5/2/10

Ζουράρις: Απαιτώ από το ψευδοκαθεστώς της χώρας μου την άμεση αποφυλάκιση του Παπαγεωργίου

Δήλωση - καταπέλτης του Καθηγητή Κώστα Ζουράρι, στην «Ελεύθερη Ωρα» και τον Νίκο Χιδίρογλου, για τον προφυλακισμένο δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαγεωργίου:
http://4.bp.blogspot.com/_MrdWO02quAA/SfiF2TyM44I/AAAAAAAAHQI/ePAzBWRj0go/s400/%CE%96%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%A3.jpg«Την εν γένει ανακολουθία και δομική αναξιοπιστία των διωκτικών και δικαστικών αρχών της χώρας, την διαπίστωσα ήδη προσωπικά, όταν υπήρξα μάρτυρας υπεράσπισης για τον Αλέκο Γιωτόπουλο στην δίκη της 17Ν. Την διαπίστωσα, επίσης, επί επταετίας, στο Βραχάτι Κρήτης, όπου η κατευθυνόμενη Αστυνομία και Δικαιοσύνη έχριζε ως παρόντες δράστες, αθώους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονταν δεκάδες χιλιομέτρων από τα γεγονότα.
Κατά λογικήν και πολιτικήν συνεπαγωγήν, κρίνω ότι είναι εντελώς αναξιόπιστη η σύλληψη ενός επαγγελματία δημοσιογράφου, στον τόπο και χρόνο ασκήσεως του λειτουργήματός του και απαιτώ ως κατ’ εξακολούθηση διωκόμενος πολίτης αυτού του ψευδοκαθεστώτος της χώρας μου την άμεση αποφυλάκιση του κρατούμενου δημοσιογράφου».

απο Ελευθερη ωρα

Ελληνική Παιδεία και Σερβική Εκκλησία

 του Κωσταντίνου Χολέβα
 
Την Παρασκευή 22-1-2010 η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία εξέλεξε ως 45ο Πατριάρχη της τον Επίσκοπο της πόλεως Νις Ειρηναίο. Η Νις είναι η ιστορική Ναϊσός, γενέτειρα του Αγίου Κωνσταντίνου, ιδρυτού της Κωνσταντινουπόλεως. Η διαδικασία της εκλογής κατέδειξε και τα ισχυρά ερείσματα του Ελληνισμού και της ελληνικής παιδείας στην Σερβική Ορθοδοξία, δεδομένου ότι και οι τρεις Επίσκοποι που εξελέγησαν στο «τριπρόσωπο» από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας είναι μεταπτυχιακοί απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και άριστοι γνώστες της ελληνικής γλώσσας.
Συγκεκριμένα κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας οι τρεις επικρατέστεροι -αυτό είναι το «τριπρόσωπον»- ανεδείχθησαν ως εξής:
1. Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην μοναχός στην Κεφαλληνία. Ήταν κατά τα τελευταία χρόνια ο τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου, λόγω παρατεταμένης ασθενείας του μακαριστού Πατριάρχου Παύλου.
2. Ο Επίσκοπος της Νις Ειρηναίος, 80 ετών, ο οποίος

Στήριξη στην Ελλάδα απ’ τον Trichet

Ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά μέτρα έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Jean Claude Trichet τονίζοντας ότι "τα μέτρα της Ελλάδας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση".

«Η ΕΚΤ στηρίζει το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της Ελλάδας», δήλωσε ο κ.Trichet ερωτηθείς σχετικά μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ συμπληρώνοντας πως "υπάρχει αισιοδοξία ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία δεσμεύθηκε».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας τόνισε ότι τα επίπεδα των επιτοκίων είναι στα "πρέποντα επίπεδα", αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αξιωματούχοι δεν έχουν άμεσα πλάνα να περιορίσουν τη νομισματική πολιτική ώστε να ενισχυθεί η ανάκαμψη.

«Γενικά το ΔΣ περιμένει η οικονομία της Ευρωζώνης να αναπτυχθεί με μέτριο ρυθμό το 2010», δήλωσε ο κ.Trichet συμπληρώνοντας ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες είναι «περιορισμένες».

Νωρίτερα η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 1%.

Η αυξανόμενη ανεργία και η ανησυχία ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας μπορούν να μεταδοθούν σε όλη την Ευρωζώνη κάνει πολύπλοκες τις προσπάθειες της ΕΚΤ για επιστροφή της Ευρωζώνης στην ομαλότητα.

Είναι ενδεικτικό πως χθες η Πορτογαλία απέτυχε να καλύψει πλήρως την έκδοση εντόκων γραμματίων, γεγονός που προκάλεσε αναταραχή στην αγορά. Συγκεκριμένα άντλησε 300 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου για 500 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η Ισπανία άντλησε 2,5 δισ ευρώ μέσα απ’ την έκδοση 3ετών ομολόγων με κόστος 2,63% έναντι 2,14% της προηγούμενης δημοπρασίας!

Οι αναλυτές στην πλειοψηφία τους δεν περιμένουν αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ πριν το δ’ τρίμηνο, αλλά πριν απ’ αυτό θα πρέπει να προηγηθεί η απόσυρση των έκτακτων μέτρων. Ο κ.Trichet τόνισε ότι κάποιες χώρες με «ισχυρή αύξηση» του ελλείμματος προϋπολογισμού κινδυνεύουν να «αντιμετωπίσουν ακριβότερο δανεισμό».
πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες