ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/1/11

Στη «σέντρα» ονόματα από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη Siemens


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση Siemens, καθώς θεωρείται αμφίβολο αν θα κατατεθεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πόρισμα της Εξεταστικής για το σκάνδαλο Siemens. Οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή θα κληθούν να συμφωνήσουν, αλλά το πιθανότερο είναι να συμφωνήσουν ότι διαφωνούν.

Στη «σέντρα» ονόματα από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη Siemens
Την ίδια ώρα, τα παζάρια καλά κρατούν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ποιους θα προτείνει να παραπεμφθούν σε προανακριτική.

Νέα σενάρια περί αναδιάρθρωσης



Μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Die Zeit», που ανέφερε ότι το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επαναγοράσει το χρέος της μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), οι Financial Times Deutschland κάνουν σήμερα λόγο για σχέδια μερικής διαγραφής χρέους. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα χώρες της ευρωζώνης εξετάζουν σχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία να διαγράψουν μέρος του χρέους τους μέσω του EFSF.

Νέα σενάρια περί αναδιάρθρωσης
Πάντως, χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διέψευσε χθες το δημοσίευμα της «Die Zeit», τονίζοντας πως το Βερολίνο δεν εξετάζει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ;


Οι υπάλληλοί σας δεν «βάζουν πλάτη» σε αυτή την δύσκολη οικονομική στιγμή;
Γιατί ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ;
Οι άνθρωποι αυτοί ως εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους, που ο μισθός τους πετσοκόβεται μέρα με την ημέρα;

Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ;
Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή. Είμαστε με τους εργαζόμενους. Δεν γίνεται, όμως, να παραβλέψουμε ότι κάποιοι σ’ αυτή την χώρα, επειδή έτυχε να έχουν... μπάρμπα στην Κορώνη, είναι προνομιούχοι και δεν νιώθουν στο πετσί τους και την τσέπη τους, ό,τι και οι υπόλοιποι.

Η επιστροφή της εικόνας



Μια μεγάλη αδικία αποκατέστησε ο τραγουδιστής Μπόι Τζορτζ, κάτοχος μιας εικόνας του Χριστού, η οποία είχε κλαπεί από την Κύπρο, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Την παραχωρεί στην εκκλησία του Αγ. Χαράλαμπου
Μια ευγενική πράξη αποφάσισε να κάνει ο γνωστός τραγουδιστής Μπόι Τζορτζ επιστρέφοντας μια εικόνα του Χριστού στην εκκλησία της Κύπρου.

Μπίζνες στον Έβρο



Από τα χρήματα φαίνεται πως εξαρτάται η εθνικότητα των μεταναστών που συλλαμβάνονται στον Έβρο. Καταγγελίες για τους διερμηνείς. Πώς παράνομοι μετανάστες καταφέρνουν να μένουν ελεύθεροι μέσα σε λίγες μέρες
Έναν τρόπο να βγάζουν εύκολα χρήματα είχαν βρει διερμηνείς, στον Έβρο, οι οποίοι συνεργάζονται με την Ελληνική Αστυνομία.

Ήταν στην Αλσατία...





Τις αποδοκιμασίες του κοινού προκάλεσε ένα πολύ σοβαρό ατόπημα του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Μιλώντας στην Αλσατία, κατά λάθος είπε ότι "είναι στη Γερμανία". Δείτε τι ακολούθησε (Vid)
Τον χλευασμό και την αποδοκιμασία του κοινού δέχτηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί όταν απευθυνόμενος σε αγρότες στην Γαλλική Αλσατία, κοντά στα γαλλικά σύνορα είπε ότι βρίσκεται στη… Γερμανία.

Φωτιά στην τσέπη των επιβατών



Γεγονός είναι πλέον η καθιέρωση δύο τύπων εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς. Μεγάλη επιβάρυνση για τους επιβάτες. Καταργούνται οι μηνιαίες κάρτες σε ΗΣΑΠ και Ηλεκτρικό. Αύξηση στο ενιαίο εισιτήριο. Δείτε αναλυτικά τις νέες τιμές. Τι πρέπει να προσέξετε
Εγκρίθηκε από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών η αύξηση στις τιμές και η καθιέρωση δύο τύπων εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Σε θέσεις μάχης οι συμβασιούχοι



Συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου συζητείται η υπόθεσή τους, πραγματοποιούν περίπου 3000 συμβασιούχοι. Κλειστή η λ. Αλεξάνδρας. Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Απεργούν γιατροί, δικηγόροι και φαρμακοποιοί. Τετράωρη στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο


Από τις 9 το πρωί περίπου 3000 συμβασιούχοι συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου στη διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η λεωφόρος Αλεξάνδρας παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Ισλαμιστές απειλούν τη ζωή του Μητροπολίτη Πειραιώς

serafeim_metzelopoulosΟ ηρωικός Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κλήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια και προειδοποιήθηκε: «Πρόσεχε, Σεβασμιώτατε, έχουμε την πληροφορία ότι οι Ισλαμιστές έχουν θέσει στόχο τους να σε εξοντώσουν. Πολύ περισσότερο ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις σου εναντίον του Ισλάμ».
Πράγματι ο κ. Σεραφείμ είχε προ ημερών δηλώσει ξεκάθαρα (Ε.Ω. Κυριακής, 9 Ιανουαρίου 2011) ότι «ο Μουσουλμανισμός αποτελεί καταστροφική λατρεία, μη συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας» και ότι «ο Ισλαμισμός a priori προωθεί, ως μέσον εξάπλωσής του τη βία, το έγκλημα, την τρομοκρατία και το θάνατο. Συνεπώς ο Νόμος που εψηφίσθη δια την δημιουργία Ισλαμικού τεμένους στην Πρωτεύουσα της Χώρας τυγχάνει οπωσδήποτε αντισυνταγματικός διότι αναγνωρίζει ως γνωστή θρησκεία δυναμένη να επιτελεί ακωλύτως τη λατρεία της, μία θρησκευτική παραδοχή που ευθέως αντίκειται στην δημοσία τάξη, τα χρηστά ήθη και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Ο κ. Σεραφείμ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το Νόμο, ειδάλλως «θα είναι υπεύθυνη παρομοίων (με τις δολοφονίες Χριστιανών στην Αίγυπτο) εγκληματικών ενεργειών στη χώρα μας των φονταμενταλιστών ισλαμιστών».
Αυτονόητο επίσης είναι ότι το σχέδιο εξόντωσης του Μητροπολίτη Πειραιώς

Οι σκέψεις ενός υποψηφίου για τον «Καλλικράτη»





Η συμμετοχή μου στις εκλογές για πρώτη φορά , πέραν της ιδιαίτερης τιμής αλλά και του ιδιαίτερα θετικού προσωπικού αποτελέσματος, με ώθησε σε ορισμένες σκέψεις για την «Καλλικράτεια» μεταρρύθμιση:

Α) Ιδιαίτερα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης , απαραίτητη είναι η περιγραφόμενη από τη νομοθετική μεταρρύθμιση συγχώνευση δημοτικών εταιρειών, υπηρεσιών και φορέων: αρκεί όμως αυτή να γίνει γρήγορα, αποτελεσματικά, χωρίς εξαιρέσεις και με τελικό αποτέλεσμα τη βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών με παράλληλο περιορισμό του κόστους.


Β)Σε ό,τι αφορά στο εκλογικό σύστημα, πρέπει η Πολιτεία

Αστοχη δήλωση ή θέμα διαδοχής;

 του Φ. Νάκου

Αίσθηση αλλά ακόμα και σενάρια διαδοχολογίας προκάλεσαν και εντός της Ιεραρχίας οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου σε ιστοσελίδα της Βοιωτίας, σύμφωνα με την οποία ο κ. Ιερώνυμος σε ομιλία του, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, εξέφρασε την επιθυμία μετά τη λήξη της διακονίας του, να επιστρέψει στα Οινόφυτα και εκεί να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.
Ο ιστοχώρος http://www.anparatiritis.gr/content/view/3402/2/lang,el/, όπως και άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες της Βοιωτίας, φιλοξένησε ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο εργοτάξιο του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας που οραματίζεται να ανεγείρει στα Οινόφυτα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την τελετή θεμελίωσης του Μουσείου, ο κ. Ιερώνυμος -μεταξύ άλλων- υποστήριξε "...όσο μεγαλώνουμε αγαπάμε ακόμη περισσότερο τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε", ενώ τόνισε και το μάταιο της ζωής "...διάφοροι σπουδαίοι άνθρωποι κατά καιρούς με έχουν τιμήσει με δώρα. Αυτά θα εκτεθούν εδώ στο μουσείο. Θα μας θυμίζουν ότι αυτά μένουν, εμείς φεύγουμε...". Στη συνέχεια, με βάση πάντα το ίδιο δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την επιθυμία όταν τελειώσει η διακονία του να ζήσει στον τόπο του "...να κάνω τη βόλτα μου στον τόπο που μεγάλωσα, να έχω τα βιβλία μου..." είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.
Τα όσα φέρεται να είπε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την επίσκεψή στη γενέτειρά του

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟΨΙΕΣ

του Μιχάλη Ιγνατίου 

Ο πρωθυπουργός δεν κρύβει την αγωνία του για τον τρόπο αντιμετώπισης από το λαό, των προσπαθειών του «να τα βρει» με τον Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα του Αιγαίου και στα υπόλοιπα προβλήματα που δημιουργεί η Άγκυρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η παρουσία του στη Βουλή για να απαντήσει στην Αλέκα Παπαρήγα, αλλά και η έκκληση του ΥΠΕΞ Δημ. Δρούτσα προς τους διευθυντές των Γραφείων Τύπων να χρησιμοποιούν την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ ως «οδηγό», αποδεικνύουν εκτός από αγωνία και πανικό.
Το μέγα πρόβλημα που φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ο πρωθυπουργός και ο κ. Δρούτσας είναι αυτό που και οι ίδιοι αποκαλούν, ασκούν και αποδέχονται: Η μυστική διπλωματία. Το δεύτερο

Το καινούργιο σήμα της ΝΔ παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς

Το νέο λογότυπο και σήμα της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

Η παρουσιάση θα γίνει στα νέα γραφεία, επί της λεωφόρου Συγγρού, παράλληλα με το καινούργιο portal του κόμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πυρσός θα παραμείνει ως σήμα της ΝΔ, αλλά θα είναι σχεδιασμένος διαφορετικά. Το λογότυπο λέγεται ότι θα είναι αφαιρετικό και θα κυριαρχούν το γαλάζιο και λίγο το πορτοκαλί.

Πριν την παρουσίαση θα προβληθεί ένα βιντεάκι διάρκειας περίπου τριών λεπτών που θα

Παραιτήθηκαν τέσσερις Ιρλανδοί υπουργοί

Τέσσερις υπουργοί της Ιρλανδίας παραιτήθηκαν χθες Τετάρτη, μια ημέρα μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μάικλ Μάρτιν, ο οποίος ηγείτο του μετώπου κατά του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν, ανακοίνωσαν τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για τους υπουργούς Υγείας Μέρι Χάρνεϊ, Δικαιοσύνης Ντέρμοτ Αχερν, Μεταφορών Νόελ Ντέμπσεϊ και Άμυνας Τόνι Κίλιν, επισημαίνουν σήμερα η εφημερίδα Irish Times και το

Frankfurter Rundschau: Άρθρο- καταπέλτης για τα επιδόματα στο Δημόσιο

Με τίτλο «Bonus για το πλύσιμο των χεριών», η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau...
 
Frankfurter Rundschau: Άρθρο- καταπέλτης για τα επιδόματα στο Δημόσιο
αναδεικνύει τα… κακώς κείμενα στο δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα στις συγκοινωνίες.
Το άρθρο ξεκινά με την αναφορά στις συνεχιζόμενες απεργίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων: «Μάχονται σκληρά για τα προνόμιά τους, τα οποία οι περισσότεροι Έλληνες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ούτε να ονειρευθούν δεν μπορούν. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον ΗΣΑΠ. Η επιχείρηση διαχειρίζεται μία και μοναδική γραμμή ηλικίας 105 ετών και μήκους 25 χλμ, η οποία ενώνει τον Πειραιά με την Κηφισιά. Η επιχείρηση απασχολεί

Στάσεις εργασίας και απεργίες

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα Πέμπτη από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Παράλληλα,  δεκάδες του ΟΣΕ ματαιώνονται εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο. Επίσης καταργούνται τα διεθνή

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 20. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΙΟΣ

ΒΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ: ΚΥΡΙΛΛΟΣ Ο ΣΚΥΘΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο Άγιος Ευθύμιος ο Μέγας διά της προσωπικότητος αυτού, συνετέλεσεν εις την ανύψωσιν του εν Παλαιστίνη μοναχικού βίου. Ο υπό του Μεγάλου Ιλαρίωνος εισαχθείς εξ Αιγύπτου Σκητιωτικός βίος εβελτιώθη μεν υπό του Αγίου Χαρίτωνος διά του Λαυρεωτικού βίου, αλλά διά της υπό του Μεγάλου Ευθυμίου ιδρύσεως του Κοινοβίου, όπερ μετεχειρίσθη ως εισαγωγήν του Λαυρεωτικού, ο μοναχισμός εν Παλαιστίνη έφθασεν εις την απαράμιλλον εκείνην ακμήν κατά τον Ε` αιώνα. Ελέχθη ότι μοναχισμός δεν απαντάται εν Παλαιστίνη προ του Αγίου Ιλαρίωνος` εν τούτοις όμως υπάρχει μία γνώμη ότι εν γένει ο μοναχικός βίος έχει την αρχήν αυτού εκ των πρώτων Χριστιανών των Ιεροσολύμων, ασφαλώς δε, εκ των ασκητών των πρώτων αιώνων της Εκκλησίας, οίτινες διάγοντες βίον θεοφιλή και ασχολούμενοι εν τη μελέτη των Γραφών, εγένοντο οι πρόδρομοι του μοναχικού βίου. Ο Ευσέβιος αναφέρει τρεις Παλαιστινούς ασκητάς, κομισαμένους τον μαρτυρικόν στέφανον κατά τον επί Μαξιμιανού διωγμόν, εν Καισαρεία της Παλαιστίνης` κατά τον αυτόν περίπου χρόνον απαντώνται αναχωρηταί ή ασκηταί, κρυπτόμενοι, συνεπεία των διωγμών, εν τοις παρά την Νεκράν θάλασσαν σπηλαίοις. Των εν ταις ερήμοις φευγόντων ασκητών ``εκ μακρού τον φιλόσοφον ασπαζόμενος βίον`` ο επίσκοπος των Ιεροσολύμων Νάρκισσος [185-212] συνεπεία συκοφαντίας ``διαδράς παν το της Εκκλησίας πλήθος, εν ερημίαις και αφανέσιν αγροίς λανθάνων, πλείστοις έτεσιν διέτριβεν`` [Ευς. Εκκλη. Ιστορ. Στ`. 6]. Περισσότεραι ειδήσεις δεν διεσώθησαν περί του προ του Αγίου Ιλαρίωνος μοναχισμού εν Παλαιστίνη.
Αλλά ήδη εν Αιγύπτω διά των μεγάλων ερημιτών Πατέρων συστηματοποιηθείς ο μοναχικός βίος και θαυμασθείς επί αυταπαρνήσει ταχέως διεδόθη εις πάσας τας χώρας` αι θεωρίαι αυτού έκτοτε ήσαν ο γνώμων εν τω μοναχισμώ. Και εν αυτώ τω πρωτοτύπω άλλως δε συστήματι του

Eφιάλτης το Wikileaks στο ποδόσφαιρο!

Hρθε στη γειτονιά μας, τη Βουλγαρία, μήπως έρθει και στην αφεντιά μας; Γεγονός...
 
Eφιάλτης το Wikileaks!
 είναι ότι τα περίφημα ντοκουμέντα του ιστότοπου WikiLeaks, που αποκάλυψαν πράγματα και θαύματα –εκτός των άλλων, και πολιτικού περιεχομένου– στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο είναι ένας εφιάλτης για κάθε εμπλεκόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τον πρόεδρο της προϊστάμενης Αρχής, ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, μέχρι τους προέδρους ομάδων Β' και Γ' Εθνικής κυρίως, αλλά και για κάποιους της Super League!
Τα «Επίκαιρα» είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι οι διάφοροι ποδοσφαιρικοί παράγοντες έχουν πληροφόρηση πως το WikiLeaks θα «χτυπήσει» και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ντοκουμέντα που θα αποκαλύπτουν με
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες