ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/9/10

Η εργασιακή ανασφάλεια είναι αντιπαραγωγική

 Της Ελίνας Γαληνού
 
Η επιβολή περιορισμών που αναγκάζει τους εργοδότες να απολύουν πλεονάζον προσωπικό ή και να κλείσουν ακόμα τις παραγωγικές τους μονάδες, ήταν κάτι το αναμενόμενο λόγω της οικονομικής κρίσης και της δεινής κατάστασης στην οποία περιήλθε η χώρα. Η ανεργία καλπάζει και ο αριθμός ανέργων αυξάνεται ανησυχητικά, ενώ η εύρεση κάποιας εργασίας κάπως σταθερής διάρκειας, αρχίζει να μοιάζει με ουτοπία.
Βεβαίως, όταν ο εργοδότης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω μειωμένων τζίρων, αναγκάζεται να περιορίσει το προσωπικό του ή να προβεί σε μειώσεις αποδοχών για να μην κλείσει τουλάχιστον η επιχείρησή του. Ομως το νέο καθεστώς απολύσεων καθώς και οι εργασιακοί όροι που θεσπίστηκαν πρόσφατα, αρχίζουν να θυμίζουν περισσότερο εργασιακό

“Θα ήσασταν καλύτερα, αν δεν βάζατε φόρους!”

ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...

Πληθωρισμό χαμηλότερο και από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα είχε η Ελλάδα, εάν δεν αυξάνονταν οι έμμεσοι φόροι, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ για την πρόοδο της χώρας με βάση το Μνημόνιο.

Όπως προκύπτει  από την Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο για την Ελλάδα που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ώρες στην Ουάσινγκτον, οι υψηλοί φόροι φαίνεται πως έκαναν ζημιά αντί να βοηθήσουν το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης αφού απειλούν τους στόχους για τον αποπληθωρισμό, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις εισπράξεις δημοσίων εσόδων, που έμειναν προς το παρόν "στα χαρτιά". 

Αυτό δεν θα εμποδίσει όμως τους επικεφαλής των  ελεγκτών του

"Τα βρόντηξαν" 171.000 αγρότες...

Του Κ. ΚΑΤΙΚΟΥ


Αγρότες ψάχνει η ελληνική γεωργία, καθώς ο ρυθμός φυγής από το επάγγελμα τείνει να προσλάβει διαστάσεις ντόμινο με το ένα τέταρτο (25%) των παραγωγών της «γηρασμένης» υπαίθρου να τα έχει «βροντήξει» την τελευταία δεκαετία (2000-2010). 
Στο διάστημα αυτό οι αγρότες λιγόστεψαν κατά 171.300 άτομα, με αποτέλεσμα σήμερα να απασχολούνται στο επάγγελμα (του γεωργού και κτηνοτρόφου), 530.000 παραγωγοί, από 700.900 που ήταν στο ξεκίνημα της δεκαετίας!
Το πιο ανησυχητικό που αναδεικνύεται μέσα από

ΟΥΓΓΑΡΙΑ VS ΔΝΤ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1




Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».
Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει

ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟΤΗ

Ψευδή και αναληθη χαρακτήρισε το δημοσιευμα του <<βορειοηπειρωτη>> για την καταργηση Ελληνικών μαθημάτων στα παιδιά της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Θελουμε να πουμε ότ ιτο σχετικό αρθρο εκδόθηκε απο  την εφημεριδα <<Λαικό Βήμα>> αρ.φύλλου 5.454 σελίδα 16.

ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ......

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνομωσιολογικές θεωρίες – που έχει βρει αρκετή δημοσιότητα στο διαδίκτυο – σχετικά με τη σημερινή κρίση...
και τον ρόλο του Γ. Παπανδρέου είναι αυτή που δημοσίευσε ο Τάκης Μίχας. Έχει σπουδάσει Εθνολογία και Φιλοσοφία στα πανεπιστήμια του Άρχους (Δανία), Ντουμπρόβνικ (Κροατία) και Σάντα-Κρουζ, (Καλιφόρνια). Έχει εργασθεί σε Δανικές και Ελληνικές εφημερίδες. Σήμερα εργάζεται στην Ελευθεροτυπία ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στην Wall Street Journal (Europe). Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ανίερη Συμμαχία: η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς». Το 2002 τιμήθηκε με το βραβείο δημοσιογραφίας του ιδρύματος Μπότση: Ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές. Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:

1. Ιθαγένεια στους μετανάστες 2. Προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας 3. Υλοποίηση του Καλλικράτη

Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια

Στα σκαριά τα «Ελληνικά Νερά» του Δημοσίου

Μπορεί να μην υπάρχουν καταιγιστικές εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων (οι προτάσεις των συμβούλων για τις κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες αναμένονται εντός των ημερών), αλλά από το Λονδίνο και το roadshow της ΕΧΑΕ βγήκαν κάποια νέα. Ο γενικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων Γ. Χριστοδουλάκης είπε πως το Δημόσιο ετοιμάζει μια νέα εταιρεία συμμετοχών υπό την επωνυμία «Ελληνικά Νερά». Στη νέα εταιρεία holding δεν θα μεταβιβαστούν μόνο τα ποσοστά που ελέγχει το ελληνικό δημόσιο στις δύο εισηγμένες εταιρείες διαχείρισης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες