είχαν εξαχθεί σε χώρες της ΕΕ, τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς αβγά με διοξίνη εντοπίστηκαν στην Ολλανδία.

Πρωινό με λαθρομετανάστευση



Τα σχέδια για την ανέγερση φράκτη στον Έβρο και η στάση της Τουρκίας στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης θα συζητηθούν στη συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν στο Ερζερούμ. Τι ζητά η Τουρκία για να υπογράψει τη συμφωνία επανεισδοχής. Το Αιγαίο και οι υπερπτήσεις αεροσκαφών

Στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρεσβευτών, στο Ερζερούμ, θα παραστεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες