ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/12/10

Προβληματισμοί για το Έθνος σε εποχή κρίσης.

 του Κωσταντίνου Χολέβα
Στις 21 Δεκεμβρίου 1956 συνελήφθη από τους Βρετανούς αποικιοκράτες στην Κύπρο ο μαθητής, αθλητής και ποιητής Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Μετά από τρεις μήνες βασανιστηρίων και ταπεινώσεων καταδικάσθηκε σε θάνατο ως επικίνδυνο μέλος της ΕΟΚΑ και απαγχονίσθηκε τη νύχτα μεταξύ 13ης και 14ης Μαρτίου 1957. Ο πατέρας του εκλήθη από την Αγγλική Αστυνομία να πιέσει τον γιό του να ομολογήσει ονόματα συμμαχητών του και να γλυτώσει τη ζωή του. Ο υπερήφανος Έλληνας της Κύπρου αρνήθηκε. Προτίμησε να δει το 18χρονο παιδί του να θανατώνεται παρά να γίνει προδότης. Αλλά και ο νεαρός Ευαγόρας δεν λύγισε. Ήταν ο τελευταίος από τους εννέα απαγχονισθέντες Κυπρίους αγωνιστές που θυσιάσθηκαν στην αγχόνη για την ελευθερία της Μεγαλονήσου και την Ένωση με την Ελλάδα. Μάς άφησε ως ιερή παρακαταθήκη τους στίχους των πολλών ποιημάτων του. Φοβούμαι ότι τέτοια ποιήματα δεν υπάρχουν σήμερα στα σχολικά βιβλία, τα οποία προωθούν μία προκλητική πολιτική αποδόμησης της εθνικής συνείδησης στο όνομα μιας παγκοσμίως αποτυχημένης πολυπολιτισμικότητας.

Κι όμως παρά την προσπάθεια που γίνεται από διάφορους παράγοντες να χλευάσουν την

"Θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά η Ελλάδα"

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. παραμονές Χριστουγέννων μετά από τα κάλαντα που άκουσε από τον όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.
Την πεποίθησή του αυτή εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν του είπε ο πρόεδρος του Ομίλου μία μαντινάδα: «Εσύ τα έλεγες από τα παλιά πρόεδρε αλλά…». Και ο επίτιμος πρόεδρος απάντησε: «Δεν τα λέγαμε μόνο. Ως κυβέρνηση τα κάναμε, αλλά δεν μας αφήσανε. Δεν πειράζει. Τουλάχιστον έχουμε την ικανοποίηση ότι τα λέγαμε σωστά. Η Ελλάδα θα τα βγάλει πέρα. Έχει περάσει και χειρότερα» απάντησε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ.
Ωστόσο ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης θέλησε να πει κι άλλα στον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε και άλλη μαντινάδα: «Νέστορα της πολιτικής, ο κόσμος περιμένει, πάντα με στόμα ανοικτό και όταν μιλείς ’πομένει. Πείτε ακόμη μια φορά να καταλάβουν όλοι, πως μπήκαν μέσα οι οχτροί και πήρανε την πόλη. Σιγά σιγά οι δανειστές αλώσανε τη χώρα, η τυπική παράδοση απλά συμβαίνει τώρα. Όταν μιλούσατε

Ford: Επεκτείνει το σύστημα οικονομίας καυσίμου

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ΗΠΑ Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι θα γενικεύσει το σύστημα της οικονομίας καυσίμου που διακόπτει τη λειτουργία του κινητήρα κάθε φορά που το αυτοκίνητο σταματά, όπως στα φανάρια, που επί του παρόντος χρησιμοποιείται στα υβριδικά οχήματα καθώς και σε ορισμένα ευρωπαϊκά μοντέλα.
«Η τεχνολογία Ford Auto Start-Stop είναι γλυκιά, σιωπηλή, ομαλή και δεν απαιτεί καμία αλλαγή στις συνήθειες του οδηγού. Στην πόλη, όταν το όχημα σταματά, η επανεκκίνηση του κινητήρα γίνεται, τη στιγμή που το πόδι αφήνει το πεντάλ του φρένου. Όταν ο κινητήρας σβήσει, όλες οι παράλληλες λειτουργίες διατηρούνται κανονικά, «συμπεριλαμβανόμενης της θέρμανσης και της ψύξης», διευκρινίζει ο κατασκευαστής σε ανακοίνωσή του.
Η Ford λέει ότι η κατανάλωση καυσίμου στην πόλη μπορεί να μειωθεί

Κρίση και έλλειψη χιονιού κράτησαν μακριά τους τουρίστες

Τα χειρότερα Χριστούγεννα της δεκαετίας στην Ήπειρο
Άκρως απογοητευτική ήταν η τουριστική κίνηση στην Ήπειρο τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Υπολογίζεται πως το 40% των διαθέσιμων δωματίων παρέμεινε άδειο, αφού η οικονομική κρίση από τη μία πλευρά και η έλλειψη χιονιού από την άλλη, απέτρεψαν τους περισσότερους Έλληνες από το να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Ήπειρο.

Σε αντίθεση με ό,τι περίμεναν οι

Aυξήσεις φωτιά σε ΔΕΗ

Αυξήσεις φωτιά φέρνουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που αναμένεται να φτάσουν έως και 14% και αφορούν σε  5 εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ να σημειωθεί ότι ακόμα και με μειωμένα τιμολόγια οι μέχρι στιγμής απλήρωτοι ή καθυστερημένοι λογαριασμοί ζημιώνουν το δημόσιο έως και 200 εκατομμύρια ευρώ.
Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ αναμένεται να εγκριθούν σήμερα Τρίτη από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως από την υπουργό Περιβάλλοντος-Ενέργειας.
Οι αυξήσεις για τα νοικοκυριά με την νέα αναπροσαρμογή του ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα θα φτάσουν από το 11% που ισχύει σήμερα στο 13%, ενώ οι επιχειρήσεις των οποίων τα τιμολόγια μειώνονται, θα φορτωθούν έμμεσες αυξήσεις, που θα ψαλιδίσουν το ποσοστό της ελάφρυνσης.
Πρόκειται για πρώτη δόση των αυξήσεων καθώς σταδιακά μέσα στην επόμενη τριετία (2011-2013) η τιμή του ρεύματος για τα περισσότερα νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα απογειωθεί, ανάλογα με

Επιδείνωση του καιρού

Πτώση της θερμοκρασίας, βόρειοι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη με  βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά προβλέπει η ΕΜΥ.
Αναλυτική πρόγνωση
Αττική: Νεφώσεις τοπικές βροχές και πιθανώς νωρίς το πρωί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά του νομού.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις και πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.
 
Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και

Πατρίκιοι και πληβείοι στο μέρισμα

Πατρίκιοι και πληβείοι στο μέρισμα  Θύελλα μετά την αποκάλυψη του «Εθνους» για διάλυση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Ταγματάρχες που υπηρετούν στην παραμεθόριο λαμβάνουν 208 ευρώ, τα μισά από τα 415 ευρώ που λαμβάνουν οι «στρατηγοί-μαϊμού»
Σάλος από τη χθεσινή αποκάλυψη του «Εθνους» ότι στο Πεντάγωνο είχε στηθεί «βιομηχανία» «στρατηγών-μαϊμού» με αποτέλεσμα να εμφανίζονται 2.760 «αρχηγοί», 9.050 «αντιστράτηγοι» και 7.100 «υποστράτηγοι» οι οποίοι κάθε τρεις μήνες εισπράττουν παχυλά μερίσματα τινάζοντας στον αέρα το Μετοχικό Ταμείο Στρατού!

Η είδηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς, όπως επεσήμαιναν εν ενεργεία στρατιωτικοί, έχει δημιουργηθεί στον Στρατό ένα ιδιότυπο καθεστώς αξιωματικών δύο ταχυτήτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Κατ’ αρχάς σε ό,τι αφορά τους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού επικρατεί συνωστισμός ανωτάτων-«μαϊμού» στην οροφή της πυραμίδας. 
Παράλληλα, παρατηρείται άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ ανώτατης και ανώτερης βαθμίδας. Το τριμηνιαίο μέρισμα για τους 2.760 «αρχηγούς-μαϊμού» ανέρχεται σε 415 ευρώ, για τους 7.904 συνταγματάρχες σε 280 ευρώ και για τους 8.254 ταγματάρχες σε

Ψάχνουν σχέσεις Ελλήνων – Ιταλών τρομοκρατών

Πιθανές διασυνδέσεις Ελλήνων και Ιταλών τρομοκρατών αναζητά η ιταλική δικαιοσύνη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλλε επίσημο άιτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές ζητώντας στοιχεία για τα τρομο-πακέτα στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας στη Ρώμη που προκάλεσαν τον τραυματισμό 2 ατόμων. Την ευθύνη για την αποστολή των συγκεκριμένων παγιδευμένων πακέτων ανέλαβε η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας» (ο αναρχικός Λάμπρος Φούντας σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομκούς στη Δάφνη).
Για το λόγο αυτό οι Ιταλοί ανακριτές ζήτησαν στοιχεία από τη

Χειρόφρενο πρωτοχρονιάτικα στα μέσα μεταφοράς

Νέα εβδομάδα ταλαιπωρίας ξεκίνησε για τους κατοίκους της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εν μέσω της εορταστικής περιόδου. Μάλιστα, προανήγγειλαν μπαράζ κινητοποιήσεων και για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ανακοίνωσαν ότι:

- Την... Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

- Την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως

Στα... δίχτυα του Λ.Σ Κερκύρας κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξαρθρώθηκε από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κερκύρας, συλλαμβάνοντας έξι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Οι Λιμενικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Αλυκών Ποταμού Κέρκυρας δύο Ι.Χ. οχήματα εκ των οποίων το ένα μετέφερε σε τρέιλερ μία πολυεστερική λέμβο. Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό παρακολούθηση έως ότου τα οχήματα έφθασαν στο λιμένα Σιδαρίου, όπου, από τους συνολικά έξι επιβαίνοντες των οχημάτων, πραγματοποιήθηκε καθέλκυση και δοκιμαστικός πλους της λέμβου και στη συνέχεια την «έδεσαν» στο λιμάνι. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν αλλά οι Λιμενικοί παρέμειναν στο σημείο παρακολουθώντας τη λέμβο.
Ωστόσο, το πρωί εμφανίστηκε στο Σιδάρι το ένα από τα ΙΧ μεταφέροντας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες